לאן אסור להיכנס עם נשק ואיפה אין הפקדה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: לאן אסור להיכנס עם נשק ואיפה אין הפקדה
אלון ג. כתב:מצד אחד אני יכול להבין מקומות מסויימים שאוסרים כניסה עם נשק מהסיבה שיש להם מאבטחים במקום ואין צורך בחמושים נוספים שיסתובבו בשטח (אם כי תמיד טוב שיש יותר חמושים שיתנו פתרון בעת הצורך. וכן, גם בסופר של "רמי לוי" כשרצחו את החייל בחופשה, היה מאבטח בכניסה).
מצד שני, זה ממש אבסורד ומקומם שאוסרים כניסה של חמושים מבלי לתת פתרון של הפקדת הנשק במקום.
לדעתי, צריכה התאגדות או ארגון מייצג לקדם הצעת חוק לפיה, כל מקום שאוסר כניסת חמושים לשטחו (מכיוון שיש במקום אבטחה וקיבל אישור משטרה לכך), יצטרך לדאוג לכספות להפקדת נשקים.
כך יווצר מצב ש:
1. פחות מקומות יאסרו כניסת חמושים (כי אין להם אישור משטרה או שאין להם עניין לרכוש כספות/ מקום להציב אותן)
2. מקומות שכן יאסרו על כניסת חמושים יצטרכו להיות מאובטחים ולקבל אישור מהמשטרה, ובנוסף- ידאגו לכספות להפקדת נשקים.
is it to much to ask for?
ה"מאבטח" בסניפי רמי לוי (ובסופרים בכלל) הוא לרוב גבר בגיל העמידה שלצערו הרב נדרש להשלמת הכנסה כדי שיהיה לו ממה לחיות.
לא האדם הראשון שהייתי שם את מבטחי בו כשיש אירוע פח"ע.
מסכים עם הרעיון שהעלית, ומוסיף עליו שבכל בית עסק שרוצה לאסור על כניסת חמושים שיציין זאת בשלט עם אותיות קידוש לבנה, וגם באתר האינטרנט של אותו מקום במידה וישנו.
אנחנו לא צריכים לעשות שמיניות באוויר כדי לברר לאן מותר ולאן אסור, ולמי יש פתרונות הפקדה ולמי אין.
Glock 26 GEN4
אינני יודע אם אני מייצג את כלל הציבור החמוש כדין בישראל, אבל בכל מקום אליו נכנסתי ובו התבקשתי בכניסה שלא לפתוח באש במקרה של חשד לטרור במקום, לא פתחתי באש.
לי אישית נוח לחיות לפי העיקרון של no guns no money, כל אימת ששבועת האמונים שלי בתוקף.
לי אישית נוח לחיות לפי העיקרון של no guns no money, כל אימת ששבועת האמונים שלי בתוקף.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
בתור עובד בטחון בנתבג אני אשתף.
הכניסה לטרמינל עצמו עם נשק אסורה (גם לאנשי ביטחון בתפקיד על מדים עם תגים עם כובעים עם מה שבאלכם).. לא יעזור כמה תתווכחו ותבקשו אחראי (קורה יום יום).
כמובן יש מצבים כמו שאתם דנים פה על אפשרויות הסלקה שהעובדי ביטחון לא שמים לב ואותו בנאדם לא מזדהה ונכנס עם הנשק. (כנראה שלא משך צומת לב העובד).
במידה ויזהו אתכם עם נשק ילוו אתכם החוצה.
מבטיח ששליפה של נשק בטרמינל תיגמר לא טוב בכלל.
חוץ מזה ידוע לי שבכניסה לחניון או רגלי לחנות איקאה ברשל"צ שואלים עם יש נשק ובמידה וכן מבקשים תעודה כמובן (גם מחיילים חמושים) ומוסרים בקשר תיאור הנושא לעובדי הביטחון.
שמחתי לעזור.
הכניסה לטרמינל עצמו עם נשק אסורה (גם לאנשי ביטחון בתפקיד על מדים עם תגים עם כובעים עם מה שבאלכם).. לא יעזור כמה תתווכחו ותבקשו אחראי (קורה יום יום).
כמובן יש מצבים כמו שאתם דנים פה על אפשרויות הסלקה שהעובדי ביטחון לא שמים לב ואותו בנאדם לא מזדהה ונכנס עם הנשק. (כנראה שלא משך צומת לב העובד).
חוץ מזה ידוע לי שבכניסה לחניון או רגלי לחנות איקאה ברשל"צ שואלים עם יש נשק ובמידה וכן מבקשים תעודה כמובן (גם מחיילים חמושים) ומוסרים בקשר תיאור הנושא לעובדי הביטחון.
שמחתי לעזור.
- סליקאי ארד
amitxxx כתב:בתור עובד בטחון בנתבג אני אשתף.
שמחתי לעזור.
כן, הכל טוב ויפה עד שצריך לעבור מהקומה של האוטובוסים לרכבת, שהדרך היחידה לעשות זאת במשך שנים הייתה רק כניסה ומעבר דרך הטרמינל, ועדיין היו כל מיני נצנצים שחשבו שזה בסדר לעכב או לא לאפשר לנושאי נשק לעבור כי "אסור לשאת נשק בכל אולמי בית הנתיבות".
- סליקאי זהב
היו כמה שירשורים על הפקדה בטרמינל לפני טיסה פנימית לאילת/תל אביב. עדיין בתוקף?
- סליקאי ארד
בטיסה לאילת לא צריך להפקיד נשק. אפשר לטוס לאילת עם הנשק. ביררתי לאחרונה כי בקרוב אני טס לאילת.
בבידוק הבטחוני אתה מודיע להם שיש לך נשק, הם קוראים לקב"ט שעושה לך פריקה מסודרת ואתה מוסר את האקדח בנפרד (רצוי שתביא לאקדח תיק/מזוודה/פאוץ עם נעילה משלך) ואחרי הנחיתה אתה מקבל את האקדח חזרה מדיילת קרקע או משהו כזה.
ביררתי טלפונית גם בארקיע וגם בישראייר.
בבידוק הבטחוני אתה מודיע להם שיש לך נשק, הם קוראים לקב"ט שעושה לך פריקה מסודרת ואתה מוסר את האקדח בנפרד (רצוי שתביא לאקדח תיק/מזוודה/פאוץ עם נעילה משלך) ואחרי הנחיתה אתה מקבל את האקדח חזרה מדיילת קרקע או משהו כזה.
ביררתי טלפונית גם בארקיע וגם בישראייר.
- סליקאי כסף
yuval כתב:בכניסה לאירוע בהיכל התרבות:
מבקרת הכרטיסים שואלת כל דקה"נשק גז פלפל למישהו?"
הזדהתי כנושא נשק עם הרשיון שלי,
פנה אלי מאבטח האחראי על הכניסה (אני מצטט מהזיכרון)
" המקום מאובטח, באף מצב אתה לא שולף ולא מתערב, באת להנות, תהנה מההופעה"
ובזה נגמר הסיפור, מעבר להופעה מדהימה.
על פי תנאי רשיון העסק והגבלות המשטרה ברשיון אסורה הכניסה עם נשק למקומות שעיסוקם הוא הגשת אלכוהול (פאב, בר וכאילו) הסיבה ברורה, לא?
משרדי הממשלה - יש הפקדה מסודרת.
בעבר הרחוק גם לעיריית תל אביב היה אסור והיתה הפקדה בנקודת המשטרה שהיתה בכניסה עם טופס הפקדה משטרתי (כשניתן היה להפקיד במשטרה)
בתעשיה הבטחונית זה מתחלק לשושה סוגים:
באלביט נתניה בזמנו - תדרוך על ידי השומר בכניסה חתימה על טופס התדרוך (בגדול "המקום מאובטח, באף מצב אתה לא שולף ולא מתערב עם תשלוף מאחר ואתה לא מזוהה משלנו אתה עלול להיירות")
אני חתמתי שקראתי והבנתי והשומר חתם שהוא הקריא לי את ההוראות.
בחלק ממפעלי התעשיה האוירית - הפקדה כחוק.
במפעלים אחרים - רצו שאפקיד ושני המפתחות ישארו אצלם - "מה אתה לא סומך עלינו?" התשובה שלי לקב"ט "בנושא הנשק שלי אני לא סומך גם על אישתי וילדי שחמושים בעצמם" לא עזר כלום נסעתי הביתה והלקוח זעם על הקב"ט.
בעבר הרחוק בתדיראן תקשורת לא היתה בעיה עד שסוכן שהגיע לביקור הראה את הקדח החדש שלו לחבר ירה יריה לא מכוונת ("פלט") הכדור עבר שנים או שלושה קירות גבס. מיד אחר כך הותקנו בכל הכניסות למבנים כספות הפקדה תקניות.
אורחים הפקידו וחתמו על טופס שהם יודעים שנשק שנשאר במקום יותר מ-24 שעות יוזמן פורץ מנעולים + משטרה הנשק יועבר למשטרה ועלות הפריצה היא עליהם.
עובדים תודרכו על ידי הקב"ט בנושא התנהגות עם נשק במפעל.
וכמובן ההברקה של מוזיאון חיל האויר שההפקדה היתה אצל חיילת נחמדה בארגז ביטחון שהיא ישבה עלין מעבר לגדר. התכתבות על כך ניתן למצוא כאן בפוסטים שלי.
אני כעיקרון:
1. הולך עם הנשק עלי כמעט תמיד!
2. מציג רשיון לכל מאבטח בכניסה למקום מאובטח, לא מתחכם ולא ממתין שיבקש וכמובן לא מסתיר כדי להכשיל אותו!!
3. במקומות שברור שאסור לא מגיע עם הנשק.
4. בנסיעה לחו"ל למרות שאין חובה חקוקה, מפקיד אצל סוחר נשק.
אשמח אם תפנה אותי להנחייה המשטרתית או החוק או התנאי לרישיון נשק שאוסר כניסה עם נשק למקומות המגישים אלכוהול. אמנם הסיבה ברורה אך הנושא נידון רבות ואני שאלית לגביו כמה פעמים ואף אחד לא הצליח להביא את התקנה/ חוק/ הנחייה הנ"ל.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
זה ממש ממש לא ברור שאסור להיכנס עם נשק למקום שמוכרים בו אלכוהול, כל הזמן נכנסים לברים ומקומות שכאלו אנשים עם מפתחות לרכב ביד שסומכים עליהם שאו שלא ישתו או שישתו ולא ינהגו, הרי אם הם ישתו יותר מדי הם גם יכולים לנהוג בטעות אבל סומכים עליהם שלא ישתו יותר מדי ולא ינהגו או לתת את המפתח לחבר.
ובדיוק ככה אני מקווה מאוד שמי שעם נשק כמו שהוא לא משתכר סתם ככה שהנשק עליו ככה גם שהוא נכנס לבר הוא יודע שהוא לא משתכר, מקסימום שותה טיפה בדיוק כמו נהג.
ובדיוק ככה אני מקווה מאוד שמי שעם נשק כמו שהוא לא משתכר סתם ככה שהנשק עליו ככה גם שהוא נכנס לבר הוא יודע שהוא לא משתכר, מקסימום שותה טיפה בדיוק כמו נהג.
- סליקאי ארד
It_a כתב:זה ממש ממש לא ברור שאסור להיכנס עם נשק למקום שמוכרים בו אלכוהול, כל הזמן נכנסים לברים ומקומות שכאלו אנשים עם מפתחות לרכב ביד שסומכים עליהם שאו שלא ישתו או שישתו ולא ינהגו, הרי אם הם ישתו יותר מדי הם גם יכולים לנהוג בטעות אבל סומכים עליהם שלא ישתו יותר מדי ולא ינהגו או לתת את המפתח לחבר.
אני מסכים איתך לגמרי בנושא וברור לכולנו כאן האלכוהול ונשק זה לא שילוב טוב. הבעיה היא שכל פעם שהנושא עולה לדיון מישהו טוען שאסור באופן מוחלט להיכנס. אני ניהלתי כמה פאבים ומעולם לא עברתי על כניסה של אדם חמוש. כשאחד השומרים אמר לי שלא ניתן להכניס אדם חמוש למקום ושאלתי אותו למה הוא הפנה אותי למנהל שלו. הט
וא גם כמובן לא מצא את התקנה/ חוק/ תקינה/ הנחייה הזאת אלא רק אמר שככה זה. אז אני שואל שוב האם מישהו יודע על אחת שכזאת?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
גם אני שאלתי אותה שאלה בעמוד הראשון של הדיון. טרם קיבלתי תשובה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
זה כנראה מתחיל ברישוי העסק.
לחוק רישוי עסקים כמה מטרות מוגדרות בין היתר שמירה על בטחון הציבור וכו ועל החלק הזה אחראית המשטרה. כדי לקבל רשיון עסק צריך כאמור גם אישור משטרה ולעיתים הם מתנים את האישור במניעת כניסת נשק. עכשיו לך תתווכח עם בעל עסק שרוצה לקבל רשיון או לא רוצה לאבד אותו.
בנוסף יש את חוק הסמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור שמתייחס לפאבים ודיסקוטקים (בין היתר) וקובע שהשר (בט"פ) יכול לתקן תקנות על הפקדת נשקים במקומות מסויימים או אפילו על איסור כניסה גם ללא מתן אפשרות הפקדה ובכלל סמכות כללית לאסור כניסה של מי שיכול לאיים על בטחון הציבור. (דרך אגב החוק הזה לאחרונה עובר תיקונים וקיבל את שם החיבה 'חוק המישוש')
אמנם עדין לא תוקנו תקנות אבל בגלל העמימות כל בעל עסק יכול לקבוע שלעסק שלו לא תיכנס עם נשק - ולך תתווכח איתו. בסופו של דבר הוא 'בעלבית' ואם הוא החליט לוותר עליך כלקוח , כנראה עשה שיקול של עלות/תועלת.
לחוק רישוי עסקים כמה מטרות מוגדרות בין היתר שמירה על בטחון הציבור וכו ועל החלק הזה אחראית המשטרה. כדי לקבל רשיון עסק צריך כאמור גם אישור משטרה ולעיתים הם מתנים את האישור במניעת כניסת נשק. עכשיו לך תתווכח עם בעל עסק שרוצה לקבל רשיון או לא רוצה לאבד אותו.
בנוסף יש את חוק הסמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור שמתייחס לפאבים ודיסקוטקים (בין היתר) וקובע שהשר (בט"פ) יכול לתקן תקנות על הפקדת נשקים במקומות מסויימים או אפילו על איסור כניסה גם ללא מתן אפשרות הפקדה ובכלל סמכות כללית לאסור כניסה של מי שיכול לאיים על בטחון הציבור. (דרך אגב החוק הזה לאחרונה עובר תיקונים וקיבל את שם החיבה 'חוק המישוש')
אמנם עדין לא תוקנו תקנות אבל בגלל העמימות כל בעל עסק יכול לקבוע שלעסק שלו לא תיכנס עם נשק - ולך תתווכח איתו. בסופו של דבר הוא 'בעלבית' ואם הוא החליט לוותר עליך כלקוח , כנראה עשה שיקול של עלות/תועלת.
- סליקאי כסף
בדרך כלל האיסור מופיע בתנאי רשיון העסק ובהוראת קצין רישוי של המשטרה.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
כשמקום מסוים אוסר כניסה עם נשק ולא מסדיר הפקדה תקנית, צריך לתבוע לו את הצורה בבית המשפט.
המזל של כל אותם המקומות (והבעיה של המדינה שלנו) שהציבור אפאטי. או שאין זמן או שאין כוח או שמוצאים כל מיני תירוצים אלובים שמתאימים לעמודי ה-PRAVDA מתקופתו של סטאלין ולא למדינה דמוקרטית במאה 21.
לשם ההשוואה, גם בארה"ב יש מקומות, אליהם אסורה כניסה עם נשק. אבל. שם השארת נשק ברכב לא מהווה עבירה פלילית. וכאן - כן. לכן בפועל, ציבור נושאי נשק, הציבור האחראי ביותר בארץ, מודר מאירועים שונים אלא אם יוותר על זכותו להגן על עצמו. לא קביל!!
המזל של כל אותם המקומות (והבעיה של המדינה שלנו) שהציבור אפאטי. או שאין זמן או שאין כוח או שמוצאים כל מיני תירוצים אלובים שמתאימים לעמודי ה-PRAVDA מתקופתו של סטאלין ולא למדינה דמוקרטית במאה 21.
לשם ההשוואה, גם בארה"ב יש מקומות, אליהם אסורה כניסה עם נשק. אבל. שם השארת נשק ברכב לא מהווה עבירה פלילית. וכאן - כן. לכן בפועל, ציבור נושאי נשק, הציבור האחראי ביותר בארץ, מודר מאירועים שונים אלא אם יוותר על זכותו להגן על עצמו. לא קביל!!
- סליקאי טיטניום
בשבוע שעבר גיליתי משהו מעניין - יש משרדי ממשלה אליהם אפשר להיכנס עם נשק. ההבדל כנראה טמון בנושא קבלת קהל - משרדים בהם יש קבלת קהל קבועה, יש בידוק בטחוני הדוק יותר, עם הפקדת נשק מסודרת לגמרי (כספת שני מפתחות, רישום מסודר ביומן וכו').
במשרדים בהם אין קבלת קהל, והאבטחה פשוטה יותר (מאבטח יחיד, ליווי פנימה ע"י מי שאתה מגיע אליו), אין הפקדה מסודרת, אלא רק הנחיה של המאבטח שבמידה וקורה אירוע - הם אחראים על הטיפול, הנשק נשאר בנרתיק.
הפתיע אותי קצת.
במשרדים בהם אין קבלת קהל, והאבטחה פשוטה יותר (מאבטח יחיד, ליווי פנימה ע"י מי שאתה מגיע אליו), אין הפקדה מסודרת, אלא רק הנחיה של המאבטח שבמידה וקורה אירוע - הם אחראים על הטיפול, הנשק נשאר בנרתיק.
הפתיע אותי קצת.
- סליקאי כסף
uriler כתב:בשבוע שעבר גיליתי משהו מעניין - יש משרדי ממשלה אליהם אפשר להיכנס עם נשק. ההבדל כנראה טמון בנושא קבלת קהל - משרדים בהם יש קבלת קהל קבועה, יש בידוק בטחוני הדוק יותר, עם הפקדת נשק מסודרת לגמרי (כספת שני מפתחות, רישום מסודר ביומן וכו').
הפתיע אותי קצת.
גם לי זה קרה מספר פעמים.
זה בגלל שאתה מוזמן לאדם שמכיר אותך ברמה כזו או אחרת ותואמה לך איתו פגישה.
G-19
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד