גלוק 26
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גלוק 26
מונולוג = שיחת יחיד.
דיאלוג = דו שיח.
דיאלוג בישראל = 2 אנשים שמנהלים מונולוג.
דיאלוג = דו שיח.
דיאלוג בישראל = 2 אנשים שמנהלים מונולוג.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
חלילה לא כיוונתי לכיוון של קורסים והשתלמויות יקרות.
ואם" מרטי מק'פליי " מבחזרה לעתיד עדין פעיל כנראה שאתה תהיה צודק.
אני יוצא נגד התופעה בה נקבעות ה י ו ם אמיתות, ומסקנות, וכפועל יוצא התנהגויות,שמי שיקרא אותן בעיון יבין שהוא בפורום אצבעוני או משמר לילדים.
לצערי רבים ומצויינים הדירו רגליהם מכאן,ולא בכדי.
ואם" מרטי מק'פליי " מבחזרה לעתיד עדין פעיל כנראה שאתה תהיה צודק.
אני יוצא נגד התופעה בה נקבעות ה י ו ם אמיתות, ומסקנות, וכפועל יוצא התנהגויות,שמי שיקרא אותן בעיון יבין שהוא בפורום אצבעוני או משמר לילדים.
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:1. אני יוצא נגד התופעה בה נקבעות ה י ו ם אמיתות, ומסקנות, וכפועל יוצא התנהגויות,שמי שיקרא אותן בעיון יבין שהוא בפורום אצבעוני או משמר לילדים.
2. לצערי רבים ומצוינים הדירו רגליהם מכאן,ולא בכדי.
1. אני מסכים.
2. גם לצערי.
3. וזו הסיבה שיש לנו איזו שהיא "אחריות" חברתית לנסות ולהסביר ולקדם
ואני תקווה שאלו שהפסיקו לכתוב יחזרו כי מהם למדתי ויש להם הרבה מה להוסיף ולתת***.
4. הקב"ה נתן לנו 2 אוזניים ופה אחד בכדי שנקשיב כפול ממה שאנו מדברים.
*** אחד חזר ועבר ככוכב שביט (ויש עוד רבים וטובים) , אישית הייתי שמח אם היה פעיל בצורה אקטיבית יותר.
viewtopic.php?f=1&t=19505
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
GUSS כתב:איתמר בעניין הזה אתה צודק[קיים מחסור ברמבואים %%$0066 ]
אך לדעתי העניין הוא אחר,
מסה הולכת וגדלה של אוחזי נשק חדשים באו לעולם, חלק מסויים מהם,לא בדיוק בעל נסיון בתחום,
רחוקים ממושגים כמו רתע,פלינצ' תמונת כוונות ,רדיוס כוונות, עבודת הדק,ירי בהצבעה, ירי יבש, Calling Your Shots,שלא להזכיר בטיחות, וכד'
הם נוהרים אחד אחר השני, ומזינים אחד את השני, בבחינת "פירקתי" 50 כדורים- אני מהזה חזק בעיניינים,
ויש לי 10 כדורים מאאאגניבים כמו של ברוס ויליס..
וכמו השוטר הטוב הם כותבים אבל,,לא קוראים, ובטח לא קורעים עצמם באימונים.
מי שלא מבין כי דרך הקנה עוברים או אמורים לעבור , יותר שקלים ממחירו של כל האקדח ומתחרבש שבועות על 200-500 שקל, לא באמת מבין מה הבעיה.
ושוב, אין לחלוטין כאלו בפורום... %%$0066
חג בטוח ושמח.
זה טוב שאוחזי נשק חדשים באו לעולם, כי עד לפני זמן קצר מרבית הדיונים כאן ניבאו הכחדה טוטאלית של נשק בידי אזרחים.
היחס בין נושאי נשק מיומנים ללא מיומנים אפילו גדל במשך השנים ולו משום שיש כיום יותר הכשרות מקצועיות בכל מני מסגרות משהיו בעבר. להזכירך שבשיא השגשוג של הענף בשנות השבעים והשמונים לא היו שום מסגרות אימון מקצועי, לא היה ירי מעשי, אפילו שייטת מטכ״ל לא אומנה לירי אקדח עד סוף שנות השבעים.
אני בטוח שזה לא מנע מאף אחד לחשוב שהוא מסוגל להציל את העולם עם הברטה 70 שלו , עדיין לא התרחשה שום קטסטרופה.
אחרי הכל, הסיכוי להימצא באירוע קלוש ביותר למי שלא ממתין בסבלנות בשער שכם, כשנמצאים באירוע ויש אפשרות מעשית להתערב זה יהיה בד״כ בצורה שלא מצריכה מיומנות יוצאת דופן.
אני בהחלט רואה אפשרות שהאירועים האלו ילכו ויהיו יותר מורכבים, עם יותר נשק חם וידרשו יותר מיומנות, כנראה שזו אחת הסיבות שאני משקיע באימונים אבל לא העיקרית. אני פשוט נהנה ...
- סליקאי טיטניום

חברים,
כמשתתף (פעיל) חדש כאן וכנושא אקדח ותיק (כ-27 שנים) אני דוקא נהנה ממגוון הדיעות, לעיתים המנוגדות, המוצגות בנושאים השונים.
כמו בכל דבר בחיים - אין דבר "מושלם", לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
השאיפה תמיד היא למצוא את הדבר המתאים בשקלול מירב הנתונים.
"דבר" יכול להיות - בית, רכב, אופניים, אקדח, עבודה, השקעה, זוגיות - כל מה שתרצו.
הגלוק 26 מוגדר עפ"י היצרן (באתר האמריקאי) - "בייבי גלוק לגיבוי".
מתוקף היותו כזה הוא לא נועד לתת את רמת הדיוק, הנוחות, כמות התחמושת וכו' של אחיו הגדולים.
אבל גם הגלוק 19 הנפוץ פחות מדויק מאחיו הגדולים ה-17, 34 וכו'
מה לעשות שקנה 102 מ"מ פחות מדויק מקנה 114 מ"מ או 135 מ"מ.
אם הבחור מרגיש הכי נוח עם הגלוק 26 ואותו הוא ישא על עצמו ברמה יומית - שירכוש אותו !
מתחבר מאוד לאימרה של קודמי: בארוע אמת עדיף כלי קטן ביד מכלי גדול בכספת...
או כמו שעובד שלי אמר לי פעם: "עדיף כלי קטן ומשעשע מכלי גדול ומזעזע"...

כמשתתף (פעיל) חדש כאן וכנושא אקדח ותיק (כ-27 שנים) אני דוקא נהנה ממגוון הדיעות, לעיתים המנוגדות, המוצגות בנושאים השונים.
כמו בכל דבר בחיים - אין דבר "מושלם", לכל דבר יש יתרונות וחסרונות.
השאיפה תמיד היא למצוא את הדבר המתאים בשקלול מירב הנתונים.
"דבר" יכול להיות - בית, רכב, אופניים, אקדח, עבודה, השקעה, זוגיות - כל מה שתרצו.
הגלוק 26 מוגדר עפ"י היצרן (באתר האמריקאי) - "בייבי גלוק לגיבוי".
מתוקף היותו כזה הוא לא נועד לתת את רמת הדיוק, הנוחות, כמות התחמושת וכו' של אחיו הגדולים.
אבל גם הגלוק 19 הנפוץ פחות מדויק מאחיו הגדולים ה-17, 34 וכו'
מה לעשות שקנה 102 מ"מ פחות מדויק מקנה 114 מ"מ או 135 מ"מ.
אם הבחור מרגיש הכי נוח עם הגלוק 26 ואותו הוא ישא על עצמו ברמה יומית - שירכוש אותו !
מתחבר מאוד לאימרה של קודמי: בארוע אמת עדיף כלי קטן ביד מכלי גדול בכספת...
או כמו שעובד שלי אמר לי פעם: "עדיף כלי קטן ומשעשע מכלי גדול ומזעזע"...
איתמר, צער לי להרוס את התמונה בצבעים ורודים שתיארת כאן. "שיקול דעת והגיון בריא" קיים לכולם כאשר הם יושבים בבית, בסביבה רגוע מאחורי מקלדת ומסך. באירוע אמיתי "שיקול דעת והגיון בריא" הופכים להיות למשהו ממש לא מובן מאליו. קח לדוגמא אירוע בתחנה מרכזית בב"ש שבו קב"ט דפק כדור באדם לא חמוש ואחרי זה שני סוהרי שב"ס גמרו אותו עם ספסלים. אלו הם אנשי בטחון שמכירים היטב את הנוהלים, מנוסים בסיטואציות כאלו ואחרות.
דוגמא נוספת היא חיסול מחבל בטיילת ת''א. שוטר (מתנדב) דופק כדור במחבל מנוטרל שוכב על הדשא כי כולם סביבו צעקו "תירה בו". כל שוטר לפני יציא למשמרת עובר תדרוך שכולל גם נוהלים שימוש בכוח ושימוש בנשק, כל שוטר יודע את הנוהלים בעל פה. אז איפה "שיקול דעת והגיון בריא" שאתה מחלק לכולם ביד חופשית?
אפשר גם לדבר על כל נפגעי מירי כוחותינו. נכון, רובם אם לא כולם נפגע מירי אנשי בטחון (מנוסים יותר או מנוסים פחות), אבל זה רק צירוף מקרים. אתה חושב שאזרח אחרי הכשרה של 50 כדור ואקדח סאב-קומפקט היה מתפקד ופוגע יותר מדויק? אני בטוח שלא, כי אף אחד לא נולד עם זה.
כולם מדברים פה על תרבות הנשק, אבל למעשה מקדמים אופנה. התרבות מתחילה מחינוך ולקיחת אחריות, אבל בפורום לא אוהבים לדבר על האחריות הכבדה שיש על בעל נשק. האופנה מתחילה מהסיסמאות על נשק וכספת.
דוגמא נוספת היא חיסול מחבל בטיילת ת''א. שוטר (מתנדב) דופק כדור במחבל מנוטרל שוכב על הדשא כי כולם סביבו צעקו "תירה בו". כל שוטר לפני יציא למשמרת עובר תדרוך שכולל גם נוהלים שימוש בכוח ושימוש בנשק, כל שוטר יודע את הנוהלים בעל פה. אז איפה "שיקול דעת והגיון בריא" שאתה מחלק לכולם ביד חופשית?
אפשר גם לדבר על כל נפגעי מירי כוחותינו. נכון, רובם אם לא כולם נפגע מירי אנשי בטחון (מנוסים יותר או מנוסים פחות), אבל זה רק צירוף מקרים. אתה חושב שאזרח אחרי הכשרה של 50 כדור ואקדח סאב-קומפקט היה מתפקד ופוגע יותר מדויק? אני בטוח שלא, כי אף אחד לא נולד עם זה.
כולם מדברים פה על תרבות הנשק, אבל למעשה מקדמים אופנה. התרבות מתחילה מחינוך ולקיחת אחריות, אבל בפורום לא אוהבים לדבר על האחריות הכבדה שיש על בעל נשק. האופנה מתחילה מהסיסמאות על נשק וכספת.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
GUSS כתב:אני יוצא נגד התופעה בה נקבעות ה י ו ם אמיתות, ומסקנות, וכפועל יוצא התנהגויות,שמי שיקרא אותן בעיון יבין שהוא בפורום אצבעוני או משמר לילדים.
לגבי אמיתות ומסקנות - תרשה לי להחזיר את הדיון צעד אחורנית אחד לנושא המקורי של האשכול.
פותח את האשכול בסך הכל שאל אותנו מה דעתנו על גלוק 26.
התשובות שהוא קיבל היו בסגנון "גלוק 26 זה אקדח מסוכן בשביל יורה מתחיל", או "עדיף ידיים ריקות מאשר אקדח כזה" ומכאן התגלגל הדיון לכל מיני רמבואים שמנסים להציל את העולם בעזרת אקדח קפצונים.
ומה אם אחד יכול לשאת רק אקדח קומפקטי? עדיף שלא יהיה חמוש כי הוא יורה מתחיל?
אני הייתי במקום זה אומר לו - תדע לך שאלו המגבלות של כזה כלי, ומומלץ שתשקיע יותר באימון/הדרכה אישית עד שתגיע לרמת מיומנות טובה.
לגבי אותם אלה שהדירו רגליהם מכאן - זה קרה כי הם מיצו את הפורום ולא בגלל שום סיבה אחרת.
במשך חודשים ארוכים הפורום הזה היה מת, כי כל התחום הזה מת לגמרי.
לצערי אחרי שהגל העכור הזה ידעך, גם הפורום ידעך יחד איתו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

********************************************************************************
איפה כפתור ה לייק???
********************************************************************************
איפה כפתור ה לייק???
פחות -לרוב זה יותר,,
Boltik כתב: אתה חושב שאזרח אחרי הכשרה של 50 כדור ואקדח סאב-קומפקט היה מתפקד ופוגע יותר מדויק? אני בטוח שלא, כי אף אחד לא נולד עם זה.
אחי..
אתה רק מחזק את דעתי.
כל הדוגמאות שהבאת עד עכשיו היו של אנשי כוחות הביטחון או כאלה שקשורים למערכת שבחרו להגיב כמו שהגיבו. אני מאמין שבשטח היו גם אזרחים חמושים ועובדה שאף אחד לא בחר להתערב.
הדוגמא הבולטת ביותר הייתה בפיגוע בפאב הסימטא, כאשר בוודאות היו שם אנשים חמושים, ואם אני לא טועה אחד אפילו ניהל אחרי המחבל מרדף רגלי.
כנראה שבכל זאת, אנשים מודעים למגבלות שלהם ולפוטנציאל ההסתבכות משימוש בנשק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר,השאלה שנשאלה
"ברצוני לקנות אקדח 26 שישמש אותי לנשיאה קלה בטיולים וכד'
אבל אין לי שום ניסיון ירי עליו ,ולכן אין לי את תחושת הרתע, החלפת המחסנית, וכול'
מה שנשאר לי זה רק לשאול אחרים בעלי ידע וניסיון, הבעיה היא שגם פה הנושא חלוק."
ההמשך ברוח הזמן היה צריך להיות..
סמסו 1 בעד גלוק 26 ללא ידע אימון והכשרה
סמסו2 אם אתם רוצים לבאס אותי
כי אני לא מכיר את הכלי לא יריתי בו , וגם לא מתכונן לבזבז זמן וכסף על זה
כולה להוציא אותו לטיול קל,,
פחות -לרוב זה יותר,,
לא יודע אם רלוונטי, כשעברתי את האימון הראשון במאיר רוט (לצורך הוצאת רשיון) אז כל בעלי הרשיון שהיו בחדר הדרכה שלפני המטווח עושה מטווח רק לצורך חידוש ואף אחד לא נושא נשק קבוע.
לדעתי לא משנה אם זה מוציא רשיון חדש או שכבר יש לו רשיון הרבה זמן וגם לא משנה סוג הנשק, צריך להתאמן הרבה יותר מפעם ב-3 שנים.
לדעתי לא משנה אם זה מוציא רשיון חדש או שכבר יש לו רשיון הרבה זמן וגם לא משנה סוג הנשק, צריך להתאמן הרבה יותר מפעם ב-3 שנים.
נערך לאחרונה על ידי Arco בתאריך 23 מרץ 2016, 12:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
הארוע בפאב "הסמטה" היה ארוע מורכב מאוד להתערבות של נושא אקדח פרטי.
צריך אומץ, מיומנות וניסיון להתייצב בטווח קצר (באקדח עסקינן) מול יורה בנשק חצי אוטומטי/ אוטומטי ארוך קנה (הגם מאולתר).
צריך אומץ, מיומנות וניסיון להתייצב בטווח קצר (באקדח עסקינן) מול יורה בנשק חצי אוטומטי/ אוטומטי ארוך קנה (הגם מאולתר).
GUSS כתב:איתמר,השאלה שנשאלה
אוקיי אז נושא נשק חדש בא לבקש עצות מהמבינים, מודה בפה מלא שהוא לא מבין, אבל בגלל מילה לא מתאימה (טיול) החלטת שהוא מזלזל בהכל ומכך יוצא שכל נושאי הנשק החדשים מזלזלים? בכל זאת קשה בכתיבה בפורום להעביר רגשות וטון דיבור. הוא גם לא התווכח או טען שהוא יודע יותר טוב מכולם, הוא שאל וקיבל כמה תשובות ועכשיו הוא צריך להחליט מה מתאים לו.
איך אומרים בהגדה של פסח הבאה עלינו לטובה - זה שאינו יודע לשאול - "ואף אתה פתח לו", תן לו נקודות למחשבה, תסביר לו למה הוא מתייחס לדברים לא נכונים בבחירת הנשק ,תכווין אותו ל STATE OF MIND שצריך להיות לנושא נשק ומה הדברים החשובים באמת.
אבל אל תחליט שהוא חוצפן או לא מתייחס לעצות על סמך שתי שורות כתובות באינטרנט.
רוב נושאי הנשק החדשים לא יודעים עד כמה הם לא יודעים (גם אני, מעבר להכשרה ספציפית שעברתי על אקדח ספציפי לצורת עבודה מאוד מסויימת, לא יודע המון דברים ובוודאי לא מומחה). לכן לא צריך לשבור את הכלים כשמישהו לא מבין או מראה כביכול זלזול.
מצד שני אני בהחלט יכול להבין את מי שכותב בפורום שנים רבות וכבר הסביר את כל הדברים האלה מאות פעמים כל פעם שמישהו שואל עד שזה יוצא מכל החורים.
באתי ללמוד
asherme כתב:הארוע בפאב "הסמטה" היה ארוע מורכב מאוד להתערבות של נושא אקדח פרטי.
ארועים מהסוג הזה הולכים ומתרבים, בד״כ המחבלים עצמם לא מיומנים, בפעם הזאת היו תוצאות קשות ומספר נפגעים רב יחסית שהביא הרבה מומחים לפרשנות שמדובר במחסל מקצועי.
ניתן להגיע למיומנות שמספיקה בהחלט לנטרל במהירות מחבל חמוש באמצעות אקדח. נכון שקשה לאדם לא מיומן להוציא כדור מהר ולפגוע, אבל לאדם מיומן זה לא אתגר מסובך. מיומנות ניתן לרכוש גם בתור אזרח.
הקושי הוא להבין את הסיטואציה ולזהות את מקור הירי,כל זה כשאתה הכי לא דרוך, הכל בהנחה כמובן שלא נפגעת ממכת האש. במקרה הזה המחבל רוקן מחסנית ותוך מספר שניות הוריד את הנשק וברח, בסרטונים נראו אנשים רצים סביבו ולא מבינים בכלל שהוא היורה. לצפות ממישהו לפגוע בו בזמן ריצה בתוך המון זה באמת לא ריאלי, אבל הדימוי של הסתערות מול נשק אוטומטי הוא לא נכון. סה״כ כלי עם מחסנית שלא יכול לייצר אש רציפה יותר משתיים שלוש שניות, זה לא הסתערות מול mg34 עם סרט חוליות של 1000 כדור ...
- סליקאי טיטניום

itamar כתב:אחי..
אתה רק מחזק את דעתי.
כל הדוגמאות שהבאת עד עכשיו היו של אנשי כוחות הביטחון או כאלה שקשורים למערכת שבחרו להגיב כמו שהגיבו. אני מאמין שבשטח היו גם אזרחים חמושים ועובדה שאף אחד לא בחר להתערב.
הדוגמא הבולטת ביותר הייתה בפיגוע בפאב הסימטא, כאשר בוודאות היו שם אנשים חמושים, ואם אני לא טועה אחד אפילו ניהל אחרי המחבל מרדף רגלי.
כנראה שבכל זאת, אנשים מודעים למגבלות שלהם ולפוטנציאל ההסתבכות משימוש בנשק.
א.
אני לא יודע להגיד האם היו אזרחים חמושים בשטח, אבל סביר להניח שכן. הנקודה שאני רוצה להסביר כאן שגם נסיון בגוף הבטחון וגם השליטה המלאה בחוקים ונוהלים לא מבטיחים "שיקול דעת והגיון בריא" בזמן האירוע.
כמובן שבאוכלוסיה החמושה יש את כל הקבוצות האפשריות, גם כאלו ששולטים בנשק בצורה מושלמת ויודעים לתפקד במצבי לחץ וגם כאלו שראו אקדחים רק בסרטים וגם את כל הגוונים שבינהם. המטרה שלנו כפורום היה לתת תמונה כוללת ומלאה לאנשים חדשים בתחום ולא לאכיל אותם בסיסמאות ואשליות. סיסמאות כאלו נותנות הרגשה מטעה שנשיאת אקדח פותרת את כל הבעיות, שהעיקר שהאקדח עלייך 24/7.
Heavy is good...heavy is reliable.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד