כתבה בערוץ 10 "תנו להם רובים" זינוק בדרישה לאישור נשיאת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כתבה בערוץ 10 "תנו להם רובים" זינוק בדרישה לאישור נשיאת נשק
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
Re: כתבה בערוץ 10 "תנו להם רובים" זינוק בדרישה לאישור נשיאת
הטענות של העו"ד הזו שמייצגת את העמותה למיגור הנשק הפרטי, לא זוכר את שמה האמיתי של העמותה.
הטענות שלה לא מחזיקות מים. כי על אותה אנלוגיה, צריך לשלול את רישיונות הנהיגה של כולם בארץ עקב אדם לא שפוי שגנב את הרכב לאבא שלו ודרס למוות עוברי אורח.
הפתרון הוא איפשהו באמצע, מצד אחד לא לחלק לכל דורש נשק. מנגד, לא להקצין (כמו כבוד השר לשעבר) ולהחמיר יתר על המידה.
הטענות שלה לא מחזיקות מים. כי על אותה אנלוגיה, צריך לשלול את רישיונות הנהיגה של כולם בארץ עקב אדם לא שפוי שגנב את הרכב לאבא שלו ודרס למוות עוברי אורח.
הפתרון הוא איפשהו באמצע, מצד אחד לא לחלק לכל דורש נשק. מנגד, לא להקצין (כמו כבוד השר לשעבר) ולהחמיר יתר על המידה.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:הטענות של העו"ד הזו שמייצגת את העמותה למיגור הנשק הפרטי, לא זוכר את שמה האמיתי של העמותה.
"האקדח על שולחן המטבח" זה שמם.
הטענות שלה לא מחזיקות מים כי הן סותרות את עצמן.
מצד אחד היא אומרת שזה לא נכון לקחת מקרה אחד ולהסיק ממנו על הכלל, ומצד שני זה בדיוק מה שהקואליציה שלה עושה.
היא לקחה את המקרה של נשאת מלחם והסיקה ממנו על הכלל(ועזוב שגם היו כמה טעויות עובדתיות במה שהיא אמרה על המקרה).
מצד שני, הקואליציה שלה גם "שוכחת" לפעמים לציין ב"סטטיסטיקה האפסית" שלהן של מאבטחים שניטרלו איומים מחוץ למשמרת את המאבטח ממשרד רה"מ במישור אדומים שנה שעברה, שלא היה בתפקיד וסיכל פיגוע דקירה בסניף רמי לוי.
זה לא ממש הפריע לגלית לובצקי, אחת מעורכות הדין הפעילות בקואליציה, לטעון לפני חודש בתוכנית עם לוסי אהריש שלא היו "שום מקרים בהם מאבטחים מחוץ למשמרת סיכלו פיגוע עם נשק אבטחה".
למרות שדווקא זיכרוני אומר לי שאפילו אהרונוביץ' התרברב בזמנו על כך ש"הוראת השעה" שלו לאפשר למאבטחים לקחת את הנשק לביתם עם סיום המשמרת "בעקבות המצב" היא זו שהביאה לכך שאותו מאבטח ניטרל את המחבל.
- סליקאי זהב

הטענות של יו"ר האקדח על השולחן מענינות אותי פחות, כי היא תמיד תהיה נגד נשק בבעלות פרטית כברירת מחדל ולא משנה יהיה המצב בארץ. בדיוק כמו שיו"ר העמותה לקידום תרבות הנשק יהיה בעד נשק בבעלות פרטית.
מה שעניין אותי יותר היו התגובות של הרצל קבאלו וניצב אקסול והמספרים העגומים של 400K כלי יריה ערב רצח רבין מול 120K היום.
א.
מה שעניין אותי יותר היו התגובות של הרצל קבאלו וניצב אקסול והמספרים העגומים של 400K כלי יריה ערב רצח רבין מול 120K היום.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

זו לא רק צניחה של כמעט פי 4.
אלא גם שאף איום לא השתנה, ואולי אפילו התגבר.
משמע,אחת כמה וכמה.
אלא גם שאף איום לא השתנה, ואולי אפילו התגבר.
משמע,אחת כמה וכמה.
- סליקאי זהב

Everest כתב:TsurTriger כתב:הטענות של העו"ד הזו שמייצגת את העמותה למיגור הנשק הפרטי, לא זוכר את שמה האמיתי של העמותה.
"האקדח על שולחן המטבח" זה שמם.
הטענות שלה לא מחזיקות מים כי הן סותרות את עצמן.
מצד אחד היא אומרת שזה לא נכון לקחת מקרה אחד ולהסיק ממנו על הכלל, ומצד שני זה בדיוק מה שהקואליציה שלה עושה.
היא לקחה את המקרה של נשאת מלחם והסיקה ממנו על הכלל(ועזוב שגם היו כמה טעויות עובדתיות במה שהיא אמרה על המקרה).
מצד שני, הקואליציה שלה גם "שוכחת" לפעמים לציין ב"סטטיסטיקה האפסית" שלהן של מאבטחים שניטרלו איומים מחוץ למשמרת את המאבטח ממשרד רה"מ במישור אדומים שנה שעברה, שלא היה בתפקיד וסיכל פיגוע דקירה בסניף רמי לוי.
זה לא ממש הפריע לגלית לובצקי, אחת מעורכות הדין הפעילות בקואליציה, לטעון לפני חודש בתוכנית עם לוסי אהריש שלא היו "שום מקרים בהם מאבטחים מחוץ למשמרת סיכלו פיגוע עם נשק אבטחה".
למרות שדווקא זיכרוני אומר לי שאפילו אהרונוביץ' התרברב בזמנו על כך ש"הוראת השעה" שלו לאפשר למאבטחים לקחת את הנשק לביתם עם סיום המשמרת "בעקבות המצב" היא זו שהביאה לכך שאותו מאבטח ניטרל את המחבל.
מוזר לי שעו"ד תטען טענות שקר, ותסלף את המציאות. במקרים כאלה היא לא חשופה לתביעות דיבה?
- סליקאי זהב

מוזר לי שעו"ד תטען טענות שקר, ותסלף את המציאות. במקרים כאלה היא לא חשופה לתביעות דיבה?
אחד הטובים ששמעתי בזמן האחרון , אני עדיין מתגלגל מרצפה לכיסא.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:מוזר לי שעו"ד תטען טענות שקר, ותסלף את המציאות. במקרים כאלה היא לא חשופה לתביעות דיבה?
אחד הטובים ששמעתי בזמן האחרון , אני עדיין מתגלגל מרצפה לכיסא.![]()
![]()
זה ^
- סליקאי זהב

תראו, עדיין. היא משקרת שחור על גבי לבן. זה לא שקר שאפשר להתפלסף עליו ולהתווכח אם יש אמת בדבריה או אין.
כך, שהשאלה היא האם באמת אין פה מקום לתביעת דיבה?
(לא שאני אץ רץ לתבוע אותה - יש לי מה לעשות ביום יום)
כי אני מאמין שאם אני אפיץ שקר על קבצה \ ארגון מסוים, הוא לא יהסס לתבוע אותי על כך.
כי אני מאמין שאם אני אפיץ שקר על קבצה \ ארגון מסוים, הוא לא יהסס לתבוע אותי על כך.
- סליקאי זהב

נשאת מלחם ירה מרובה ולא מאקדח.
1.מאיפה אבא שלו קיבל אותו ועל סמך איזה תבחין??
2.איך הנשק הגיע לבן הנשק צריך להיות נעול בכספת קל וחומר כשיש לך בן עם בעיות אלימות ובעיות נפשיות כמו שהוא בעצמו טען.
מדוע הוא לא נכנס לכלא על הפקרת נשק.??
2.איך הנשק הגיע לבן הנשק צריך להיות נעול בכספת קל וחומר כשיש לך בן עם בעיות אלימות ובעיות נפשיות כמו שהוא בעצמו טען.
g26
- סליקאי ארד

TsurTriger כתב:תראו, עדיין. היא משקרת שחור על גבי לבן. זה לא שקר שאפשר להתפלסף עליו ולהתווכח אם יש אמת בדבריה או אין.
כי אתה יודע, עו"ד אף פעם לא "משקר".
הוא פשוט מספר "אמת אחרת" :)
גם בבתי משפט
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:תראו, עדיין. היא משקרת שחור על גבי לבן. זה לא שקר שאפשר להתפלסף עליו ולהתווכח אם יש אמת בדבריה או אין.
מי בדיוק נפגע ממה שהיא אמרה? והאם זה באמת עומד בקריטריונים של הוצאת דיבה.
בכל מקרה החוק מאפשר לתבוע עד תקרה של 100,000ש"ח ללא הוכחת נזק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

אילן מלכה כתב:נשאת מלחם ירה מרובה ולא מאקדח.
נשאת מלחם ירה מאקדח כשר לחלוטין.
- בזמנו בשנות ה-90/80 כל חנות נשק כולל להב מכרה לכל מי שרק רצה תת מקלעים שירו בודדת כאקדח לכל דבר ועניין.
- אבא שלו היה מתנדב משא"ז ואני מאמין שאותו אקדח ניתן לו ברשיון תחת התבחין הזה.
- אם המשטרה תתחיל להחרים נשקים מכל אחד שיש לו איזה ילד בעייתי בבית, לא תגיע רחוק.
המדרון הזה חלקלק ותלול.
כל בעל רשיון חייב לאבטח את הנשק מפני שימוש שלא ברשות/גניבה.
זה יכול להיות כספת, או הפקדה אצל סוחר נשק אם המצב בבית קצת רגיש.
זה חלק מהאחריות שבאה יחד עם הרשיון.
- מדוע אביו לא נכנס לכלא? כנראה שאין קייס פלילי להעמיד אותו לדין. יש מלא תקדימים של נשקים שנגנבו מבתים ונעשה בהם שימוש פלילי והמשטרה החליטה לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אילן מלכה כתב:נשאת מלחם ירה מרובה ולא מאקדח.
נשאת מלחם ירה מאקדח כשר לחלוטין.
- בזמנו בשנות ה-90/80 כל חנות נשק כולל להב מכרה לכל מי שרק רצה תת מקלעים שירו בודדת כאקדח לכל דבר ועניין.
- אבא שלו היה מתנדב משא"ז ואני מאמין שאותו אקדח ניתן לו ברשיון תחת התבחין הזה.
- אם המשטרה תתחיל להחרים נשקים מכל אחד שיש לו איזה ילד בעייתי בבית, לא תגיע רחוק.
המדרון הזה חלקלק ותלול.
כל בעל רשיון חייב לאבטח את הנשק מפני שימוש שלא ברשות/גניבה.
זה יכול להיות כספת, או הפקדה אצל סוחר נשק אם המצב בבית קצת רגיש.
זה חלק מהאחריות שבאה יחד עם הרשיון.
- מדוע אביו לא נכנס לכלא? כנראה שאין קייס פלילי להעמיד אותו לדין. יש מלא תקדימים של נשקים שנגנבו מבתים ונעשה בהם שימוש פלילי והמשטרה החליטה לסגור את התיק מחוסר עניין לציבור.
א.
מחזק את דבריו של איתמר.
ילד אידיוט זו לא עילה במדינה דמוקרטית לשלול זכויות מהאבא, בהנחה שהאבא בסדר גמור.
- סליקאי זהב

+1
הנשק היה של האב ברשיון, הבן עשה בו שימוש לא חוקי - גנב אותו לכל דבר ועניין.
כל עוד האב איבטח את הנשק כנדרש ולא התיר גישה קלה לבלתי מורשים - אין במה להאשים אותו.
מרבית הנשק שמשמש עבריינים נגנב מכוחות הבטחון וממוסדות, מוברח דרך הגבולות או אפילו מיוצר במחתרת.
גניבת אקדחים מאזרחים היא שולית. לא ניתן למנוע מעבריינים להשיג נשק כמו שלא ניתן למנוע הפצת סמים, אפשר להקשות,אבל זו עבודה קשה ויקרה עם יעילות מוטלת בספק.
קל מאד לעומת זאת לשלוח מכתב לאזרחים שומרי חוק ולהורות להם להפקיד את נשקם...
הנשק היה של האב ברשיון, הבן עשה בו שימוש לא חוקי - גנב אותו לכל דבר ועניין.
כל עוד האב איבטח את הנשק כנדרש ולא התיר גישה קלה לבלתי מורשים - אין במה להאשים אותו.
מרבית הנשק שמשמש עבריינים נגנב מכוחות הבטחון וממוסדות, מוברח דרך הגבולות או אפילו מיוצר במחתרת.
גניבת אקדחים מאזרחים היא שולית. לא ניתן למנוע מעבריינים להשיג נשק כמו שלא ניתן למנוע הפצת סמים, אפשר להקשות,אבל זו עבודה קשה ויקרה עם יעילות מוטלת בספק.
קל מאד לעומת זאת לשלוח מכתב לאזרחים שומרי חוק ולהורות להם להפקיד את נשקם...
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד