סקר - הסלקה.......בעד או נגד ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סקר - הסלקה.......בעד או נגד ?
ושוב נושא שצץ במוחי......
אנשים רבים (ואני בינהם) לוקחים את הסלקת הנשק כמובן מאליו ועלתה בי השאלה :
האומנם ?
האם באמת יש צורך להסליק את הנשק ?
אולי בכלל עדיף ליצור הרתעה ע"י הצגה (אי-הסלקה)של הנשק ?
אודה ואתוודה שגדלתי והתחנכתי על ברכי ההסלקה אולם בדומה לדור ששואל שאלות ולא לוקח כמובן מאליו דברים.........גמלה בליבי ההחלטה להציג נושא זה !
אין בהכרח צורך לנמק.אני מעוניין לקבל גם מושג כללי לאן "נושבת" הרוח.
תודה מראש.

אנשים רבים (ואני בינהם) לוקחים את הסלקת הנשק כמובן מאליו ועלתה בי השאלה :
האומנם ?
האם באמת יש צורך להסליק את הנשק ?
אולי בכלל עדיף ליצור הרתעה ע"י הצגה (אי-הסלקה)של הנשק ?
אודה ואתוודה שגדלתי והתחנכתי על ברכי ההסלקה אולם בדומה לדור ששואל שאלות ולא לוקח כמובן מאליו דברים.........גמלה בליבי ההחלטה להציג נושא זה !
אין בהכרח צורך לנמק.אני מעוניין לקבל גם מושג כללי לאן "נושבת" הרוח.
תודה מראש.

רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
עד שתחזור הביתה !
הצגת הנשק מהווה הרתעה אולי כנגד עבריינים "קטנים", שעשויים לדחות ביצוע פשע למועד שבו לא יהיה בסביבה נשק. אני לא בעד לעשות לעבריינים חיים קלים, אני תמיד מעדיף לתפוס מישהו "על חם" מאשר להרתיע ולגרום לכך שהפשע יבוצע כך שהעבריין לא ייתפס.
לחילופין בעל נשק גלוי עשוי להפוך למטרה הראשונה כדי לנטרל את הפרעתו לביצוע פשע, או שחטיפת הנשק היא מטרת הפשע. הדבר נכון במיוחד לגבי ביצוע שוד מזויין ע"י עבריין שאינו חושש לפגוע בחיי אדם.
מבחינת מניעת פח"ע, ההסלקה היא חד משמעית יתרון. במקרה של פיגוע ירי, עשוי בעל נשק להפוך למטרה ראשונה כדי לא לאפשר חיסול מהיר של המפגע. במקרה של מחבל מתאבד, אני לא חושב שאקדח ירתיע אותו
דרך אגב, מישהו יודע מה השיטה הכי טובה לניטרול מתאבד/צמצום נפגעים
ניתן לכם לענות ואח"כ אשמיע את דברי, אולי אלמד מכם עוד משהו
לחילופין בעל נשק גלוי עשוי להפוך למטרה הראשונה כדי לנטרל את הפרעתו לביצוע פשע, או שחטיפת הנשק היא מטרת הפשע. הדבר נכון במיוחד לגבי ביצוע שוד מזויין ע"י עבריין שאינו חושש לפגוע בחיי אדם.
מבחינת מניעת פח"ע, ההסלקה היא חד משמעית יתרון. במקרה של פיגוע ירי, עשוי בעל נשק להפוך למטרה ראשונה כדי לא לאפשר חיסול מהיר של המפגע. במקרה של מחבל מתאבד, אני לא חושב שאקדח ירתיע אותו

דרך אגב, מישהו יודע מה השיטה הכי טובה לניטרול מתאבד/צמצום נפגעים

ניתן לכם לענות ואח"כ אשמיע את דברי, אולי אלמד מכם עוד משהו

דעתי האישית היא:
אל פרזידנטה !!!
דובל לראש, השכבת המטען המתנייע, ניטרול כושר תנועה בעזרת ירי נוסף ומשלוח בדואר אקפרס אל 70 הבתולות הממתינות.
כדור למרכז המסה עשוי לעזור יותר לנטרל תוקף רגיל כי יש יותר שטח מטרה. מצד שני יש גם חגורה נפיצה מחומרים נדיפים ולא יציבים, כולל דשן, סולר, אציטון...
זו דעתי האישית - אבל זו רק דעתי, ללא שום הסכמה, סמכות או ידע. ברגע האמת דברים לא נראים פשוטים כמו על נייר, אני לוקח את זה בחשבון.
אל פרזידנטה !!!
דובל לראש, השכבת המטען המתנייע, ניטרול כושר תנועה בעזרת ירי נוסף ומשלוח בדואר אקפרס אל 70 הבתולות הממתינות.
כדור למרכז המסה עשוי לעזור יותר לנטרל תוקף רגיל כי יש יותר שטח מטרה. מצד שני יש גם חגורה נפיצה מחומרים נדיפים ולא יציבים, כולל דשן, סולר, אציטון...
זו דעתי האישית - אבל זו רק דעתי, ללא שום הסכמה, סמכות או ידע. ברגע האמת דברים לא נראים פשוטים כמו על נייר, אני לוקח את זה בחשבון.
אורי, קודם כל על כל הנוכחים (או בעצם רובם) להטמיע את העובדה שמדובר בנשיאת נשק להגנה עצמית.
נשיאת נשק בגלוי עשויה אמנם להרתיע, אולם ההרתעה תהיה על בעלי מקדם איום נמוך יחסית, הבעיה שההרתעה מושגת על חשבון אלמנט ההפתעה, ובכך חושף עצמו נושא הנשק הגלוי לקידומו המהיר בסדרי העדיפות של התוקף.
אני סמוך ובטוח שאין בכוונתך לשמש מטרה מס' 1 בפני מי שמהווה איום קונקרטי.
מעבר לזאת, מוטב יעשה נושא הנשק אם יצניע את נשקו ויצניע לכת, מעבר לאספקט הטקטי, ישנו תמיד סיכוי שפלוני אלמוני יחליט לטפול עליך אשמה. עובדת היכרותו אותך כנושא נשק, עשויה לאפשר לו שימוש במידע זה והאשמתך בשימוש בנשק לצרכים פליליים כגון איום על אותו בן בליעל. אני יכול להעיד על מקרים שארעו לאנשים שאני מכיר אישית וקרובים אלי.
נכון, יש לך את החוק, המשטרה חוקרת.... אבל בוא נקרא לילד בשמו: "לך תוכיח שאין לך אחות".
לסיכום: הסלקת נשק היא חלק בלתי נפרד ממהותו, תרבותו ומקצועיותו של כל נושא נשק.
לגבי המשרתים בכוחות הבטחון - האמור תקף כאשר אינם בתפקיד.
נשיאת נשק בגלוי עשויה אמנם להרתיע, אולם ההרתעה תהיה על בעלי מקדם איום נמוך יחסית, הבעיה שההרתעה מושגת על חשבון אלמנט ההפתעה, ובכך חושף עצמו נושא הנשק הגלוי לקידומו המהיר בסדרי העדיפות של התוקף.
אני סמוך ובטוח שאין בכוונתך לשמש מטרה מס' 1 בפני מי שמהווה איום קונקרטי.
מעבר לזאת, מוטב יעשה נושא הנשק אם יצניע את נשקו ויצניע לכת, מעבר לאספקט הטקטי, ישנו תמיד סיכוי שפלוני אלמוני יחליט לטפול עליך אשמה. עובדת היכרותו אותך כנושא נשק, עשויה לאפשר לו שימוש במידע זה והאשמתך בשימוש בנשק לצרכים פליליים כגון איום על אותו בן בליעל. אני יכול להעיד על מקרים שארעו לאנשים שאני מכיר אישית וקרובים אלי.
נכון, יש לך את החוק, המשטרה חוקרת.... אבל בוא נקרא לילד בשמו: "לך תוכיח שאין לך אחות".
לסיכום: הסלקת נשק היא חלק בלתי נפרד ממהותו, תרבותו ומקצועיותו של כל נושא נשק.
לגבי המשרתים בכוחות הבטחון - האמור תקף כאשר אינם בתפקיד.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מחבואים
לה "סליק " ועוד איך ori אני רוצה לספר על קוריוז נחמד לפני מס' חודשים הייתי באימון ירי ש 95% מהמשתתפים בו הם אנשים הקשורים ליחידה מסוימת ואילו הקומץ שייך ליחידה אחרת סיימתי תרגיל ראשון ונעמדתי מאחור היה מוזר לראות את רוב האנשים עם אקדחים גלויים ואת הקומץ שחונך אחרת כשהוא מסליק את הנשק , פשוט עניין של מודעות 

" גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע "
אמר פעם מישהו חכם "הדבר הכי מפחיד הוא הלא נודע". לדעתי המדיניות צריכה להיות כמו מדיניות הגרעין של מדינתנו - עמימות.
לפיכך - הנשק צריך תמיד להיות מוסלק, וכך כל מפגע פוטנציאלי, במקום לסמן לו מטרות מראש ולתפוס אותנו עם המכנסיים למטה, ייאלץ לחיות עם הידיעה שעדר הכבשים התמימות שמסביבו עלול להפוך לזאבים ללא אזהרה מוקדמת.
ככה הוא נשאר עצבני יותר ומקל עלינו לזהות אותו (כי עצבנות ופחד משנים את התנהגותו של אדם ומעוררים חשד).
אמנם לא יפה לגרום לאחרים לחיות בלחץ, אבל אני מקווה שבעזרתנו, הוא לא יזכה לסבול מהתוצאות המאוחרות של הלחץ (אולקוס וכדומה).
לפיכך - הנשק צריך תמיד להיות מוסלק, וכך כל מפגע פוטנציאלי, במקום לסמן לו מטרות מראש ולתפוס אותנו עם המכנסיים למטה, ייאלץ לחיות עם הידיעה שעדר הכבשים התמימות שמסביבו עלול להפוך לזאבים ללא אזהרה מוקדמת.
ככה הוא נשאר עצבני יותר ומקל עלינו לזהות אותו (כי עצבנות ופחד משנים את התנהגותו של אדם ומעוררים חשד).
אמנם לא יפה לגרום לאחרים לחיות בלחץ, אבל אני מקווה שבעזרתנו, הוא לא יזכה לסבול מהתוצאות המאוחרות של הלחץ (אולקוס וכדומה).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק
לפי הוראות מנכ"ל משרד החינוך:
א. אופן נשיאת הנשק
1) האקדח יהיה במצב "מחסנית הכנס", לא דרוך ולא נצור.
2) גבר יישא את האקדח בנרתיק הצמוד למותן, רצוי מתחת ללבוש.
3) אישה יכולה לשאת את האקדח בנרתיק מיוחד, שניתן להניחו בתיק האישי, או בנרתיק הצמוד למותן.
4) כאשר האקדח נמצא בתיק, יהיה התיק צמוד בכל עת לנושא הנשק.
http://www.education.gov.il/mankal/nt2bk5_3_6.htm
לגבי התמודדות עם מחבל-מתאבד:
ו. פיגוע של הרג
אם האירוע מזוהה כפיגוע של הרג, יש למלט את התלמידים מהאזור המותקף.
ז. זיהוי חשוד בקרבת מוסד החינוך
א) כללי
(1) זיהוי מוקדם של חשודים בקרבת בית הספר עשוי לסכל פיגועים בטרם התהוותם או לאתר איסוף מידע של היריב ובכך לשבש תכנונים לביצוע פיגועים.
(2) חשוד הוא אדם המשוטט בקרבת בית הספר ומעורר חשד אצל השומר/המאבטח/המורה, אפילו לכאורה, שכוונתו לבצע פיגוע, כיוון שנתגלה אצלו סימן מחשיד מהרשימה שלהלן.
ב) רשימת סימנים מחשידים:
(1) החשוד מגלה סימני התרגשות, ועצבנות, או שהוא מזיע מעבר למקובל.
(2) התנהגות החשוד חריגה, מוזרה ובלתי שגרתית.
(3) החשוד מגלה סימני שיתוף פעולה עם אנשים שונים על ידי רמזים ותנועות שהוא מפנה וקיום קשר נסתר אליהם.
(4) הופעתו של החשוד חריגה, ואינה תואמת את אישיותו, או שלבושו אינו מתאים לעונת השנה ומעלה חשד שהוא מסתיר אמצעי לחימה בחלקי הלבוש.
ג) סדר הפעולות עם איתור החשוד:
(1) במקרה חירום ניתן להשתמש בלחצן המצוקה למוקד עירוני/פרטי, אם הוא קיים. יש להודיע על כך למנהל מוסד החינוך ובאמצעותו להזעיק את כוחות הביטחון/המשטרה למקום.
(2) המאבטח/השומר ישמור על קשר עם החשוד.
(3) המאבטח/השומר יתפוס עמדה טקטית שתאפשר שליטה על החשוד ותיצור את העליונות המתאימה לתגובה מהירה כדי לסכל את הפיגוע עם התהוותו.
(4) יש למנוע את כניסתו של החשוד לתחום המוסד החינוכי עד לבדיקתו המלאה על ידי כוחות הביטחון.
http://www.education.gov.il/mankal/nt2bk5_3_7.htm
ועכשיו שאלה ל-TRAIL:
אם למאבטחים\מלוים נושאי נשק אין הוראה חד משמעית להסתער בסגנון "רמבו" למה אתה חושב שזה תפקידך כאזרח פשוט?
א. אופן נשיאת הנשק
1) האקדח יהיה במצב "מחסנית הכנס", לא דרוך ולא נצור.
2) גבר יישא את האקדח בנרתיק הצמוד למותן, רצוי מתחת ללבוש.
3) אישה יכולה לשאת את האקדח בנרתיק מיוחד, שניתן להניחו בתיק האישי, או בנרתיק הצמוד למותן.
4) כאשר האקדח נמצא בתיק, יהיה התיק צמוד בכל עת לנושא הנשק.
http://www.education.gov.il/mankal/nt2bk5_3_6.htm
לגבי התמודדות עם מחבל-מתאבד:
ו. פיגוע של הרג
אם האירוע מזוהה כפיגוע של הרג, יש למלט את התלמידים מהאזור המותקף.
ז. זיהוי חשוד בקרבת מוסד החינוך
א) כללי
(1) זיהוי מוקדם של חשודים בקרבת בית הספר עשוי לסכל פיגועים בטרם התהוותם או לאתר איסוף מידע של היריב ובכך לשבש תכנונים לביצוע פיגועים.
(2) חשוד הוא אדם המשוטט בקרבת בית הספר ומעורר חשד אצל השומר/המאבטח/המורה, אפילו לכאורה, שכוונתו לבצע פיגוע, כיוון שנתגלה אצלו סימן מחשיד מהרשימה שלהלן.
ב) רשימת סימנים מחשידים:
(1) החשוד מגלה סימני התרגשות, ועצבנות, או שהוא מזיע מעבר למקובל.
(2) התנהגות החשוד חריגה, מוזרה ובלתי שגרתית.
(3) החשוד מגלה סימני שיתוף פעולה עם אנשים שונים על ידי רמזים ותנועות שהוא מפנה וקיום קשר נסתר אליהם.
(4) הופעתו של החשוד חריגה, ואינה תואמת את אישיותו, או שלבושו אינו מתאים לעונת השנה ומעלה חשד שהוא מסתיר אמצעי לחימה בחלקי הלבוש.
ג) סדר הפעולות עם איתור החשוד:
(1) במקרה חירום ניתן להשתמש בלחצן המצוקה למוקד עירוני/פרטי, אם הוא קיים. יש להודיע על כך למנהל מוסד החינוך ובאמצעותו להזעיק את כוחות הביטחון/המשטרה למקום.
(2) המאבטח/השומר ישמור על קשר עם החשוד.
(3) המאבטח/השומר יתפוס עמדה טקטית שתאפשר שליטה על החשוד ותיצור את העליונות המתאימה לתגובה מהירה כדי לסכל את הפיגוע עם התהוותו.
(4) יש למנוע את כניסתו של החשוד לתחום המוסד החינוכי עד לבדיקתו המלאה על ידי כוחות הביטחון.
http://www.education.gov.il/mankal/nt2bk5_3_7.htm
ועכשיו שאלה ל-TRAIL:
אם למאבטחים\מלוים נושאי נשק אין הוראה חד משמעית להסתער בסגנון "רמבו" למה אתה חושב שזה תפקידך כאזרח פשוט?
חברים יקרים, ערב טוב!
א. אני בעד הסלקת נשק , כי לא רצוי שנהפוך למטרה!
ב. לדעתי, הכי טוב לעצור מחבל מתאבד על ידי ירי ברושו. כמו כן הנני מבין
שיש קושי לבצע זאת , עקב מטרה יחסית קטנה וסבירות גבוהה לפגוע באנשים
חפים מפשע.
בכל אופן, זו רק תאוריה.
===שלא נדע צרות כאלה ולא נאלץ להחליט החלטות כאלה.
א. אני בעד הסלקת נשק , כי לא רצוי שנהפוך למטרה!

ב. לדעתי, הכי טוב לעצור מחבל מתאבד על ידי ירי ברושו. כמו כן הנני מבין
שיש קושי לבצע זאת , עקב מטרה יחסית קטנה וסבירות גבוהה לפגוע באנשים
חפים מפשע.
בכל אופן, זו רק תאוריה.
===שלא נדע צרות כאלה ולא נאלץ להחליט החלטות כאלה.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד