מתלבט האם לקנות שילד
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מתלבט האם לקנות שילד
ובתפנית חדה,
מה אומרים?
הרצליה או מאיר בשישי הקרוב?
מה מתאים יותר?
לי טוב גם פה וגם פה.
מה אומרים?
הרצליה או מאיר בשישי הקרוב?
מה מתאים יותר?
לי טוב גם פה וגם פה.
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
אני בהרצליה החל מ12.00 עד 13.30 בצהרים בקורס.
אם אתם רוצים אפשר להפגש יותר מוקדם.
אם אתם רוצים אפשר להפגש יותר מוקדם.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אני החזקתי ביד 3 אקדחים מהקטגוריה, השילד היה הכי נוח לי ביד ונוח מאוד בכללי. (שילד, גלוק 43 וזיג כלשהו)
במאיר רוט נתנו לירות בסמיט ישן יותר שהוא גם single stack קטן. הסמיט הישן מעט פחות נוח ביד ועדיין בסוף האימון הייתי מאוד מדויק איתו, 5 כדורים אחרונים פגעו כמעט באותו מקום והורידה חתיכה מהמטרה, אף אחד אחר שירה באקדחים גדולים יותר לא הגיע לתוצאה כזו. זה הביא אותי למסקנה סופית שמה שחשוב זה היורה והיכולת שלו ללמוד את הכלי ולא גודל הכלי. ומכאן השילד הוא המנצח מבחינת נוחות אחיזה והסלקה וכאשר אלך למשוך אותו וארה 50 כדורים איתו אני בטוח שנסתדר ביחד.
מי שפרנויד יכול לסחוב איתו N מחסניות נוספות, כאשר N מספר לבחירתו.
במאיר רוט נתנו לירות בסמיט ישן יותר שהוא גם single stack קטן. הסמיט הישן מעט פחות נוח ביד ועדיין בסוף האימון הייתי מאוד מדויק איתו, 5 כדורים אחרונים פגעו כמעט באותו מקום והורידה חתיכה מהמטרה, אף אחד אחר שירה באקדחים גדולים יותר לא הגיע לתוצאה כזו. זה הביא אותי למסקנה סופית שמה שחשוב זה היורה והיכולת שלו ללמוד את הכלי ולא גודל הכלי. ומכאן השילד הוא המנצח מבחינת נוחות אחיזה והסלקה וכאשר אלך למשוך אותו וארה 50 כדורים איתו אני בטוח שנסתדר ביחד.
מי שפרנויד יכול לסחוב איתו N מחסניות נוספות, כאשר N מספר לבחירתו.
לא יודע באיזה אקדח התנסית, אבל זו לא רק שאלה של נוחות האחיזה.
ההבדל בין סדרת m&p לאחרות עשוי להיות תהומי בגלל סוג המנגנון ושינויים בהדק בהחלט יכולים להיות ההבדל בין כדור בתוך כדור לבין פספוס המטרה.
חבל לקנות ולהתאכזב, רצוי לבדוק טרם הקנייה.
ההבדל בין סדרת m&p לאחרות עשוי להיות תהומי בגלל סוג המנגנון ושינויים בהדק בהחלט יכולים להיות ההבדל בין כדור בתוך כדור לבין פספוס המטרה.
חבל לקנות ולהתאכזב, רצוי לבדוק טרם הקנייה.
- סליקאי טיטניום

3913. ברור לי שהשילד יהיה שונה, אבל אני מוכן לזה ואלמד אותו היטב מלבד אימונים רגילים אקח כנראה גם את הקורס היומי שנקרא ירי מבצעי במאיר רוט.
Arco כתב:3913. ברור לי שהשילד יהיה שונה, אבל אני מוכן לזה ואלמד אותו היטב מלבד אימונים רגילים אקח כנראה גם את הקורס היומי שנקרא ירי מבצעי במאיר רוט.
מציע לך בחום ללכת לשחרר כמה כדורים בשילד איפשהו (ואפילו רק בשביל השקט הנפשי). אני בטוח שיש כאן הרבה חברים , כולל אני שישמחו לעזור
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
M&P Shield
hk765 כתב:אני קניתי שילד.
מאד נח לי לירי.
עצר המחלק בכלל לא שימושי. דורכים.
בעצם בחרתי בכלי הזה בגלל הגודל.
אזרח לא צריך 17 כדורים במחסנית.
8 זה מספיק.
ואם הכלי גדול מדיי ולא נוח הוא נשאר בכספת.
ידידי הנכבד,
אני לא מכיר אותך ואת היכולות שלך ( גם בקליעה וגם תחת לחץ או תחת אש ) ויכול להיות שלך 8 כדורים מספיקים...
אבל מאיפה הבאת קביעה כלכך נחרצת ש"אזרח לא צריך 17 כדורים במחסנית" ???
לפי הקביעה הזאת אפשר להפסיק למכור גלוק 17, זיג 226 ולמעשה כל אקדח פול סייז ?
מסכים שכלי גדול מידי לא נוח ובסוף נשאר בכספת אבל גדול זה אובייקטיבי לא אבסולוטי, לי יש אקדח קומפקטי ואני מרגיש אותו לפעמים, לחבר יש יריחו ברזל וכדבריו:"לא מרגיש אותו, התרגלתי אליו"
- סליקאי ארד

תודה רבה לכולם על ההמלצות והעצות,
אני שמאלי (יורה ביד שמאל)
ולכן בהחלפת מחסנית אני משחרר את עצר המחלק עם יד ימין (ע"י לחיצה על עצר המחלק או ע"י דריכה) - כך לפחות הייתי עושה עם יריחו משטרתי שיצא לי להתאמן איתו לפני הרבה שנים (זה האקדח היחיד שיריתי בו כמות רצינית של כדורים), בניגוד ל M-16 שניתן לשחרר בו עצר המחלק ע"י יד שמאל (היד היורה).
האם בשילד ניתן לשחרר את עצר המחלק עם יד שמאל (היד היורה) ?
בכל מקרה אני מוכן להתפשר על שחרור עצר המחלק עם יד ימין.
שמחתי לשמוע שיש אצל מאיר רוט שילד (ישן) שניתן לירות בו לצורך התנסות,
אגב, הבנתי שיש הנחה אצל מאיר רוט לחברי הסליק, האם רישום ופעילות באתר מספיק ע"מ לזכות בהנחה ?
אני שמאלי (יורה ביד שמאל)
ולכן בהחלפת מחסנית אני משחרר את עצר המחלק עם יד ימין (ע"י לחיצה על עצר המחלק או ע"י דריכה) - כך לפחות הייתי עושה עם יריחו משטרתי שיצא לי להתאמן איתו לפני הרבה שנים (זה האקדח היחיד שיריתי בו כמות רצינית של כדורים), בניגוד ל M-16 שניתן לשחרר בו עצר המחלק ע"י יד שמאל (היד היורה).
האם בשילד ניתן לשחרר את עצר המחלק עם יד שמאל (היד היורה) ?
בכל מקרה אני מוכן להתפשר על שחרור עצר המחלק עם יד ימין.
שמחתי לשמוע שיש אצל מאיר רוט שילד (ישן) שניתן לירות בו לצורך התנסות,
אגב, הבנתי שיש הנחה אצל מאיר רוט לחברי הסליק, האם רישום ופעילות באתר מספיק ע"מ לזכות בהנחה ?
S&W M&P Shield
- סליקאי ארד

אחי,
שילד זה "לימניים בלבד"
עצר מחלק ושחרור מחסנית רק בצד שמאל של האקדח ולהבדיל מאקדחים אחרים אי אפשר להעביר (לפחות) את תופסן המחסנית לצד ימין.
תפעול החלפת מחסנית יכול להיות קריטי, ולכן תשקול טוב טוב אם שילד מתאים לך ארגונומית.
שילד זה "לימניים בלבד"
עצר מחלק ושחרור מחסנית רק בצד שמאל של האקדח ולהבדיל מאקדחים אחרים אי אפשר להעביר (לפחות) את תופסן המחסנית לצד ימין.
תפעול החלפת מחסנית יכול להיות קריטי, ולכן תשקול טוב טוב אם שילד מתאים לך ארגונומית.
- סליקאי כסף

עצר המחלק לא אנושי... גם לימניים :-)
- סליקאי ארד

אני לא החזקתי מעולם אקדח לפני האקדח הנוכחי (CZ P07).
הייתי סגור על אחד מהסמיתים החדשים - השילד או הקומפקט. נסעתי עד קצרין כדי לטווח בהם (נשק הגליל היו היחידים שהחזיקו בהם לירי כשאני בדקתי את זה, לפני כחודש).
השילד מדהים ביד ומדהים על הגוף. לא מרגישים אותו והוא נוח מאוד. ה- 9c היה אפילו נוח יותר ביד, מורגש קצת יותר בנרתיק.
ואז נכנסתי למטווח. שוב, פעם ראשונה שאני מחזיק אקדח. לא הצלחתי אפילו לדרוך אותם.
תגידו שהטכניקה לקויה, תגידו שאני חלשלוש, תגידו שהצינה חזקה מדי כשהאקדח מגיע מהניילונים (והוא הגיע באותו יום לחנות, אף אחד לא הספיק אפילו לדרוך אותו לפני) - בשורה התחתונה, לא הצלחתי אפילו לדרוך כדור.
עם CZ, יריחו וגלוק, בכמה דגמים שונים מכל אחד, לא הייתה לי בעיה לדרוך. אין לי שום דבר רע להגיד על הסמית, אפילו להיפך -הוא היה הבחירה שלי מכל האפשרויות האחרות כשעשיתי ניתוח יבש עם youtube והפורום המכובד הזה. ואז הגעתי למטווח...
אל תוותרו על תפעול וירי באקדח שאתם מתעתדים לקנות. האקדח הכי מדהים, נוח ומוסלק בעולם לא יעזור לכם אם לא תצליחו לתפעל אותו בזמן אמת, ולא משנה הסיבה.
חפשו סוחר אצלו תוכלו לירות בכלי המדויק שאתם מתכננים, תדרכו אותו, תפרקו אותו, תטענו אותו, תחליפו מחסניות, תירו כמה שיותר כדורים - תוודאו שאתם מסוגלים לתפעל אותו ברגע האמת, ולא בתור גיטרה... %3
שני הסנט שלי.
הייתי סגור על אחד מהסמיתים החדשים - השילד או הקומפקט. נסעתי עד קצרין כדי לטווח בהם (נשק הגליל היו היחידים שהחזיקו בהם לירי כשאני בדקתי את זה, לפני כחודש).
השילד מדהים ביד ומדהים על הגוף. לא מרגישים אותו והוא נוח מאוד. ה- 9c היה אפילו נוח יותר ביד, מורגש קצת יותר בנרתיק.
תגידו שהטכניקה לקויה, תגידו שאני חלשלוש, תגידו שהצינה חזקה מדי כשהאקדח מגיע מהניילונים (והוא הגיע באותו יום לחנות, אף אחד לא הספיק אפילו לדרוך אותו לפני) - בשורה התחתונה, לא הצלחתי אפילו לדרוך כדור.
עם CZ, יריחו וגלוק, בכמה דגמים שונים מכל אחד, לא הייתה לי בעיה לדרוך. אין לי שום דבר רע להגיד על הסמית, אפילו להיפך -הוא היה הבחירה שלי מכל האפשרויות האחרות כשעשיתי ניתוח יבש עם youtube והפורום המכובד הזה. ואז הגעתי למטווח...
אל תוותרו על תפעול וירי באקדח שאתם מתעתדים לקנות. האקדח הכי מדהים, נוח ומוסלק בעולם לא יעזור לכם אם לא תצליחו לתפעל אותו בזמן אמת, ולא משנה הסיבה.
חפשו סוחר אצלו תוכלו לירות בכלי המדויק שאתם מתכננים, תדרכו אותו, תפרקו אותו, תטענו אותו, תחליפו מחסניות, תירו כמה שיותר כדורים - תוודאו שאתם מסוגלים לתפעל אותו ברגע האמת, ולא בתור גיטרה... %3
שני הסנט שלי.
- סליקאי ארד

יצא לי לדרוך אותו רק על יבש (בלי מחסנית בפנים), אבל לא נתקלתי בבעיה, וזה עוד לפני שלימדו אותי איך לדרוך ברוט (על אקדח אחר), שזה להחזיק את הצינה ועם היד שמחזיקה את האקדח במקביל לקצפה לדחוף קדימה - הופך את הדריכה לקלילה ביותר..
Pistol Pete כתב:אני לא החזקתי מעולם אקדח לפני האקדח הנוכחי (CZ P07).
שני הסנט שלי.
אתה צודק.
בגלל שזה אקדח קטן הכל בו קשה.
1. הדריכה קשה.
2. ההדק קשה לשליטה, וגורם לחוסר דיוק במטרה, ומצריך אימון מסיבי כדי להרגיש בטוח בירי.
3. החלפת מחסניות קשה. צריך לתת מכה חזקה כדי שהמחסנית תיתפס.
4. אין הרבה מקום אחיזה לאורכו של האקדח לבעלי ידיים גדולות.
5. עצר מחלק קשה מאד עד בלתי אפשרי להזזה ולשחרור הצינה.
הכל פתיר על ידי אימון, אך אני לא בטוח שאדם באמצע החיים יכל להקדיש הרבה כל כך.
מה שכן, הוא קטן וקל, ומי שמתאמן כמובן יצליח לתפעל.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד