שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״
אי אפשר לירות תחמושת HP (הולופוינט) במטווח סגור כי התחמושת הזאת הורסת את המטווח ויש חשש שבשלב כלשהו (אחרי ירי רב) עלולים נתזים לפגוע במתאמן\ת ולכן אסור לירות במטווח סגור תחמושת הולופוינט.
היות ומבחינה חוקית מותר להחזיק תחמושת HP אז אין איסור לסחור בה בצורה חוקית.
תוכל\י להתאמן ולירות תחמושת זו במטווחים פתוחים (קליבר 3 בגוש עציון וכדו')
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

uh96l כתב:אי אפשר לירות תחמושת HP (הולופוינט) במטווח סגור כי התחמושת הזאת הורסת את המטווח ויש חשש שבשלב כלשהו (אחרי ירי רב) עלולים נתזים לפגוע במתאמן\ת ולכן אסור לירות במטווח סגור תחמושת הולופוינט.
דמי השימוש שאתה משלם במטווח, התחמושת שאתה רוכש אמורים לכסות את הבלאי של הקלטזים, המטרות, המשכורת של המדריך, החשמל, המיזוג התאורה וכו'.
בנוסף, במחירים של 7-9 שח לכדור HP, מס' הכדורים שיורים בטל ב-60 לעומת אלפי כדורי ה-FMJ שטוחנים במטווח כל יום.
למכור תחמושת HP במחיר מופרע ואפילו לא לאפשר לנסות אותה זה קטנוניות לשמה אם לא יותר מזה...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מעניין האם הקלטזים באמת ניזוקים יותר מירי כדורים חלולים, שהרי אלו האחרונים לא אמורים,להפתח ללא חלל נוזלי,
יש איזה סירטון או נתון תומך \סותר ?
יש איזה סירטון או נתון תומך \סותר ?
פחות -לרוב זה יותר,,
זה נכון.
הולופוינט עושה חור בקלתזים. לעומת כדור רגיל שחודר בלבד, ואז הקלתז לא נהרס.
הולופוינט עושה חור בקלתזים. לעומת כדור רגיל שחודר בלבד, ואז הקלתז לא נהרס.
- סליקאי זהב

כדור רגיל חודר מבלי לקרוע את הקלתז ואז החור נסגר. הולופוינט קורע חתיכה מהקלתז ואז נוצר חור בקלתז.
מההדחף להתאמן עם הולופוינט? נשמע כמו דרישה קטנונית לירות הולופוינט במטווחים כדי להתאמן.
מההדחף להתאמן עם הולופוינט? נשמע כמו דרישה קטנונית לירות הולופוינט במטווחים כדי להתאמן.
- סליקאי זהב

סיבות בסיסיות - לוודא הזנה, להרגיש את ההבדל בהתנהגות האקדח אם מדובר בכדורים עם משקל/ לחץ גבוה.
סיבה נוספת - בעת ריענון תחמושת, אתה רוצה לירות את התחמושת הישנה ולא למסור אותה למטווח תמורת התחמושת החדשה.
את עניין החור בקלט״ז אפשר לפתור בכך שיתנו לירות על מטרה שמיקומה שונה - נניח בחלק התחתון של הקיר, הקלט״ז מתבלה איפה שממוקמות המטרות בד״כ ונשאר שלם בשאר האיזורים.
יריתי היום במטווח אשדוד, 60 ₪ לכניסה, הנחה משמעותית על התחמושת לחברי ירי מעשי, המטווח פתוח ויריתי חפשי הולופויינט שאני מרענן.
סיבה נוספת - בעת ריענון תחמושת, אתה רוצה לירות את התחמושת הישנה ולא למסור אותה למטווח תמורת התחמושת החדשה.
את עניין החור בקלט״ז אפשר לפתור בכך שיתנו לירות על מטרה שמיקומה שונה - נניח בחלק התחתון של הקיר, הקלט״ז מתבלה איפה שממוקמות המטרות בד״כ ונשאר שלם בשאר האיזורים.
יריתי היום במטווח אשדוד, 60 ₪ לכניסה, הנחה משמעותית על התחמושת לחברי ירי מעשי, המטווח פתוח ויריתי חפשי הולופויינט שאני מרענן.
- סליקאי טיטניום

אין הבדל עד כדי זניח. ביררתי את זה עם אנשי ביטחון שיורים אלפי כדורים באימון חודשי.
העניין הנוסף, אבל לפי מה שאני מבין ממך הוא פתיר, זה שצריך לוותר על התחמושת בעת רענון. אם בעל המטווח מספק כדור כנגד כדור. אז הינה פתרון.
הדבר היחידי שצריך באמת לבדוק זה נושא ההזנה. וזו בדיקה חד פעמית. ולכן יש חשיבות לקנות תחמושת עם אבא ואמא שנבדקה ואושרה לאקדח הספציפי.
העניין הנוסף, אבל לפי מה שאני מבין ממך הוא פתיר, זה שצריך לוותר על התחמושת בעת רענון. אם בעל המטווח מספק כדור כנגד כדור. אז הינה פתרון.
הדבר היחידי שצריך באמת לבדוק זה נושא ההזנה. וזו בדיקה חד פעמית. ולכן יש חשיבות לקנות תחמושת עם אבא ואמא שנבדקה ואושרה לאקדח הספציפי.
- סליקאי זהב

אפשר אולי להתווכח אם זה קריטי או לא שיש הבדל בין תחמושת אימונים לתחמושת כוננות ( וכבר התווכחנו רבות).
אבל אי אפשר לומר שאין הבדל. אמרתי בעבר שאני מעדיף כדורי כוננות בלחץ רגיל ובמשקל גבוה כי זה הכי פחות מורגש ביחס לתחמושת האימונים שלי, לעומת תחמושת לחץ מוגבר שההבדל מורגש מאד ועוד יותר עם אקדחים קלים.
אתה יכול לנסות בעצמך ולהיווכח, לא תפספס את ההבדל, אנשים שיורים אלפי כדורים בחודש מרגישים גם הבדלים בין סדרות תחמושת שונות או בין יצרנים שונים של תחמושת ...
על הכדורים שאתה מקבל בתמורה לישנים, אתה משלם כמובן מחיר מלא, אין זיכוי עבור הישנים.
עלולים להיות הבדלים גם בין אקדחים זהים כביכול, אף פעם אל תסמוך לחלוטין על בדיקה באקדח אחר. יש יצרנים שלא מצליחים להוציא שני אקדחים זהים....
אבל אי אפשר לומר שאין הבדל. אמרתי בעבר שאני מעדיף כדורי כוננות בלחץ רגיל ובמשקל גבוה כי זה הכי פחות מורגש ביחס לתחמושת האימונים שלי, לעומת תחמושת לחץ מוגבר שההבדל מורגש מאד ועוד יותר עם אקדחים קלים.
אתה יכול לנסות בעצמך ולהיווכח, לא תפספס את ההבדל, אנשים שיורים אלפי כדורים בחודש מרגישים גם הבדלים בין סדרות תחמושת שונות או בין יצרנים שונים של תחמושת ...
על הכדורים שאתה מקבל בתמורה לישנים, אתה משלם כמובן מחיר מלא, אין זיכוי עבור הישנים.
עלולים להיות הבדלים גם בין אקדחים זהים כביכול, אף פעם אל תסמוך לחלוטין על בדיקה באקדח אחר. יש יצרנים שלא מצליחים להוציא שני אקדחים זהים....
- סליקאי טיטניום

TsurTriger כתב:כדור רגיל חודר מבלי לקרוע את הקלתז ואז החור נסגר. הולופוינט קורע חתיכה מהקלתז ואז נוצר חור בקלתז.
אתה רוצה לדעת אם התחמושת ששילמת עליה 9 שח לכדור מזינה בנשק שלך כמו שצריך?
אתה רוצה להרגיש את הרתע שלה? איך התחושה בשעת ירי?
סיבות מספיק טובות לא?
וחוץ מזה, אותו בעל מטווח שמח למכור לך את התחמושת הזו במחיר מלא ולהרויח עליה כסף,
מדוע שלא ירשה לנסות אותה?
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אין בעיה להפוך מטווח בגודל נורמלי לכזה שמאפשר ירי של כדורי HP.
מקימים בחלק מהמטווח קולט קליעים ממולא בחול ולפניו מציבים מטרות. מנחים את היורים כי ירי של HP מתבצע רק לכיוון הקולט קליעים. בזה נגמר העניין.
נכון, דרושה פה השקעה, אבל היא יחסית קטנה, ואם המצב הנוכחי של התעניינות וביקוש לתחום הירי ימשך, הרי שיהיה שווה לבעלי מטווחים לעשות כך וגם לפרסם את זה.
מקימים בחלק מהמטווח קולט קליעים ממולא בחול ולפניו מציבים מטרות. מנחים את היורים כי ירי של HP מתבצע רק לכיוון הקולט קליעים. בזה נגמר העניין.
נכון, דרושה פה השקעה, אבל היא יחסית קטנה, ואם המצב הנוכחי של התעניינות וביקוש לתחום הירי ימשך, הרי שיהיה שווה לבעלי מטווחים לעשות כך וגם לפרסם את זה.
- סליקאי כסף

ובפרט שאותם קולטים מחול יותר זולים מהקולטים הרגילים ותוסיף לזה שתחמושת HP יותר יקרה בכמה מאות אחוזים.. הנה לך רווח יפה למטווח ולדעתי (הרדודה) אפילו יותר גבוהה מהרווח שהיה לפני..
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

על פניו20 כדורים 8X שח+ כניסה = 200 שח 4X עמדות תוך 15 דקות.
אבל אני בטוח שחברת הביטוח תגדיל את הפרמיה בסכום גדול יותר,
לעולם אל תתעלמו מהמילה הראשונה בשם: ס ו ח ר נשק,,
אבל אני בטוח שחברת הביטוח תגדיל את הפרמיה בסכום גדול יותר,
לעולם אל תתעלמו מהמילה הראשונה בשם: ס ו ח ר נשק,,
פחות -לרוב זה יותר,,
itamar כתב:GUSS כתב:תן הצעות לסתימת הפרצות,כל מגבלה חדשה תתקבל בברכה.
אני לדוגמה חשבתי חובה להגיע עם נוטריון למטווח שיאשר כל כדור שירית. בשלשה העתקים...
כחלק מהטפסים של חידוש הרשיון, אני מציע גם אחד כזה שמאשר למשטרה להכנס אליך הבייתה ולערוך חיפוש כל מתי שהם רק רוצים.
א.
למה רק בבית יש עוד מקומות מסתור לעת מצוא .......
jluzer1 כתב:אני אחלק את התשובה שלי ל3:
1. מגיעים ספורטאים שלהם יש אישור לרכוש ולהחזיק 1000 כדורים. הם יכולים להגיע לכל מטווח ולירות כמה שירצו מבלי לקנות לאחר מכן תחמושת באותו מקום.
2. אנשים שהשיגו עוד תחמושת בדרך זו או אחרת (לא בקנייה רשמית אל מול מסירת אישור/רישיון הבט"פ) וכעת יורים אותה במטווח.
3. לא ריאלי אבל... אנשים שיורים את כל התחמושת שיש להם ואז מבקשים אישור מהבט"פ לרכישה של עוד 50 כדורים.
אפשרות 4. אנשים שלא בקיאים בדרישות החוק. רגילים לנהלים "של פעם" כשעם כל חידוש רישיון היו מקבלים שטר מכר ל-50 כדורים. יורית את מה שיש להם, לא קונים במקום, אחר כך נתקעים בלי תחמושת.
פגשתי לא מעט כאלה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד