שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלה מעניינת-תחמושת "מהבית״ וירי ״חופשי״
ועוד לא דיברנו על זה שאתה צריך מדריך ירי באקדח (שעבר הסמכה צבאית) בכדי לירות במילואים במטווח. כל דבר אחר אסור.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
למזלי אני יוצא סיירת, אז יש בינינו מדריכי לוט"ר וקרב מגיע שעברו הסמכה להעביר מטווחי נק"ל 9ממ.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:GUSS, לא יריתי הולופוינט אני מודה.
אבל, שאלתי כמה וכמה חברים שעובדים בשב"כ ירו יותר כנראה מרוב החבר'ה הכבדים פה, כחלק מההכשרה שלה וכחלק מהכשירות שלהם, והם אמרו לי שאין באמת הבדל מהותי שמצדיק את הטרחה \ ההוצאה הכספית.
לדעתי זה יותר קטנוניות מאשר צורך "קיומי".
אבל נראה כי דעותינו חלוקות בנושא.
אם זה כל כך בוער לכם בעצמות, במטווח הארעי באימון מילואים הבא שלכם כאשר כולם מאפסים - תבקשו רשות לבצע ירי עם האקדח הפרטי. יתכן כי אחראי המטווח יאשר לכם (במיוחד למי שהוא יוצא סיירות).
אני מודה שלא עשיתי ס&ס , אבל שאלתי כמה כוכבי פורנו שעשו את זה הרבה כחלק מהעבודה שלהם והם אמרו לי שאין הבדל מהותי מ.... שמצדיק את הטרחה ואת ההוצאה הכספית.
זה לא נאמר בציניות או כדי לעקוץ זה בדיוק אותו עיקרון. אתה מתווכח על משהו שאתה מצהיר שלא ניסית ומגן על התיאוריה הזו בחירוף נפש.
דבר ראשון תהיה רגוע - גם בקרב החברה כאן יש בוגרי שירות הבטחון.
דבר שני - השואלים כאן רובם מחזיקים אקדח בפעם הראשונה והם ההיפך הגמור מאנשי שירות שירו עשרות אלפי כדורים ולא משנה מה תדחוף להם ליד הם ידעו מה לעשות איתו.
בגלל שאין לך נסיון, אתה תירה לאט גם עם התחמושת הכי רכה שיש בכדי לפגוע במטרה, כשתירה תחמושת +p+ מאקדח כמו גלוק 19 , הוא ירגיש ביד כמו גלוק 23 ואתה תירה עוד יותר לאט שלא לאמר שאתה עלול להיות מאד מופתע מהבעיטה של האקדח בעיקר אם האחיזה שלך לא הכי נכונה ( שזה המצב אצל רוב המחזיקים).
- סליקאי טיטניום

ניר, קטונתי מלהיות מומחה. עולם הנשק זה לא המקצוע שלי.
במה שאני לא מומחה אני מתיעץ עם אנשים שאני חושב שהם יותר מומחים ממני בתחום, ואני בוודאי שלא מתיימר להיות מומחה.
כאשר כמה אנשים שיורים אלפי כדורים בחודש אומרים לי שההבדל מינורי והוא זניח, אני נוטה להאמין להם. ולחסוך לעצמי את כאב הראש ואת המחיר המוגזם כדי להתנסות בעצמי. אני לא רואה סיבה לבזבז מחסנית של 10-15 כדורי HP, שעלותם משולשת ויותר מעלות כדור רגיל, על "אימון" שאין לו הצדקה מבחינת המיומנות.
אני אמנם "חדש" פה. אבל את רישיון הנשק יש לי מאז השחרור , ויצא לי לחדש רישיון יותר מפעמיים כבר. בנוסף, אני עוקב פה אחרי הפורום כצופה שקט כבר שנים. ורק לאחרונה החלטתי להצטרף.
אם היתי חושב שעניין ה HP באמת מצדיק בדיקה, היתי טורח לרכוש איזה 20 כדורים ולבצע ירי במטווח ארעי בזמן המילואים (באישור כמובן). אבל שוב, לדעתי, זה מיותר מבחינת רתע והתנהגות של הנשק (למעט עניין המעצורים).
במה שאני לא מומחה אני מתיעץ עם אנשים שאני חושב שהם יותר מומחים ממני בתחום, ואני בוודאי שלא מתיימר להיות מומחה.
כאשר כמה אנשים שיורים אלפי כדורים בחודש אומרים לי שההבדל מינורי והוא זניח, אני נוטה להאמין להם. ולחסוך לעצמי את כאב הראש ואת המחיר המוגזם כדי להתנסות בעצמי. אני לא רואה סיבה לבזבז מחסנית של 10-15 כדורי HP, שעלותם משולשת ויותר מעלות כדור רגיל, על "אימון" שאין לו הצדקה מבחינת המיומנות.
אני אמנם "חדש" פה. אבל את רישיון הנשק יש לי מאז השחרור , ויצא לי לחדש רישיון יותר מפעמיים כבר. בנוסף, אני עוקב פה אחרי הפורום כצופה שקט כבר שנים. ורק לאחרונה החלטתי להצטרף.
אם היתי חושב שעניין ה HP באמת מצדיק בדיקה, היתי טורח לרכוש איזה 20 כדורים ולבצע ירי במטווח ארעי בזמן המילואים (באישור כמובן). אבל שוב, לדעתי, זה מיותר מבחינת רתע והתנהגות של הנשק (למעט עניין המעצורים).
- סליקאי זהב

זה בסדר לקבל החלטות אישיות על סמך המלצות, זה לא בסדר להמליץ לאחרים על סמך המלצות.
אין שאלה של וותק או של מספר הודעות בפורום, זה לא מעיד על כלום מבחינתי, מכיר כמה אנשים שזהו עיסוקם , מכיר כאלו שגם מדריכים את אותם אנשי בטחון שציינת, הם קוראים כאן לעיתים ולא טורחים להגיב כי אין להם עניין בוויכוחים האלו. מבחינתם מי שרציני בעניין שיילך להתאמן במקום להקליד. אם לא, אז לא משנה מה יאמר כאן.
שים לב בתמונה המצורפת למקבץ העליון ולתחתון. ירי של 5 כדורים זמן זהה של כשנייה אחת. העליון כדורים בלחץ רגיל והתחתון כדורים בלחץ מוגבר. היורה הוא זה שמלמד את לוחמי השירות לירות באקדח...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=104282&d=1449482094
אין שאלה של וותק או של מספר הודעות בפורום, זה לא מעיד על כלום מבחינתי, מכיר כמה אנשים שזהו עיסוקם , מכיר כאלו שגם מדריכים את אותם אנשי בטחון שציינת, הם קוראים כאן לעיתים ולא טורחים להגיב כי אין להם עניין בוויכוחים האלו. מבחינתם מי שרציני בעניין שיילך להתאמן במקום להקליד. אם לא, אז לא משנה מה יאמר כאן.
שים לב בתמונה המצורפת למקבץ העליון ולתחתון. ירי של 5 כדורים זמן זהה של כשנייה אחת. העליון כדורים בלחץ רגיל והתחתון כדורים בלחץ מוגבר. היורה הוא זה שמלמד את לוחמי השירות לירות באקדח...
http://www.jeepolog.com/forums/attachment.php?attachmentid=104282&d=1449482094
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד