לא קשור לנשק, כן קשור לכתיבה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא קשור לנשק, כן קשור לכתיבה
אוקיי,
אני בכוונה מכניס את האשכול הזה כאן ע"מ לתת לו תהודה רבה ולקבל תגובות רבות , וגם כי אני חושב שזה לא פחות חשוב מהאשכולות שניכתבים פה.
אני מתנצל מראש בפני כאלה שבאמת יש להם בעיה, אבל האם רק לי צורם שגיאות הכתיב של החברים או שיש עוד כמה שזה צורם להם?
חברים, אני לא יודע אם זה סתם מזילזול או חוסר אכפתיות אבל חלק מהחברים כותבים עם שגיאות כתיב נוראיות.
למה לא תקראו מה אתם כותבים ובעיקר איך אתם כותבים לפני שאתם שולחים את הודעותיכם.
זה פשוט לא מכובד ואפילו מוריד מערככם וחבל.
אני מתנצל מראש בפני אלה שאולי יש להם באמת בעיה ומציע להם לעבוד על זה כי זה לא מוציא אותם טוב.
אני בכוונה מכניס את האשכול הזה כאן ע"מ לתת לו תהודה רבה ולקבל תגובות רבות , וגם כי אני חושב שזה לא פחות חשוב מהאשכולות שניכתבים פה.
אני מתנצל מראש בפני כאלה שבאמת יש להם בעיה, אבל האם רק לי צורם שגיאות הכתיב של החברים או שיש עוד כמה שזה צורם להם?
חברים, אני לא יודע אם זה סתם מזילזול או חוסר אכפתיות אבל חלק מהחברים כותבים עם שגיאות כתיב נוראיות.
למה לא תקראו מה אתם כותבים ובעיקר איך אתם כותבים לפני שאתם שולחים את הודעותיכם.
זה פשוט לא מכובד ואפילו מוריד מערככם וחבל.
אני מתנצל מראש בפני אלה שאולי יש להם באמת בעיה ומציע להם לעבוד על זה כי זה לא מוציא אותם טוב.
נערך לאחרונה על ידי דניאל1 בתאריך 30 אפריל 2003, 09:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
אתם מעמידים אותי בבעיה...
מצד אחד אני מסכים אתכם ומצד שני יש אנשים שיש להם באמת בעיה ודבריהם דברי טעם
לכן אולי אפשר גם לבקש מהחברים הכותבים לקרא את הודעתם לפני שילוחה או אפילו אחרי כאשר היא כבר עלתה לאוויר
ומצד שני לבקש מן החברים הקוראים לנהוג בנימוס ולא לשפוט את ידיעתו של אדם על פי כמות שגיאות הכתיב שלו
והכי חשוב, לא להעיר לאנשים בפורום !
זה לא יפה, לא נעים ומביך והרי נאמר "אל תלבין פני חברך ברבים"
אפשר במסר פרטי וגם זאת רק עם הסכמה המכותב, אני מאמין שכולנו נצא נשכרים מכך.
מצד אחד אני מסכים אתכם ומצד שני יש אנשים שיש להם באמת בעיה ודבריהם דברי טעם
לכן אולי אפשר גם לבקש מהחברים הכותבים לקרא את הודעתם לפני שילוחה או אפילו אחרי כאשר היא כבר עלתה לאוויר
ומצד שני לבקש מן החברים הקוראים לנהוג בנימוס ולא לשפוט את ידיעתו של אדם על פי כמות שגיאות הכתיב שלו
והכי חשוב, לא להעיר לאנשים בפורום !
זה לא יפה, לא נעים ומביך והרי נאמר "אל תלבין פני חברך ברבים"
אפשר במסר פרטי וגם זאת רק עם הסכמה המכותב, אני מאמין שכולנו נצא נשכרים מכך.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
- סליקאי כסף
"ואהבת לרעך כמוך" -שנה רבי עקיבא
דניאל יקר שימשתי חונך לנער דיסלקטי חכם מעין כמוהו והייתי רוצה שיכתוב בכל מקום מה בראש שלו ולא יתבייש.
דוגמא נוספת אנשים עם שפת אם שונה - זה קשה ! שלמה יידוב זמר עד היום "חולם בספרדית"
בוא נגלה קצת פתיחות לפחות בנושא זה שאינו מסכן בטיחותית בוא נהיה לארג'ים.
וגם לא מוצא סיבה לרדת על אורי שכותב 1/2 עברית 1/2 אנגלית.
ממליץ לדרופ את האשכול.
דניאל יקר שימשתי חונך לנער דיסלקטי חכם מעין כמוהו והייתי רוצה שיכתוב בכל מקום מה בראש שלו ולא יתבייש.
דוגמא נוספת אנשים עם שפת אם שונה - זה קשה ! שלמה יידוב זמר עד היום "חולם בספרדית"
בוא נגלה קצת פתיחות לפחות בנושא זה שאינו מסכן בטיחותית בוא נהיה לארג'ים.
וגם לא מוצא סיבה לרדת על אורי שכותב 1/2 עברית 1/2 אנגלית.
ממליץ לדרופ את האשכול.
שגיעות
דניאל סליקאי יקר מפז,
מסכים עם התגלית של שגיעות כתיב רבות מספור ברחבי הפורום , אך, ברם:
שגיאות מקלדת הינן נפוצות ואין מנוס מלספוג אותן, זה קורה לכולנו.
שגיאות בלשון העיברית.. ראיתי רבות מספור החוזרות על עצמן , אך אין לנו שום זכות שבעולם.. להעיר/להאיר אפילו בפרטי.
שום מרצה באוניברסיטה לא יפסול עבודה בגין שגיאה של "ההיתי רוצה להוסיף"
מציע שנרד מהנושא...ונמשיך לקרוא ולהתיחס לכתיבת הסליקאים כמות שהיא
יום טוב
מסכים עם התגלית של שגיעות כתיב רבות מספור ברחבי הפורום , אך, ברם:
שגיאות מקלדת הינן נפוצות ואין מנוס מלספוג אותן, זה קורה לכולנו.
שגיאות בלשון העיברית.. ראיתי רבות מספור החוזרות על עצמן , אך אין לנו שום זכות שבעולם.. להעיר/להאיר אפילו בפרטי.
שום מרצה באוניברסיטה לא יפסול עבודה בגין שגיאה של "ההיתי רוצה להוסיף"
מציע שנרד מהנושא...ונמשיך לקרוא ולהתיחס לכתיבת הסליקאים כמות שהיא
יום טוב
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
דניאל אז איך צריך לכתוב?
דניאל אז איך צריך לכתוב?
שגיעות או שגיאות?

שגיעות או שגיאות?

לא יודע עם זה כוון אלי ובכל מיקרה אני לא לוקח את זה אישית.
אני "דיסגרפי" וככזה כותב עם שגיעות.
המנגנון אצלי עובד על "צילום" של המלה בראש ומכיוון שאת רוב העבודה שלי אני עושה באנגלית (גם עם שגיעות) בעברית יש לי יותר שגיעות.
מכיוון שבפורום אני מרגיש חופשי אני לא מעביר את כל מה שאני כותב ב- WORD ובודק Speling ו- Tesaurus .
עם זה מפריע לאנשים מסוימים. בעיה שלהם.
זה מה יש.
מעולם לא הסתתרתי מאחורי זה או ביקשתי הנחות גם כשהורידן לי ציונים לאורך חיי בגלל שגיעות כי חשבו אותי לטיפש. זה לא מעיד על חוכמה ולרעיה סימתי תאר שני ואני עובד כמנהל מערכות מידע.
אני "דיסגרפי" וככזה כותב עם שגיעות.
המנגנון אצלי עובד על "צילום" של המלה בראש ומכיוון שאת רוב העבודה שלי אני עושה באנגלית (גם עם שגיעות) בעברית יש לי יותר שגיעות.
מכיוון שבפורום אני מרגיש חופשי אני לא מעביר את כל מה שאני כותב ב- WORD ובודק Speling ו- Tesaurus .
עם זה מפריע לאנשים מסוימים. בעיה שלהם.
זה מה יש.
מעולם לא הסתתרתי מאחורי זה או ביקשתי הנחות גם כשהורידן לי ציונים לאורך חיי בגלל שגיעות כי חשבו אותי לטיפש. זה לא מעיד על חוכמה ולרעיה סימתי תאר שני ואני עובד כמנהל מערכות מידע.
שאחד הבעיות של אנשים אלה הם: שגיעות כתיב.
אין מה לעשות בכדי לשפר את כתיבתם, ויש לקבל אותם כמו שהם.
אם למישהו יש הערה ו/או הארה!
שיכתוב להם את הודעתו בתיבה האישית!!!
הרי נאמר על תלבין פני חברך ברבים.
יום טוב לכם ידידי
סבי

שאחד הבעיות של אנשים אלה הם: שגיעות כתיב.
אין מה לעשות בכדי לשפר את כתיבתם, ויש לקבל אותם כמו שהם.
אם למישהו יש הערה ו/או הארה!
שיכתוב להם את הודעתו בתיבה האישית!!!
הרי נאמר על תלבין פני חברך ברבים.
יום טוב לכם ידידי
סבי

סבי
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
sabi
----------------------------
שמחות צריך לארגן , האסונות באים מעצמן....
-----------------------------------
חברה, עזבו שגיאות כתיב, אבל מה בדבר איזה פסיק פה ושם ?
נקודה או אולי אפילו נשתולל ונשים איזה מקף ( ואני בכלל לא מזכיר סוגריים ובו').
יש הודעות שצריך לעבור עליהן 10 פעמים בכדי להבין ( וגן אז בכל קריאה אני מבין את ההודעה באופן אחר).
נקודה או אולי אפילו נשתולל ונשים איזה מקף ( ואני בכלל לא מזכיר סוגריים ובו').
יש הודעות שצריך לעבור עליהן 10 פעמים בכדי להבין ( וגן אז בכל קריאה אני מבין את ההודעה באופן אחר).
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שגיעות
חבריה
סליקאים וכתיבתם הינם ברכתו של אתר זה עם שגיעות ובלעדיהן.
Nailicq אין לך להתחבא מאחורי עלה תאנה. כל קורא צריך להניח שהכותב עשה את מיטב המאמצים להיות מובן.
יש לכבד כל כותב , גם אם יש סיבות לשגיאות.. או לא.
ברק, הצדק עימך בנושא פסיקים,נקודות וסימני הבעה. אנא הרבו בסימני פיסוק ותובנו טוב יותר...,,?!'^9+- !@#$%^&&*)(_+{}":><? נכון?
סליקאים וכתיבתם הינם ברכתו של אתר זה עם שגיעות ובלעדיהן.
Nailicq אין לך להתחבא מאחורי עלה תאנה. כל קורא צריך להניח שהכותב עשה את מיטב המאמצים להיות מובן.
יש לכבד כל כותב , גם אם יש סיבות לשגיאות.. או לא.
ברק, הצדק עימך בנושא פסיקים,נקודות וסימני הבעה. אנא הרבו בסימני פיסוק ותובנו טוב יותר...,,?!'^9+- !@#$%^&&*)(_+{}":><? נכון?
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
דניאל - על שגיאות כתיב אתה מלין? מתי בפעם האחרונה האזנת לבוגרי י"ב קוראים בקול רם? הדרכתי קבוצה מסויימת של 40 מלש"בים, המיועדים למסלול קצונה.! מהם לא ידעו לקרוא טקסט עברי כראוי.(טוב, מה אפשר לצפות מאנשים שכשאתה שואל אותם "למה מתחפשים בפורים" הם עונים - כי ככה משרד החינוך החליט...)
- סליקאי זהב
חברים י ק ר י ם,
ראשית התנצלתי מראש בפני אנשים שבאמת יש להם בעיה,
ואני מתנצל שוב
אין לי ולא היתה לי כוונה לפגוע באף אחד, ואני מסכים שהעיקר התוכן.
אני העליתי עניין שלפעמים הוא משבש גם את התוכן וגם את העין (למי שרגיל לקרוא כיתוב נכון).
אני גם מקבל את ההערות וההארות שחברים העלו כאן.
מי שיכול לקרוא שוב את הודעותיו לפני שהוא שולח אותן ע"מ שיהיו קריאות אני אודה לו.
יום נעים.
ראשית התנצלתי מראש בפני אנשים שבאמת יש להם בעיה,
ואני מתנצל שוב
אין לי ולא היתה לי כוונה לפגוע באף אחד, ואני מסכים שהעיקר התוכן.
אני העליתי עניין שלפעמים הוא משבש גם את התוכן וגם את העין (למי שרגיל לקרוא כיתוב נכון).
אני גם מקבל את ההערות וההארות שחברים העלו כאן.
מי שיכול לקרוא שוב את הודעותיו לפני שהוא שולח אותן ע"מ שיהיו קריאות אני אודה לו.
יום נעים.
"הזכרון בסדר, רק אני שוכח" (שייקה אופיר ז"ל)
מי שלא מנסה, לא טועה
מי שלא מנסה, לא טועה
ככל שירבו - כן ייטב, לנו ולהם...
אני מברך על השימוש בפורומים כמעין הייד-פארק וירטואלי, אם בכלל ואם בעניין מקצוע.
מעבר לתועלת הרבה שיש לכתיבה במחשב - יש בה גם בכדי לשפר את הרגלי הכתיבה והכתיב של המשתמשים.
כיצד?
ובכן: מחקר שקראתי לא מזמן מסביר מדוע הכתיבה במחשב מסייעת רבות בתיקון הכתיב ובשיפורו לאורך-זמן, תוך מיגור השגיאות והטעויות; וכך הם פני הדברים: כאשר אנו כותבים בכתב יד על-גבי נייר, הרי שאנו מסתירים בידנו הכותבת את המילים שזה עתה כתבנו (מן הסתם זה רלבנטי בעיקר לימניים הכותבים בעברית...). במציאות כזו, אנו לא רואים לנגד עינינו (כל הזמן) את הכתיב של המילים בהן אנו עשינו שימוש, ולכן גם מוחנו אינו סורק אותן אינטואיטיבית ומשווה אותן לתבניות שראה במקומות אחרים (ספרים, עיתונים וכו'). כך מתרחשת תופעה כפולה ומשלימה: אנו לא מודעים לשגיאות שנפלו בכתיבתנו, מצד אחד (שכן איננו רואים אותן לאור היד המסתירה); ומטמיעים את השגיאות, מצד שני (שכן ההרגל משמר את הכתיב השגוי כ"נכון", והמוח כלל לא יכול לפעול לתיקון ההרגל). לפיכך, אנו יוצאים נפסדים מכל כיוון אפשרי.
מנגד, הכתיבה במחשב נעשית באופן כזה שכל הזמן הטקסט שאנו כותבים נמצא לנגד עינינו, שכן אין כף יד כותבת שמסתירה אותו ואופן העבודה במחשב גורם לנו כל הזמן לשוב ולקרוא את המילים שכבר כתבנו. לפי המחקר, במצב דברים זה אנו נחשפים יותר לתבניות "שגויות" שכתבנו, הופכים מודעים יותר להן ופועלים לתקן אותן.
על-כן, לאורך זמן, לפי המחקר, הכתיב יכול רק להשתפר בעקבות הכתיבה במחשב!
אני לא יודע מה המחקר הזה שווה - אינטואיטיבית הוא נשמע לי לא בלתי-סביר בעליל, ואני מודה שגם אני נתקע לא אחת כשאני קורא את שכתבתי - וזה רק לטובה!
על-כן, חברים וחברות: מי ש"סתם" לא משקיע בבדיקת ההודעות שלו - שיתבייש, וישקיע קצת יותר ב"זוגיות" עם שותפיו לסליק; מי שסובל מדיסלקציה או דיסגרפיה או שסתם לוקה בכתיבתו - שימשיך לכתוב בלי להתבייש או לחשוש; לי [לפחות] זה ממש לא מפריע וככל שהוא יכתוב יותר, כך יש יסוד להניח כי לאורך זמן הכתיב שלו רק ילך וישתפר!
כתיבה וחתימה טובות!

מעבר לתועלת הרבה שיש לכתיבה במחשב - יש בה גם בכדי לשפר את הרגלי הכתיבה והכתיב של המשתמשים.
כיצד?
ובכן: מחקר שקראתי לא מזמן מסביר מדוע הכתיבה במחשב מסייעת רבות בתיקון הכתיב ובשיפורו לאורך-זמן, תוך מיגור השגיאות והטעויות; וכך הם פני הדברים: כאשר אנו כותבים בכתב יד על-גבי נייר, הרי שאנו מסתירים בידנו הכותבת את המילים שזה עתה כתבנו (מן הסתם זה רלבנטי בעיקר לימניים הכותבים בעברית...). במציאות כזו, אנו לא רואים לנגד עינינו (כל הזמן) את הכתיב של המילים בהן אנו עשינו שימוש, ולכן גם מוחנו אינו סורק אותן אינטואיטיבית ומשווה אותן לתבניות שראה במקומות אחרים (ספרים, עיתונים וכו'). כך מתרחשת תופעה כפולה ומשלימה: אנו לא מודעים לשגיאות שנפלו בכתיבתנו, מצד אחד (שכן איננו רואים אותן לאור היד המסתירה); ומטמיעים את השגיאות, מצד שני (שכן ההרגל משמר את הכתיב השגוי כ"נכון", והמוח כלל לא יכול לפעול לתיקון ההרגל). לפיכך, אנו יוצאים נפסדים מכל כיוון אפשרי.
מנגד, הכתיבה במחשב נעשית באופן כזה שכל הזמן הטקסט שאנו כותבים נמצא לנגד עינינו, שכן אין כף יד כותבת שמסתירה אותו ואופן העבודה במחשב גורם לנו כל הזמן לשוב ולקרוא את המילים שכבר כתבנו. לפי המחקר, במצב דברים זה אנו נחשפים יותר לתבניות "שגויות" שכתבנו, הופכים מודעים יותר להן ופועלים לתקן אותן.
על-כן, לאורך זמן, לפי המחקר, הכתיב יכול רק להשתפר בעקבות הכתיבה במחשב!
אני לא יודע מה המחקר הזה שווה - אינטואיטיבית הוא נשמע לי לא בלתי-סביר בעליל, ואני מודה שגם אני נתקע לא אחת כשאני קורא את שכתבתי - וזה רק לטובה!
על-כן, חברים וחברות: מי ש"סתם" לא משקיע בבדיקת ההודעות שלו - שיתבייש, וישקיע קצת יותר ב"זוגיות" עם שותפיו לסליק; מי שסובל מדיסלקציה או דיסגרפיה או שסתם לוקה בכתיבתו - שימשיך לכתוב בלי להתבייש או לחשוש; לי [לפחות] זה ממש לא מפריע וככל שהוא יכתוב יותר, כך יש יסוד להניח כי לאורך זמן הכתיב שלו רק ילך וישתפר!
כתיבה וחתימה טובות!

Takes more than combat gear to make a man
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
Takes more than a license for a gun
Confront your enemies,
avoid them when you can
A gentleman will walk but never run
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד