מעניין אותי לדעת באיזה תבחין הוא קיבל רשיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מעניין אותי לדעת באיזה תבחין הוא קיבל רשיון

על ידי UoUo » 17 מרץ 2016, 12:03

argra11 כתב:
UoUo כתב:לדעתי הפורום לא בנוי על עקרון זכות הדעה שמורה למחזיקי רשיון נשק מעל x שנים. אני מכבד ניסיון אך אנחנו לא עוסקים במדע מדוייק ואף דעה של אף אחד כאן לא קדושה. תקנו אותי אם אני טועה.

אז אני התקן אותך , אתה צודק . %3
וכנראה גם לא ירדת לסוף דעתי ,כל אלו שמביעים דעתם על זכותו של האחר לקבל או לא לקבל רישיון , זכותי להביע דעה על זכותם לרישיון.
ה"ניגון" הזה חוזר כל פעם שיש גל רישיונות חדש , לפני הקבלה מופיעים פה שרשורים על "כמה קשה לקבל רישיון נשק" , ביקורת על התהליך והמדינה וקיטור לרוב , דקה אחרי .... "הייתי במטווח וראיתי איך הם יורים , צריך להגביר את ההכשרה , לקחת רישיונות וכו".

אתה מסכים איתי שגם הדעה הזו היא לגיטימית? ונניח שאני מכיר חבר שקיבל איתי רשיון ולא הייתי מסכים להפקיד בידיו אפילו מקל, לא לגיטימי מבחינתי לדבר על זה? אתה יודע כמה אנשים אלימים הכרתי בחיי שאין להם שום עבר פלילי?

אני שמח לשמוע את דעתך, אגב..אני עדיין חושב שיש בזיון בעצם העובדה שאם לא הייתי תושב ישוב זכאי לא הייתי יכול לקבל רשיון נשק גם לאחר ההקלות בעוד הקצינת קישור שלי כן..
נערך לאחרונה על ידי UoUo בתאריך 17 מרץ 2016, 12:13, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArikB » 17 מרץ 2016, 12:13

חברים יקרים.

כל עוד הוא אזרח ישראלי שעמד בתנאים תקבלו ותשתקו.
אם מישהו יודע על סיבה שהוא לא זכאי שיעביר למשטרה.
הוא פרובוקטור לא קטן וזו זכותו.(עדין מותר לנו להביע את דעתנו בכל דרך).
ביום שיעשה פרובוקציה עם הנשק נעביר את זה לרשויות.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 17 מרץ 2016, 12:15

UoUo כתב:
argra11 כתב:
UoUo כתב:לדעתי הפורום לא בנוי על עקרון זכות הדעה שמורה למחזיקי רשיון נשק מעל x שנים. אני מכבד ניסיון אך אנחנו לא עוסקים במדע מדוייק ואף דעה של אף אחד כאן לא קדושה. תקנו אותי אם אני טועה.

אז אני התקן אותך , אתה צודק . %3
וכנראה גם לא ירדת לסוף דעתי ,כל אלו שמביעים דעתם על זכותו של האחר לקבל או לא לקבל רישיון , זכותי להביע דעה על זכותם לרישיון.
ה"ניגון" הזה חוזר כל פעם שיש גל רישיונות חדש , לפני הקבלה מופיעים פה שרשורים על "כמה קשה לקבל רישיון נשק" , ביקורת על התהליך והמדינה וקיטור לרוב , דקה אחרי .... "הייתי במטווח וראיתי איך הם יורים , צריך להגביר את ההכשרה , לקחת רישיונות וכו".

אתה מסכים איתי שגם הדעה הזו היא לגיטימית? ונניח שאני מכיר חבר שקיבל איתי רשיון ולא הייתי מסכים להפקיד בידיו אפילו מקל, לא לגיטימי מבחינתי לדבר על זה? אתה יודע כמה אנשים אלימים הכרתי בחיי שאין להם שוב עבר פלילי?

ואני שמח לשמוע את דעתך, אגב..אני עדיין חושב שזה בזיון בעצם העובדה שאם לא הייתי תושב ישוב זכאי לא הייתי יכול לקבל רשיון נשק גם לאחר ההקלות בעוד הקצינת קישור שלי כן..

אז לך לבט"פ ותודיע שאתה מכיר את אדון בחור באופן אישי ולדעתך מתבקש שיבדקו את מתן הרישיון שלו בדקדוק יתר.
באותה הזדמנות , אל תשכח שאת מה שאתה חושב על אדון בחור , אני חושב עליך.
אתה מתחיל להבין את העיקרון?
מי שתפקידו לבדוק , שיבדוק.
מי שלא מבין (את העיקרון) , שימשיך לדרוש "הכשרה" עד מוות (עצמי).
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tkgs » 17 מרץ 2016, 12:16

ניר,

אהבתי את ה"דובר סוג של עברית..."
:lol:
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 17 מרץ 2016, 12:26

ArikB כתב:חברים יקרים.

כל עוד הוא אזרח ישראלי שעמד בתנאים תקבלו ותשתקו.
אם מישהו יודע על סיבה שהוא לא זכאי שיעביר למשטרה.
הוא פרובוקטור לא קטן וזו זכותו.(עדין מותר לנו להביע את דעתנו בכל דרך).
ביום שיעשה פרובוקציה עם הנשק נעביר את זה לרשויות.

"יעביר" ? "נעביר" ? , מי זה יעביר או נעביר ,אני לא מכיר אותם. :lol: (סתאאאם , בצחוק)
לא ממזמן כתב פה חבר (בעקבות דיון דומה על הגברת ההכשרה) שאצלו בישוב "זכאי" יש כאלו שהוא לא היה נותן להם רשיון.
ונתן דוגמא על שכן שלו ש"פלט" כדור.
שאלתי אותו שאלה פשוטה : דיווחת למשטרה? , התשובה (מזיכרון בלבד , אל תתפוס אותי בציטוט): ישוב קטן , לא נעים.
אבל את ה"הכשרה" עד מוות ,לדעתו , חייבים להקשיח. (עד כמה , אין לו תשובה).
ואני מנסה להסביר שמדובר "במדרון חלקלק" שסופו בניסור הענף שאנו יושבים עליו.
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Arco » 17 מרץ 2016, 12:49

מי שפולט כדור לדעתי חייבים לקחת לו את הרשיון, כי הוא לא אחראי בכלל ועלול להרוג מישהו בטעות.

אי אפשר לדווח למשטרה שמישהו פירסם כאן פוסט כזה שיחקרו אותו? או שהם לא יתייחסו?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TsurTriger » 17 מרץ 2016, 12:59

לא צריך בכל דבר ונושא לטעון שזהו מדרון חלק של הענף שאנו יושבים עליו. נראה כי זהו טיעון שהפך לתירוץ לכל נושא שלא נעים לטבול בו ידיים ולקיים את חובתנו האישית באנשי חוק.

בהקשר לעברות נשק מסכנות חיים אין זה מדרון חלק ויש חובת דיווח מיידית על הסובבים. בדומה לנהג שעובר באדום ברמזור או חוצה קו לבן בכביש מפותל (לדוגמה בעליות לירושליים)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 17 מרץ 2016, 14:01

צור, מה יקרה אחרי שתדווח על הנהג שמבצע עבירות מסוכנות? רק עוד אירוע מיותר שיפתח במערכת ויסגר אחרי 10 דקות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 17 מרץ 2016, 14:35

ניר ל כתב:ובאיזה תבחין כל אחד מאתנו קיבל רשיון ?
לפני חצי שנה 80% מהחברים החדשים כאן קיטרו כי הם לא היו זכאים לרשיון ועכשיו כשקיבלו אז אפשר מצידם לסגור את הדלת ? מה זאת ההתנשאות הזאת ?
הסתכלתי על התמונות - מהמטווח בהרצליה וכפי שנראית המטרה הוא גם פוגע הרבה יותר טוב מ 95% ממחזיקי הנשק.

ד.א. לכל המודאגים- יואב אליאסי שירת כלוחם כולל שנתיים בקבע ...

הצל על פי כתבה שפורסמה במעריב אם אני לא טועה לפני כמה שנים טען כי היה חייל בוולקן (נ"מ) אך נאלץ לעזוב לתפקיד עורפי בכדי לתמוך במשפחתו כלכלית. הוא לא סיים את שירותו בתור לוחם (אם אני זוכר נכון היה לוחם לא יותר משנתיים כולל ההכשרה קרי לא זכאי לתעודת לוחם). הוא עבר לצריפין ושירת בצבא הקבע עוד שנתיים בתור "קצין משמעת", איני חושב שלאחר שנתיים מגיעים לדרגת רס"ר ואיני יודע אם הוא משרת מילואים פעיל. כמו כן השם שלו "הצל" נקבע כי רצה להסתיר מהשלטונות כי בזמן הצבא הוא עוסק בדברים אחרים.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי סיורניק » 17 מרץ 2016, 15:24

Arco כתב:מי שפולט כדור לדעתי חייבים לקחת לו את הרשיון, כי הוא לא אחראי בכלל ועלול להרוג מישהו בטעות.

אני מקווה שאתה לא מדבר ברצינות.
נקודות שכדאי לחשוב עליהן:

א. מחר זה יקרה גם לך חביבי. בכל סכסוך על מקום חנייה מישהו יתלונן "אנונימית" שאיימת עליו בנשק וכבר איבדת את הרשיון עוד לפני שהחקירה בכלל התחילה.

ב. אני מכיר כמה נושאי נשק, גם שוטרים, מאבטחים, וקב"טים רציניים מאוד ומקצועיים מאוד שנפלט להם כדור במהלך חייהם / תקופת העבודה. מכיר גם כמה לוחמים ביחידות רציניות בצה"ל שגם להם נפלט לא פעם כדור. רוצה לשלול לכולם את הרשיון?

ג. אתה באמת רוצה לדווח למשטרה שמישהו שאתה לא אוהב אמר בפייסבוק משהו שלא אהבת? כדי שיקחו לו את הנשק?
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 17 מרץ 2016, 18:23

לא מזמן פורסמה כתבה שמאיימים על חייו ופינצ'רו לו את הרכב איזה 7 פעמים.
בעקבות כך הוא פנה לרח"ט אבטחה באמצעות עורך דין בבקשה לקבל המלצה לרישיון לנשק כי הוא ככל הנראה לא עונה על התבחינים.
הוא קיבל סירוב מרח"ט אבטחה להמלצה ומן הסתם לאחר החשיפה התקשורתית הוא "פתאום" קיבל המלצה כיוון שהמשטרה לא תרצה לקחת אחריות אם יקרה לו משהו וכולם ידעו שהוא סורב.
בעיניי, אין שום בעיה עם זה.
הוא אומנם פרובוקטור, מקועקע, קראפר ועוד שלל מחמאות שכולם מרעיפים עליו, אבל לא זכור לי שהוא מחזיק ברקורד שלו גם הרשעה בפלילים על אלימות או פגיעה באנשים.
לעומת זאת, "השוטרים הנוקמים" שניסו לחסל עבריין על ידי הנחת מטען חבלה מתחת לרכב שלו, שאם היו מצליחים אולי גם היו נפגעים חפים מפשע בפיצוץ, כן הורשעו בפלילים בעבירה עם קלון ואף ריצו עונש מאסר בכלא.
הם לעומתו, כן קיבלו רישיון במהירות הבזק בעקבות איומים על חייהם לאחר שהשתחררו מהכלא, להזכירכם עקב ניסיון רצח שלא צלח, ועוד קיבלו אותו בנדיבות רבה בהתערבותו האישית של השר לשעבר אהרונוביץ', שדאג בצורה יוצאת דופן לקחת מכמה שיותר אזרחים שומרי חוק את הנשק שלהם.
אז אם אין למדינה בעיה עם עבריינים מורשעים שניסו לרצוח ונותרת להם רישיון לנשק, אני לא רואה סיבה ש"הצל" לא יקבל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Arco » 17 מרץ 2016, 18:55

סיורניק כתב:
Arco כתב:מי שפולט כדור לדעתי חייבים לקחת לו את הרשיון, כי הוא לא אחראי בכלל ועלול להרוג מישהו בטעות.

אני מקווה שאתה לא מדבר ברצינות.
נקודות שכדאי לחשוב עליהן:

א. מחר זה יקרה גם לך חביבי. בכל סכסוך על מקום חנייה מישהו יתלונן "אנונימית" שאיימת עליו בנשק וכבר איבדת את הרשיון עוד לפני שהחקירה בכלל התחילה.

ב. אני מכיר כמה נושאי נשק, גם שוטרים, מאבטחים, וקב"טים רציניים מאוד ומקצועיים מאוד שנפלט להם כדור במהלך חייהם / תקופת העבודה. מכיר גם כמה לוחמים ביחידות רציניות בצה"ל שגם להם נפלט לא פעם כדור. רוצה לשלול לכולם את הרשיון?

ג. אתה באמת רוצה לדווח למשטרה שמישהו שאתה לא אוהב אמר בפייסבוק משהו שלא אהבת? כדי שיקחו לו את הנשק?

א. לא יקרה, כי 1) אני מעדיף לוותר על חניה מאשר להתווכח עם ערסים. בכלל אני מנסה לצמצם את האפשרות להיתקל בערסים בחיים שלי, לכן למשל אני משתדל לקנות רק בשופרסל בקופות העצמאיות. 2) המטרה היא שאף אחד ברחוב ובכלל לא ידע שיש עליי נשק.

ב. מבחינתי כן, לשלול לכולם. אני יודע שזה לא יקרה לי, כי אני אדם אחראי. כבר היה ברשותי נשק בבית הרבה פעמים לתקופות שונות, בעיקר M-16 בסדיר ובמילואים וגם יריחו לאיזה חודשיים מזמן ולא היה שום סיכוי שייפלט לי כדור.

ג. לא דיברתי על "מישהו שאתה לא אוהב אמר בפייסבוק משהו שלא אהבת", אלא על מישהו שלפי דבריו של argra11 כתב פה שמכיר מישהו שפלט כדור ולא דיווח למשטרה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 17 מרץ 2016, 19:12

argra11 כתב:לא ממזמן כתב פה חבר (בעקבות דיון דומה על הגברת ההכשרה) שאצלו בישוב "זכאי" יש כאלו שהוא לא היה נותן להם רשיון.
ונתן דוגמא על שכן שלו ש"פלט" כדור.
שאלתי אותו שאלה פשוטה : דיווחת למשטרה? , התשובה (מזיכרון בלבד , אל תתפוס אותי בציטוט): ישוב קטן , לא נעים.
אבל את ה"הכשרה" עד מוות ,לדעתו , חייבים להקשיח. (עד כמה , אין לו תשובה).
ואני מנסה להסביר שמדובר "במדרון חלקלק" שסופו בניסור הענף שאנו יושבים עליו.

לא התכוונתי להשתתף בדיון, כי הוא נראה לי מיותר. מישהו כבר אמר רכילות, ואני איתו. קיבל נשק? לא עבריין? מה איכפת לכם? אבל שיהיה... מדינה חופשית...

argra11, אתה מדבר עלי. היה לנו בזמנו דיון ארוך, ואפשר לומר שהגענו בסוף לעמק השווה, אחרי שסיימנו לברר מושגים.

בזמנו, דיברתי על חבר'ה טובים, שבהחלט הייתי נותן להם רישיון, אך הם לא רואים צורך להעלות את רמת המקצועיות שלהם, ומבחינתם לירות פעם בחידוש. הסכמנו שדרישות מוגזמות יפגעו בנו, ואם המדריכים במטווחים יעשו את עבודתם נאמנה, פתרנו את רוב הבעיות.

עוד דבר שהסכמנו עליו כבר בשלב מוקדם של הדיון, הוא שציבור נושאי הנשק, הוא ציבור אחראי ושומר חוק, שלרוב ניתן לסמוך עליו.

לגבי פליטת הכדור. נכון. קרה, ועניתי בזמנו, שדיווח מיידי על האירוע, יהיה בעיה רצינית, מכיוון שמדובר באנשים שגרים לידך באופן קבוע, ויש עניין לשמור על יחסי שכנות טובים.
אולי ישמח אותך לשמוע, שהדיון בזמנו, דחף אותי לנהל שיחה רצינית עם אביו של הבחור, והבחור הלך לקורס ירי בסיסי במימון של אביו. חזר מקצועי יותר, בטיחותי יותר, ובא לציון גואל.

אגב, אחרי שיחה עם אביו, ולאחר מכן עם הבחור עצמו, מסתבר שאכן מדובר בבחור טוב, אך לא מודע לחלוטין.
האירוע קרה כשהבחור רצה ללכת עם האקדח עם כדור בקנה, לפני שווידא שכללי הבטיחות חקוקים אצלו עמוק מאוד. בזמן שניסה להשמיט פטיש עם ההדק, הוא עשה זאת לא נכון, והמשיך ללחוץ על ההדק עד הסוף. הפטיש ברח לו מהאצבע הלא מיומנת, והקליע התעופף לחופשי, בנס, לא פוגע באף אחד.
פושע? לא... לא מיומן בעליל? בהחלט...

פתרונות:
1) מדריכי ירי שעושים את עבודתם נאמנה.
2) קהילת נושאי נשק עירנית ואיכפתית לסביבה, עם שאיפה לשפר את רמת הבטיחות והמיומנות של כלל נושאי הנשק. (למה לדווח? שיחה פשוטה יכולה לעשות פלאים...)
3) פורום הסליק %3
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 17 מרץ 2016, 19:18

מי שיש לו קצת נסיון חיים, לא בטוח אף פעם שלו זה לא יקרה.
לא לגבי תאונות נשק, לא לגבי תאונות דרכים, גם לא לגבי לשכוח תינוק ברכב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 17 מרץ 2016, 19:22

אמר מישהו:
העולם נחלק לשניים אלה שפלטו ואלה שיפלטו.
מול חומת מפגע מותר.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד