גלוק 26 או 19
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גלוק 26 או 19
26
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
ה26 גם דורש הרבה יותר תירגול ורמת מיומנות גבוה יותר.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אני הייתי בהתלבטות דומה. רוב המבינים בתחום אמרו לי שיש צורך באימון רק יותר עם 26 וברגע האמת, אם יהיה, עדיף 19. בסוף קניתי 19 והוא ממש נוח לי (הולך איתו עליי יום יום).
ה 26 גם היה לי פחות נוח ביד.
- סליקאי כסף

Max2 כתב:אני הייתי בהתלבטות דומה. רוב המבינים בתחום אמרו לי שיש צורך באימון רק יותר עם 26 וברגע האמת, אם יהיה, עדיף 19. בסוף קניתי 19 והוא ממש נוח לי (הולך איתו עליי יום יום).
+1
יאיר
ככל שהאקדח קטן יותר לרוב הוא יהיה קופצני יותר.
ככל שמשקל הקליע קטן יותר, אותו כנ"ל.
גלוק 19 עם תחמושת 115 יכול להיות קופצני יותר מאשר 26 עם 147.
בגדול, גלוק 19 הוא העדפה אישית שלי כאקדח מנצח בקטגורית נשיאה ומחיר.
ככל שמשקל הקליע קטן יותר, אותו כנ"ל.
גלוק 19 עם תחמושת 115 יכול להיות קופצני יותר מאשר 26 עם 147.
בגדול, גלוק 19 הוא העדפה אישית שלי כאקדח מנצח בקטגורית נשיאה ומחיר.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

http://www.shootingtimes.com/reloading/ ... ives-edge/
טבלה מס' 2 מציגה שככל שקליע קל יותר PF גם קטן יותר, כלומר פחות רתע.
טבלה מס' 2 מציגה שככל שקליע קל יותר PF גם קטן יותר, כלומר פחות רתע.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

הרתע הוא פונקציה של התנע.
משקל הקליע כפול המהירות.
קליע 9 ממ במשקל 115 גרין למרות שהוא במהירות על קולית לא נותן תנע של כדור 45 במשקל 230 גרין.
הטבלא מראה שעבור אותו תנע התקבל אותו רתע.
משקל הקליע כפול המהירות.
קליע 9 ממ במשקל 115 גרין למרות שהוא במהירות על קולית לא נותן תנע של כדור 45 במשקל 230 גרין.
הטבלא מראה שעבור אותו תנע התקבל אותו רתע.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
שאלה בנושא הזה.האם לאורך הקנה יש משמעות בהקשר לרתע?
כלומר,בהנתן ירי בגלוק 19 אל מול גלוק 26 עם מחסנית 15 ושרוול(וטעונים באותה התחמושת),האם ההבדל מבחינת הרתע ינבע אך ורק מההבדל של כ 50 גרם במשקל של הכלים ,או שגם ההבדל באורך הקנה משחק תפקיד?
כלומר,בהנתן ירי בגלוק 19 אל מול גלוק 26 עם מחסנית 15 ושרוול(וטעונים באותה התחמושת),האם ההבדל מבחינת הרתע ינבע אך ורק מההבדל של כ 50 גרם במשקל של הכלים ,או שגם ההבדל באורך הקנה משחק תפקיד?
- סליקאי ארד

אורך הקנה משחק תפקיד משמעותי יותר מהמשקל.. ו50 גרם זה לא מה שיעשה לך את הכלי לפחות קופצני...
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
- סליקאי זהב

אני מחזק את מה שכתב שניר. בהחלט עדיף אורך קנה על משקל 50 גרם.
בקשר לבחור עם הטבלה, PF הוא לא מדד לריקוייל אלא חישוב הכח הפועל על המטרה בזמן פגיעת הקליע. יש הטועים לומר כח עצירה.
ריקוייל נקבע על ידי מהירות לוע איזון משקל האקדח קפיצים אבקת שריפה משקל קליע אורך כללי של הכדור וכמה קרוב הוא לסלילים כאשר הוא בצ'יימבר אחידות שריפת האבקה ומהירות השריפה זוית הקת גובה הגריפ ביחס לגובה צינה נעילת מפרק היד התומכת וכו'.
בגדול, ככל שהקליע קל יותר, הוא גם קופצני יותר אם ברצונך להגיע לפאקטור זהה. מהירות הלוע היא פרמטר חשוב מאוד בכדי לחשב עד כמה קופצני יהיה הכדור. ובכדי ליצור פאקטור עם קליע קל אתה חייב מהירות ולכן כפועל יוצא, תקבל יותר ריקוייל.
בקשר לבחור עם הטבלה, PF הוא לא מדד לריקוייל אלא חישוב הכח הפועל על המטרה בזמן פגיעת הקליע. יש הטועים לומר כח עצירה.
ריקוייל נקבע על ידי מהירות לוע איזון משקל האקדח קפיצים אבקת שריפה משקל קליע אורך כללי של הכדור וכמה קרוב הוא לסלילים כאשר הוא בצ'יימבר אחידות שריפת האבקה ומהירות השריפה זוית הקת גובה הגריפ ביחס לגובה צינה נעילת מפרק היד התומכת וכו'.
בגדול, ככל שהקליע קל יותר, הוא גם קופצני יותר אם ברצונך להגיע לפאקטור זהה. מהירות הלוע היא פרמטר חשוב מאוד בכדי לחשב עד כמה קופצני יהיה הכדור. ובכדי ליצור פאקטור עם קליע קל אתה חייב מהירות ולכן כפועל יוצא, תקבל יותר ריקוייל.
- סליקאי זהב

PF==תנע=רתע. "רתע מורגש" יכול להשתנות בהתאם למבנה האקדח, כפי שציינת, אבל רתע כמדד אנרגיה שהאקדח מקבל בירי, תלוי רק במהירות ומסה של קליע. עבור אותו מטען של אבק שריפה, רתע של קליע קל יהיה קטן יותר.
בירי מעשי לא מעניין אף אחד מה קורה למטרה. חישובי PF נועדו בשביל לשים את כל היורים באותם תנאים מבחינת רתע.
בירי מעשי לא מעניין אף אחד מה קורה למטרה. חישובי PF נועדו בשביל לשים את כל היורים באותם תנאים מבחינת רתע.
Heavy is good...heavy is reliable.
שאלה לי אליך,
כדור 9ממ 115 גריין בקרימפ במשקל ביינוני, באורך כולל של 1.125 אינץ', 4.2 גריין וויטאבורי N310, פיקה של פדראל לאקדח קטן.
לעומת:
כדור 9ממ 147 גריין בקרימפ במשקל ביינוני, באורך כולל של 1.125 אינץ', 3.1 גריין וויטאבורי N310, פיקה של פדראל לאקדח קטן.
מי ייתן לי PF יותר גבוה? ומי רותע יותר?
גם אם תחפש באינטרנט שנתיים לא תקבל תשובה. הסיבה? כי בספרים לא כתובה הנוסחא לשימוש ב וויטאבורי N310 מעל ל 90 גריין ב 9ממ.
אז בוא אני אתן לך תשובה חד משמעית. ה147 ייתן פאקטור גבוהה יותר וירתע מחות מחצי מה 115.
איך אני יודע? עשיתי בערך 350000 9ממ כמעט מכל סוג בכל משקל עם הרבה סוגים של אבקות פיקות בראסים ודיזות למכונות.
כדור 9ממ 115 גריין בקרימפ במשקל ביינוני, באורך כולל של 1.125 אינץ', 4.2 גריין וויטאבורי N310, פיקה של פדראל לאקדח קטן.
לעומת:
כדור 9ממ 147 גריין בקרימפ במשקל ביינוני, באורך כולל של 1.125 אינץ', 3.1 גריין וויטאבורי N310, פיקה של פדראל לאקדח קטן.
מי ייתן לי PF יותר גבוה? ומי רותע יותר?
גם אם תחפש באינטרנט שנתיים לא תקבל תשובה. הסיבה? כי בספרים לא כתובה הנוסחא לשימוש ב וויטאבורי N310 מעל ל 90 גריין ב 9ממ.
אז בוא אני אתן לך תשובה חד משמעית. ה147 ייתן פאקטור גבוהה יותר וירתע מחות מחצי מה 115.
איך אני יודע? עשיתי בערך 350000 9ממ כמעט מכל סוג בכל משקל עם הרבה סוגים של אבקות פיקות בראסים ודיזות למכונות.
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד