שלום רב. התלבטות על הישורת האחרונה בקניית האקדח הראשון שלי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שלום רב. התלבטות על הישורת האחרונה בקניית האקדח הראשון שלי
שלום לכל החברים, הישנים והחדשים.
אני מזה זמן מה קורא ומתרשם מהדיעות השונות בפורום, וממנו שאבתי את מרבית הידע שלי בתחום. אז ראשית תודה.
השאלה שלי ממוקדת עבור בעלי ניסיון בנשיאה ובירי בשני אקדחים מסוימים. ועל-אף שברור שלכל אדם התגובות לאקדח יהיו שונות, אין חכם כבעל ניסיון. גם אם לא שלי.
אני בחור צעיר, ללא ניסיון מעשי עם אקדח. ומפה לשם, ולאור המצב והאזורים בהם יוצא לי להיות החלטתי כמו כולנו כאן...
לאחר המשא ומתן הרגיל עם הבט"פ הגיע אישור הקניה המיוחל, וכעת נותר רק הבחירה בדגם. צמצמתי את האפשרויות שלי לשתיים:
הCZ p07
וה M&P Shield
בשני הדגמים מדובר בקליבר 9mm
שאלותיי לבעלי הניסיון שבפורום:
1. לבעלי הp07 ודגמים מקבילים בגודלם אליו, אשר נושאים אותו באופן יום-יומי. האם אתם מרגישים בחוסר נוחות בנשיאתו בגלל ממדיו? האם בדיעבד הייתם בוחרים באקדח אחר בעל ממדים צנועים יותר? ולמסליקים שביניכם, האם חשתם קושי בנשיאתו בצורה כזו, או באי נוחות כתוצאה מכך?
2. לבעלי ניסיון בירי בשילד. האם לאחר ירי של כמה מאות כדורים הבחנתם באיזו מוגבלות ביכולות האקדח? האם בדיעבד נתון כזו היה משפיע על ההחלטה שלכם?
תודה רבה לקוראים ולעונים.
שמחתי מאוד להכיר עת הפורום הזה, וללמוד ממנו רבות.
אני מזה זמן מה קורא ומתרשם מהדיעות השונות בפורום, וממנו שאבתי את מרבית הידע שלי בתחום. אז ראשית תודה.
השאלה שלי ממוקדת עבור בעלי ניסיון בנשיאה ובירי בשני אקדחים מסוימים. ועל-אף שברור שלכל אדם התגובות לאקדח יהיו שונות, אין חכם כבעל ניסיון. גם אם לא שלי.
אני בחור צעיר, ללא ניסיון מעשי עם אקדח. ומפה לשם, ולאור המצב והאזורים בהם יוצא לי להיות החלטתי כמו כולנו כאן...
לאחר המשא ומתן הרגיל עם הבט"פ הגיע אישור הקניה המיוחל, וכעת נותר רק הבחירה בדגם. צמצמתי את האפשרויות שלי לשתיים:
הCZ p07
וה M&P Shield
1. לבעלי הp07 ודגמים מקבילים בגודלם אליו, אשר נושאים אותו באופן יום-יומי. האם אתם מרגישים בחוסר נוחות בנשיאתו בגלל ממדיו? האם בדיעבד הייתם בוחרים באקדח אחר בעל ממדים צנועים יותר? ולמסליקים שביניכם, האם חשתם קושי בנשיאתו בצורה כזו, או באי נוחות כתוצאה מכך?
2. לבעלי ניסיון בירי בשילד. האם לאחר ירי של כמה מאות כדורים הבחנתם באיזו מוגבלות ביכולות האקדח? האם בדיעבד נתון כזו היה משפיע על ההחלטה שלכם?
- סליקאי ארד

Re: שלום רב. התלבטות על הישורת האחרונה בקניית האקדח הראשון ש
שלום וברוך הבא!
במקרה 2 הכלים ברשותי (ה-CZ של אבא שלי, אבל אפשר להגיד שגם שלי
)
דבר ראשון, אין כל השוואה בין 2 האקדחים, שונים לחלוטין בקטיגוריה.
אני לא נושא עלי את ה-CZ אבל יכול להגיד לך שאבא שלי רגיל ללכת עם יריחו F+נרתיק פלאפון+עוד מליון דברים בכיסים - ככה שלא מפריע לו כלום, אז ה-CZ לא מדגדג אותו, זה תלוי בבנאדם.
בירי הוא אקדח מעולה, מרגיש טוב ביד וההדק שלו גם טוב.
כמובן שהוא מציע איתו את שלל האיבזורים והתוספות כלול בערכה במחיר שווה.
בהקשר לשילד, אקדח הרבה יותר קטן, בעל 8 כדור ולא 15 כמו ב-CZ
הרבה יותר נוח להסלקה גם בנרתיק פנימי אני כמעט לא מרגיש אותו
(לדעתי ה-CZ בכלל לא נוח בנרתיק פנימי, עדיף בחיצוני - אבל זה אני)
אני כבר אחרי 400 כדור בשילד, מתנהג מעולה ויורה נפלא לדעתי.
על איזה מוגבליות אתה מדבר?
חשוב שתפריד בין 2 האקדחים, תבקש להתנסות בהם במטווח ותראה מי יותר נוח לך.
הם נותנים מענה די שונה אחד מהשני.
בהצלחה!
במקרה 2 הכלים ברשותי (ה-CZ של אבא שלי, אבל אפשר להגיד שגם שלי
דבר ראשון, אין כל השוואה בין 2 האקדחים, שונים לחלוטין בקטיגוריה.
אני לא נושא עלי את ה-CZ אבל יכול להגיד לך שאבא שלי רגיל ללכת עם יריחו F+נרתיק פלאפון+עוד מליון דברים בכיסים - ככה שלא מפריע לו כלום, אז ה-CZ לא מדגדג אותו, זה תלוי בבנאדם.
בירי הוא אקדח מעולה, מרגיש טוב ביד וההדק שלו גם טוב.
כמובן שהוא מציע איתו את שלל האיבזורים והתוספות כלול בערכה במחיר שווה.
בהקשר לשילד, אקדח הרבה יותר קטן, בעל 8 כדור ולא 15 כמו ב-CZ
הרבה יותר נוח להסלקה גם בנרתיק פנימי אני כמעט לא מרגיש אותו
(לדעתי ה-CZ בכלל לא נוח בנרתיק פנימי, עדיף בחיצוני - אבל זה אני)
אני כבר אחרי 400 כדור בשילד, מתנהג מעולה ויורה נפלא לדעתי.
על איזה מוגבליות אתה מדבר?
חשוב שתפריד בין 2 האקדחים, תבקש להתנסות בהם במטווח ותראה מי יותר נוח לך.
הם נותנים מענה די שונה אחד מהשני.
בהצלחה!
S&W M&P Shield
אני בכלל הייתי ממליץ לך על הגלוק 26 או ה19 ,אני עם 26 נוח בטירוף על הגוף לא מורגש בכלל אופציה לכמה אורכים וכמה כמויות של כדורים,מה שכן לקח לי כמה מטווחים להתרגל לאחיזה ולהגיע לפגיעות יפות .
מומלץ מאוד
אם אתה נעול רק על ה2 האלו אז אני הייתי הולך על השילד.
בהצלחה
מומלץ מאוד
אם אתה נעול רק על ה2 האלו אז אני הייתי הולך על השילד.
בהצלחה
g26
- סליקאי ארד

כבעליו הגאה של CZ P07, יש לי רק דברים טובים לומר עליו.
אני אישית הולך איתו בנרתיק פנימי, וחולצה בחוץ. אף אחד לא יודע שיש עלי אקדח בכלל...
עם חגורה איכותית, אני לא מרגיש אותו כבר... התרגלתי לחלוטין.
הקטגוריה היא שונה. קיבולת של 15 כדורים, ובערכה מצורפים עקבים של +2. הדק מדהים. חלק, 7-8 ליברות להערכתי בDA.
3.5-4 בSA.
נצרה/משמט פטיש לבחירתך...
איכות בנייה מרשימה. קווים משופרים ומעוגלים בשונה מהDUTY. פטיש מרובע שמקל על מעבר לSA עם הבוהן.
מגיע עם כוונות ברזל עם פרופיל נמוך, וזוהרות בלילה.
לאחר ירי של כ450 כדור, יכול לדווח על ירי מצויין.
בתשובה ספציפית לשאלתך, לא מתחרט בכלל...
אני אישית הולך איתו בנרתיק פנימי, וחולצה בחוץ. אף אחד לא יודע שיש עלי אקדח בכלל...
עם חגורה איכותית, אני לא מרגיש אותו כבר... התרגלתי לחלוטין.
הקטגוריה היא שונה. קיבולת של 15 כדורים, ובערכה מצורפים עקבים של +2. הדק מדהים. חלק, 7-8 ליברות להערכתי בDA.
3.5-4 בSA.
נצרה/משמט פטיש לבחירתך...
איכות בנייה מרשימה. קווים משופרים ומעוגלים בשונה מהDUTY. פטיש מרובע שמקל על מעבר לSA עם הבוהן.
מגיע עם כוונות ברזל עם פרופיל נמוך, וזוהרות בלילה.
לאחר ירי של כ450 כדור, יכול לדווח על ירי מצויין.
בתשובה ספציפית לשאלתך, לא מתחרט בכלל...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אגב... הכינוי... 
ענק...
ענק...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
הי,
לא הייתי ממליץ על השילד כאקדח ראשון, אם הp07 הוא גם בשיקול.
האחרון יתן לך יותר יציבות, הדק רך יותר ופטיש, שגורם לירי יותר נעים.
השילד מצריך הרבה תרגול. הרבה...
מזל טוב. בתור אחד שהיה לו טנפליו ועבר ל CZ P07 פשוט תענוג ממש קל. אני נושא אותו במנשא חיצוני. אין לי בעיה להסליק אותו אני פשוט מכסה אתו עם החולצה ולא רואים אותו.ממש קומפקטי. אבל בסופו של דבר אתה צריך להחליט מה שנוח לך
- סליקאי ארד

הלך וקלוק כתב:שלום לכל החברים, הישנים והחדשים.
הCZ p07
וה M&P Shield
אני נושא p07 באופן קבוע בצורה מוסלקת על בסיס יומיומי כבר כמה חודשים, לפני כן נשאתי DUTY (הדור הקודם) באותה צורה. מעולם לא הרגשתי חוסר נוחות בגלל ממדיו או חשבתי לעבור לאקדח קטן יותר (אחרת לא הייתי קונה אותו אקדח). לגבי ממד אי הנוחות אני יכול להגיד לך כי אני נושא אותו בצורה יותר מוסלקת ופחות מיועדת לשליפה מהירה (עם כל ההבנה בדבר אובדן זמן תגובה) ולעולם לא שאלו אותי אם אני נושא נשק. הכלי ממוקם לא בצד הגוף אלא מאחור (לכל החוששים לא באיזור "שקע האינסטלטורים") אלא בשעה 4. אין לי בעיה לא בשעת נסיעה ולא בהסתובבות יומיומית ואני נמצא יחסית הרבה על ההגה.
זהו פחות או יותר אתה מוזמן לשאול שאלות נוספות
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
הבחירה תהיה מאוד קלה במקרה הזה והיא בכלל לא רלוונטית לאיכות היצור
איכות הירי הגימור העיצוב המותג או שום דבר אחר
כיוון שמדובר בשני כלים שונים כלכך אחד מהשני בגודל וביעוד
אתה צריך בראש ובראשונה להחליט האם אתה מעוניין באקדח לחימה קומפקטי
או באקדח שכל יעודו הגנה עצמית
אם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שהCZ יפריע לך בחיי היום יום ובסוף ישאר בבית
לך על הסמיט
אם אתה חושב שמה שלא יקרה גם בעוד 5 שנים ה-CZ יהיה עליך 24 שעות,
לך על ה-CZ,
איכות הירי הגימור העיצוב המותג או שום דבר אחר
כיוון שמדובר בשני כלים שונים כלכך אחד מהשני בגודל וביעוד
אתה צריך בראש ובראשונה להחליט האם אתה מעוניין באקדח לחימה קומפקטי
או באקדח שכל יעודו הגנה עצמית
אם יש סיכוי ולו הקטן ביותר שהCZ יפריע לך בחיי היום יום ובסוף ישאר בבית
לך על הסמיט
אם אתה חושב שמה שלא יקרה גם בעוד 5 שנים ה-CZ יהיה עליך 24 שעות,
לך על ה-CZ,
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
carver כתב:הי,
דווקא הסיבה שלקחתי שילד כאקדח ( אזרחי) ראשון
זה בגלל שהוא היה הרבה יותר נוח לי מהאחרים, קומפקטי ולא מורגש על הגוף.
כבר מהנסיון הראשון שלי בירי היו לי פגיעות מעולות (שבאחרים פחות)
אז לא ממש מסכים איתך - חוץ משכל כלי דורש תרגול והתרגלות.
goral,
+1
S&W M&P Shield
goral סיכם את זה מצויין אני חושב...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Droid, לפי הדברים שלך, שילד הוא לא האקדח הראשון שאתה ירית ממנו ויש לך נסיון קודם בתחום.
למי שיודע לירות באקדח ורגיל לעבוד נכון עם הדק אין בעיה להשתמש בכל כלי. למי שחדש בתחום, כלי עם אחיזה לא נוחה יחד עם רתע חזק יהיה אתגר לא פשוט. עדיף ללמוד את היסודות על כלי שהוא יותר ידידותי ויותר קל לתפעול.
למי שיודע לירות באקדח ורגיל לעבוד נכון עם הדק אין בעיה להשתמש בכל כלי. למי שחדש בתחום, כלי עם אחיזה לא נוחה יחד עם רתע חזק יהיה אתגר לא פשוט. עדיף ללמוד את היסודות על כלי שהוא יותר ידידותי ויותר קל לתפעול.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
goral צודק.
וזה בדיוק גם היה השיקול שלי כשקניתי את השילד.
היות שאני לא מסתובב באזורים מסוכנים (למרות שיש כאלה שיחלקו עלי ויטענו שפתח תקווה/תל אביב כן מסוכן...) העדפתי נוחות הסלקה על חשבון כמות התחמושת.
וזה בדיוק גם היה השיקול שלי כשקניתי את השילד.
היות שאני לא מסתובב באזורים מסוכנים (למרות שיש כאלה שיחלקו עלי ויטענו שפתח תקווה/תל אביב כן מסוכן...) העדפתי נוחות הסלקה על חשבון כמות התחמושת.
- סליקאי כסף

Boltik כתב:Droid, לפי הדברים שלך, שילד הוא לא האקדח הראשון שאתה ירית ממנו ויש לך נסיון קודם בתחום.
צודק, למרות שלא הייתי מחשיב את זה כמו היום - בשירות הצבאי שלי הייתי עם M4A1 ואקדח קיבלתי ביציאה לחוליות מסוימות אז השימוש שלי לא היה נרחב כמו היום.
אז אני מחשיב אותו כראשון
S&W M&P Shield
כיום אני אומנם לא פונקציה (גלוק 17 חחח)
אבל בכל זאת, אחרי ארבעה וחצי חודשים עם גלוק 26, אני יכול להגיד שבהחלט הנשיאה של אקדח קטן (שילד במקרה הזה) תהיה הרבה יותר נוחה ביום יום..
למרות ש... אני כבר כמעט שבוע עם ה17 ומסתובב איתו כמה שעות טובות ביום (אפילו שזה לא מספיק כדי להגיד את מה שאני הולך להגיד) ואני אומר לך שגם את ה17 אני בקושי מרגיש ותתפלא, גם הסביבה בקושי מרגישה.
אז באמת כמו שנאמר כאן לפני, תעשה חושבים איזה אקדח אתה רוצה... הגנה עצמית בלבד או קצת יותר מזה... אם אתה לא מפחד ממשקל קצת יותר כבד,בדגש על הקצת, לך על הCZ..
בהצלחה! :)
אבל בכל זאת, אחרי ארבעה וחצי חודשים עם גלוק 26, אני יכול להגיד שבהחלט הנשיאה של אקדח קטן (שילד במקרה הזה) תהיה הרבה יותר נוחה ביום יום..
למרות ש... אני כבר כמעט שבוע עם ה17 ומסתובב איתו כמה שעות טובות ביום (אפילו שזה לא מספיק כדי להגיד את מה שאני הולך להגיד) ואני אומר לך שגם את ה17 אני בקושי מרגיש ותתפלא, גם הסביבה בקושי מרגישה.
אז באמת כמו שנאמר כאן לפני, תעשה חושבים איזה אקדח אתה רוצה... הגנה עצמית בלבד או קצת יותר מזה... אם אתה לא מפחד ממשקל קצת יותר כבד,בדגש על הקצת, לך על הCZ..
בהצלחה! :)
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד