מכירה לפרטי וקניה מפרטי - אגדה שהיתה באמת

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מכירה לפרטי וקניה מפרטי - אגדה שהיתה באמת

על ידי amitaikl » 21 פברואר 2016, 15:55

עכשיו אני לאט לאט מתאושש ומלקק את הפצעים.....
זה היה הסיפור שהיה. מי שרוצה קו תחתון - יש מסקנות למטה.
[במאמר מוסגר: בכל מקרה - הכל מניסיון אישי והכל דעה אישית והרגשה אישית. כל אחד יכול לחשוב ולהחליט מה שמתחשק לו]
לפני שנה קניתי אקדח M&P9C (עלה 3900 ש"ח כולל נרתיק פנימי סטנדרטי). מצא חן בעיני המפרט (כוונות ברזל, מחסנית של 12 כדורים ומחסנית של 17 כדורים, נוחות אחיזה) וגם יריתי ובסה"כ מצא חן בעיני. קצת קופץ בירי, אבל בקטנה.
חלפה שנה וכמה מאות כדורים, והבנתי ש: 1. שכחתי שלירות זה כיף 2. עם האקדח הזה פחות כיף 3. כדי לפגוע טוב ולשמר את היכולת צריך להתאמן יותר ממה שאני יכול ומוכן (100-150 כדור בחודש) 4. 1+2+3 = להחליף אקדח.
אחרי בחינה של מה שיש ומה שאני רוצה, החלטתי על CZ P07. יריתי בו, נהנתי (מאוד!) והתחלטי לבדוק מה יש בשוק מבחינת מחירים. מהר מאוד הבנתי ש: זה אקדח חדש, אז אין משומשים, ושמחיר המחירון הוא ~3700 ש"ח, אבל אפשר גם לקנות ב 3300~ש"ח.
ואז, ראיתי מישהו מפרסם, פה באתר, שהוא רוצה להחליף P07 בM&P9C. שידוך משמיים!
נפגשנו. מפה לשם ומשם לפה, להחליף הוא לא רצה, אבל הסכמנו שאני אמכור, ואם יהיה עדיין רלוונטי, אני אקנה ממנו.
מפה לשם מצאתי קונה לכלי שלי וסגרתי עם בחור שימכור לי את הCZ שלו ב2900 ש"ח.
נפגשתי עם הקונה לM&P בבט"פ בתל אביב. נכנסנו 20 דקות אחרי הזמן שנקבע. הפקידה הנחמדה ריפרפה על האישורים של הקונה, לא ממש בדקה וקראה לעומק מה יש שם ותוך רבע שעה נגמרה הפרוצדורה ואח"כ חיכינו עוד 20 דקות כי רשת המחשבים נפלה.
לא נשאלנו שום שאלה לגבי התחמושת.
הקונה יצא משם עם האקדח על שלל פרטיו ורישיון זמני, אני יצאתי עם אישור מכירה חתום.
מספר טלפונים כדי לוודא מה אני צריך להעברת הבעלות והתקבלה הרשימה: 1. אישור על זכאות 2. שטר המכר על הסמית 3. שטר מכר חדש 4. צילום ת"ז 5. אישור ירי באקדח (שאלתי במפורש, שכן אני לא מחליף קוטר. אמרו שחייב, לא התווכחתי)
הבוקר נפגשתי עם הקונה במיכלין בחיפה (התור בבט"פ בחיפה).
ביקשתי אישור על ירי באקדח שעשיתי שם לפני חודש. לא מוכנים לתת. "אתה חייב בהדרכה". נסיתי, הסברתי, אמרתי. שום דבר לא התקבל. אפילו היה להם רישום שאכן הייתי במטווח לפני חודש, אבל לא שינה להם דבר - הדרכה + ירי של 50 כדור.
לא היתה ברירה - התור הלך והתקרב. שילמתי 180 ש"ח, עברתי הדרכה, יריתי 50 כדור והלכתי עם המוכר לבט"פ בחיפה.
נכנסנו, מהר מאוד התישבנו מול הפקיד ואז התחילה סאגה שלמה של האם יש לי רישיון או אין לי רישיון. לקח הרבה זמן להסביר כי מכרתי את האקדח הישן אבל יש לי 3 חודשים לקנות אחד אחר בלי להתחיל מחדש את כל תהליך האישור. היו שם עוד אלף ואחד עניינים שהיו לו להבין ולברר (ככל הנראה פקיד חדש. לא ניזאר בכל מקרה - הוא ישב שם עם אנשים אחרים וכל פעם בא לעזור).
בסופו של דבר האקדח הועבר על שמי, אחרי שכל אחד ואחד מהטפסים והאישורים נבדק 10 פעמים.
הפעם נשאלנו לגבי תחמושת - האם הוא מוכר לי את התחמושת יחד עם האקדח או שאני נשאר עם התחמושת מהאקדח שלי. החלטנו שכל אחד נשאר עם התחמושת שלו.
ולסיום סיומת - קיבלתי טופס להחתים במטווח על בדיקת תקינות של הנשק.
החלפנו אקדח תמורת כסף. הלכתי למטווח מתוך כוונה לירות עוד כמה כדורים עם אני כבר שם ושיחתמו לי על הטופס ו... התבקשתי לשלם על כך עוד 80 ש"ח! פה כבר קצת התרגזתי, אז הורידו לי ל50 ש"ח.
המסקנות המובטחות:
1. אם האקדח המשומש לא משמעותית זול מאקדח חדש - עדיף לקנות אקדח חדש. אני יצאתי, אחרי כל התשלומים במטווח, כמעט break even עם אקדח חדש (היום הרבה פעמים כבר כוללים במחיר האקדח את ההכשרה + תחמושת + איזה נרתיק ולפעמים גם 50 כדור כוננות).
2. עדיף לבצע את כל תהליך הרכישה מול מטווח. גם חוסך הליכה לבט"פ והם גם לוקחים אחריות על האקדח ונותנים את טופס התקינות על חשבונם.
3. למרות שהבט"פ מנסים להיות מסודרים, עדיין בכל מקום עושים את הדברים אחרת
4. אופן הרישוי במדינה שלנו פשוט מגוחך
5. פעם הרישיון הזמני היה מגיע על דף יפה עם סמל המדינה וסמל האגף בחותמת כסף יפה והיום זה מגיע על דף A4 מצ'וקמק
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: מכירה לפרטי וקניה מפרטי - אגדה שהיתה באמת

על ידי צ'רלי_וחצי » 21 פברואר 2016, 16:05

מדינת בננות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TsurTriger » 21 פברואר 2016, 16:24

אני לא יודע למה.
פעם, למיטב זכרוני, היה לך רישיון נשק (והית יכול לקנות ולמכור נשקים בעלי אותו קליבר) מבלי לאבד את הרישיון.
היום, הרישיון משוייך לאקדח, וזה הפוך את כל ההליך למאוד מסורבל (ולפעמים מבזבז זמן וכסף לאזרח הפשוט).

בהחלט חלם.

אמרתי בזמנו בשרשור המכירה שגם אם האקדח חדש, והוא ככל הנראה באמת חדש, ב2900 שח עם כל האימון + תחמושת + הוצאות מסביב, אתה מגיע כמעט לעלות של אחד חדש. כך שאם אין הבדל של לפחות 1000 שח ויותר, עדיף לקנות חדש.

את ה P07 אפשר למצוא גם בכ-3300 כולל אימון + כוננות עבור נשק חדש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 21 פברואר 2016, 16:47

חשבתי שזה היה מובן מעליו לכולם...
אין טעם לקנות אקדח יד2 אם הוא נחשב חדש אלא אם כן יש הבדל של 1000 שקל או יותר
הזמן שלך בללכת למשרד הביטחון שווה האמת יותר מ-1000 שקל לדעתי %%$0077

מה שגם תמצא עם מי לדבר כשיש בעיות באקדח, בחדש יש לך אחריות מהחנות וגם עושים לך הנחה על אימון+כדורים+נרתיק

האקדחים היחידים ששווה לקנות יד2 זה הישנים שמתחת ל-2000 שקל למי שבאמת מחפש זול
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 21 פברואר 2016, 17:24

Dark Droid כתב:חשבתי שזה היה מובן מעליו לכולם...
אין טעם לקנות אקדח יד2 אם הוא נחשב חדש אלא אם כן יש הבדל של 1000 שקל או יותר
הזמן שלך בללכת למשרד הביטחון שווה האמת יותר מ-1000 שקל לדעתי %%$0077

מה שגם תמצא עם מי לדבר כשיש בעיות באקדח, בחדש יש לך אחריות מהחנות וגם עושים לך הנחה על אימון+כדורים+נרתיק

האקדחים היחידים ששווה לקנות יד2 זה הישנים שמתחת ל-2000 שקל למי שבאמת מחפש זול

מסתכל על זה בתור עוד שיעור לחיים. מי שלא לומד כנראה שוחה על הגב
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bnsagi » 21 פברואר 2016, 22:43

גם בפעם השנייה זה היה במיכלין?
התנהלות ביזיונית.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 22 פברואר 2016, 06:28

תיאום ציפיות רבותיי. כך אנחנו למדים את מי אנחנו מעניינים ומתי.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 28 פברואר 2016, 08:42

לגבי cz - כשקונים חדש יש אחריות יבואן לכל החיים, היא לא עוברת לבעלים הבא. גם זה שיקול ששווה משהו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד