ירי בתנועה, מחסות וכו'
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה !!!!!!
מה זה בדיוק ? קראתי שוב ושוב וכנראה שרק אמריקאים יכולים...
אם מישהו יסביר לי למה זה בדיוק נועד אני אשמח.
בכל מקרה יש שם גם דברים נחמדים מאד כמו ווסטים וביגוד, מעניין אם זה מתאים גם לציוד רגיל..
בכל מקרה שמת לב שדגמי הצעצועים האלה עולים כמעט כמו הדבר האמיתי ?

מה זה בדיוק ? קראתי שוב ושוב וכנראה שרק אמריקאים יכולים...
אם מישהו יסביר לי למה זה בדיוק נועד אני אשמח.
בכל מקרה יש שם גם דברים נחמדים מאד כמו ווסטים וביגוד, מעניין אם זה מתאים גם לציוד רגיל..
בכל מקרה שמת לב שדגמי הצעצועים האלה עולים כמעט כמו הדבר האמיתי ?
- סליקאי ארד
Guyk כתב:וובי, מדוע לצערנו הרב? מה הן הסיבות שבגללן אתה רוצה לראות את הכלים הללו נמכרים בארץ באופן חוקי ?
רובי ואקדחי אוויר נמכרים בכל העולם כצעצועים, ועבדך הנאמן מוכן ללכת את המייל הנוסף ולהגדירם כ"צעצועים מסוכנים", אך אין צורך ברשיון עבורם ובליווי השגחה נכונה והדרכה בטיחותית זהו משחק נהדר, זול לאימון ומאפשר תרגול ירי גם בסלון הבית או בחצר (אנא לא לראות בשורה זו כהמלצה מסוג כלשהו).
אינני חושב שמכירה חופשית, או מכירה בפיקוח מינימלי, עשוייה לגרום לנזק כלשהו, כפי שאינה גורמת לנזק שכזה באף אחת מהמדינות בהן נמכרים רובי אוויר בצורה חופשית.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
צריך להזכיר למישהו איפה אנו גרים ?
המצב הבטחוני בארץ וסף הרגישות הגבוה של השוטרים/חיילים/מאבטחים/עמך נושאי נשק
לאדם שמסתובב ברחוב עם נשק ביד וחמור מכך מכוון אותו או יורה גם אם זה בחצר או בנק'
שוממת בחוף הים או בשדה פתוח...
אבל...
אני בטוח שגם אם היה ה שלום שהשוויצרים היו מתקנאים בו עדיין היו אוסרים את השיווק בארץ
למה ?
אנא ביחרו את התשובה הנכונה :
א) למה לא לאסור אם אפשר ?
ב) לא ניתן להרוויח מזה מיסים לרוב
ג) שהאזרח יהנה ?!
המצב הבטחוני בארץ וסף הרגישות הגבוה של השוטרים/חיילים/מאבטחים/עמך נושאי נשק
לאדם שמסתובב ברחוב עם נשק ביד וחמור מכך מכוון אותו או יורה גם אם זה בחצר או בנק'
שוממת בחוף הים או בשדה פתוח...
אבל...
אני בטוח שגם אם היה ה שלום שהשוויצרים היו מתקנאים בו עדיין היו אוסרים את השיווק בארץ
למה ?
אנא ביחרו את התשובה הנכונה :
א) למה לא לאסור אם אפשר ?
ב) לא ניתן להרוויח מזה מיסים לרוב
ג) שהאזרח יהנה ?!
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
לגבי אימון בשטח פתוח לדמות ירי בתנועה, עם ידים ריקות ("הנדס UP") או עם אקדח פלסטיק כתום מעודפי פורים...
טוב יעשה באם הנ"ל יערכו במקום בו עיניים זרות לא יראו. במידה ושטח פתוח אולי כדאי לתאם שטחים ממש כמו שצופים מתאמים א"ש לילה עם הרשויות (דמויות חאקי בלילה חשוך...). תמיד אפשר להודיע על אזרחים המשחקים להנאתם בא"ש לילה לכל הפחות לנטרל מצב של זיהוי מוטעה.
טוב יעשה באם הנ"ל יערכו במקום בו עיניים זרות לא יראו. במידה ושטח פתוח אולי כדאי לתאם שטחים ממש כמו שצופים מתאמים א"ש לילה עם הרשויות (דמויות חאקי בלילה חשוך...). תמיד אפשר להודיע על אזרחים המשחקים להנאתם בא"ש לילה לכל הפחות לנטרל מצב של זיהוי מוטעה.
רובי האויר הוכנסו תחת רישוי אי שם בשנות ה50 של המאה שעברה.
למרבית ה"פלא" הם אינם עמדים כלל בהגדרה של כלי נשק כפי שהיא מופיעה בחוק הישראלי עצמו.
משום מה, אף אחד אינו נוקף אצבע בעניין ואיגוד הקליעה, שממנו הייתי מצפה לפעול ביד רמה ע"מ לשחרר את רובי האוויר מהצורך ברשיון אינו עושה דבר, למרות שקלעים בכירים מאד בארץ נפגעים מגישה זו.
אכן כדברי וובארט, רובי / אקדחי אוויר (עד לאנרגיה של 7 ג'אול) נמכרים בצורה חופשית בכל רחבי אירופה וארה"ב, והשימוש בם אינו מחייב מטווח, ולמרות זאת אף אחד לא מסתובב איתם ברחוב או מתפעל אותם בפרהסיה.
אין, לדעתי, שום קשר לפחות לא הגיוני בין המצב הביטחוני בארץ לבין האיסור הגורף לסוג זה של צעצועים דמויי כלי נשק (אני מקפיד שלא לקרא להם כלי נשק).
האם שימוש לא אחראי בהם יכול לגרום לנזק? בודאי. בדיוק כמו שימוש לא אחראי בסכין מטבח, מכונית, או מעבד מזון.
תחשבו על זה
למרבית ה"פלא" הם אינם עמדים כלל בהגדרה של כלי נשק כפי שהיא מופיעה בחוק הישראלי עצמו.
משום מה, אף אחד אינו נוקף אצבע בעניין ואיגוד הקליעה, שממנו הייתי מצפה לפעול ביד רמה ע"מ לשחרר את רובי האוויר מהצורך ברשיון אינו עושה דבר, למרות שקלעים בכירים מאד בארץ נפגעים מגישה זו.
אכן כדברי וובארט, רובי / אקדחי אוויר (עד לאנרגיה של 7 ג'אול) נמכרים בצורה חופשית בכל רחבי אירופה וארה"ב, והשימוש בם אינו מחייב מטווח, ולמרות זאת אף אחד לא מסתובב איתם ברחוב או מתפעל אותם בפרהסיה.
אין, לדעתי, שום קשר לפחות לא הגיוני בין המצב הביטחוני בארץ לבין האיסור הגורף לסוג זה של צעצועים דמויי כלי נשק (אני מקפיד שלא לקרא להם כלי נשק).
האם שימוש לא אחראי בהם יכול לגרום לנזק? בודאי. בדיוק כמו שימוש לא אחראי בסכין מטבח, מכונית, או מעבד מזון.
תחשבו על זה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
ערב טוב
1. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה נועדו אותם צעצועים דמויי נשק, האם קיים ספורט כזה או משהו כי לפי האתר יש שם ווסטים, לייזר, כתות, ביגוד ומה לא , בנוסף העסק די יקר - לילדי עשירים בלבד?
2. בניגוד לדעה שהוצגה כאן על אף היותי חובב נשק מושבע ואחד שמאמין שהקריטריונים לחלוקת נשק צריכים להיות אחרים לגמרי (מה שיאפשר ליותר אנשים לשאת נשק ובלבד שעשו צבא - אתם יודעים אני פתוח אשכול בנושא.), בכל מקרה אסור שלילד בן 5 תהיה גישה לכזה דבר כי הוא יפגע בעצמו עיני חברו חתול הרחוב וכו'
1. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי למה נועדו אותם צעצועים דמויי נשק, האם קיים ספורט כזה או משהו כי לפי האתר יש שם ווסטים, לייזר, כתות, ביגוד ומה לא , בנוסף העסק די יקר - לילדי עשירים בלבד?
2. בניגוד לדעה שהוצגה כאן על אף היותי חובב נשק מושבע ואחד שמאמין שהקריטריונים לחלוקת נשק צריכים להיות אחרים לגמרי (מה שיאפשר ליותר אנשים לשאת נשק ובלבד שעשו צבא - אתם יודעים אני פתוח אשכול בנושא.), בכל מקרה אסור שלילד בן 5 תהיה גישה לכזה דבר כי הוא יפגע בעצמו עיני חברו חתול הרחוב וכו'
- סליקאי ארד
עד כמה שהייתי רוצה לראות את תקנות רישוי הנשק משתנות כך שיותר אנשים יוכלו לשאת נשק אישי, לאחר הדרכה ואימון מתאימים, לא הייתי רוצה לראות מכירה חופשית של רובי אוויר לכל דורש.
ילד עם רובה אוויר, יכול להוציא לחברו עין.
אקדח אוויר מסוג AIRSOFT, יכול לגרום לפציעה קשה (לדוגמא ירי מטווח אפס לעבר ריקמה רכה)
לעומת זאת, מכירה של "צעצועים" כאלו לאזרחים שעומדים התנאים מסוימים מינמליים (גיל, עבר פלילי) נשמעת לי כמו תוכנית מצוינת.
ילד עם רובה אוויר, יכול להוציא לחברו עין.
אקדח אוויר מסוג AIRSOFT, יכול לגרום לפציעה קשה (לדוגמא ירי מטווח אפס לעבר ריקמה רכה)
לעומת זאת, מכירה של "צעצועים" כאלו לאזרחים שעומדים התנאים מסוימים מינמליים (גיל, עבר פלילי) נשמעת לי כמו תוכנית מצוינת.
גלוק - כי הנצרה נמצאת בראש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד