שדרוג כספת זולה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שדרוג כספת זולה

על ידי Digo » 01 מרץ 2016, 00:57

אז ככה. כולנו מכירים את עניין המכה בגג הכספת, שעלול להביא לפריצה קלה להחריד. (מדבר כמובן על כספות מבוססות קוד...)

אז נכון שהן לא אמורות לעמוד בפני פורץ עקשן, אבל הידיעה שאי אפשר לפתוח אותן במכה אחת בהחלט תורמת מעט לשקט הנפשי.

אז היה לי היום קצת זמן מיותר, וישבתי לפרק את המנגנון. הוצאתי את הסולונואיד, והחלפתי את הקפיץ המטופש שהיצרן הניח שם, בקפיץ רציני וקשה בהרבה. הדבר הזה בעצם מבטל את היכולת של הקודן לפתוח את הכספת (האלקטרו מגנט חלש מידי) והופך את מפתח הגיבוי, למפתח ראשי... תתחדשו... יש לכם כספת מבוססת מפתח, שאי אפשר לפתוח במכה על חלקה העליון... תאמינו לי... ניסיתי...

לבעלי הזמן המיותר, שווה ניסיון...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: שדרוג כספת זולה

על ידי akunh » 01 מרץ 2016, 06:57

גם אני הלכה לי הכספת המנגנון נדפק . האם שווה להשקיע 140 ש"ח ולהרכיב מנעול כספת של רב בריח או עדיף לקנות כספת חדשה עם מפתח
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 01 מרץ 2016, 09:04

הכספת הכי זולה, אמורה לעלות קצת יותר מ140 ש"ח... והמנעול מספק הגנה די טובה, אז אני הייתי הולך על המנעול... גם ככה הכספת הזו היא יותר נגד ילדים או סתם נגד אנשים לא מורשים... מי שמאכסן בכספת בדרך קבע, גם ככה צריך משהו יותר רציני...

אם אפשר רק לשאול, מה בדיוק השתבש? בתכלס, זה מנגנון פשוט ביותר... אין הרבה דברים שיכולים להתקלקל שם...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי akunh » 01 מרץ 2016, 13:00

מה שנדפק זה המנגנון של המנעול שפותחים עם מפתח .אני פשוט לא זכרתי את הסיסמה .אני חיפשתי כספת כמה שיותר קטנה שאפשר להסתיר אותה טוב אבל בחנות כספות אמרו לי שזה לא עומד בתקן של המשרד לרישוי כלי ירייה.בנתיים מה שראיתי עם מפתח זה 400 שח וצפונה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 01 מרץ 2016, 13:28

טוב... אז התקנת מנעול באמת נשמעת כמו אופציה טובה...

לגבי ה"תקן" המדובר, עד עכשיו לא באמת ראיתי אמירה ברורה בתחום. הנחיות המשרד לבט"פ מלאות בסתירות כרגיל, ויש עננה מעורפלת סביב הנושא.

לדעתי זה תמיד ירד לרמת השימוש הספציפי. אם אתה מאכסן לטווח ארוך, ולאורך זמן (מחזיק כמה כלים לדוגמא) אתה זקוק להגנה רצינית. אם הנשק עליך 24/7, אתה רק צריך להרחיק ידיים סקרניות מהנשק כשאתה ישן/מתקלח וכו', כספת פשוטה וזולה עושה את העבודה...

זו כמובן דעתי, ומן הסתם יש חולקים...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הכנרתי » 01 מרץ 2016, 20:17

מנעול ה"גיבוי", בין אם הוא מתאים למפתח עגול ובין אם למפתח שטוח (קונבנציונלי) ניתן לפתיחה ע"י כלים פשוטים מאוד או לפריצה קצת אלימה ע"י מברג חזק ופטיש קטן תוך פחות מ 5 דקות...
לא הייתי סומך על הכספת האלקטרונית בכלל. את הישנה שלי פרצתי בקלות רבה אחרי שהמנגנון האלקטרוני נדפק (הקפיץ והסולנואיד הותאמו כך שלא ניתן היה לפתוח אותה במכה) בדרך הזאת.
בכספות זולות אני ממליץ על כאלה הננעלות ע"י מנעול המיועד לנעילת כספות, ביקרות, יש מנעולים אלקטרוניים איכותיים עם הגנות שונות.
* יש לי רקע בגלל העבודה בתחום הנושק לנושא המנעולנות
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 01 מרץ 2016, 22:45

הכספות הללו נועדו למנוע מילד לגשת לנשק.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 01 מרץ 2016, 22:48

שוב... ברור שעם כלים פשוטים ניתן לפרוץ אותה... זה למה היא זולה... אבל בכל זאת, אותי זה מספק... אני לא מצפה שהיא תעמוד בפני פריצה עקשנית... (חמש דקות של רעש, מבחינתי זו עקשנות...) אני אף פעם, אף פעם, לא משאיר את הנשק בכספת הזולה, בלי שאני, או אדם שאני סומך עליו נהיה קרובים אליה, וגם זה לזמן מאוד מאוד מוגבל. עניין המכה בראש הכספת הוא עקרוני. סתם מרגיז לדעת שאפשר לפתוח אותה במכה... אז עכשיו אי אפשר... האם אני סומך עליה? ממש לו...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הכנרתי » 01 מרץ 2016, 22:54

עוד הערה קטנה, נאלצתי לפרוץ אותה מכיוון שהמפתח העגול נתקע לי בתוך המנעול. לא פותח ולא יוצא... כספת ישנה שהיה כתוב עליה MD. עלתה לי בזמנו (לפני כמעט עשור) בסביבות ה 200 ש"ח בחנות DIY כלשהי.
אז אם תתקע, תבדוק ביוטיוב או תיצור קשר בפרטי %3

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 01 מרץ 2016, 23:29

:lol: אזכור את זה בע"ה...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 02 מרץ 2016, 00:44

הכנרתי כתב:.....את הישנה שלי פרצתי בקלות רבה אחרי שהמנגנון האלקטרוני נדפק (הקפיץ והסולנואיד הותאמו כך שלא ניתן היה לפתוח אותה במכה) בדרך הזאת.
....
* יש לי רקע בגלל העבודה בתחום הנושק לנושא המנעולנות

מה הכוונה בהתאמה של הקפיץ והסולונואיד? הם יא אפשרות להחליף לבד / לכוונן את הרכיבים הזולים כדי למנע את הפתיחה בעזרת מכה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 02 מרץ 2016, 00:51

עיין הודעה ראשונה, זה מה שעשיתי...
אבל הדרך שאני בחרתי, מבטלת את האפשרות לעשות שימוש בקוד האלקטרוני. הקפיץ החזק יותר לא מאפשר לסולונואיד למשוך כלפי מטה, ורק עם המפתח תוכל להוריד אותו...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הכנרתי » 02 מרץ 2016, 07:21

יש בשוק סוגים שונים של סולנואידים, בגודל שונה, חזקים יותר וכו'. צריך לחפש בחנויות המתמחות בנושא.
כשקניתי את הכספת, ראיתי שזאת נק' התורפה שלה. בגדול, שמתי סולנואיד חזק שעובד על 12V, את המתח הוא מקבל ממצבר הנמצא בתוך הכספת ואת פקודת הפתיחה העברתי דרך ממסר. במצב כזה, יכולתי להשתמש בקפיץ חזק מספיק כדי שלא ניתן יהיה לפתוח אותו במכה ועדיין הקוד היה פותח את הכספת.
המנגנון עבד לאורך כעשור ובסוף נמאס לו :cool:
שים לב גם לכפתור האדום שמאפשר את איפוס הקוד. אפשר ללחוץ עליו מבלי לפתוח את הכספת (קידוח של חור קטן מהצד או במידה ויש חור פנוי מהתקנה קודמת ללחוץ עליו עם חוט ברזל ולאפס את הקוד). מה שצריך זה פשוט לפרק את הכפתור ולהכניס אותו מאחורי החיפוי של דלת הכספת כך שלא תהייה אליו גישה מבלי לפרק את החיפוי.

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד