מה יקרה בחידוש?

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מה יקרה בחידוש?

על ידי efiey » 28 ינואר 2016, 12:08

בזה אתה צודק ב- 100%
================================================
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
================================================
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי tkgs » 28 ינואר 2016, 13:46

על גב הרשיון (לפחות לחדשים) מופיע הכיתוב הבא: "תוקף הרישיון הינו כל עוד העילה בגינה ניתן הרשיון תקפה ומתקיימת"
"תקיפה" משמעותו שהעילה עדין בתוקף, כלומר העילה עצמה עדין מופיעה כעילה ברשימת העילות - ישוב זכאי, שירות פעיל בכוחות הביטחון וכו.
"ומתקיימת" משמעותו שהעילה עדין מתקיימת אצל בעל הרשיון, לדוגמא שהוא עדין גר בישוב זכאי או שהוא משרת שירות מילואים פעיל.
התבחינים לא אמורים לשנות כי העילה היא לא "רס"ר במיחואים" לכן לכאורה אם יחליטו לשנות שוב את העילה של שירות פעיל בכוחות הביטחון ויעלו את התבחין רק לקצינים וכדומה זה לא אומר שהעילה שבגינה קיבלת את הרשיון לא תקיםה וחא מתקיימת. בד"כ חקיקה לא יכולה להיות רטרואקטיבית. כלומר רק אם יחליטו לבטל את העילה עצמה, אז יוכלו לא לחדש את הרישיון או שמשהו בעילה עצמה לא מתקיים כגון פטור ממילואים או מי שעבר לגור בישוב לא זכאי.
רק כדרך אגב, בתקופת ההתנתקות הוציאו מהעילה שך ישוב זכאי את כל הישובים שהמדינה מסרה לרש"פ ולכן היתה להם "לגיטימציה" לעבור ישוב ישוב ולאסוף את הנשקים.
אבל זו רק דעתי... מקווה שכשיגיע מועד החידוש עוד 3 שנים לא יבדקו ולא ידרשו ויחדשו...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 28 ינואר 2016, 14:32

אגב, בתקופת ההתנתקות הוציאו מהעילה של ישוב זכאי את כל הישובים שהמדינה מסרה לרש"פ ולכן היתה להם "לגיטימציה" לעבור ישוב ישוב ולאסוף את הנשקים.

'צטערת , לא מדוייק כלל. לא הייתה להם שום "לגיטימציה" לעבור ישוב ישוב ולאסוף את הנשקים.
לכל בעלי הרשיון בעבר לא נתנה אזהרה שאם התבחין יבוטל ע"י המשרד ,רשיונם יבוטל.
האזהרה היחידה שנתנה להם היא שאם הם לא עומדים בעילה יותר רשיונם יבוטל.
הפעם הראשונה שתבחין בוטל באופן גורף ע"י המשרד היה לבעלי תבחין משא"ז.
ואז קמה צעקה של המתנדבים עצמם אם 2 טענות מוצדקות (שים לב לסיבה 2):
1. אם אני לא מספיק טוב בשביל הרשיון ,אני גם לא מספיק טוב בשביל להתנדב.
2. אתם ביטלתם את התבחין , אני עדיין מתנדב , אז אין לכם סיבה לא לחדש.

מפה נוצר מצב שמתנדבים חדשים באותה תקופה לא קיבלו רישיון.
המתנדבים הישנים , רשיונם חודש בגלל שהמשרד פחד ליצור תקדים לרעתו בבג"ץ.

שוב , היום המצב שונה , אתה מוזהר מראש שמצב כזה יכול לקרות , ועדיין בחרת להתחמש.
אין לך שום עילה להקלה מבימ"ש.

שינוי במעמד התבחינים (הוראות מעבר) לפני שנתיים לערך גרם במישרין להקמת העמותה.
TsurTriger כתב לך את זה יפה ,
וזו הסיבה למה חשוב ייצוג רשמי לקהילה שלנו.

לדעתי , החזרת תבחין "משמר" ומעבר בעלי רשיונות מעל 10 שנים למעמד "משמר" (כמו שועדת כהן קבעה) צריך להיות "נושא מספר אחד" בטיפול העמותה.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 28 ינואר 2016, 14:33

1+
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 28 ינואר 2016, 14:58

argra11 כתב:
השאלה היותר מעניינת היא:
מקרה א :
פלוני מתגורר בישוב זכאי ,וקיבל רישיון , לאחר שנתיים הוא עובר דירה לישוב "לא זכאי" , על פי ההנחיות פלוני "איבד" את רישיונו וצריך להפקיד את כלי היריה במשטרה.
מקרה ב :
פלוני מתגורר בישוב זכאי ,וקיבל רישיון , לאחר שנתיים המשרד לבט"פ החליט להוציא את הישוב מרשימת הישובים הזכאים , על פי ההנחיות כיום האם פלוני "איבד" את רישיונו וצריך להפקיד את כלי היריה במשטרה ?

מקרה א' ,ה"אשמה" לאי עמידה בתבחין חלה על פלוני , במקרה ב' ה"אשמה" חלה על הבט"פ.
בעבר , כאשר תבחין משא"ז בוטל ע"י המשרד , הנושא עלה ובגלל הסכנה שביטול הרישיון לא עומד במבחן בג"ץ בגלל שהקונים לא הוזהרו מראש המשרד חידש רישיונות , אבל שינה את התקנות וכיום הם מזהירים את הקונים שאם התבחין יבוטל (לא משנה ע"י מי) ולכן (לפי מה שאני יודע) גם במקרה ב' הם מכוסים משפטית , מה יקרה בפועל רק הקדוש ברוך הוא יודע.

אולי רם יכול לשפוך יותר אור על הסיטואציה הזו?

גם אני אשמח לקבל תשובה מוסמכת לשאלה של מקרה ב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 28 ינואר 2016, 18:06

efiey כתב:מה לגבי " תבחין מתוקף הוראות מעבר " ?
האם נראה לך סביר שיבואו בעוד חודש ויגידו תחזיר את הנשק ?
אקדח זה לא הוצאה של 100 ש"ח !
אני על דבר כזה הולך לבית משפט...שיקחו את הנשק אבל שיחזירו את השווי שלו.

קח בחשבון שמדובר בסיפור של 30 אלף שקל בממוצע, וגם זה מתחיל רק אחרי שכבר הגשת ערר שהיית צריך לשכור עורך דין בשבילו.
לנושא הדיון: אי אפשר לדעת.
זה קצת קשה בעומס הנוכחי לדרוש מאדם לבוא ולהוכיח עילה כתנאי לחידוש רישיון, שכידוע יכול להתבצע במקסימום 3 חודשים לפני תום תוקף הרישיון.
רוב האנשים לא מדפיסים את טפסי החידוש בשניה שהם יכולים, ומחכים שזה יגיע אליהם בדואר.
מה שהופך את התהליך לדחוק יותר ונשאר להם בממוצע חודשיים להשלמת כל התהליך.
כשהתורים הזמינים ביותר לפקיד רישוי הם בסדר גודל של חודשיים שלושה קדימה, זה נראה לי קצת קשה לבצע את זה.
בגדול, בכל חידוש על בעל הרישיון לחתום על הצהרה שהוא עדיין עומד בעילה.
כמובן שאם מישהו קיבל את הרישיון ע"ב מגורים ביישוב זכאי, ופתאום פקיד הרישוי רואה שהוא החליף כתובת והוא שולח לו חידוש רישיון לתל אביב, אז כנראה שבמקום טפסי חידוש הוא יקבל הודעת ביטול רישיון או אי חידוש רישיון.
לגבי יתר התבחינים, לא יודע איך מתבצעת האכיפה.
העלו כאן "מקרה א', מקרה ב'".
באחד מימי העיון של העמותה עו"ד סעיד חדאד העביר הרצאה והועלו שאלות דומות.
ממה שאני זוכר, במקרה ב', הוצאה של יישוב מרשימת היישובים הזכאיים אינה אמורה לפגוע בבעל רישיון קיים שניתן ע"ב מגורים ביישוב זה, אלא אם כן הוא חתם למשרד לביטחון פנים שבמידה והיישוב שלו מוצא מהרשימה אז אפשר לקחת לו את הרישיון.
זה גם לא יעמוד במבחן בית משפט אם תשאלו אותי(ואני לא משפטן).
לגבי יתר התבחינים, ברמת העיקרון כל עוד אדם מקיים את העילה שלו, אין סיבה לקחת לו את הרישיון גם אם המשרד לביטחון פנים ביטל את התבחין, כיוון ש"תבחינים לחידוש רישיון" אינם "תבחינים לרישיון חדש", וככאלו, מי שעדיין עומד בתנאים שהוצבו לו ביום הוצאת הרישיון, זכאי לשמרו.
זה לא אומר שאנשים לא מקבלים הודעות ביטול או התראת "עמידה בעילה", אבל מרוב פסקי הדין שקראתי בתי המשפט פעם אחר פעם "כיסחו" את האגף לרישוי כלי ירייה על כך וקבעו שאם אדם עדיין עומד בעילה שבגינה הוא הוציא רישיון, אז הם לא יכולים לקחת לו את הרישיון גם אם הם ביטלו את העילה, כי האזרח נפגע על לא עוול בכפו.
דרך אגב, אני לא יודע על מה כל אחד ואחד חתם, אבל בגדול אם מדובר בטופס הכחול של הראיון האישי, אז חותמים על כך שמחויבים לדווח לפקיד הרישוי על כל דבר שעלול להשפיע על עמידתכם בתבחין שבגינו ניתן לכם הרישיון.
במילים אחרות, ביטול חד צדדי של המשרד לביטחון פנים של תבחין כזה או אחר לא משפיע מצדכם על עמידתכם בתבחין שכבר ניתן לכם עליו רישיון.
את המסקנות תסיקו לבד...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן מלכה » 28 ינואר 2016, 18:24

כל כמה זמן מחדשים רישיון???
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי jluzer1 » 28 ינואר 2016, 18:52

כל 3 שנים.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 28 ינואר 2016, 19:54

amitaikl כתב:
argra11 כתב:
השאלה היותר מעניינת היא:
מקרה א :
פלוני מתגורר בישוב זכאי ,וקיבל רישיון , לאחר שנתיים הוא עובר דירה לישוב "לא זכאי" , על פי ההנחיות פלוני "איבד" את רישיונו וצריך להפקיד את כלי היריה במשטרה.
מקרה ב :
פלוני מתגורר בישוב זכאי ,וקיבל רישיון , לאחר שנתיים המשרד לבט"פ החליט להוציא את הישוב מרשימת הישובים הזכאים , על פי ההנחיות כיום האם פלוני "איבד" את רישיונו וצריך להפקיד את כלי היריה במשטרה ?

מקרה א' ,ה"אשמה" לאי עמידה בתבחין חלה על פלוני , במקרה ב' ה"אשמה" חלה על הבט"פ.
בעבר , כאשר תבחין משא"ז בוטל ע"י המשרד , הנושא עלה ובגלל הסכנה שביטול הרישיון לא עומד במבחן בג"ץ בגלל שהקונים לא הוזהרו מראש המשרד חידש רישיונות , אבל שינה את התקנות וכיום הם מזהירים את הקונים שאם התבחין יבוטל (לא משנה ע"י מי) ולכן (לפי מה שאני יודע) גם במקרה ב' הם מכוסים משפטית , מה יקרה בפועל רק הקדוש ברוך הוא יודע.

אולי רם יכול לשפוך יותר אור על הסיטואציה הזו?

גם אני אשמח לקבל תשובה מוסמכת לשאלה של מקרה ב

בפגישה האחרונה עם הרצל קבלו נאמר לנו שבמקרה ב׳ בעל הרשיון לא יוכל להחזיק יותר בנשק.
בכוונתנו להמשיך להלחם על נקודה זו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן מלכה » 28 ינואר 2016, 20:20

ולגבי תבחין רס"ר במילואים ביום שאתה מקבל פטור ממילואים אתה מחוייב להפקיד את האקדח???
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ramdishon » 28 ינואר 2016, 21:09

אילן מלכה כתב:ולגבי תבחין רס"ר במילואים ביום שאתה מקבל פטור ממילואים אתה מחוייב להפקיד את האקדח???

אינני יודע- בטיפול העמותה מול הרצל קבלו.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי MotiG » 28 ינואר 2016, 21:19

ראו סיכום פגישה עם הרצל קבלו, סעיף 5-
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... asp?AID=82
אותי זה מדאיג.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 28 ינואר 2016, 22:04

חברי המתפלאים.
אולי אתם חדשים בתחום.
אז אספר לכם קצת הסטוריה.
בשנים האחרונות בוטלו או לא חודשו רישיונות לכ-150 אלף כלי ירייה.
תבחיני "מתנדב משא"ז", "מתנדב מד"א", "מוביל דלק", "נהג ציבורי", "יהלומן" ועוד כהנה וכהנה בוטלו.
אנשים בעלי תבחין מלפני 1996 שהאקדח שלהם נפסל בגלל תקלה משמעותית או בלאי קיצוני לא הורשו לקנות אקדח אחר במקום.
אנשים שלא קיבלו מסמכי חידוש בזמן מסיבה כזו או אחרת אולצו להפקיד את האקדח ובהמשך ויתרו על הרישיון כלל לאור הטרטורים הכרוכים בהוצאתו מחדש.
אנשים שנפתח לגביהם תיק פלילי ורישיונם הוקפא לא קיבלו אותו חזרה גם אם יצאו מהחקירה צחים כשלג.
וכו'
כמה עתירות לבג"צ ראיתם בנושא? זיפ. נאדה. אפס.
מקסימום, אנשים ספציפיים שפנו לעורכי דין שיסגרו להם פינה. חלקם הצליחו.
את הציבור מטריד הרבה יותר שחלק מחנויות באי-ביי הפסיקו לשלוח מוצרים לישראל בגלל בעיות בדואר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 28 ינואר 2016, 23:00

spy כתב:חברי המתפלאים.
אולי אתם חדשים בתחום.
אז אספר לכם קצת הסטוריה.
בשנים האחרונות בוטלו או לא חודשו רישיונות לכ-150 אלף כלי ירייה.
תבחיני "מתנדב משא"ז", "מתנדב מד"א", "מוביל דלק", "נהג ציבורי", "יהלומן" ועוד כהנה וכהנה בוטלו.
אנשים בעלי תבחין מלפני 1996 שהאקדח שלהם נפסל בגלל תקלה משמעותית או בלאי קיצוני לא הורשו לקנות אקדח אחר במקום.
אנשים שלא קיבלו מסמכי חידוש בזמן מסיבה כזו או אחרת אולצו להפקיד את האקדח ובהמשך ויתרו על הרישיון כלל לאור הטרטורים הכרוכים בהוצאתו מחדש.
אנשים שנפתח לגביהם תיק פלילי ורישיונם הוקפא לא קיבלו אותו חזרה גם אם יצאו מהחקירה צחים כשלג.
וכו'
כמה עתירות לבג"צ ראיתם בנושא? זיפ. נאדה. אפס.
מקסימום, אנשים ספציפיים שפנו לעורכי דין שיסגרו להם פינה. חלקם הצליחו.
את הציבור מטריד הרבה יותר שחלק מחנויות באי-ביי הפסיקו לשלוח מוצרים לישראל בגלל בעיות בדואר.

סיכמת את זה די יפה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן מלכה » 28 ינואר 2016, 23:54

MotiG כתב:ראו סיכום פגישה עם הרצל קבלו, סעיף 5-
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... asp?AID=82
אותי זה מדאיג.

רוב מקבלי הרישיון בתבחין רסר הם בני 34 35 ומעלה בגיל 40 יקבלו פטור משירות מילואים מה שאומר שב99 אחוז לא יגיעו לוותק של 10 שנים עם האקדח.
נתנו לנו רישיון ל5 6 שנים ואחכ ביי ביי
g26
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים