רשיון לנשק שני

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: רשיון לנשק שני

על ידי ניר ל » 02 מרץ 2016, 12:06

argra11 כתב:
ניר ל כתב:חבל לשלוח אותו להילחם בתחנות רוח,
ראש האגף לא מוסמך ולא יאשר סתם בקשה לרשיון נוסף אלא עפ״י הנהלים -
יש נוהל לגבי מזכרות והבעיה איתו שהוא דורש השבתה בלתי הפיכה של הכלי.
הגשת ערר צריכה להיות חתומה ע״י עו״ד ולרוב האנשים זה עולה כסף. החוק סוגר את הפינה הזו ואין שום טעם לנסות לעקוף אותה.
אני מדבר מתוך נסיון ארוך של מלחמות איתם על נושא הרבה יותר פשוט שהחוק היה בו לצידי באופן מוחלט ולמרות זאת טורטרתי משך חודשים רבים.

אין התייחסות לנושא האספנות, היא למעשה לא קיימת, הדרך היחידה היא להיות סוחר עם כל מה שכרוך בזה. גם ספורטאים מוגבלים בפועל לשלושה כלים כיום כאשר אפילו אקדח או רובה אויר נחשב ומתקיימת לגביו אותה פרוצדורה בדיוק.

הארה (בלי שום כוונה רעה , סתם מפריע לי בעין).
טחנת רוח , כי שם טחנו חיטה לקמח.

לנושא :
1. ראה סעיף 5 , לראש האגף יש סמכות והוא צריך לתת הסבר לעצמו בלבד.
2. טורטרת חודשים וקיבלת?
3. אם זה חשוב לי מספיק אז אני אישית אוהב להילחם בטחנות רוח , אף פעם לא הבנתי את מי שלא.
4. שהבחור יחליט אם זה חשוב לא מספיק , אם כן , שילחם בזה , בלי אמונה גם צ.ס.ק.א לא הייתה אוכלת אותה.

תודה על התיקון,
בסעיף 5 יש אם (אם התבחינים כשלעצמם מצדיקים) וזה אומר שהוא כן צריך לתת הסבר, לא מצויין שיש לו שיקול דעת. התבחינים האלה לא מצדיקים.
איתי נלחם ראש האגף למרות שלא היה גיבוי בנהלים לטענותיו ( ניסה לגרום לי להסב רשיון משמר לרשיון ספורטאי כתנאי לאישור רשיון נוסף בתבחין ספורטאי), אז היה ברור מראש שההתעקשות תתקבל בסופו של דבר.
יש לי חבר עו״ד שניסה ארוכות לקבל רשיון לאקדח חדש בעקבות כך שאקדחו הקודם הושמד ע״י המשטרה ( עבר פרק הזמן בו הם מתחייבים להחזיקו). האקדח הופקד משום שהרשיון לא חודש בזמן, אחרי מלחמה הסכימו לחדש את הרשיון אבל אז האקדח כבר לא היה קיים, באין אקדח סירבו לאפשר רשיון רכישת אקדח חדש ( תבחין משמר) ולא עזר כלום.
לחבר נוסף הושמד אקדח בטעות והמשטרה הסכימה לפצות אותו, גם לו לא הסכימו לנפק רשיון חדש תחת משמר והוא הוציא תחת תבחין קיים וקיבל פיצוי מהמשטרה לרכישת אקדח חדש.
רוצה לאמר - שכשהחוק לצידם הם לא חוששים להגיע לבית משפט בשום אופן וראש האגף החדש לא שונה מהישן בעניין הזה.
כשמדובר במשהו לא ברור או לא חד משמעי הם מעדיפים לא ליצור תקדים משפטי ומוותרים בסופו של דבר ( עוברים לקרבן הבא בשיטת מצליח)
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 02 מרץ 2016, 12:41

תנסה ותספר לנו.
לי יש 4 אקדחים מתבחין משמר.
לפי התבחינים אני זכאי גם לפי רסר במילואים וגם לישוב זכאי.
נראה לך שיתנו לי עוד שני רשיונות.?.הלוואי.
אם אנסה אצא קרח מכאן ומכאן.
תספר מה נסגר.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 02 מרץ 2016, 15:46

העלות של החתמת עו״ד על מסמך היא 44 ש״ח. ניתן לביצוע ע״י עו״ד תורן בכל בית משפט. שים לב שעורך הדין חותם שהזהיר אותך שתוכן המסמך הוא אמת, שחתמת על המסמך בפניו ותו לא.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 02 מרץ 2016, 15:48

ניר
ראש האגף נלחם אתך והפסיד כי התעקשת מספיק.
שנינו יודעים שהרישיון צמוד לאקדח לא לאדם הנושא אותו ולכן:
בדוגמא הראשונה שלך מדובר ברשיון שלא חודש בזמן ואקדח שלא קיים , אז בטוח שיסרבו ואין להם שום סיבה לבוא לקראתך.
בדוגמא השניה שלך גם פה מדובר באקדח שהושמד וע"פ ההוראות שלהם הרשיון הושמד יחד איתו (אם היה התרשלות מצד המשטרה , לדעתי ביצוג משפטי הולם , היה סיכוי להחזיר גלגל לאחור , השאלה כמה מוכנים להילחם על זה)

לא מדובר פה בתקדים , ולא במשהו לא ברור , מדובר בבקשה פשוטה של אדם הנושא כלי יריה כבר 20 שנה , מחדש בזמן , ללא כל עבירות מכל סוג שהוא , נעים הליכות שרוצה להישאר עם אקדחו הישן ולקנות חדש בנוסף כאשר באופן עקרוני יש לו יכולת לעמוד באופן מעשי ב 2 תבחינים.
שוב , השאלה כמה מוכנים להילחם על זה.

ArikB
יש לך 4 כלי יריה וכולם בתבחין משמר. שאת כולם התחלת לצבור לפני ששיטת התבחינים נולדה.
לפי ההיגיון שלי (זקוק לפסיכולוג צמוד) ובצמוד למקרה של הבחור שהתחיל את השרשור , אני (ורק אני) מבין שבעצם יש לך זכאות ל 3 תבחינים: משמר\הוראת מעבר , רסר במילואים וישוב זכאי.
על כן אתה בעצם צריך לוותר על רישיון אחד .... :lol:

בקיצור , כמו שכתבתי , למה לא לנסות ? מה כבר יקרה? יקבל תשובה שלילית?
וגם אז, אם זה היה חשוב לי מספיק , הייתי מגיש ערר ובסופו של תהליך (ארוך ומיגע) משיג.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ArikB » 02 מרץ 2016, 16:19

אני לא מנסה כי היו לי 5 כלים ויום אחד החליטו שאני צריך לוותר על אחד מהם ובאותו זמן האנרגיות שלי היו במקום אחר.וכשהיגיעה המשטרה מסרתי את הנשק כמו ילד טוב.
לא היתה שם סיבה לא פעולה פלילית ולא שום דבר דומה.עובדה יש לי עדין 4 כלים.
פשוט החליטו לא לחדש.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asherme » 02 מרץ 2016, 18:15

אני מבין מהדיון שהחלפת הכלי לחדש משמעותה בהכרח ביטול התבחין המשמר (הצמוד לכלי הישן) והזדקקות לעמידה בתבחין חדש (לכלי החדש) ?
האם תהליך ההחלפה (מכירת הישן ורכישת החדש) כולל קבלת האישורים מראש ?
הכל על מנת לא להישאר בלי רשיון בסוף.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 02 מרץ 2016, 18:19

הבנת לא נכון. מי שעומד בתבחין משמר אינו צריך לשנות עילה ואינו צריך להוכיח עילה.
בעת החלפת הרשיון בלשכת הרישוי הוא צריך להביא: טופס בקשה לרשיון כלי ירייה ממולא, תעודת זהות, רשיון ישן, שטר מכר, שטר קנייה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asherme » 03 מרץ 2016, 13:33

מעולה !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 03 מרץ 2016, 19:20

asherme כתב:אני מבין מהדיון שהחלפת הכלי לחדש משמעותה בהכרח ביטול התבחין המשמר (הצמוד לכלי הישן) והזדקקות לעמידה בתבחין חדש (לכלי החדש) ?
האם תהליך ההחלפה (מכירת הישן ורכישת החדש) כולל קבלת האישורים מראש ?
הכל על מנת לא להישאר בלי רשיון בסוף.

למרות שיש היגיון בהנחה שלך, לשמחתנו כיום זה לא כך.
אבל שתדע שמבקר המדינה ראה את הניגוד הזה ואף העיר שאם בישראל (בניגוד למדינות אחרות, מלבד פרו וארגנטינה ועוד כמה בודדות) הרישיון הוא לא לאדם אלא לנשק (ומשויך לאדם), ואם תבחין משמר אמור לשמר את הנשק עצמו (ההנחה המקורית היתה פגיעה בזכות הרכוש), אז מדוע לאפשר החלפת הנשק באחר. אם אני לא טועה, זאת היתה הסיבה שהניעה את השר הקודם לא לאפשר החלפת נשק בתבחין המשמר (מה שהועיל כמובן למדיניות המצמצמת), וזה היה דבר שהיה ידוע מזה שנים שיקרה. אבל את המציאות היומיומית אף אחד לא יכול לשנות. היו בחירות, הגיע שר חדש, הגיעו מאורעות, יש גוף מייצג (העמותה, שאני לא בין חבריה, אבל מי אני שאגרע מהישג כזה או אחר), והמציאות השתנתה.

ולא לשכוח את הנשקים הארוכים, שבזמנו בוטלו בכלל ואנשים ללא תבחין פעיל נדרשו להפקידם, ובגלל התעקשות של קבוצה מסוימת הושב התבחין המשמר גם עליהם (15 שנה אמנם).

ולגבי "נשקי אויר" המוגדרים כנשק חם (לא יודע אם לצחוק או לבכות), בכלל אין להם מושג מה לעשות עם עצמם. פעם מי שיש לו תבחין משמר יכול לבקש רישיון, פעם רק מי שיש לו תבחין פעיל, פעם בכלל לא... עכשיו יש שמועות אחרות.

ככה שההנחה שלך הגיונית, אבל היגיון כאן אין. במקרה זה לשמחתנו.
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי guyweisz » 03 מרץ 2016, 19:28

ולגבי נושא השרשור עצמו, שבגללו בכלל נכנסתי.
מראש אני יכול לומר שלא יאשרו אקדח נוסף להגנה עצמית.
הגנה עצמית אומר כל התבחינים בהם הנשק מוגבל ל-1 + 50 כדור, פלוס הוראת שעה לנשק קצר.
והסיבה שאני אומר זאת, מעבר לכך שזה ברור מההוראות, היא שניסיתי בעצמי.
שלחו לי הביתה מהר יחסית צילום של מסמך שכנראה שולחים לכולם (אפילו צילום של צילום, אלכסוני ומושחר), עם הבלטה של הוראה זו + מכתב לקוני שאינם יכולים לקדם בקשה זו.

בנוגע למזכרת, בעבר ביקשתי, התנו את זה בהשבתת הנשק, חשבתי לעצמי שבסדר, אני הרי לא מתכוון לירות בו, לכן זו מזכרת, אבל כשקיבלתי אותו חזרה מהנשק הוא היה הרוס - כולו מולחם, כולל מחסנית, והקנה ממולא ומרותך. השבתה מלאה הם קוראים לזה. פעם גם חצו אותם. כך שאלטרנטיבה זו לא.

כרגע לדעתי הדרך ההגיונית ביותר (אבל ארוכה, יקרה ומפרכת) זה בתבחין ספורטאי (אני מדבר על נשק קצר - כל מה שהזכירו מקודם: ציד, נזקי חקלאות וכו' לא רלוונטי).
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 04 מרץ 2016, 17:23

guyweisz כתב:ולגבי "נשקי אויר" המוגדרים כנשק חם (לא יודע אם לצחוק או לבכות), בכלל אין להם מושג מה לעשות עם עצמם. פעם מי שיש לו תבחין משמר יכול לבקש רישיון, פעם רק מי שיש לו תבחין פעיל, פעם בכלל לא... עכשיו יש שמועות אחרות.

סליחה על הנצל"ש :
אפשר לדעת מה השמועות ?
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 04 מרץ 2016, 17:46

בעבר ניתן היה להוציא רישיון לרובה אוויר מישהו זוכר מתי זה היה בדיוק?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asherme » 06 מרץ 2016, 13:09

למה הכוונה ב"בהוראת שעה לנשק קצר" ?
אני מעונין לנצל את התבחין השני שלי (הבלתי מנוצל) לרכישת נשק שני בקוטר קטן (9 קצר) מהראשון הזקן והטוב (9 ארוך) בעל התבחין המשמר.
הסיבה היא פעילות ספוטיבית אותה אני מבצע בדד באיו"ש (רכיבת אופני כביש).
לא מעשי לרכוב עם נשק ארוך וכבד.
יש סיכוי לדעתך ?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jluzer1 » 06 מרץ 2016, 13:25

asherme כתב:למה הכוונה ב"בהוראת שעה לנשק קצר" ?
אני מעונין לנצל את התבחין השני שלי (הבלתי מנוצל) לרכישת נשק שני בקוטר קטן (9 קצר) מהראשון הזקן והטוב (9 ארוך) בעל התבחין המשמר.
הסיבה היא פעילות ספוטיבית אותה אני מבצע בדד באיו"ש (רכיבת אופני כביש).
לא מעשי לרכוב עם נשק ארוך וכבד.
יש סיכוי לדעתך ?

הכוונה בפעילות ספורטיבית היא השתייכות לאיגוד הקליעה וחברות באחד מתחומי הירי אותם היא מייצגת - ירי אולימפי, מעשי וכו'. לא לפעילות ספורטיבית כלשהי. אתה נכון לעכשיו עומד בתבחין 1 בלבד, אין כזה דבר תבחין משמר הוא בוטל נכון לעכשיו. בחידוש הרישיון הבא יופיע לך במקום התבחין "מתוקף הוראת מעבר".
לוויכוח של מה זה אומר והאם זה תופס ולא ניתן לבטל זאת או לא אני לא אכנס.

או בקיצור מצטער לאכזב אותך אבל ככל אין כזה דבר רישיון שני למעט מקרים מאוד מאוד חריגים.

עריכה: וכמובן לאלו שהוציאו בתקופה שלפני 96.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asherme » 06 מרץ 2016, 13:36

ה"תבחין המשמר" שלי הוא משנת 1991 (1989 למעשה).
משנה משהו ?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד