תבחין רסר במילואים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תבחין רסר במילואים
היי.
אתה לא חייב דווקא את מפקד היחידה. הם רוצים לראות המלצה של סא"ל ומעלה.
אני בתבחין רס"ר והמפקד שלי רק רס"ן, אז הבאתי המלצה מסא"ל אחר וזה היה מספיק.
וסתם דרך אגב, אני לא יודע מה מישור היחסים בינך לבין מפקד היחידה שלך, אבל אם הוא סתם מסרב ואתה לא "משהו" איתו גם ככה, אתה יכול לנסות להגיש פניה לקצין פניות חיילים ולנסות לבקש מהם פיתרון אחר
וסתם דרך אגב, אני לא יודע מה מישור היחסים בינך לבין מפקד היחידה שלך, אבל אם הוא סתם מסרב ואתה לא "משהו" איתו גם ככה, אתה יכול לנסות להגיש פניה לקצין פניות חיילים ולנסות לבקש מהם פיתרון אחר
- סליקאי כסף
אבי_1 כתב:שלום,
אם אפשר, שאלה באותו נושא:
גם אני רוצה לקבל נשק ע"פ תבחין שירות פעיל (רס"ר במילואים), אלא שמפקד היחידה שלי מסרב להמליץ. אין כאן סיבה הגיונית, אין לי שום עבר בעייתי מהשירות, הוא פשוט לא מוכן לחתום על המלצות כאלה כמדיניות גורפת.
האם יש משהו לעשות בנדון? ראיתי באתר הבט"פ שאפשר להחתים גם "קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה", במה מדובר? איזה בעל תפקיד זה?
תודה..
תנסה לדבר איתו מלב אל לב.
אין ממש מה לעשות אם כמדיניות הוא לא מוכן לחתום, כי לא תצליח בשום דרך אחרת להשיג את החתימה שלו.
- סליקאי זהב
Everest כתב:תנסה לדבר איתו מלב אל לב.
אין ממש מה לעשות אם כמדיניות הוא לא מוכן לחתום, כי לא תצליח בשום דרך אחרת להשיג את החתימה שלו.
אתה לא זקוק לחתימה "שלו" , אתה זקוק לחתימה של סא"ל ומעלה , כל אחד שעונה להגדרה ומוכן לחתום לך מספיק.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
bnsagi כתב:Shiko כתב:אני הייתי אומר לעבור לתבחין שרות עבר בכוחות ביטחון...
שירות עבר זה סא"לים ומעלה.
אני רס״ן במילואים ועל הרישיון שלי רשום ״שירות עבר בכוחות הביטחון״. האם זה אומר שלא ידרשו ממני תבחין חדש כשאסיים את שירות המילואים הפעיל?
GLOCK 19
GLOCK 17
הבא בתור: GLOCK 34 ;-)
GLOCK 17
הבא בתור: GLOCK 34 ;-)
זעמן_מטבעות כתב:bnsagi כתב:Shiko כתב:אני הייתי אומר לעבור לתבחין שרות עבר בכוחות ביטחון...
אני רס״ן במילואים ועל הרישיון שלי רשום ״שירות עבר בכוחות הביטחון״. האם זה אומר שלא ידרשו ממני תבחין חדש כשאסיים את שירות המילואים הפעיל?
לטעמי כן. זהו תבחין קבוע. הוא לא יכל להשתנות במהלך החיים.
tkgs כתב:היי.
תודה רבה לכולם על התשובות.
לגבי סא"ל ומעלה, מעניין כי באתר כתוב בפירוש שצריך את מפקד היחידה. אבל אני בהחלט אנסה להשיג חתימה מסא"ל אחר.
תודה!
- סליקאי ארד
לקרוא לך לסור לצו מילואים אתה מספיק טוב, לקבל ממנו חתימה שאין לה שום השלכות בשום מקרה בעתיד, לזה אתה/ם לא מספיקים לו,לעיתים קרובות יש בצמרות עלים יבשים, בגדול סא"ל ומעלה, בדר"כ תפקידי מג"ד שמנחיתים את זה על אלמי"ם לרוב בתפקידי מח"ט, (ובסדיר בכלל ככה קרה אצלי בפלוגת המילואים), זה היה בגדול ארוווך, בקטן זה אמור להיות מפקד היחידה, לא חושב שבודקים את זה(כמו תצהיר העורך דין שנכנס בשנים האחרונות), מנגד לא הייתי הולך על זה, בקיצור לא הייתי משקיע 4000 שקל על אקדח בתבחין גרוע, לשיקולך, נסה לארגן לעצמך ראיוןמח"ט, בהצלחה רבה.
- סליקאי זהב
אני הייתי באותו המצב אתה יכול לשקול לפנות לנציבות החיילים באתר של אנשי המילואים אני פניתי אליהם הם אמרו שיעזרו אבל לשמחתי הקצינת קישור החליטה להתאמץ קצת יותר והביאה לי המלצה .
לא ייתכן שאני יעשה בין 30 ל 40 יום כל שנה וכשאני יצטרך אותם הם יתעלמו בטוח שיש מישהו שמכיר אותך קצינת קישור או מפקד אחר אני אישית לא בא במגע עם קצינים אבל הבהרתי לקצינה שאם היא רוצה לראות אותי במילואים אז שתתחיל להתאמץ ובסוף הק.שלישות חתם.
לא ייתכן שאני יעשה בין 30 ל 40 יום כל שנה וכשאני יצטרך אותם הם יתעלמו בטוח שיש מישהו שמכיר אותך קצינת קישור או מפקד אחר אני אישית לא בא במגע עם קצינים אבל הבהרתי לקצינה שאם היא רוצה לראות אותי במילואים אז שתתחיל להתאמץ ובסוף הק.שלישות חתם.
g26
- סליקאי ארד
היי,
גם אני תופס טרמפ על השרשור הזה.
אני בן 39 אוטוטו, עדיין משרת במילואים,
יש לי כבר אישור סא"ל חתום וכל הניירת חתומה ומוכנה....
קבעתי תור בלשכה בעפולה...
אבל אני ממש מהרהר בנושא כדאיות הרכישה אל מול הסיכון לאבד את הרשיון במועד השחרור, שכנראה יהיה תוך שנה /שנתיים.
אני יודע שאוכל להתנדב וכך להמשיך לקיים את התבחין.
כרגע החלטתי לקדם את הנושא ולהחליט אח"כ (אם בכלל אקבל אישור).
הצורך שלי הוא להרגשת בטחון המשפחה בטיולי שטח ובכלל עקב המצב הלא סימפטי שאנו נמצאים בו כרגע.
אודה לדעתכם מניסיונכם.
אבל אני ממש מהרהר בנושא כדאיות הרכישה אל מול הסיכון לאבד את הרשיון במועד השחרור, שכנראה יהיה תוך שנה /שנתיים.
הצורך שלי הוא להרגשת בטחון המשפחה בטיולי שטח ובכלל עקב המצב הלא סימפטי שאנו נמצאים בו כרגע.
אודה לדעתכם מניסיונכם.
- סליקאי ארד
carver כתב:quote="bnsagi"]Shiko כתב:אני הייתי אומר לעבור לתבחין שרות עבר בכוחות ביטחון...
לטעמי כן. זהו תבחין קבוע. הוא לא יכל להשתנות במהלך החיים.[/quote]
טעות בידך.
הדרך היחידה שכשהוא ישתחרר ממילואים הוא ימשיך לעמוד בתבחין תהיה אם יעלה לדרגת סא"ל ואז יוגדר כ"משוחרר צה"ל בדרגת סא"ל ומעלה", שזה תבחין שהסיכוי שהסטטוס שלו כלפי אדם מסוים ישתנה בעתיד הוא די אפסי.
מעבר לתבחין של משוחררי כוחות הביטחון בדרגות סא"ל ומקבילים להם ומעלה, כל דרגה אחרת שמזכה ברישיון מחייבת בשירות מילואים פעיל.
- סליקאי זהב
MotiG כתב:היי,
אודה לדעתכם מניסיונכם.
חפש לך יד 2 , יריחו ברזל ,CZ ויש טובים ויפים אך לא "פופולארים" ב1000-1500 ש"ח
אם בעוד שנתיים תצטרך להפרד ממנו ,אז במקרה הגרוע הלך לך הסכום הנ"ל (שווה ערך לסלולארי שלך שמגיע לערך אפסי לאחר שנתיים בערך)
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
Everest כתב:carver כתב:quote="bnsagi"]Shiko כתב:אני הייתי אומר לעבור לתבחין שרות עבר בכוחות ביטחון...
לטעמי כן. זהו תבחין קבוע. הוא לא יכל להשתנות במהלך החיים.
טעות בידך.
הדרך היחידה שכשהוא ישתחרר ממילואים הוא ימשיך לעמוד בתבחין תהיה אם יעלה לדרגת סא"ל ואז יוגדר כ"משוחרר צה"ל בדרגת סא"ל ומעלה", שזה תבחין שהסיכוי שהסטטוס שלו כלפי אדם מסוים ישתנה בעתיד הוא די אפסי.
מעבר לתבחין של משוחררי כוחות הביטחון בדרגות סא"ל ומקבילים להם ומעלה, כל דרגה אחרת שמזכה ברישיון מחייבת בשירות מילואים פעיל.[/quote]
אבל כתוב לו בתבחין "שירות עבר". התבחין לרס"רים / סגנים ומעלה מוגדר כ"שירות פעיל" ברישיון.
- סליקאי כסף
זה לא משנה מה כתוב ברישיון, זה משנה מה הגדרת התבחין.
תבחין "עבר ביטחוני" כולל בתוכו גם קצינים בשירות מילואים פעיל בדרגות מזכות.
כשהדרגה היחידה שמזכה ברישיון ולא מותנית בשירות מילואים פעיל היא סא"ל ומעלה, זה לא משנה אם כתוב לך "עבר ביטחוני" ברישיון או לא.
יכול להיות ששינו את שם התבחין כדי להבדיל באמת בין אותם בעלי "עבר ביטחוני" מזכה לבין כאלו שעדיין בשירות מילואים פעיל, אבל זה לא משנה כל כך.
כשהדרגה היחידה שמזכה ברישיון ולא מותנית בשירות מילואים פעיל היא סא"ל ומעלה, זה לא משנה אם כתוב לך "עבר ביטחוני" ברישיון או לא.
יכול להיות ששינו את שם התבחין כדי להבדיל באמת בין אותם בעלי "עבר ביטחוני" מזכה לבין כאלו שעדיין בשירות מילואים פעיל, אבל זה לא משנה כל כך.
- סליקאי זהב
Everest כתב:זה לא משנה מה כתוב ברישיון, זה משנה מה הגדרת התבחין.
אבל הגדרת התבחין "שירות עבר", לפחות לפי אתר הבט"פ, לא קשורה למילואים בכלל.
אם זה מה שכתוב ברישיון שלו, על סמך מה אתה קובע שזה לא הדבר?
אולי הוא בכלל בתבחין "שירות עבר" על בסיס היחידה בה שרת, ואז הדרגה בכלל לא רלבנטית.
הרישיון שלי הוא באמת בתבחין שירות פעיל (רס"ר במילואים), וזה גם מה שכתוב בתעודה.
- סליקאי כסף
אתם מדברים כאן על שני תבחינים שונים ולא על אותו תבחין
1. תבחין מספר 5 - שירות עבר בכוחות הביטחון -
א. מי ששירת בצה"ל והינו בדרגת סא"ל ומעלה, או מקביל לו בכוחות הביטחון
ב. מי ששירת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון, מתוך רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון
ג. מי ששירת שירות קבע במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות
שימו לב שהוסיפו את אופציות ב וג.
2. תבחין מספר 4 - שירות פעיל בכוחות הביטחון -
א. קצין בדרגת סגן ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה, המשרתים בצה"ל בשירות סדיר, או בשירות מילואים פעיל, או מקביל לאחד מאלה בשירות בכוחות הביטחון
ב. משרת ביחידה מיוחדת, בשירות סדיר או במילואים לפי רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון.
זה נכון לשינויים שנעשו בתחילת אוקטובר 2015 - http://mops.gov.il/fire_arms/personalli ... erion.aspx
1. תבחין מספר 5 - שירות עבר בכוחות הביטחון -
א. מי ששירת בצה"ל והינו בדרגת סא"ל ומעלה, או מקביל לו בכוחות הביטחון
ב. מי ששירת ביחידה מיוחדת בכוחות הביטחון, מתוך רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון
ג. מי ששירת שירות קבע במשטרת ישראל במשך שנתיים לפחות
שימו לב שהוסיפו את אופציות ב וג.
2. תבחין מספר 4 - שירות פעיל בכוחות הביטחון -
א. קצין בדרגת סגן ומעלה או נגד מדרגת רס"ר ומעלה, המשרתים בצה"ל בשירות סדיר, או בשירות מילואים פעיל, או מקביל לאחד מאלה בשירות בכוחות הביטחון
ב. משרת ביחידה מיוחדת, בשירות סדיר או במילואים לפי רשימה שנקבעה על ידי גורם שהוסמך לכך בכוחות הביטחון.
זה נכון לשינויים שנעשו בתחילת אוקטובר 2015 - http://mops.gov.il/fire_arms/personalli ... erion.aspx
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד