עוד מחבל שנוטרל על ידי אזרח חמוש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
- סליקאי ארד

Re: עוד מחבל שנוטרל על ידי אזרח חמוש
אותו אזרח פגע בחייל..............
- סליקאי כסף

נתונים על פגיע בכוחתינו עקב כדור טועה? בהחלט יכול להיות נתון מעניין עבור אותם אלו שבוחרים אקדח רק לפי נוחות הסלקה, אבל חוץ מהסלקה ונשיאה 24/7 שום דבר לא מעניין אותם.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
ע"פ דיווח בגלי צהל מדובר בחייל שמוצב במקום והוא זה שירה לא אזרח.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
תיקון שלי-צעיר שנפצע באורח אנוש, נפגע ככל הנראה מירי תועה שבוצע לעבר המחבל על ידי כוח צה"ל.
- סליקאי כסף

Boltik כתב:נתונים על פגיע בכוחתינו עקב כדור טועה? בהחלט יכול להיות נתון מעניין עבור אותם אלו שבוחרים אקדח רק לפי נוחות הסלקה, אבל חוץ מהסלקה ונשיאה 24/7 שום דבר לא מעניין אותם.
כבר קבעת שזה אזרח, עם אקדח קטן שנוח להסלקה? מניין המידע?
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
M&P Shield
האמת ברוטר יש תמונה של האקדח זרוק על הכביש.
אבל יתכן כי מדובר באקדחו של הפצוע.
החלמה מהירה.
אבל יתכן כי מדובר באקדחו של הפצוע.
החלמה מהירה.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Amstel כתב:כבר קבעת שזה אזרח, עם אקדח קטן שנוח להסלקה? מניין המידע?
אני לא קובע שום דבר. פורסם שמדובר בכדור טועה ולא משנה כרגע האם מדובר בכדור שירה אזרח או חייל מנשק ארוך או קצר.
במהלך חיפוש אקדח לרכישה עברתי ברוב החנויות באיזור המרכז, עמדתי בתורים וראיתי לא מעט אנשים שבוחרים אקדח ככה:
https://www.youtube.com/watch?v=78o5YE9A0MU
אותם אנשים לא חושבים מה הולך להיות בזמן האירוע ובטוחים שעצם נשיאת האקדח תפתור את כל הבעיות ותתן להם בטחון, העיקר שהאקדח יהיה עליהם 24/7.
לצערנו הצעיר נפטר מפצעיו...
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

Boltik כתב:נתונים על פגיע בכוחתינו עקב כדור טועה? בהחלט יכול להיות נתון מעניין עבור אותם אלו שבוחרים אקדח רק לפי נוחות הסלקה, אבל חוץ מהסלקה ונשיאה 24/7 שום דבר לא מעניין אותם.
ראשית, מדובר על כוח צה"ל שפגע בשוגג, לא אזרח.
שנית, לא הבנתי מה הקשר בין אקדח שנוח להסלקה לבין פגיעה בשוגג בעוברי אורח. אם יש לך נתונים או קישור למחקר המוכיח קשר של סיבה ותוצאה בין השניים, נא חלוק עימנו על מנת שנשכיל.
כל עוד אתה לא מבסס את דבריך על נתונים, אז הטיעון שלך הגיוני בדיוק כמו לטעון שאקדחים כסופים מגדילים את הסבירות לפגוע בעוברי אורח ביחס לאקדחים שחורים.
ירי מדויק זה עניין של תירגול. מי שמתרגל ויורה הרבה ומתמקצע על הכלי שלו, כנראה שיפגע במטרה גם בזמן אמת, וגם עם אקדח קטן. מי שיורה פעם בשלוש שנים 50 כדור, יש סיכוי שבמצב אמת יפגע רק בעוברי אורח, גם עם אקדח גדול וכבד ביד.
שלישית, אהבתי את הציטוט מסנאצ'...
- סליקאי ארד

הפעם זה היה כוח צה''ל, אבל זה לא אומר שאותו דבר לא יכול לקרות לאזרח. האשכול נפתח כדיון על אירוע שיכול לעניין את העמותה שמקדמת נושא של נשק אזרחי, ולכן הדיון הוא על אזרחים.
אתה צריך עבודת מחקר שתוכיח שלאקדחי SUBCOMPACT יש רתע מורגש חזק יותר ואחיזה פחות נוחה? תהיה קצת רציני ואל תשווה רמת ההשפעה של גודל הנשק לאומת צבע הציפוי.
תעבור על 2 עמודים ראשונים של הפורום ותחפש דיונים בנושא רכישת אקדח ראשון ותראה מה מעניין את הרוכש הטרי. לא נראה לי שתמצא שם זמינות ומחירי תחמושת, נוחות בירי, דיוק.
קח בחשבון שאלו שנרשמו בפורום ושאלו שאלות הם חלק קטן מבעלי רישיון חדשים. רובם לא טורחים לעשות אפילו את זה.
אתה צריך עבודת מחקר שתוכיח שלאקדחי SUBCOMPACT יש רתע מורגש חזק יותר ואחיזה פחות נוחה? תהיה קצת רציני ואל תשווה רמת ההשפעה של גודל הנשק לאומת צבע הציפוי.
תעבור על 2 עמודים ראשונים של הפורום ותחפש דיונים בנושא רכישת אקדח ראשון ותראה מה מעניין את הרוכש הטרי. לא נראה לי שתמצא שם זמינות ומחירי תחמושת, נוחות בירי, דיוק.
קח בחשבון שאלו שנרשמו בפורום ושאלו שאלות הם חלק קטן מבעלי רישיון חדשים. רובם לא טורחים לעשות אפילו את זה.
לא כולם כמו אתה מתאר. אני למשל כן נותן חשיבות עליונה לנוחות נשיאה וגם אחיזה והסלקה חשובים לי (השילד עונה על כל הדרישות הנ"ל עם חסרון קטן בהסלקה בגלל קת ארוכה יותר עם מחסנית 8 מגלוק 43 לדוגמה) ואני מתכוון לעבור הכשרה נוספת.
זה בסדר לאסוף אירועים שבהם אזרח חמוש עצר מחבל, אבל יש אירועים שכדאי להציג ולהתמקד בהם, ויש שפחות כדאי.
לחייל צה"ל או שוטר מג"ב "יסלחו" בציבור אם נפגעו אזרחים מהירי. זה מאוד מצער אבל זה נחשב למחיר בלתי נמנע במסגרת עבודת הבטחון השוטף.
אם אזרח חמוש יירה במחבל ויפגע בבלתי מעורבים, תתחיל לשמוע תלונות על כך שהאזרחים הם "רמבואים" וללא הכשרה של לוחם ימ"מ ובדיקות רקע של סוכן שב"כ אסור לתת להם נשק.
אף אחד (חוץ מאיתנו) לא ישאל "כמה עוד היו נהרגים אם האזרח לא היה יורה".
יהי זכרו של ההרוג ברוך.
לחייל צה"ל או שוטר מג"ב "יסלחו" בציבור אם נפגעו אזרחים מהירי. זה מאוד מצער אבל זה נחשב למחיר בלתי נמנע במסגרת עבודת הבטחון השוטף.
אם אזרח חמוש יירה במחבל ויפגע בבלתי מעורבים, תתחיל לשמוע תלונות על כך שהאזרחים הם "רמבואים" וללא הכשרה של לוחם ימ"מ ובדיקות רקע של סוכן שב"כ אסור לתת להם נשק.
אף אחד (חוץ מאיתנו) לא ישאל "כמה עוד היו נהרגים אם האזרח לא היה יורה".
יהי זכרו של ההרוג ברוך.
באתי ללמוד
Boltik,
אתה צודק ולא צודק.
זה נכון שאקדחים קטנים יותר הם בעלי אחיזה נמוכה יותר ובעלי רתע גדול יותר.
אבל עם אימונים אפשר להגיע לאותה תוצאה כמו של אקדחים גדולים.
האקדחים הפופלארים היום (במיוחד השילד) הם לא בדיוק בקטיגוריה של "אקדח קטן בעל אחיזה נחותה", לי הוא יושב ביד יותר נוח והאחיזה יותר טובה מאשר גלוק 19 למשל או CZP07.
לכל אחד זה שונה כי יש לו יד שונה.
מעבר לזה, הנושא של הרתע והאחיזה הם משולבים - ככל שיש לך אחיזה טובה יותר הרתע פחות מורגש.
האחיזה שלי למשל ב-CZP07 פחות טובה וככה גם הרתע יותר משפיע.
יש מי שרוכש אקדח נטו להסלקה ושלא יורגש על הגוף עושה טעות.
אבל,
גם אני לקחתי את זה בתור מטרה מספר 1
אבל אחריו בדקתי אחיזה, ירי, חלפים, אמינות וכו' - ניסתי את כל הכלים הפופלארים היום ורק אז הגעתי להחלטה של רכישה.
יכלתי לקנות גם גלוק 19, אבל הוא לא היה נמצא על המותן שלי כרגע כי הוא לא היה לי נוח.
מלבד כל מה שנאמר, גם מי שמחזיק גלוק 17 יכול לפגוע בהכל חוץ מבמחבל.
כל עוד הבנאדם לא מיומן זה לא משנה איזה נשק הוא נושא.
אתה צודק ולא צודק.
זה נכון שאקדחים קטנים יותר הם בעלי אחיזה נמוכה יותר ובעלי רתע גדול יותר.
אבל עם אימונים אפשר להגיע לאותה תוצאה כמו של אקדחים גדולים.
האקדחים הפופלארים היום (במיוחד השילד) הם לא בדיוק בקטיגוריה של "אקדח קטן בעל אחיזה נחותה", לי הוא יושב ביד יותר נוח והאחיזה יותר טובה מאשר גלוק 19 למשל או CZP07.
לכל אחד זה שונה כי יש לו יד שונה.
מעבר לזה, הנושא של הרתע והאחיזה הם משולבים - ככל שיש לך אחיזה טובה יותר הרתע פחות מורגש.
האחיזה שלי למשל ב-CZP07 פחות טובה וככה גם הרתע יותר משפיע.
יש מי שרוכש אקדח נטו להסלקה ושלא יורגש על הגוף עושה טעות.
אבל,
גם אני לקחתי את זה בתור מטרה מספר 1
אבל אחריו בדקתי אחיזה, ירי, חלפים, אמינות וכו' - ניסתי את כל הכלים הפופלארים היום ורק אז הגעתי להחלטה של רכישה.
יכלתי לקנות גם גלוק 19, אבל הוא לא היה נמצא על המותן שלי כרגע כי הוא לא היה לי נוח.
מלבד כל מה שנאמר, גם מי שמחזיק גלוק 17 יכול לפגוע בהכל חוץ מבמחבל.
כל עוד הבנאדם לא מיומן זה לא משנה איזה נשק הוא נושא.
S&W M&P Shield
חבר'ה, אני לא אומר שצריך לרכוש אקדח גדול גם אם סאב יושב טוב ביד או שלא ניתן לפגוע עם סאב בכלל. אני מדבר על תופעה שאנשים מראש ננעלים על רכישת סאב ולא נותנים תשומת לב או משקל לדברים שקשורים לירי נטו. אני גם מבין (או חושב שמבין) מאיפה זה מגיע...
לרוב אנשים עושים את הבחירה בדלפק, עם אקדח ריק. אז באמת ככל שהאקדח קטן יותר הוא נראה ומרגיש יותר טוב ביד, יותר קל וזה הרגע שהרוכש ננעל על הבחירה. לאחר מכן הרוכש נכנס למטווח עם 2 סאבים, כי הוא כבר נעול על גודל הנדרש, מנסה בירי ובוחר את הפחות גרוע בינהם.
לרוב אנשים עושים את הבחירה בדלפק, עם אקדח ריק. אז באמת ככל שהאקדח קטן יותר הוא נראה ומרגיש יותר טוב ביד, יותר קל וזה הרגע שהרוכש ננעל על הבחירה. לאחר מכן הרוכש נכנס למטווח עם 2 סאבים, כי הוא כבר נעול על גודל הנדרש, מנסה בירי ובוחר את הפחות גרוע בינהם.
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד