שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״

על ידי GUSS » 27 ינואר 2016, 22:55

בימים שמרבית החברים עוד לא נולדו. היה כאן בארץ פיקוח על מטבע חוץ,
וחל איסור חמור על החזקת מטבע חוץ[פושת לאה רבין]
ולמרות זאת היו אנשים שהסתובבו עם "בלוקים" של דולרים,
כך זה גם עם התחמושת כנראה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי TsurTriger » 27 ינואר 2016, 23:03

ניר ל כתב:אפשר אולי להתווכח אם זה קריטי או לא שיש הבדל בין תחמושת אימונים לתחמושת כוננות ( וכבר התווכחנו רבות).
אבל אי אפשר לומר שאין הבדל. אמרתי בעבר שאני מעדיף כדורי כוננות בלחץ רגיל ובמשקל גבוה כי זה הכי פחות מורגש ביחס לתחמושת האימונים שלי, לעומת תחמושת לחץ מוגבר שההבדל מורגש מאד ועוד יותר עם אקדחים קלים.
אתה יכול לנסות בעצמך ולהיווכח, לא תפספס את ההבדל, אנשים שיורים אלפי כדורים בחודש מרגישים גם הבדלים בין סדרות תחמושת שונות או בין יצרנים שונים של תחמושת ...

על הכדורים שאתה מקבל בתמורה לישנים, אתה משלם כמובן מחיר מלא, אין זיכוי עבור הישנים.

עלולים להיות הבדלים גם בין אקדחים זהים כביכול, אף פעם אל תסמוך לחלוטין על בדיקה באקדח אחר. יש יצרנים שלא מצליחים להוציא שני אקדחים זהים....

אני לא אכנס לפרטים, אבל בגדול אין הבדל מהותי. בוודאי שלא ליורה הפרטי. אני דוגל: "אם זה מספיק לכוחות בטחון שלא חוסכים עליהם שקל. אז זה טוב גם לי"

העניין היחידי שאני חושב עליו זה עניין המעצורים. זה הדבר היחידי שצריך לקחת אותו בחשבון. ובגלל זה, אמרתי, שאם הולכים על תחמושת שנבדקה על ידי רשות מוסמכת ונותנת לך גושפנקא להתאמתה לנשק שיש לך, הנושא הזה פתור. האם זה 100%? לא. אבל גם אנשי הביטחון לא יורים את התחמושת הולופוינט שלהם כדי לבדוק שהיא תקינה כל שני וחמישי.

לדעתי, זה יותר קטנוניות מאשר צורך "מבצעי" אמיתי לירות הולופוינט.

אם המטווח לא עושה כדור כנגד כדור, ודורש תשלום. אז פה אני מסכים. פה יש בעייתיות - שלמעשה אתה סופג עלות מאוד גבוהה של תחמושת בכדי. מן הראוי היה שהמטווח יעשה כדור כנגד כדור ללא עלות.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 ינואר 2016, 08:30

העניין היחידי שאני חושב עליו זה עניין המעצורים. זה הדבר היחידי שצריך לקחת אותו בחשבון. ובגלל זה, אמרתי, שאם הולכים על תחמושת שנבדקה על ידי רשות מוסמכת ונותנת לך גושפנקא להתאמתה לנשק שיש לך, הנושא הזה פתור. האם זה 100%? לא. אבל גם אנשי הביטחון לא יורים את התחמושת הולופוינט שלהם כדי לבדוק שהיא תקינה כל שני וחמישי.

רשות מוסמכת?
ואותה רשות מוסמכת גם בדקה אם אותה תחמושת מזינה בנשק האישי שלי?
למרות שמדובר בייצור המוני יש עדיין הבדלים דקים בין נשק לנשק (קוראים לזה טולרנסים).
יש גם הבדלים ושינויים דקים בין סדרות ייצור שונות של אותו הנשק (ודוגמאות לא חסר).

אותם שינויים יכולים לגרום לך שתחמושת שעובדת 100% אצלך בנשק תגרום מדי פעם למעצורים בנשק אחר למרות שהם מאותו יצרן ובדיוק אותו דגם.

ובשורה התחתונה, אם אני קונה איזה מוצר ולא חשוב מה - זכותי בתור צרכן גם להתנסות בו בעצמי לא ככה?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 28 ינואר 2016, 09:19

אז זהו. שאנחנו בעיינהם לא בדיוק צרכנים, יותר טרחנים צרחניים.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי TsurTriger » 28 ינואר 2016, 10:59

itamar כתב:

רשות מוסמכת?
ואותה רשות מוסמכת גם בדקה אם אותה תחמושת מזינה בנשק האישי שלי?
למרות שמדובר בייצור המוני יש עדיין הבדלים דקים בין נשק לנשק (קוראים לזה טולרנסים).
יש גם הבדלים ושינויים דקים בין סדרות ייצור שונות של אותו הנשק (ודוגמאות לא חסר).

אותם שינויים יכולים לגרום לך שתחמושת שעובדת 100% אצלך בנשק תגרום מדי פעם למעצורים בנשק אחר למרות שהם מאותו יצרן ובדיוק אותו דגם.

ובשורה התחתונה, אם אני קונה איזה מוצר ולא חשוב מה - זכותי בתור צרכן גם להתנסות בו בעצמי לא ככה?

א.

איתמר, אני מבין אותך.
אני בהכשרתי מהנדס שלוקח חלק בפרויקט ייחודי ומתעסק עם טכנולוגיה שמצריכה טולרנסים שקרובים לאפס. כי אם יש כשל... לא רק שהלכו כמה מיליוני דולרים לפח, אלא זו פגיעה מאוד קשה במערכות ובתדמית.

ועדיין, גם אצלנו אין מה לעשות - אי אפשר לבדוק כל חלק וחלק. שוב, למרות שאנחנו מאוד מקפידים שכן, עד רמת האפשר.
אצלנו הרכיבים הם לא ייצור המוני, אלא יצור פרטני לפי מפרט ולפי דרישות לקוח. אחת כמה וכמה, חשיבות התקינות והטולרנסים לא פחותים מאלה שבנשקים, ולהערכתי אפילו יותר.

בייצור המוני, אי אפשר לבדוק כל חלק וחלק. וכאשר עושים בדיקות, תמיד לוקחים את הקצוות ומקצינים אותם עוד יותר. וזאת כדי שבכל זאת , הטולרנסים של המוצרים בייצור יפלו, ככל האפשר, בתוך הטווח הנבדק.

אף אחד לא יכול להתחייב לך ב-100%. גם לא ברפואה. ואתה יודע מה? גם מאבטחים של ראש הממשלה לא יכולים להגיד לך ב-100% כאשר הם ילחצו על ההדק, לא יהיה להם מעצור. למה? כי אין 100%. בשום דבר אין 100%. וגם אם תירה 50 כדורים של חברה X, יתכן שבכדור המיליון ואחד יהיה לך מעצור. אז מה?

בוא נחזור ונתחבר בחזרה אל המציאות. השאיפה לאופטימיזציה היא יפה, ואני עוסק בה כל הזמן, אך יש רצוי ויש מצוי. ולפעמים, כדי להתקדם לאינשהו, צריך לדעת להגיד "הרצוי לא ריאלי, והמצוי בהחלט מספק".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 ינואר 2016, 11:34

בוא נחזור ונתחבר בחזרה אל המציאות. השאיפה לאופטימיזציה היא יפה, ואני עוסק בה כל הזמן, אך יש רצוי ויש מצוי. ולפעמים, כדי להתקדם לאינשהו, צריך לדעת להגיד "הרצוי לא ריאלי, והמצוי בהחלט מספק".

במקרה הזה אני לא רואה שום הצדקה לתמוך בגישה הזו.
הדרישה במקרה זה היא ממש לא בשמיים. בסך הכל לירות כמה כדורים שאתה נושא במחסנית בשביל השקט הנפשי שהכל עובד כמו שצריך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 28 ינואר 2016, 11:44

לדעתי אתה מפספס את הנקודה, לא מדובר ב100% ודאות,
גם בתחמושת רגילה יש מעצורים,אבל אתה מכיר את האקדח,את הרתע,את החזרה לתמונת כוונות,
כשאתה משנה תחמושת לתחמושת שונה לחלוטין מבחינת צורת פרופיל הקליע משקלו,ואולי גם לחץ הפיצוץ שלו,,
אתה מקבל מציאות [אקדח] שונה, ואני כיורה חייב להכיר אותה,
כי אם לא ,כל אקדח עם כל תחמושת היה מתאים לכל יורה.ללא צורך בבדיקה,די היה להסתמך על פרוספקט היצרן,סרט ביו טיוב , וסיפורי המוכר,[ולצערי זה הולך ומתקבע כמצב נפוץ היום]
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי TsurTriger » 28 ינואר 2016, 12:02

GUSS, לא יריתי הולופוינט אני מודה.
אבל, שאלתי כמה וכמה חברים שעובדים בשב"כ ירו יותר כנראה מרוב החבר'ה הכבדים פה, כחלק מההכשרה שלה וכחלק מהכשירות שלהם, והם אמרו לי שאין באמת הבדל מהותי שמצדיק את הטרחה \ ההוצאה הכספית.

לדעתי זה יותר קטנוניות מאשר צורך "קיומי".
אבל נראה כי דעותינו חלוקות בנושא.

אם זה כל כך בוער לכם בעצמות, במטווח הארעי באימון מילואים הבא שלכם כאשר כולם מאפסים - תבקשו רשות לבצע ירי עם האקדח הפרטי. יתכן כי אחראי המטווח יאשר לכם (במיוחד למי שהוא יוצא סיירות).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 28 ינואר 2016, 12:22

Tsur,
לא צינתי כי אני לא יורה ולא מתכוון לירות הוליפונט, אני חסיד של K.I.S.S.
רק למען אלו שלא מיומנים עדין בכדורים רגילים, וכבר רצים אצים לרכוש כדורים של פלאש גורדון הי"ד %%$0066
נערך לאחרונה על ידי GUSS בתאריך 28 ינואר 2016, 12:37, נערך פעם אחת בסך הכל.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 28 ינואר 2016, 12:33

TsurTriger כתב:GUSS, לא יריתי הולופוינט אני מודה.
אבל, שאלתי כמה וכמה חברים שעובדים בשב"כ ירו יותר כנראה מרוב החבר'ה הכבדים פה, כחלק מההכשרה שלה וכחלק מהכשירות שלהם, והם אמרו לי שאין באמת הבדל מהותי שמצדיק את הטרחה \ ההוצאה הכספית.

ועדיין ולמרות זאת, המדינה מציידת אותם בתחמושת כזו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 28 ינואר 2016, 13:43

לHP יש עוד כ 6% יכולת עצירה מאשר לכדור רגיל. ולכן, זה עדיף.

ועדיין, הם לא יורים באימונים כדורי HP.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 28 ינואר 2016, 13:46

TsurTriger כתב:GUSS, לא יריתי הולופוינט אני מודה.

לדעתי זה יותר קטנוניות מאשר צורך "קיומי".
אבל נראה כי דעותינו חלוקות בנושא.

אם זה כל כך בוער לכם בעצמות, במטווח הארעי באימון מילואים הבא שלכם כאשר כולם מאפסים - תבקשו רשות לבצע ירי עם האקדח הפרטי. יתכן כי אחראי המטווח יאשר לכם (במיוחד למי שהוא יוצא סיירות).

למה לחכות למילואים?
יש כמה וכמה מטווחים פתוחים בארץ ובהם ניתן לירות כדורי הולופוינט. אשדוד, רחובות, אריאל, ניר עם...
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 28 ינואר 2016, 13:54

TsurTriger כתב:לHP יש עוד כ 6% יכולת עצירה מאשר לכדור רגיל. ולכן, זה עדיף.

ועדיין, הם לא יורים באימונים כדורי HP.

אז תסביר לי למה הרצפה של המטווחים שלהם מלאה בתרמילים בצבע כסף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 ינואר 2016, 13:57

למה לחכות למילואים?
יש כמה וכמה מטווחים פתוחים בארץ ובהם ניתן לירות כדורי הולופוינט. אשדוד, רחובות, אריאל, ניר עם...

אז לטענתך אני צריך לקנות את התחמושת אצל מאיר רוט, ואחר כך ליסוע עוד 40 ק"מ עד אשדוד,
כאשר המטווח שלהם נמצא במרחק 3מ' מהדלפק בו הם מכרו לי את הכדורים?

נראה לך הגיוני?

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 28 ינואר 2016, 14:26

itamar כתב:למה לחכות למילואים?

אז לטענתך אני צריך לקנות את התחמושת אצל מאיר רוט, ואחר כך ליסוע עוד 40 ק"מ עד אשדוד,
כאשר המטווח שלהם נמצא במרחק 3מ' מהדלפק בו הם מכרו לי את הכדורים?

נראה לך הגיוני?

א.

כן.

אני לא מגן על מאיר רוט ולא מבין את הפליאה שלך. לא רוצה אל תקנה שם תחמושת, כן מעוניין לקנות שם תחמושת הולופוינט? סע למטווח רחובות זה "רק" 20 ק"מ משם. אלו החוקים והתקנות שלו, אם אתה לא מעוניין אל תרכוש שם תחמושת.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד