שאלה לגבי תמונת כוונות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי תמונת כוונות

על ידי סיורניק » 01 פברואר 2016, 11:23

שלום,

יש לי שאלה לגבי תמונת כוונות שלא הצלחתי לקבל עליה תשובה חד-משמעית במטווח, ומעניין אותי מה נסיון הגולשים.

כשאני מבצע ירי מדוייק ורוצה לפגוע בנקודה מסויימת (נניח מרכז המטרה), איך צריכה להיראות תמונת כוונות "נכונה"? כשעבדתי עם גלוק תמיד שמתי את הכוונות קצת מתחת לנקודת המכוון (אחרת הלהב מסתיר אותה), והפגיעות היו בסדר, אבל בזיג שקניתי הפגיעות היו באופן די קונסיסטנטי נמוכות מהנקודה שאליה כיוונתי.

אני מכיר בעובדה שאני לא רגיל להדק של הזיג ואולי יש הצלפות מפעם לפעם, אבל גם כשהקפדתי על משיכה נכונה, כמעט כל הפגיעות היו במרכז אבל מתחת לקו המטרה.

מחיפושיי באינטרנט שמעתי כל מיני שמועות שאקדחים מסויימים אמורים להיות מכוונים ל"שעה שש" של המטרה, ואילו אחרים אמורים להיות מכוונים ממש על, כשהלהב "מרחף" על גבי נקודת המכוון.

תמונה

אישית נשמע לי מוזר להסתיר את המטרה עם הלהב, אפילו כשיורים בשתי עיניים פקוחות זה לא ממש נוח. אשמח לעצות מהנסיון של יורים פה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: שאלה לגבי תמונת כוונות

על ידי GUSS » 01 פברואר 2016, 13:15

כנראה שזה אנדיוודואלי גם לאקדח וגם ליורה,
וגם למרחק יש משמעות.
שאם לא כן ,לא היה מקום לכוונות מתכווננות.וללהבים עם כמה גבהים.
אני אישית מכוון לתחתית נקודת הפגיעה הרצויה.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי itamar » 01 פברואר 2016, 13:42

אני יכול להגיד שבכוונות הפלסטיק המקוריות של הגלוק שלי הייתי פוגע במרכז המטרה לפי תמונת כוונות מס' 1, ועם כוונות המפרו אני פוגע במרכז לפי תמונת כוונות מס' 2.

תמונה מס' 3 לדעתי היא לירי לילה וטווחים קצרים כאשר מה שאתה רואה זה את הנקודות הלבנות/זוהרות של הכוונת + את המטרה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 01 פברואר 2016, 15:15

אז אין נכון בטענה שיש אקדחים שמגיעים "מאופסים" לתמונת כוונות מסויימת?

נניח שמוציאים אותי ואת היכולות האישיות שלי מהמשוואה ושמים את האקדח (במקרה שלי זיג P226) על חצובה, אין איזו הנחיה "רשמית" באיזו צורה לכוון? לפי הלהב או לפי הנקודות? על המטרה או נימה מינימלית מתחתיה וכו'?
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 01 פברואר 2016, 15:18

אני חושב שעם אימון זה יבוא לך לבד התשובה.
אצלי למשל זה שונה בכל מצב ירי, יורה עם עין שמאל סגורה/2 פתוחות או עם יד אחת
לכל מצב יש זווית שונה ופגיעה שונה, ולכן תמונת הכוונות שונה...
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 01 פברואר 2016, 16:21

Dark Droid כתב:אני חושב שעם אימון זה יבוא לך לבד התשובה.

רע מאד.
אתה צריך לסגל לעצמך שיטה אחת (עדיף 2 עיניים פתוחות) ולהתמיד בה באימונים כל הזמן כדי לסגל לעצמך "זיכרון שרירים".
בשעת לחץ אין לך מספיק זמן כדי להחליט איך אתה יורה, איזה תמונת כוונות יש לך, ואיזו עין אתה עוצם.
פעולת הירי צריכה לבוא לך באופן אוטומטי וכמעט טבעי כדי שלא תגזול ממך אנרגיה יקרה שנדרשת לניתוח המצב ואופן התגובה שלך.

תמיד תזכור, שזמן הוא המשאב היחידי שחסר לך בשעת חרום (אחרת זה לא היה מצב חרום).
אז אתה צריך לדאוג מראש לנטרל כל גורם שיגזול ממך זמן ותשומת לב מיותרים.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 01 פברואר 2016, 16:22

תמונה מספר 2 היא כעיקרון הצורה המדוייקת ביותר לתמונת כוונות קלאסית מושלמת.
אבל, יש כל כך הרבה משתנים כמו, מרחק, משקל קליע, אורך קנה, לכמה מאופס האקדח (לרוב ל 15 מטר), כמות אבק שריפה, גובה כוונות, וטעויות של היורה הן מבחינת תמונת כוונות והן מבחינת סחיטת הדק.
יש המון יורים שמעדיפים תמונת כוונות מסויימת כמו תמונה 3 לדוגמא (לוליפופ) במיוחד יורי ברזלים, ולכן יתקינו כוונת קדמית שונה או שיש להם לרוב כוונת אוחורית הניתנת לשינויי.
הכי חשוב,
אל תיחס חשיבות בכלל לנקודות פסים או כל סימון אחר על גבי הכוונות (במיוחד בירי מדוייק) תאפס את תיקרות הכוונות ותשאיר חלל אור שווה מצד שמאל וימין של הכוונת הקדמית. תתרכז בקדמית דרך האחורית כאשר המטרה עצמה תהיה מטושטשת (תלויי בהבדל מרחקים) וסחיטה של ההדק על ידי הוספת משקל עליו באופן איטי ואחיד ככל האפשר.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 01 פברואר 2016, 16:29

תודה רבה על העצות.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 01 פברואר 2016, 17:25

itamar כתב:
Dark Droid כתב:אני חושב שעם אימון זה יבוא לך לבד התשובה.

רע מאד.
אתה צריך לסגל לעצמך שיטה אחת (עדיף 2 עיניים פתוחות) ולהתמיד בה באימונים כל הזמן כדי לסגל לעצמך "זיכרון שרירים".
בשעת לחץ אין לך מספיק זמן כדי להחליט איך אתה יורה, איזה תמונת כוונות יש לך, ואיזו עין אתה עוצם.
פעולת הירי צריכה לבוא לך באופן אוטומטי וכמעט טבעי כדי שלא תגזול ממך אנרגיה יקרה שנדרשת לניתוח המצב ואופן התגובה שלך.

תמיד תזכור, שזמן הוא המשאב היחידי שחסר לך בשעת חרום (אחרת זה לא היה מצב חרום).
אז אתה צריך לדאוג מראש לנטרל כל גורם שיגזול ממך זמן ותשומת לב מיותרים.

א.

איפה כתבתי שיש לי שיטה משתנה?
אני מתאמן על ירי עם עיינים פקוחות באופן קבוע, רק ציינתי שכשאני יורה עם עין אחת סגורה או לחילופין עם יד אחת בזווית הגוף נוטה הצידה, תמונות הכוונות שלי שונה.

בלי קשר, נכון שצריך להתאמן על שיטה אחת קבועה אבל במצב אמת אתה גם יכול להיפצע או ששדה הראיה שלך תיפגע ממשהו או שיד אחת תיהיה עסוקה בלהדוף מחבל עם סכין - אז חשוב להתאמן בכל מיני מצבי ירי.
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 01 פברואר 2016, 18:57

על מטרות קרובות אין לי בעיה עם עיניים פתוחות, למטרות ב 25 וברזלים אני סוגר עין אחת בכדי לקבל דיוק מירבי.
זה עניין של הרגל והגוף מגיב באופן אוטומאטי ככה שזה לא מפריע לי מבחינת זמן, אבל ממש מועיל מבחינת דיוק.
ראיית המרחב וראיית עומק זה דבר חשוב אבל במרחק 25 כדאי מאוד להיות בטוחים בתמונת כוונות מושלמת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 01 פברואר 2016, 19:30

לפי דעתי ירי דיוק הוא אלמנט מיוחד במינו ושונה מכל סוג ירי אחר(אם הבנתי אותך נכון)
הרי אם אתה רוצה לכוון לראש סטנדרתי,בטווח של 8/10 מטר אתה חייב להשתמש בתמונות
2/3 כי יש סיכויי שבתמונה 1 תפספס את המטרה.
לעומת זאת,אם תרצה לפגוע בפקק של קולה/קלף/חצי שקל מטווח של 6 מטר תיהיה חייב להשתמש בתמונה 3.
למרות שאם מסתכלים על מכלול הדברים,
על מטרה סטנדרטיט מטווח של 6/8 מטר בכיוון למשולש הרג,
כמעט ואני מציין כמעט אין משמעות לתמונת הכוונות כי בכל התמונות בטווח הנ׳ל אתה תפגע במטרה
(כמובן בתנאי שהקפדת על מכלול הכללים)
ירי דיוק הוא חשוב ע׳מ לתרגל את כלל עקרונות הירי,כוונות,אחיזה,סחיטה,מרפקים וכ׳ו
או אם אתה ממש מעיז אז להתאמן למטרות במרחקים לא סטנדרטים ב15/20 מטר(זה מעניין)
ככה או ככה מה שנכתב כאן הוא דעתי ונסיוני בסוף כל אחד מסגל לעצמו את ההרגלים לירי נכון
(אישית אני מוצלב ובכלל לא נועל מרפקים,קיבלתי על זה המון ״על הראש״ אבל ככה אני פשוט פוגע,
הרגל מגונה שמביא תוצאות %3 ובירי דיוק אני מכוון כמו ב-3 )
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 01 פברואר 2016, 21:14

glock34 כתב:על מטרות קרובות אין לי בעיה עם עיניים פתוחות, למטרות ב 25 וברזלים אני סוגר עין אחת בכדי לקבל דיוק מירבי.
זה עניין של הרגל והגוף מגיב באופן אוטומאטי ככה שזה לא מפריע לי מבחינת זמן, אבל ממש מועיל מבחינת דיוק.
ראיית המרחב וראיית עומק זה דבר חשוב אבל במרחק 25 כדאי מאוד להיות בטוחים בתמונת כוונות מושלמת.

עם הפארה שהייתה לי ב-25מ' הייתי מקפיץ פחיות קולה ופוגע בקופסאות קרטון של תחמושת עם שתי עיניים פקוחות. גם ברובה אני יורה עם שתי עיניים פקוחות.
הכל עניין של תרגול ובכל מקרה המח מסנן עבורך את תמונת הכוונות של העין הדומיננטית.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 02 פברואר 2016, 09:20

תודה לכולם על העזרה. חפרתי עוד קצת בנושא, ובאתר של זיג זאוור קיבלתי את התשובה ה"רשמית" של החברה:

כל אקדחי זיג מאופסים לתמונת כוונות 3 - כלומר הלהב צריך לכסות לגמרי את המטרה / נקודת המכוון, ותמונת כוונות 1 או 2 יובילו לפגיעות נמוכות.
מסתבר שזה בכוונה וזה נקרא "כוונת קרבית" או משהו כזה. נראה איך יילך במטווח הקרוב.

בכל מקרה תודה לכל העונים.

My SIG SAUER pistol is not accurate. Why? What should I do?

All SIG SAUER production duty/combat pistols are set up to use a "combat" sight picture. This is where the front sight completely covers the bulls eye of the target. Using a six o'clock ("pumpkin on a post") or center mass ("half'n'half") sight picture will result in low impact. SIG SAUER, Inc sights in all non-sporting and non-target pistols for 2.5 inch groupings @ 15 yards. If you are still having trouble please contact Customer Service for further help and instruction. Please have your serial number ready. There are also very helpful free Internet sites that cover pistol group analysis.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Shiko » 02 פברואר 2016, 10:16

סיורניק כתב:תודה לכולם על העזרה. חפרתי עוד קצת בנושא, ובאתר של זיג זאוור קיבלתי את התשובה ה"רשמית" של החברה:

כל אקדחי זיג מאופסים לתמונת כוונות 3 - כלומר הלהב צריך לכסות לגמרי את המטרה / נקודת המכוון, ותמונת כוונות 1 או 2 יובילו לפגיעות נמוכות.
מסתבר שזה בכוונה וזה נקרא "כוונת קרבית" או משהו כזה. נראה איך יילך במטווח הקרוב.

בכל מקרה תודה לכל העונים.

My SIG SAUER pistol is not accurate. Why? What should I do?

All SIG SAUER production duty/combat pistols are set up to use a "combat" sight picture. This is where the front sight completely covers the bulls eye of the target. Using a six o'clock ("pumpkin on a post") or center mass ("half'n'half") sight picture will result in low impact. SIG SAUER, Inc sights in all non-sporting and non-target pistols for 2.5 inch groupings @ 15 yards. If you are still having trouble please contact Customer Service for further help and instruction. Please have your serial number ready. There are also very helpful free Internet sites that cover pistol group analysis.

כמו שחשבתי...
בהצלחה,שתף אותנו בתוצאות.
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 04 פברואר 2016, 05:06

בנוגע לירי עם עיניים פתוחות,
אני כתבתי שאני מעדיף לסגור עין אחת למרחק של 25 מטרים לא בגלל שאני לא יכול לעשות את אותה הפעולה עם עיניים פתוחות, אלא בגלל שזה חוסך לי המון זמן לקבל תמונת כוונות מהירה יותר בחד מימד.
שוב, זה הרגל ועניין של הרגשת ביטחון בפגיעה במטרה. שליפה וכדור ראשון בפחות מ 2 שניות ל25 מטרים מרכז מסה זו תוצאה טובה לכל הדיעות, אבל אם אני מצמצם כמעט חצי שניה עם עין אחת סגורה, אני לא רואה בעיה עם זה. כמובן שעדיף מהר ועם עיניים פתוחות תמיד, רק שלי זה לא תמיד יוצא טוב.
ברובה, אני בטוח שאם אתה יורה עם סקופ מגדיל אתה לא עם 2 עיניים פתוחות, אלא רק עם כוונות ברזל פתוחות או נקודה אדומה.
אני משתמש בסקופ 1-4 או 1-6 עם אפשרות החלפה מהירה וברגע שאני משנה הגדלה, באופן מיידי נסגרת העין. בהגדלה הפרלקסה תגרום לך לכאב ראש ומאמץ מטורף על העיניים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד