טיפים | אחיזה נכונה של האקדח -דיון
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: טיפים | אחיזה נכונה של האקדח -דיון
לפני כמה שנים הייתי בדיוק באותו המצב של פותח השרשור.
היה לי גלוק 26
התאמנתי בו בעיקר במסגרות צבאיות בהכשרות וקורסים שונים. ואז באזרחות.
שני דברים קרו לי:
העפתי את הגלוק המעפאן ועברתי ל 1911.
ופגשתי את מארשל מדריך ירי וותיק עולה מארהב שעבד במטווח העיר בנתניה.
אחרי כמה אימונים, למדתי שאני לא מבין כלום.
כל העמידה הקשה שמלמדים במסגרות צהל וחלק מהמטווחים לא ממש יעילה על המטרה הפועל.
אני זוכר שמארשל היה בועט לי בעקב וממש מזיז את הפגיעות שלי...
גם למדתי לירות במצבים שונים ומתארים שונים.
בקיצור- כשמוצאים מדריך ראוי
שמשקיע ואחרי 30 כדור כבר רואים שיפור מהותי על המטרה- אתם בכיוון...
היום העמידה שלי "אמריקאית" רכה וגמישה.
קל לי להיכנס למצב. לתפעל ארוע. ולפגוע טוב ומקובץ.
היה לי גלוק 26
התאמנתי בו בעיקר במסגרות צבאיות בהכשרות וקורסים שונים. ואז באזרחות.
שני דברים קרו לי:
העפתי את הגלוק המעפאן ועברתי ל 1911.
ופגשתי את מארשל מדריך ירי וותיק עולה מארהב שעבד במטווח העיר בנתניה.
אחרי כמה אימונים, למדתי שאני לא מבין כלום.
כל העמידה הקשה שמלמדים במסגרות צהל וחלק מהמטווחים לא ממש יעילה על המטרה הפועל.
אני זוכר שמארשל היה בועט לי בעקב וממש מזיז את הפגיעות שלי...
גם למדתי לירות במצבים שונים ומתארים שונים.
בקיצור- כשמוצאים מדריך ראוי
שמשקיע ואחרי 30 כדור כבר רואים שיפור מהותי על המטרה- אתם בכיוון...
היום העמידה שלי "אמריקאית" רכה וגמישה.
קל לי להיכנס למצב. לתפעל ארוע. ולפגוע טוב ומקובץ.
agabay,
אני לא רואה את הבעיה לקחת כללי אחיזה ועמידה ממנו.
מבחינתי הוא כמו כל מדריך אחר, רק שהוא נותן לך כללים הרבה יותר נכונים ומדוייקים.
סיורניק,
דבר ראשון לא מזלזל באף אחד ותמיד היה לי כבוד למדריכים שלי, והם גם הוציאו ממני את המירב שזה נוגע לרובי סער.
אבל באקדחים, בוא נגיד שאת רובם לא באמת לימדו איך והשיטה שאתה אומר שצריך להעביר לכל אחד היא אחידה זה נכון, אבל למה לטעון שצורת הלימוד היא הנכונה ואין אף אחת אחרת ושאחרי כמה שנים אני אגלה שהייתה לי דרך לירות טוב יותר?
אם מדריך מלמד שיטה מסוימת אסור לו להגיד "אוחזים את זה ככה, עומדים ככה - וזהו! אסור לך משהו אחר, אם זה לא נוח לך סימן שאתה לא עושה נכון!"
אז לא, עובדה שהרבה דברים שלימדו אותי אני בכלל לא משתמש בהם ויש עוד דרכים וטובות יותר לבצע את זה.
מטרת הדיון היא לפתוח לאנשים את האופציות ולא לקבע אותם לדרך שחלק מהמדריכים כאן בארץ מלמדים, עובדה שאם אני לא הייתי מתאמן הרבה ומנסה בעצמי דרכים אחרות ואז גם רואה שהם קיימות אצל אנשים אחרים (במקרה הזה מיוטוב) אז הייתי נשאר עם ביצועים בינוניים.
אתה אומר שלא ללמד מישהו חדש את הכללים שציינתי מאפס זה לא טוב כי מה?
סה"כ אחיזה קצת שונה ובמקום לעמוד בכיפוף ולהביא את עצמך לנשק את עומד ישר ומביא את הנשק עליך.
זה לא משהו מסובך ואם כבר יש פה פחות תנועות ודברים לזכור.
עדיף להכניס ליורה חדש דרכים טובות וקלות יותר מהתחלה מאשר שהוא יתרגל לדרך פחות טובה ואז יהיה קשה לו לשנות את זה.
וכמו שכבר אמרתי, לכל אחד מתאים משהו אחר,
מה שאני רוצה להגיד זה שיתנו את כל הדרכים לירי (וזה לא שיש כ"כ הרבה שזה מסבך) וככה כל יורה יתאים את זה לעצמו.
לא מדבר כרגע על גוף צבאי, גם מדריכים אזרחיים ננעלים על דרך קבע מסוימת, כמו המדריך שלימד אותי לנעול בוהונות בדרך שבכלל לא הייתה טובה (לא לי וכנראה לא לאף אחד, פשוט דרך שגויה)
על תנעלו על הנושא סביב השיטה המבצעית, אני מדבר על הנושא הכללי.
שילוב של כל העולמות שיתן לכל אחד להתאים את זה לעצמו ולהגיע ליכולות טובות יותר.
אם אני נתתי כמה טיפים לאנשים במטווח ואחרי זה הם אמרו לי "תודה זה ממש שיפר" אז אני חושב שפה שיש מוחות חזקים יותר נוכל לשפר לכולנו את היכולת קצת יותר
עריכה:
הנה תוך כדי שאני כותב החבר טריגר מחזק את מה שאני אומר, בדיוק על זה רציתי לדון.
אני לא רואה את הבעיה לקחת כללי אחיזה ועמידה ממנו.
מבחינתי הוא כמו כל מדריך אחר, רק שהוא נותן לך כללים הרבה יותר נכונים ומדוייקים.
סיורניק,
דבר ראשון לא מזלזל באף אחד ותמיד היה לי כבוד למדריכים שלי, והם גם הוציאו ממני את המירב שזה נוגע לרובי סער.
אבל באקדחים, בוא נגיד שאת רובם לא באמת לימדו איך והשיטה שאתה אומר שצריך להעביר לכל אחד היא אחידה זה נכון, אבל למה לטעון שצורת הלימוד היא הנכונה ואין אף אחת אחרת ושאחרי כמה שנים אני אגלה שהייתה לי דרך לירות טוב יותר?
אם מדריך מלמד שיטה מסוימת אסור לו להגיד "אוחזים את זה ככה, עומדים ככה - וזהו! אסור לך משהו אחר, אם זה לא נוח לך סימן שאתה לא עושה נכון!"
אז לא, עובדה שהרבה דברים שלימדו אותי אני בכלל לא משתמש בהם ויש עוד דרכים וטובות יותר לבצע את זה.
מטרת הדיון היא לפתוח לאנשים את האופציות ולא לקבע אותם לדרך שחלק מהמדריכים כאן בארץ מלמדים, עובדה שאם אני לא הייתי מתאמן הרבה ומנסה בעצמי דרכים אחרות ואז גם רואה שהם קיימות אצל אנשים אחרים (במקרה הזה מיוטוב) אז הייתי נשאר עם ביצועים בינוניים.
אתה אומר שלא ללמד מישהו חדש את הכללים שציינתי מאפס זה לא טוב כי מה?
סה"כ אחיזה קצת שונה ובמקום לעמוד בכיפוף ולהביא את עצמך לנשק את עומד ישר ומביא את הנשק עליך.
זה לא משהו מסובך ואם כבר יש פה פחות תנועות ודברים לזכור.
עדיף להכניס ליורה חדש דרכים טובות וקלות יותר מהתחלה מאשר שהוא יתרגל לדרך פחות טובה ואז יהיה קשה לו לשנות את זה.
וכמו שכבר אמרתי, לכל אחד מתאים משהו אחר,
מה שאני רוצה להגיד זה שיתנו את כל הדרכים לירי (וזה לא שיש כ"כ הרבה שזה מסבך) וככה כל יורה יתאים את זה לעצמו.
לא מדבר כרגע על גוף צבאי, גם מדריכים אזרחיים ננעלים על דרך קבע מסוימת, כמו המדריך שלימד אותי לנעול בוהונות בדרך שבכלל לא הייתה טובה (לא לי וכנראה לא לאף אחד, פשוט דרך שגויה)
על תנעלו על הנושא סביב השיטה המבצעית, אני מדבר על הנושא הכללי.
שילוב של כל העולמות שיתן לכל אחד להתאים את זה לעצמו ולהגיע ליכולות טובות יותר.
אם אני נתתי כמה טיפים לאנשים במטווח ואחרי זה הם אמרו לי "תודה זה ממש שיפר" אז אני חושב שפה שיש מוחות חזקים יותר נוכל לשפר לכולנו את היכולת קצת יותר
עריכה:
הנה תוך כדי שאני כותב החבר טריגר מחזק את מה שאני אומר, בדיוק על זה רציתי לדון.
S&W M&P Shield
שים לב למה שאמרתי.
"יורה יותר טוב לא לוחם יותר טוב"
כשבוחנים יחידות מיוחדות לא בוחנים רק ירי בוחנים מיכלול יכולות וידע.
לצערי רמת הקליעה בארץ לא מן הגבוהות ביותר.
וכמו שכתב אחד מקודמי השיטה של הנעילה וכל הנוקשות של הגוף רק מפריעה.
לירי ולהמשך תנועה לאחר מכן.
הגישה שאצלנו יודעים יותר טוב מכולם היא מטומטמת.אולי הבאנו את התנך לעולם.
אבל בטח לא את ספר ההוראות לשימוש באקדח.
הכמויות ששוטר פשוט יורה בארה"ב עולה על לוחם יממ אצלנו.
ועם הניסיון באה היכולת.
ליאור.
נחמד עכשיו לקשר בן השם בפורום לאדם במציאות.
"יורה יותר טוב לא לוחם יותר טוב"
כשבוחנים יחידות מיוחדות לא בוחנים רק ירי בוחנים מיכלול יכולות וידע.
לצערי רמת הקליעה בארץ לא מן הגבוהות ביותר.
וכמו שכתב אחד מקודמי השיטה של הנעילה וכל הנוקשות של הגוף רק מפריעה.
לירי ולהמשך תנועה לאחר מכן.
הגישה שאצלנו יודעים יותר טוב מכולם היא מטומטמת.אולי הבאנו את התנך לעולם.
אבל בטח לא את ספר ההוראות לשימוש באקדח.
הכמויות ששוטר פשוט יורה בארה"ב עולה על לוחם יממ אצלנו.
ועם הניסיון באה היכולת.
ליאור.
נחמד עכשיו לקשר בן השם בפורום לאדם במציאות.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
agabay כתב:לקחת טיפים ממישהו כמו ג'רי מיצ'לוק זה קצת בעייתי
הבנאדם מוכשר מאוד וירה (על פי טענתו) מעל 1.5 מליון כדורים. הוא גם מכוון לספורט בו צריך לשלוף מהר מאוד את האקדח ולפגוע בשבריר שנייה (ומבלי שאף אחד יפריע לך, יצעק עליך או ינסה לנעוץ בך סכין)
שוב - אני לא מדריך ולא פייטר, אבל ברור לי הפער ביני לבין תותחי העל. לקחת טיפים ממיצ'לוק זה כמו לראות סרטון של ג'ורדן או סטף קרי בכדורסל - לראותן בלבד
לדעתי הטיפים של מישהו כזה שווים הרבה יותר מאשר של כל אחד אחר. מקווה שבעתיד אוכל להשתתף בסדנאות שהוא מעביר כי לראות סרטונים ( וראיתי את כולם ) זה לא מספיק.
היורים האלה הביאו את הירי לכדי אמנות של ממש ואל תחשבו לרגע שמישהו מאנשי כוחות הבטחון יכול להתקרב בכלל למהירות והדיוק שלהם.
להבדיל מישראל שמוגבלת כרגע ל ipsc באקדח אוטומאטי בלבד, בארה״ב קיימים ענפי ירי שקרובים הרבה יותר למציאות ובכולם הוא מככב. תחרות ואפילו סתם אדם שעומד מעליך עם שעון עצר זה גורם לחץ משמעותי שמדמה מאד בקירוב לחץ תחת סכנה וכו׳, אלא אם הגעת בכוונה לחפף ואתה מתעלם בכוונה.
אפשר לירות טוב מאד גם עם בסיס גרוע אם מתאמנים מספיק, אבל בסיס טוב יביא אותך הרבה יותר רחוק.
- סליקאי טיטניום

אוסיף עוד משהו.
ביום שישי האחרון תירגלנו ירי בתנועה.לא תנועה עצירה וירי.אלא תנועה וירי.
אם אתה מתורגל בירי כאשר כל הגוף נעול אין לך אפשרות לעשות זאת כאשר אתה רפוי הרבה יותר קל ומהיר.
אם אתה מתורגל בירי כאשר כל הגוף נעול אין לך אפשרות לעשות זאת כאשר אתה רפוי הרבה יותר קל ומהיר.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
מאמר מעניין על נושא קצת חריג
http://www.pointshooting.com/1amiddle.htm
ירי ביד אחת ,
http://www.thetruthaboutguns.com/2011/0 ... tter-pt-2/
http://www.pointshooting.com/1amiddle.htm
ירי ביד אחת ,
http://www.thetruthaboutguns.com/2011/0 ... tter-pt-2/
פחות -לרוב זה יותר,,
Dark Droid, נושא חשוב ! טוב שפתחת.
חבר שלי הרגע ממש השתחרר ושירת כמדריך לוט"ר במתקן אדם, גם הוא למד ולימד את השיטה של העמידה הנוקשה בגוף + בוהן על בוהן שהתבררה גם לי כלא מתאימה לי באופן אישי, אבל צריך להבין, בהדרכה צבאית של לחימה, מנסים ליצור קו אחיד של חסינות/יציבות/עמידות/קשיחות או איך שתקראו לזה, וזו התוצאה..
אם כל אחד יגיד כיצד הוא אוחז/עומד בירי, אנחנו ניווכח בהבדלים גדולים בין כולנו.
נראה לי שהנפקא מינה מדבריו של Dark Droid, שהשאיפה היא שכל אחד יעבוד וילמד ויתרגל ויתייעץ על מנת למצוא את העמידה והאחיזה הנוחה ביותר שמביאה אותו לידי תוצאות ירי מקסימליות ולבטחון בעצמו ובנשק.
אני בכל אופן, מגדיר את העמידה שלי כיום בין נוקשה לרפויה (שתאפשר דינמיות לפי הצורך), והאחיזה שלי - כרית כף יד שמאל ממלאת את הרווח שנוצר על הקת בצד השמאלי של האקדח, בין האצבעות של יד ימין, לכרית כף יד ימין שמקיפות את הקת מימין - כאשר הבהונות מונחות באופן רפוי על גוף הנשק, סחיטה עם אמצע הכרית האחרונה באצבע ימין.
למה ??? כי ככה הכי נוח לי וככה התוצאות המקסימליות קלות להשגה בשבילי.
הגעתי לזה ע"י המלצות מכל מיני מקומות + הרבה תרגול עם כדור דמה שהוא בעצם ציין לייזר ע"פ נקירה (אין תקציב לירי יומיומי...) + אימות במטווח.
מה שעוד עזר לי לביסוס אחיזה שמתאימה לי , זה עצימת עיניים שליפה ונקירה עם כדור הדמה ולאחר מכן לראות את הפער בין מה שכיוונתי אליו לבין היכן שהציין לייזר פגע ולפי זה תיקנתי אחיזה.
אגב, מחזק את דברי ArikB לגבי הוצאת האלמנט הספורטיבי מהירי המעשי.
עוד סרטון נחמד ולדעתי חשוב.
https://www.youtube.com/watch?v=jT7N4yQe1IY (לא ג'רי מיצ'ולק...)
חבר שלי הרגע ממש השתחרר ושירת כמדריך לוט"ר במתקן אדם, גם הוא למד ולימד את השיטה של העמידה הנוקשה בגוף + בוהן על בוהן שהתבררה גם לי כלא מתאימה לי באופן אישי, אבל צריך להבין, בהדרכה צבאית של לחימה, מנסים ליצור קו אחיד של חסינות/יציבות/עמידות/קשיחות או איך שתקראו לזה, וזו התוצאה..
אם כל אחד יגיד כיצד הוא אוחז/עומד בירי, אנחנו ניווכח בהבדלים גדולים בין כולנו.
נראה לי שהנפקא מינה מדבריו של Dark Droid, שהשאיפה היא שכל אחד יעבוד וילמד ויתרגל ויתייעץ על מנת למצוא את העמידה והאחיזה הנוחה ביותר שמביאה אותו לידי תוצאות ירי מקסימליות ולבטחון בעצמו ובנשק.
אני בכל אופן, מגדיר את העמידה שלי כיום בין נוקשה לרפויה (שתאפשר דינמיות לפי הצורך), והאחיזה שלי - כרית כף יד שמאל ממלאת את הרווח שנוצר על הקת בצד השמאלי של האקדח, בין האצבעות של יד ימין, לכרית כף יד ימין שמקיפות את הקת מימין - כאשר הבהונות מונחות באופן רפוי על גוף הנשק, סחיטה עם אמצע הכרית האחרונה באצבע ימין.
למה ??? כי ככה הכי נוח לי וככה התוצאות המקסימליות קלות להשגה בשבילי.
הגעתי לזה ע"י המלצות מכל מיני מקומות + הרבה תרגול עם כדור דמה שהוא בעצם ציין לייזר ע"פ נקירה (אין תקציב לירי יומיומי...) + אימות במטווח.
מה שעוד עזר לי לביסוס אחיזה שמתאימה לי , זה עצימת עיניים שליפה ונקירה עם כדור הדמה ולאחר מכן לראות את הפער בין מה שכיוונתי אליו לבין היכן שהציין לייזר פגע ולפי זה תיקנתי אחיזה.
אגב, מחזק את דברי ArikB לגבי הוצאת האלמנט הספורטיבי מהירי המעשי.
עוד סרטון נחמד ולדעתי חשוב.
https://www.youtube.com/watch?v=jT7N4yQe1IY (לא ג'רי מיצ'ולק...)
נערך לאחרונה על ידי עוזון בתאריך 05 מרץ 2016, 21:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
ArikB כתב:אוסיף עוד משהו.
התו"ל לירי בתנועה בכוחות הביטחון הוא ירי בעצירות קצרות. ריצה, בלימה ע"י רקיעות כניסה למצב וירי.
למעשה הירי הוא לא בתנועה אלא במצב סטטי לגמרי.
מהנסיון שלי הביצועים בירי בתנועה רצופה הרבה יותר טובים מאשר בשיטה הצבאית.
זו גם השיטה השולטת בספורט ירי מעשי על כל נגזרותיו.
מצד שני, אין לי מושג איך השיטה הזו עובדת מחוץ למטווח במצבי לחימה אמיתיים.
שבהם אתה צריך לירות ולפגוע במטרה אחרי מאמץ או מאבק, לפעמים תוך כדי מאבק, ותוך כדי כך שאתה צריך להדוף אנשים אחרים, או לפעמים סתם בתוך קהל שנמצא בפאניקה ודוחף אותך.
אז יכול להיות שלשיטה בה אתה צריך לעצור, לנעול ולהקשיח את הגוף שלך כדי להשיג מקסימום יציבות יש במקרים האלה יתרון מסוים על פני ירי בסגנון חופשי.
באמת שאין לי מושג ואולי שווה פעם לנסות את זה במטווח בתנאים קרובים למציאות כדי שאפשר יהיה להשוות תפוחים לתפוחים.
א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 06 מרץ 2016, 07:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי שמתאמן בירי מעשי יכול לקנות ולהחזיק אקדח אוטומטי ?? כמו גלוק 18 נגיד ?
ניר ל כתב:agabay כתב:להבדיל מישראל שמוגבלת כרגע ל ipsc באקדח אוטומאטי בלבד, בארה״ב קיימים ענפי ירי שקרובים הרבה יותר למציאות ובכולם הוא מככב.
- סליקאי ארד

swgs כתב:מי שמתאמן בירי מעשי יכול לקנות ולהחזיק אקדח אוטומטי ?? כמו גלוק 18 נגיד ?ניר ל כתב:agabay כתב:להבדיל מישראל שמוגבלת כרגע ל ipsc באקדח אוטומאטי בלבד, בארה״ב קיימים ענפי ירי שקרובים הרבה יותר למציאות ובכולם הוא מככב.
אסור להחזיק כלי נשק אוטו' למעט כלי נשק צבאיים .
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
אתה יכול לדמות ירי בתנועה והתקלה ע"י ביצוע מעברים בזויות חדות או מעגלים כך שאתה יורה מכל מיני מצבים.
לפני הרבה שנים התאמנו במטווח משטרתי והינו צריכים לעבור בן שורות של שקים שדימו קהל.
לפני הרבה שנים התאמנו במטווח משטרתי והינו צריכים לעבור בן שורות של שקים שדימו קהל.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אתה יכול לדמות ירי בתנועה והתקלה ע"י ביצוע מעברים בזויות חדות או מעגלים כך שאתה יורה מכל מיני מצבים.
כן אני מתאמן מדי פעם באותו מטווח עם השקים התלויים מהתקרה.
אבל במסגרת הזו, אני לא חושב שיצא לי לבדוק את שתי השיטות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Dark Droid, אתה צודק וגם לא צודק.
השיטה, אותה מלמדים המדריכים בארץ מתאימה על מנת לקחת הרבה אנשים בעלי יכולת שונה, להביא אותם למחנה משותף וללמד אותם לביצועים בינוניים מינוס. בתנאיי של צבא ושל חברות השמירה - אין, כנראה, ברירה אחרת. כי אין מספיק מדריכים ברמה כזאת שתאפשר להם ללמד קבוצה בשיטות מתקדמות ואין אפשרות לעבוד ברמה פרטנית.
אלא מה, אנחנו חיים במדינה של וואסח. וברגע שרואים משהו שעובדתית עובד יותר טוב, מיד מתחילים לספר ש"זה מתאים רק לספורט, רק לאמריקה, רק למי שיורה 1.5 כדורים בשנה וכו'.
יש שיטות הרבה יותר טובות מאלה שנלמדות בישראל בתפוצה רחבה. עולם הירי באקדח לא עומד במקום, אלא מתקדם. גם ברמת הנשק, גם ברמת הציוד ההיקפי והאביזרים, גם ברמת השיטות וההדרכה. מה לעשות שבמדינה שלנו הרוב עדיין תקוע לו אי שם בשנות ה-70 העליזות...
יש לנו מזל - האויב שלנו נכון להיום ברמה של כלום ורבע ולכן גם הרמה הבינונית מינוס שמלמדים כאן עושה את העבודה. אבל אפשר הרבה יותר טוב.
יש לנו בעיה - שוק הנשק וההדרכה בארץ מאוד קטן ובשנים האחרונות הלך והצטמצם מאוד, מה שמנע כניסת "דם חדש". אולי, לאור הרחבת התבחינים ויציאת הציבור מהתרדמת, בה היה שרוי ב-15 שנים האחרונות, השוק יוכל לצמוח חזרה. אז כולי תקווה שייכנסו גם מדריכים צעירים, פחות מקובעים לשיטות "של פעם" ושהתנסו בנושא, גם בחו"ל וגם מסגרות אימון חדשות, בדומה לhttps://www.youtube.com/watch?v=ZTr8xvkUWp4. יש כבר ניצנים של זה - לא מעט מדריכים מצוינים (שלא עובדים בחנויות נשק...) עם ביצועים מוכחים פותחים סדנאות אימון מצוינות לקבוצות קטנות. שם לא יילמדו אותך שטויות. שם יילמדו אותך לא רק לירות, אלא גם לפגוע. וזה עולה פחות כסף מכל מיני צעצועים מגניבים שאנשים רוצים לקנות לעצמם, דוגמת ערכות "5 נקודות אחיזה" שונות ומשונות, לייזרים, כוונות השלכה לאקדחים וכד'.
מי שרוצה ללמוד באמת - אין לו מה לחפש בחנויות נשק. שיחפש מדריך טוב, ישלם לו על ההדרכה ויופתע מהתוצאות.
השיטה, אותה מלמדים המדריכים בארץ מתאימה על מנת לקחת הרבה אנשים בעלי יכולת שונה, להביא אותם למחנה משותף וללמד אותם לביצועים בינוניים מינוס. בתנאיי של צבא ושל חברות השמירה - אין, כנראה, ברירה אחרת. כי אין מספיק מדריכים ברמה כזאת שתאפשר להם ללמד קבוצה בשיטות מתקדמות ואין אפשרות לעבוד ברמה פרטנית.
אלא מה, אנחנו חיים במדינה של וואסח. וברגע שרואים משהו שעובדתית עובד יותר טוב, מיד מתחילים לספר ש"זה מתאים רק לספורט, רק לאמריקה, רק למי שיורה 1.5 כדורים בשנה וכו'.
יש שיטות הרבה יותר טובות מאלה שנלמדות בישראל בתפוצה רחבה. עולם הירי באקדח לא עומד במקום, אלא מתקדם. גם ברמת הנשק, גם ברמת הציוד ההיקפי והאביזרים, גם ברמת השיטות וההדרכה. מה לעשות שבמדינה שלנו הרוב עדיין תקוע לו אי שם בשנות ה-70 העליזות...
יש לנו מזל - האויב שלנו נכון להיום ברמה של כלום ורבע ולכן גם הרמה הבינונית מינוס שמלמדים כאן עושה את העבודה. אבל אפשר הרבה יותר טוב.
יש לנו בעיה - שוק הנשק וההדרכה בארץ מאוד קטן ובשנים האחרונות הלך והצטמצם מאוד, מה שמנע כניסת "דם חדש". אולי, לאור הרחבת התבחינים ויציאת הציבור מהתרדמת, בה היה שרוי ב-15 שנים האחרונות, השוק יוכל לצמוח חזרה. אז כולי תקווה שייכנסו גם מדריכים צעירים, פחות מקובעים לשיטות "של פעם" ושהתנסו בנושא, גם בחו"ל וגם מסגרות אימון חדשות, בדומה לhttps://www.youtube.com/watch?v=ZTr8xvkUWp4. יש כבר ניצנים של זה - לא מעט מדריכים מצוינים (שלא עובדים בחנויות נשק...) עם ביצועים מוכחים פותחים סדנאות אימון מצוינות לקבוצות קטנות. שם לא יילמדו אותך שטויות. שם יילמדו אותך לא רק לירות, אלא גם לפגוע. וזה עולה פחות כסף מכל מיני צעצועים מגניבים שאנשים רוצים לקנות לעצמם, דוגמת ערכות "5 נקודות אחיזה" שונות ומשונות, לייזרים, כוונות השלכה לאקדחים וכד'.
מי שרוצה ללמוד באמת - אין לו מה לחפש בחנויות נשק. שיחפש מדריך טוב, ישלם לו על ההדרכה ויופתע מהתוצאות.
- סליקאי טיטניום

Spy,
לא ראיתי במה שכתבתי איפה אני לא צודק, אמרת בדיוק מה שאני אומר.
זה שאין מספיק מדריכים זה לא תירוץ, אפשר לדרוש לזה ביקוש מטעם המדינה ולתגמל מדריכים והופ יש לך מלא בכל חור.
זה העניין שהמדינה מפגרת בנושא הזה.
וזה שהאויב שלנו דביל עם מנת משכל של במבה במילוי נוגט לא אומר שאנחנו יכולים להסתדר עם רמת ביצועים בינונית (שאגב זה לא נכון, הצבא שלנו מהטובים בעולם)
אפשר לשאוף ליותר תמיד, במיוחד ביחידות מובחרות (שכן גם ביחידות מובחרות לא מלמדים כמו שצריך)
אבל אתם תמיד חוזרים לנקודה של הצבא, אני כרגע לא מדבר על הצבא.
אני מדבר על מצב נשיאה אזרחי.
אני יודע שיש מדריכים מעולים בתחום האזרחי, הבעיה היא שנושא הנשק הממוצע לא מגיע לאותם מדריכים, השינוי צריך להיות באופן כללי.
בגלל שאני לא רואה את זה מתקרב, זאת הסיבה לשרשור הזה.
שנלמד כאן את עצמנו :)
לא ראיתי במה שכתבתי איפה אני לא צודק, אמרת בדיוק מה שאני אומר.
זה שאין מספיק מדריכים זה לא תירוץ, אפשר לדרוש לזה ביקוש מטעם המדינה ולתגמל מדריכים והופ יש לך מלא בכל חור.
זה העניין שהמדינה מפגרת בנושא הזה.
וזה שהאויב שלנו דביל עם מנת משכל של במבה במילוי נוגט לא אומר שאנחנו יכולים להסתדר עם רמת ביצועים בינונית (שאגב זה לא נכון, הצבא שלנו מהטובים בעולם)
אפשר לשאוף ליותר תמיד, במיוחד ביחידות מובחרות (שכן גם ביחידות מובחרות לא מלמדים כמו שצריך)
אבל אתם תמיד חוזרים לנקודה של הצבא, אני כרגע לא מדבר על הצבא.
אני מדבר על מצב נשיאה אזרחי.
אני יודע שיש מדריכים מעולים בתחום האזרחי, הבעיה היא שנושא הנשק הממוצע לא מגיע לאותם מדריכים, השינוי צריך להיות באופן כללי.
בגלל שאני לא רואה את זה מתקרב, זאת הסיבה לשרשור הזה.
שנלמד כאן את עצמנו :)
S&W M&P Shield
לדרוש ביקוש מטעם המדינה? מה אנחנו, בקוריאה הצפונית? זאת מדינה שמתימרת להיות עם שוק חופשי. כל דבר שהמדינה מגדירה את הביקוש ומתגמלת אותו, הופך רע יותר.
ואני ממש לא מדבר על הצבא, אבל מה לעשות שזהו המקור המרכזי לכל השיטות והתפישות ששולטות נכון להיות בארץ וכל דבר אחר נתקל מייד בקיר של "השיטה שלי עבדה בטריפולי ב-67, אז אל תלמד אותי מה לעשות".
תהיה דרישה מהציבור - יהיה מענה. יעלם הקיבוע של "טייסי טנק בשייטת מטכ"ל" - תהיה פתיחות לשיטות החדשות.
אתה רוצה לקבל אימון מקצועי בחינם? לא יקרה.
אתה מוכן לשלם עבוד האימון המקצועי כסף - אתה יכול גם היום. חפש בפייסבוק את Denis Levi או Avishai Findysz ותקבל רמת הדרכה גבוהה מאוד.
סתם, לסבר את האוזן. לפני כמה חודשים הייתה לי שיחה עם קצין בכיר שהיה חלק נכבד משירותו בסיירת מטכ"ל. כשסיפרתי לו על התרגילים שאנו מבצעים בהצלחה בקבוצת אימון ירי פ ר ט י ת שלנו, הוא הודה שהם אף פעם לא הגיעו לרמת ביצוע כאת. ושוב, מייד הגיע התירוץ - "האקדח הוא לא הכלי העיקרי שלנו". אפשר לחשוב שאקדח זה הכלי העיקרי שלי.
ואני ממש לא מדבר על הצבא, אבל מה לעשות שזהו המקור המרכזי לכל השיטות והתפישות ששולטות נכון להיות בארץ וכל דבר אחר נתקל מייד בקיר של "השיטה שלי עבדה בטריפולי ב-67, אז אל תלמד אותי מה לעשות".
תהיה דרישה מהציבור - יהיה מענה. יעלם הקיבוע של "טייסי טנק בשייטת מטכ"ל" - תהיה פתיחות לשיטות החדשות.
אתה רוצה לקבל אימון מקצועי בחינם? לא יקרה.
אתה מוכן לשלם עבוד האימון המקצועי כסף - אתה יכול גם היום. חפש בפייסבוק את Denis Levi או Avishai Findysz ותקבל רמת הדרכה גבוהה מאוד.
סתם, לסבר את האוזן. לפני כמה חודשים הייתה לי שיחה עם קצין בכיר שהיה חלק נכבד משירותו בסיירת מטכ"ל. כשסיפרתי לו על התרגילים שאנו מבצעים בהצלחה בקבוצת אימון ירי פ ר ט י ת שלנו, הוא הודה שהם אף פעם לא הגיעו לרמת ביצוע כאת. ושוב, מייד הגיע התירוץ - "האקדח הוא לא הכלי העיקרי שלנו". אפשר לחשוב שאקדח זה הכלי העיקרי שלי.
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 06 מרץ 2016, 11:38, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד