משתיק קול?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
בסך הכל הבן אדם ביקש תשובה לשאלה...
אז בבקשה: לא חוקי
אני משער שעכשיו זה ברור...
ולא, לא מומלץ להכין לבד / לקנות "מחבר" או "מיצרן מקומי" או לנסות להזמין דרך האינטרנט.
לא שימכרו לכם דרך האינטרנט, ובמידה וימצא האתר שישלך את החבילה הנחמדה הזו, בזמן האיסוף של החבילה כבר יאספו גם את אוסף החבילה...
לא רק לא חוקי, במידה ותיתפס עם עמעם/משתיק ע"י כל בעל תפקיד בכוחות הביטחון,
אז אחרי שתעצר, גם תצתרך להסביר שאין לך אחות (אפילו אם יש...)
ולמי שנושא זה מעניין אותו, יועיל וימצא בנמעמקי האתר את האשכול שבו נדון נושא זה בעבר.
אז חברים, אנא - בואו ונרד מהנושא (ללא ירידות על שואלי השאלות...)
ולא, גם בפרטי לא אעביר מידע כל ייצור עצמי
אז בבקשה: לא חוקי

אני משער שעכשיו זה ברור...
ולא, לא מומלץ להכין לבד / לקנות "מחבר" או "מיצרן מקומי" או לנסות להזמין דרך האינטרנט.
לא שימכרו לכם דרך האינטרנט, ובמידה וימצא האתר שישלך את החבילה הנחמדה הזו, בזמן האיסוף של החבילה כבר יאספו גם את אוסף החבילה...

לא רק לא חוקי, במידה ותיתפס עם עמעם/משתיק ע"י כל בעל תפקיד בכוחות הביטחון,
אז אחרי שתעצר, גם תצתרך להסביר שאין לך אחות (אפילו אם יש...)
ולמי שנושא זה מעניין אותו, יועיל וימצא בנמעמקי האתר את האשכול שבו נדון נושא זה בעבר.
אז חברים, אנא - בואו ונרד מהנושא (ללא ירידות על שואלי השאלות...)
ולא, גם בפרטי לא אעביר מידע כל ייצור עצמי

אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב
חברה חברה !!!
כל מי שטוען כי אסור ,מי יכול לכוון אותי לסעיף המדויק בחוק שאוסר.
קראתי את חוק רישוי כל יריה ולא מצאתי.
זה שאין בשוק לא אומר שאסור בחוק.
לא שאני מבין למה צריך אבל להעמיד דברים על דיוקם.
ואגב :
רובה/אקדח קשת חוקים להדרין ונימכרים ללא צורך ברישוין
כך גם רובה תת מימירפליקות של אקדחים וכ"ו.
אז מאיפה הבאתם את זה שזה לא חוקי
לפחות תסיגו ,לדעתי וכ"ו.
על זה נאמר סיג חוכמה שתיקה
כל מי שטוען כי אסור ,מי יכול לכוון אותי לסעיף המדויק בחוק שאוסר.
קראתי את חוק רישוי כל יריה ולא מצאתי.
זה שאין בשוק לא אומר שאסור בחוק.
לא שאני מבין למה צריך אבל להעמיד דברים על דיוקם.
ואגב :
רובה/אקדח קשת חוקים להדרין ונימכרים ללא צורך ברישוין
כך גם רובה תת מימירפליקות של אקדחים וכ"ו.
אז מאיפה הבאתם את זה שזה לא חוקי
לפחות תסיגו ,לדעתי וכ"ו.
על זה נאמר סיג חוכמה שתיקה
משתיק קול
צר לי לאכזב אותך.
בארץ חל איסור על אחזקה, יצור או מכירה של משתיק קול /עמעם.השימוש במשתיק מותר אך ורק לכוחות הבטחון.
ועכשיו תוספת:
כולנו "נגועים" במחלת הנשק.אני לא יודע אם אתה בעל רשיון נשק או לא.
אך למה לשחק באש.הרעיון קוסם לכולנו.אך חשוב מה אתה עלול לאבד.
בנוסף לרשיון גם את חרותך! וזה לא שווה את זה.
השמר אחי והזהר כרעיון הדבר נחמד.אך אמר כאן מישהו חכם(סליחה על זכויות היוצר)
לא כל מה שחושבים אומרים.בברכת שבת שלום ה"גוזל"
בארץ חל איסור על אחזקה, יצור או מכירה של משתיק קול /עמעם.השימוש במשתיק מותר אך ורק לכוחות הבטחון.
ועכשיו תוספת:
כולנו "נגועים" במחלת הנשק.אני לא יודע אם אתה בעל רשיון נשק או לא.
אך למה לשחק באש.הרעיון קוסם לכולנו.אך חשוב מה אתה עלול לאבד.
בנוסף לרשיון גם את חרותך! וזה לא שווה את זה.
השמר אחי והזהר כרעיון הדבר נחמד.אך אמר כאן מישהו חכם(סליחה על זכויות היוצר)
לא כל מה שחושבים אומרים.בברכת שבת שלום ה"גוזל"
מצטרף לידידי higt-power בשאלה:
"האם מישהו יכול להציג את הסעיף בחוק האוסר על הרכבת משתיק-קול/עמעם על אקדח?"
בלי ירידות/הטפות מוסר/צעקות/איומים במאסר... פשוט שאלה: אפשר לראות את החוק כדי שלא אאלץ לחיות עם המשפט - אי ידיעת החוק...
כמו עם סיפור 20 הדקות של העיכוב המשטרתי, גם כאן ישנו חוק אותו אני פשוט מעוניין לראות.
אגב, גם את בדיחת "נשק צריך להיות נעול מאחורי שני מנעולים" לא זכיתי לראות בכתובים, מעולם...
"האם מישהו יכול להציג את הסעיף בחוק האוסר על הרכבת משתיק-קול/עמעם על אקדח?"
בלי ירידות/הטפות מוסר/צעקות/איומים במאסר... פשוט שאלה: אפשר לראות את החוק כדי שלא אאלץ לחיות עם המשפט - אי ידיעת החוק...
כמו עם סיפור 20 הדקות של העיכוב המשטרתי, גם כאן ישנו חוק אותו אני פשוט מעוניין לראות.
אגב, גם את בדיחת "נשק צריך להיות נעול מאחורי שני מנעולים" לא זכיתי לראות בכתובים, מעולם...
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
לשאלותיו של WEBART:
מתוך חוק העונשין הישראלי:
144 . עבירות בנשק (תיקון: תש"ם, תשנ"א)
ב2. המייצר, מייבא או מייצא נשק או הסוחר בו או עושה בו כל עסקה אחרת שיש עמה מסירת החזקה בנשק לזולתו בין בתמורה ובין שלא בתמורה, בלא רשות על פי דין לעשות פעולה כאמור, דינו - מאסר חמש עשרה שנים.
ג. בסעיף זה "נשק" -
1. כלי שמסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה;
2. כלי שמסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אבזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מכל המכיל או שמסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט מכל גז מדמיע כהגדרתו בחוק כלי הירייה, התש"ט-1949;
3. תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה.
כלומר שאסור לייצר לבד או לייבא כלי נשק או חלק או אבזר של כלי נשק או תחמושת בלא רשות.
עמעם הוא אבזר של כלי נשק. לא כתוב שאסור להשתמש בו, אבל עלייך חובת ההוכחה שהוא יובא או נרכש באופן חוקי בארץ. סביר שלא ניתן לקבל רשיון יבוא אזרחי לעמעם אלא רק לשימוש כוחות הביטחון. שימו לב לעונש המירבי - 15 שנים!! להשואה - העונש על הריגה למשל הוא 20 שנים.
מתוך חוק כלי יריה - תיקון 1991:
8. משלוח כלי ירייה
לא ישלח אדם כלי ירייה בדואר, ברכבת או בכל דרך אחרת, אלא על פי רשיון.
כלומר שאסור גם לשלוח כלי יריה (או חלק או אבזר) בדואר. האם ניתן להבין מכך שאסור לרכוש אבזרים דרך האינטרנט?!
לעניין "חוק שני המנעולים" יש התייחסות בחוק העונשין:
339. הזנחת השמירה של כלי יריה וחמרים מסוכנים (תשכ"ה)
o א. המחזיק, משאיר או מפקיר כלי יריה, חומר נפץ או חומר אחר שבכוחם לגרום נזק לאדם או לסכן חייו, ללא נקיטת אמצעי זהירות סבירים למנוע אדם אחר מלגרום בהם נזק לעצמו או לאחר, בין בטיפול כלשהו בהם ובין בלא טיפול, דינו - מאסר שנה.
ברור שאף אחד לא סופר מנעולים!! חובת בעל הנשק לנקוט אמצעים סבירים.
מתוך חוק העונשין הישראלי:
144 . עבירות בנשק (תיקון: תש"ם, תשנ"א)
ב2. המייצר, מייבא או מייצא נשק או הסוחר בו או עושה בו כל עסקה אחרת שיש עמה מסירת החזקה בנשק לזולתו בין בתמורה ובין שלא בתמורה, בלא רשות על פי דין לעשות פעולה כאמור, דינו - מאסר חמש עשרה שנים.
ג. בסעיף זה "נשק" -
1. כלי שמסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה;
2. כלי שמסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אבזר ותחמושת לכלי כאמור ולרבות מכל המכיל או שמסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט מכל גז מדמיע כהגדרתו בחוק כלי הירייה, התש"ט-1949;
3. תחמושת, פצצה, רימון או כל חפץ נפיץ אחר שבכוחם להמית אדם או להזיק לו, לרבות חלק של אחד מאלה.
כלומר שאסור לייצר לבד או לייבא כלי נשק או חלק או אבזר של כלי נשק או תחמושת בלא רשות.
עמעם הוא אבזר של כלי נשק. לא כתוב שאסור להשתמש בו, אבל עלייך חובת ההוכחה שהוא יובא או נרכש באופן חוקי בארץ. סביר שלא ניתן לקבל רשיון יבוא אזרחי לעמעם אלא רק לשימוש כוחות הביטחון. שימו לב לעונש המירבי - 15 שנים!! להשואה - העונש על הריגה למשל הוא 20 שנים.
מתוך חוק כלי יריה - תיקון 1991:
8. משלוח כלי ירייה
לא ישלח אדם כלי ירייה בדואר, ברכבת או בכל דרך אחרת, אלא על פי רשיון.
כלומר שאסור גם לשלוח כלי יריה (או חלק או אבזר) בדואר. האם ניתן להבין מכך שאסור לרכוש אבזרים דרך האינטרנט?!
לעניין "חוק שני המנעולים" יש התייחסות בחוק העונשין:
339. הזנחת השמירה של כלי יריה וחמרים מסוכנים (תשכ"ה)
o א. המחזיק, משאיר או מפקיר כלי יריה, חומר נפץ או חומר אחר שבכוחם לגרום נזק לאדם או לסכן חייו, ללא נקיטת אמצעי זהירות סבירים למנוע אדם אחר מלגרום בהם נזק לעצמו או לאחר, בין בטיפול כלשהו בהם ובין בלא טיפול, דינו - מאסר שנה.
ברור שאף אחד לא סופר מנעולים!! חובת בעל הנשק לנקוט אמצעים סבירים.
ג. בסעיף זה "נשק" -
1. כלי שמסוגל לירות כדור, קלע, פגז, פצצה או כיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר ותחמושת של כלי כזה
(ההדגשה אינה במקור)
רוצה לומר : מי שמייבא קת לגלוק, מכסה לפתח שבקת (מאחורי פתח המחסנית), כוונות זורחות או כל דבר אחר יכול למצא לפי החוק היבש, אם רק ימצא מי שירצה להתנכל לו, מאחורי סורג ובריח ל 15 השנים הבאות ?!

*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ARSH,
הצגת ביאורים לחוק, מסקנות שהסקת ממנו, אך לא התייחסות לשאלה האם משתיק/עמעם הינו חוקי, באתה המידה, ניתן להגיע לאליפות הארץ בירי מעשי ולעצור כמעט את כל היורים (טוב, נו, רק את יורי ה-OPEN וה-MODIFIED) אשר בצעו שינויים בנשק כגון הוספת כוונות, שיפור הדק או, חו"ח, הוסיפו קומפנסטור, נכון?
לגבי המשלוח - העבריין הוא השולח, לא המקבל.
ולגבי שני המנעולים - פשוט העלתי דיון מן העבר, לגבי זה שהשתרשה בצה"ל "פקודה" שלמעשה לא קיימת בשום מקום פרט לתושב"ע של המ"כים...
הצגת ביאורים לחוק, מסקנות שהסקת ממנו, אך לא התייחסות לשאלה האם משתיק/עמעם הינו חוקי, באתה המידה, ניתן להגיע לאליפות הארץ בירי מעשי ולעצור כמעט את כל היורים (טוב, נו, רק את יורי ה-OPEN וה-MODIFIED) אשר בצעו שינויים בנשק כגון הוספת כוונות, שיפור הדק או, חו"ח, הוסיפו קומפנסטור, נכון?
לגבי המשלוח - העבריין הוא השולח, לא המקבל.
ולגבי שני המנעולים - פשוט העלתי דיון מן העבר, לגבי זה שהשתרשה בצה"ל "פקודה" שלמעשה לא קיימת בשום מקום פרט לתושב"ע של המ"כים...
Webart - דביר, מייסד הסליק
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד