סמכויות שוטרים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

סמכויות שוטרים

על ידי hk765 » 30 אפריל 2003, 09:32

:?:
לרגל חברותם של חברים רבים במשא"ז+:

האם שוטר יכול לעצור נהג סתם כי בא לו לבדוק רשיונות או רק אם אותו אדם עבר עבירה כלשהיא?
האם השוטר צריך לאמר לנהג במה הוא חושד לפני שביקש רשיונות?

האם מותר למשטרה לשים מחסום ולבדוק את פרטי הנהגים העוברים במקרה שם אם הם חייבים מס הכנסה?
ליד השוטר עמד רכב של אנשי מס הכנסה. כשעצר אותי השוטר הוא שאל של מי הרכב. אמרתי שהוא של העבודה ואז הוא ויתר על הבדיקה כי לא יכול להחרים אותו.

ברור שאדם שחייב מס ראוי שיבואו איליו הבייתה ויגבו אבל לעצור מאות נהגים בצורה אקראית??
[ארוך אבל מעניין (לפחות אותי) ]
:evil:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 30 אפריל 2003, 10:02

בגדול התשובה לכל היא כן !!!!

מותר לעצור רכבים לבדיקה בכל זמן שהוא ולכל מטרה שהיא - רות סוף.

אין שום מגבלה לגבי שום דבר, בדיקת רשיונות, בדיקת שב"חים, בדיקת תקינות רכבים, התראות ביטחוניות... יש מבצעים משולבי רשויות מס לגבי בדיקת מסמכים של סחורה בהובלה, חייבי מס (עיקולים), עומסי הובלה, בטיחות בהובלה, הובלת בעלי חיים ומזון, זיהום אוויר.. השוטר מוריד אותך מהכביש זמנית לבדיקה, סמכויות הבדיקה בידי המוסמכים לכך והם מורים לשוטר להוריד סופית או לקנוס בהתאם לסמכותם הם....
גלוק, זה כל הטריק - גלוק, זה כל הגליק
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אסף » 30 אפריל 2003, 10:20

שלום לכולם,
כל שוטר בין שהזדהה ע"י מדים או רק על ידי תעודת מינוי- יכול לעצור כל נהג מכל סיבה שהיא ואין הוא חייב לאמר מה הסיבה. אפילו לצורך בדיקה שגרתית.
מה שכן אזרח יכול לשים לב אליו, הוא זמן עיכוב האזרח עצמו בעצירה\ מחסום- מותר לשוטר לעכב ל- 20 דקות מבלי לתת דין וחשבון לאף אחד. מעל 20 דקות השוטר חייב למלא דו"ח עיכוב מפורט ומלא המסביר את הצדקת ונכונות העיכוב, שכן הוא שולל את זכות החירות והחופש של האזרח.
Be Good. 8)
"המעז - מנצח"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Webart » 30 אפריל 2003, 10:45

יש משהו המוגדר בדקות בחוק?????

אפשר לראות את החוק? זה באמת מעניין...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אסף » 30 אפריל 2003, 10:59

webart היקר,

להלן מצורף לינק המסביר את כל נושא המעצר והעיכוב עפ"י פקודת המשטרה. שים לב במיוחד לפרק 3, סעיף 5) ה"דיווח", תת סעיף א' (2).

http://www.police.gov.il
/al_hamishtara/pkudot_hamishtara/xx_140134a_pkud.asp#Heading3

8) אל תסתבכו
נערך לאחרונה על ידי אסף בתאריך 30 אפריל 2003, 11:15, נערך פעם אחת בסך הכל.
"המעז - מנצח"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trail_g19c » 30 אפריל 2003, 11:06

WEB, הדברים מוסברים בפרוט בקורס יח"מ של מתנדבי המשא"ז. סמכויות עיכוב (אכן עיכוב במקום עד 20 דקות, תודה על העידכון, לא כללתי בתשובה שלי). סמכויות עיכוב לתחנה, סמכויות מעצר (התנגדות לעיכוב, מסוכנות, סמים..). כמובן שהנושא של סמכוית חיפוש מורכב יותר וכאן לא המקום.

בדיקת רכבים במחסומים וחסימות היא עניין שמבוצע שוטף וקבוע ובמיוחד באזורי סיכון. כל אדם יכול להבדק על ידי כל מחסום אפילו אם נבדק רק לפני כמה ק"מ. כל אחד מנסיונו כאובייקט על הכביש יכול לספר על מה עשו לו או לרכב לפניו.

בדיקת זהות הנוהג והנוסעי, בדיקת רשיונות רכב ונהג, השוואה לרשימות מבוקשים... כל זאת נעשה על פי חוק. כל עו"ד יכול לפרסם כאן את החוק המדוייק אבל מעבר לחוק יש מושג ברזל והוא מיושם היום בריש גאלי ובתרתי משמע - יסוד סביר לחשש - יס"ל. זה הכסת"ח הממסדי לכל דבר שקורא מול רשויות החוק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 30 אפריל 2003, 11:21

עיכוב אדם מוגבל מראש בזמן ובתכלית.

כך כתוב, אך לא כתוב 20 דקות, זה מה שהיה לי משונה...
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

עיכוב 20 דקות

על ידי GL19 » 30 אפריל 2003, 11:37

העיכוב של עד 20 דקות הוא עפ"י נוהלי המשטרה - ללא צורך בדיווח ומילוי דו"ח עיכוב, מעל 20 דקות יש למלא דו"ח בנושא.
לגבי האזרח עיכוב של 20 דקות או שעה הוא עדיין עיכוב - כל עוד נאמר לו שהוא מעוכב ולא עצור. במידה ונאמר לו שהוא עצור יש להודיע לו על סמך איזו חשד לעבירה הוא עצור , ואז יש להביאו להערכת מעצר בפני שופט תןך 24 שעות או לשחרר אותו.

איתן
החיים הם יפים,שמרו עליהם

איתן
סליקאי ארד
סליקאי ארד

בהמשך לתשובות המלומדות

על ידי sheven » 30 אפריל 2003, 12:39

2 הערות לי.
א' בדיקת תקינות רכב מותרת רק לבוחן רכב מוסמך, ישנם היום הרבה שוטרי תנועה שהוסמכו כבוחני רכב ורק להם מוקנית הסמכות ל"הוריד"רכב מהכביש בשל בעיות תקינות.

ב' בעניין העיכוב, אכן מותר לשוטר לעכב רק עד 20 דקות, לאחר מכן עליו למלא דו"ח עיכוב. הדו"ח הזה כולל מספר סעיפים האחד מהם הוא עילת העיכוב, כלומר עליו להודיע לאזרח מה עילת העיכוב, סעיף נוסף הוא שצריך להחתים את המעוכב על כך שלא פגעו בו (השוטרים), שלא הרביצו לו, שלא גנבו ממנו כלום. זהו סעיף מאוד חשוב ובו שוב יש דין ודברים עם האזרח.

אגב, בסעיף בו מודיעים לאזרח מהי סיבת העיכוב יש חלק בו חייבים לרשום את תגובתו של האזרח, כלומר תשובתו לסיבת העיכוב. על כל הדו"ח חותמים גם האזרח (שלוש חתימות על שלושה סעיפים וגם השוטר המעכב.

נכון שזה סרט ארוך אבל מנסיון רב מאוד שלי (לעיתים במבצעי שב"ח מילאתי עשרות רבות של כאלה) כשלומדים לעשות את זה נכון זה רץ מהר וגם נותן תחושה טובה יותר לאזרח המעוכב כי ממילא הוא בלחץ מכל האירוע.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובל » 30 אפריל 2003, 13:45

הקלר, אם אתה אזרח שומר חוק, לא צריכה להיות לך שום בעיה אם שוטר מבקש לבדוק לך מסמכים,תשלום מיסים ותקינות רכב.במקום לחפש היכן השוטר עובר על החוק, תתעל את האנרגיות שלך לבדוק שאתה לא עובר על החוק.תהיה בטוח שב-90% מהמקרים השוטר מגובה ע"י החוק,שכן שוטר לא מחליט על דעת עצמו לעכב נהגים או אזרחים בשביל מס הכנסה וכדומה.סביר שההנחיה הגיעה מדרגים די בכירים.בכל מקרה,זכותך לדעת תמיד על מה השוטר מעכב אותך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 30 אפריל 2003, 14:14

יובל,
אני מניח שהפניה "הקלר" כוונה אלי, אז ככה:
1. ממש לא קוראים לי הקלר ואינני רוצה להקרא כך :wink:
2. אם לא הבנת, תהייתי הייתה בעניין ה-20 דקות, משמע: בפעם הראשונה בחיי אני שומע שעובד ציבור כלשהו מחוייב ע"פ חוק לבצע פעולה מסויימת תוך מספר דקות נתון, הלוואי שאפשר היה להחיל חוק שכזה, על עיכוב אזרח, גם במשרדי הממשלה השונים ובעוד כמה מקומות במדינתנו, שיקום אחד שלא מסכים....
3. לא יכולתי להמנע מלשים לב טוב לטון מטיף המוסר שאמר:
יובל כתב:במקום לחפש היכן השוטר עובר על החוק, תתעל את האנרגיות שלך לבדוק שאתה לא עובר על החוק.

מעניין אותי אם אתה יודע משהו שאני לא יודע על עצמי.....
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי אילן ב » 30 אפריל 2003, 14:31

וובי שלח מס ת.ז במשמרת הבאה שלי אני מתחיל לחפש!
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי יובל » 30 אפריל 2003, 14:47

WEBERT עד כמה שניסיתי,לא הצלחתי להבין מה גורם לך לחשוב שהתכוונתי אליך.לו הייתי מתכוון ליך הייתי כותב WEBERT כמו שעשיתי בפתח ההודעה.
הטון ה"מטיף" נועד לבחור שפתח את האשכול ששמו-הפתעה הפתעה-הקלר
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 30 אפריל 2003, 15:18

סליחה, טעות, טועים, טעינו....
או כמו שאומר ידידנו ה-HasH: במחילה...
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי hk765 » 30 אפריל 2003, 15:43

יובל כתב:WEBERT עד כמה שניסיתי,לא הצלחתי להבין מה גורם לך לחשוב שהתכוונתי אליך.לו הייתי מתכוון ליך הייתי כותב WEBERT כמו שעשיתי בפתח ההודעה.
הטון ה"מטיף" נועד לבחור שפתח את האשכול ששמו-הפתעה הפתעה-הקלר

את הכינוי שלי בחרתי כאשר נכנסתי לפורום.
אז עדיין לא ידעתי שיש פירמה כזו שקוראים לה הקלר. וברור שאין לי שום קשר לזה.
מאז למדתי כאן דברים רבים אבל זה לא סיבה להחליף כינוי.

ולהערתך: אכן אני שומר חוק.
ודווקא בגלל זה אם שוטר עוצר אותי אני רוצה לדעת למה.
אבל בדרך כלל יש מין התנשאות כזו.
"קודם תביא רשיונות" (תפחד קצת) ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד