איסור נשיאת נשק אישי ע"י מתנדבים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: איסור נשיאת נשק אישי ע"י מתנדבים

על ידי Boltik » 23 מרץ 2016, 21:32

ליאור45 כתב:botlik - בהיותי מתנדב שבא לפעילות רק על מנת להוציא רשיון נשק ולא שם קצוץ על הציבור שהוא משרת או על חבריו למשמרת, אני מתפעל שעלית עליי.

אני דיברתי על מתנדבים שלא מוכנים להיות כמו כולם ולצאת לפעילות עם נשק של אנשים פשוטים.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי It_a » 23 מרץ 2016, 22:11

Boltik כתב:להתנצל על מה? על הבעת דעתי ששונה מאחרים? משפט על מרד נכתב בהומור למי שלא שם לב לסמיילי בסוף השורה. יתר הדברים נכתבו ברצינות.
יש מספר לא מבוטל של מתנדבים שבאים למשמרת, חותמים על FN מכוער וכבד ויוצאים איתו לפעילות אשר תהיה. מדי כמה חודשים עושים מטווחים עם אותם אקדחים בלי מעצורים מיוחדים, פוגעים איפה שפוגעים והכל טוב ונפלא. אם בשעת הצורך תהיה תקלה באקדח, אז לא באשמת האקדח.
אם מישהו מרגיש שביטול אישורים לנשיאת נשק פרטי בפעילות וחזרה לנשקים שיתר המתנדבים כן מסתובבים איתם, זה פגיעה אישית בו והוא מוכן להפסיק התנדבות עקב כך, אז זה כן מעלה שאלה מה מטרת ההתנדבות עבורו, כי אני אישית לא רואה פגיעה מבצעית בהחלטה על ביטול אישורים.

אם למישהו בתחנה יש מחסור בנשקים, אז זה סיפור אחר. בתחנות שאני מכיר יש יותר FN-ים מכמות המתנדבים במשמרת.

וחוץ מזה אתה לא חושב שהכשירות בנשק האישי והשמירה עליו הרבה יותר רצינית, אם הם מפחדים שאין ביקורת שיעשו לו בדיקת נשק משטרתית, אבל כל ההחלפה גורמת לחוסר מקצועיות
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 23 מרץ 2016, 22:13

Boltik
פיספסת את כל הנקודה.
1. חסר ציוד למתנדבים כולל אקדחים. מגיעים למשמרת ופשוט אין. התוצאה היא שבסופו של דבר תצא לפעילות עם נשק אישי שלך בניגוד להנחיות ועל אחריותך האישית.

2. המצב התחזוקתי של הנשקים האלה הוא לא משהו בלשון המעטה. כולל המצב של התחמושת במחסניות.

3. אתה באמת חושב ש 15 כדור בנשק שאתה לא מכיר פעם ב 6 חודשים נותנים לך רמה מספקת? כל מתנדב הרבה יותר מאומן בנשקו האישי מאשר בנשק המשטרתי שהוא אמור לשאת.

בשורה התחתונה אין לי שום התנגדות לשאת נשק משטרתי אבל שישוו את התנאים לאלה של השוטרים בשכר.
שינפיקו נשקים שמכבדים את המשטרה ואת מי שנושא אותם.
שיהיו מספיק נשקים ונרתיקים לכל המתנדבים במשמרת.
ואם רוצים שמתנדבים יהיו מיומנים בנשק המשטרתי שישקיעו יותר באימונים. גם מבחינת כמות התחמושת גם באיכות האימונים וגם בתדירות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 23 מרץ 2016, 22:35

אני חושב שזה מהלך לא חכם במיוחד מסיבות שציינת, אבל גם לא נורא ובטוח לא ברמה של הפסקת התנדבות.
- מי ששולט באקדח האישי אשר הוא יסתדר גם עם FN. יש אפילו כמה אנשים מבינים שאומרים שזה כלי לא רע בכלל.
- אקדחים משטרתיים גם עוברים מטווחים ובדיקת תקינות. לא ברמה של נשקים אישיים של חברי הפורום, אבל זה עדיין מאפשר תיפקוד תקין וירי בעת הצורך.
- זמינות וכמויות הציוד זה משהו שניתן לטפל בו בערוצים המקובלים. אני אישית לא נתקלתי בחוסר אקדחים למתנדבים, אבל יש תחנות ויש
תחנות.
-מי שיורה ומתאמן שנשקו הפרטי זמנו החופשי ימשיך להתאמן גם עכשיו. מי שירה 15 כדור פעם בחצי שנה ימשיך לירות 15 כדור. שום דבר לא השתנה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 24 מרץ 2016, 05:18

חברים, שוב, הייתי נכנס לדיון הזה באופן מעמיק יותר, אילו לא היה עניין של מידע מבצעי שאסור לפרסם אותו כאן. כל טיפה של מידע שאנשים בעלי כוונות טובות מפרסמים עוזרת לפושעים ולמחבלים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asherme » 24 מרץ 2016, 09:32

כאחד ממיליוני אוחזי ה-FN בעולם - אני מוחה על הפגיעה בשמו הטוב של הכלי הגאוני הזה.
אני גם מוחה בשמו של גאון הנשק האחד והיחיד בכל הזמנים מר בראונינג זצ"ל - מתכנן ה-1911 וה-1935 FN HP (שתיכנונו החל למעשה ב-1914).
ולגופו של עניין -
לא ממליץ להתנדב במשטרה עם נשק אישי, אתה משרת במשטרה ואמור לעשות שימוש בציוד שלה בלבד, יש לכך נפקויות שונות (אחריות בנזיקין, ביטוח, אובדן רישיון אישי ועוד).
ודבר נוסף, רוב המתנדבים (שאינם מיומנים) ידייקו בירי בכלי "הכבד והמכוער הזה" יותר מרוב הכלים החדשים, הקלילים, הקופצניים, קצרי הקנה ודפוקי ההדק - שבאופנה עכשיו.
חג פורים שמייח ל כ ו ל ם ! ! !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 24 מרץ 2016, 10:09

גם האקדח האמין ביותר לא יעבוד טוב אם המחסניות שלו שחוטות והוא במצב תחזוקתי גרוע.
לפני עשרים וכמה שנים כשהייתי מפעיל בסיס במשא״ז והיו ברשותי מפתחות הכספת לקח לי קצת זמן להרכיב רובה אחד שאוכל לסמוך עליו ולסנן מערימת המחסניות החלודות ברובן את אלו התקינות.

אפשר להגדיר עם אלו כלים ניתן להתהלך בתפקיד, אפשר גם שנשק מוסמך יכשיר אותם אחת לשנה, יש פתרונות פשוטים.
מי שחושש שהוא נמצא בסכנה בגלל שהצמידו לו בזנ״ט (בין אם אכן בזנ״ט ובין אם יש לו קושי אישי לתפעל אותו), שיפסיק להתנדב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 24 מרץ 2016, 10:16

asherme כתב:כאחד ממיליוני אוחזי ה-FN בעולם - אני מוחה על הפגיעה בשמו הטוב של הכלי הגאוני הזה.
אני גם מוחה בשמו של גאון הנשק האחד והיחיד בכל הזמנים מר בראונינג זצ"ל - מתכנן ה-1911 וה-1935 FN HP (שתיכנונו החל למעשה ב-1914).
ולגופו של עניין -
לא ממליץ להתנדב במשטרה עם נשק אישי, אתה משרת במשטרה ואמור לעשות שימוש בציוד שלה בלבד, יש לכך נפקויות שונות (אחריות בנזיקין, ביטוח, אובדן רישיון אישי ועוד).
ודבר נוסף, רוב המתנדבים (שאינם מיומנים) ידייקו בירי בכלי "הכבד והמכוער הזה" יותר מרוב הכלים החדשים, הקלילים, הקופצניים, קצרי הקנה ודפוקי ההדק - שבאופנה עכשיו.
חג פורים שמייח ל כ ו ל ם ! ! !

הבעיה היא לא עם הכלי (יהיה אשר יהיה) אלא עם יישום ההוראה.
יש הרבה הגיון בהוראה הזו. מתנדב כמו שוטר בשכר צריך לעבוד עם הציוד שהמשטרה מנפקת לו.
מדים, קשר, גז פלפל, וגם נשק ותחמושת.
צריך שתהיה אחידות בכל האמצעים האלה גם כדי שיהיה אפשר להגן על השוטר/מתנדב מבחינה משפטית.

אבל מה...הדרך לגהינום רצופה בכוונות טובות.
קל מאד להגיד "אסור למתנדב להשתמש בנשקו האישי" ולגלגל את תפוח האדמה הלוהט הזה לידיים של המתנדבים.

- מה קורה אם אין מספיק נשקים? אתה תקח את האחריות על עצמך ותצא בלי נשק או בכל זאת עם הנשק האישי שלך?
- רגע.. עכשיו אני צריך לקנות על חשבוני נרתיק ל-FN?
- ראית פעם את המצב של הנשקים האלה? בהזדמנות אני אתחיל לעלות לפורום תמונות

בקיצור אי אפשר לעשות חצי מהלך. אם עושים מהלך צריך לעשות אותו עד הסוף וכמו שצריך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asherme » 24 מרץ 2016, 10:38

למען הזהירות אבהיר -
נשק חייב להיות תקין לחלוטין !
כולל המחסניות (הגורם מס' 1 למעצורים באקדח).
אם מספקים למתנדבים נשקים תקולים - מחדל חמור ביותר !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 24 מרץ 2016, 10:41

איתמר, הכל תלוי בגישה.
אפשר לקטר בפורום, לעשות סצנות ולחכות שהבעיות יפתרו מעצמן. ואפשר לדרוש ממב''ס/ק. מתנדבים לעשות בדיקה לציוד, להשלים חוסרים (גם לאביזרים כמו נרתיק או שרוך אבטחה) ולדרוש יותר אימונים. ואם ק. מתנדבים לא מצליח לקדם דברים, אז אפשר לעלות גם יותר גבוה. אני רואה זה כן עובד בתחנות מסוימות ואין שום סיבה שזה לא יקרה בעוד מקומות.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 24 מרץ 2016, 10:58

Boltik כתב:איתמר, הכל תלוי בגישה.
אפשר לקטר בפורום, לעשות סצנות ולחכות שהבעיות יפתרו מעצמן. ואפשר לדרוש ממב''ס/ק. מתנדבים לעשות בדיקה לציוד, להשלים חוסרים (גם לאביזרים כמו נרתיק או שרוך אבטחה) ולדרוש יותר אימונים. ואם ק. מתנדבים לא מצליח לקדם דברים, אז אפשר לעלות גם יותר גבוה. אני רואה זה כן עובד בתחנות מסוימות ואין שום סיבה שזה לא יקרה בעוד מקומות.

נחכה ונראה.
בתאוריה אתה צודק.. במעשה, הרבה פעמים זה לא ב@# של אף אחד.
בשורה התחתונה צריך לזכור שאנחנו מתנדבים שבאים לתרום מזמנינו החופשי.
אף אחד לא מצפה ממך לשכב על הגדר ולהלחם במערכת שאתה בא לעזור לה כדי שתתן לך אמצעים לעשות את העבודה.
יש גבול לכל דבר.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי YT » 24 מרץ 2016, 11:04

Boltik כתב:איתמר, הכל תלוי בגישה.

לא בכל מקום קציני המתנדבים נאותים לשתף פעולה או להראות אכפתיות בכלל, מנסיון.
לפעמים חסר נרתיק, אין שרוך אבטחה כלל (רוצה? תביא מהבית... אז מה אם הנהלים מחייבים), יש פחות אקדחים מאנשים במשמרת.
מטווח של 10 כדורים פעם בשנה. באחד המטווחים האחרונים לאחד ה-FNים עף הקנה החוצה (מזל שעף לכיוון חומת מפגע).
ה-FN האחרון שחתמתי עליו היה בעל צינה שרוקדת הולה-הופ מצד לצד. לירות? הוא כנראה יורה, אני לא רוצה להגיע איתו למצב שאני בודק את זה, בכל אופן.
ומה לגבי המחסניות? מחסנית אחת בלבד, 13 כדורים, רק אלוהים יודע מה המצב שלה.
ביום-יום אני מסתובב עם האקדח הפרטי עם יותר. כשאני על מדי שוטר אני צריך להסתפק ב-13?
בכל מטווח יש מעצורים, לי אישית היה מעצור גם במטווח של 10 כדורים.

אני מעדיף לעבור על הנהלים ולבוא עם האקדח הפרטי למשמרות או לחילופין לא לצאת למשמרות מאשר לצאת עם כלים כאלו.
"הכלי נבדק ע"י נשק משטרתי, הוא תקין! למה להחליף אותו? לא לדאוג, הכל בסדר."
בוא תהיה אתה קצין המתנדבים שלי ואז אולי אסכים וארצה לצאת עם נשק משטרתי.

ומה לגבי הנשק הפרטי? איפה אני משאיר אותו כשאני במשמרת? בבית?
וכשאני בדרך מהמשמרת ולמשמרת, על מדי שוטר, אהיה בלי נשק כלל?
ואם אני מגיע מהעבודה למשמרת? זה אומר שמהבוקר אני צריך להשאיר את הנשק הפרטי שלי בבית, להיות כל היום בעבודה (ולעתים לא באזורים נחמדים) ואז לבוא לחתום על נשק משטרתי?
אין אופציה להפקיד בתחנה, וגם אם הייתה - מאיך שאני רואה שמתייחסים לכלי הנשק אני די בטוח שאני לא ממש רוצה...

אם מנחיתים הנחיה כזאת צריך לחשוב טוב טוב ולתת מענה לכל הבעיות ולא להנחית אותה ולתת לשטח להתמודד.
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bnsagi » 24 מרץ 2016, 11:19

YT כתב:לא בכל מקום קציני המתנדבים נאותים לשתף פעולה או להראות אכפתיות בכלל, מנסיון.
לפעמים חסר נרתיק, אין שרוך אבטחה כלל (רוצה? תביא מהבית... אז מה אם הנהלים מחייבים), יש פחות אקדחים מאנשים במשמרת.
מטווח של 10 כדורים פעם בשנה. באחד המטווחים האחרונים לאחד ה-FNים עף הקנה החוצה (מזל שעף לכיוון חומת מפגע).
ה-FN האחרון שחתמתי עליו היה בעל צינה שרוקדת הולה-הופ מצד לצד. לירות? הוא כנראה יורה, אני לא רוצה להגיע איתו למצב שאני בודק את זה, בכל אופן.
ומה לגבי המחסניות? מחסנית אחת בלבד, 13 כדורים, רק אלוהים יודע מה המצב שלה.
ביום-יום אני מסתובב עם האקדח הפרטי עם יותר. כשאני על מדי שוטר אני צריך להסתפק ב-13?
בכל מטווח יש מעצורים, לי אישית היה מעצור גם במטווח של 10 כדורים.

אני מעדיף לעבור על הנהלים ולבוא עם האקדח הפרטי למשמרות או לחילופין לא לצאת למשמרות מאשר לצאת עם כלים כאלו.
"הכלי נבדק ע"י נשק משטרתי, הוא תקין! למה להחליף אותו? לא לדאוג, הכל בסדר."
בוא תהיה אתה קצין המתנדבים שלי ואז אולי אסכים וארצה לצאת עם נשק משטרתי.

ומה לגבי הנשק הפרטי? איפה אני משאיר אותו כשאני במשמרת? בבית?
וכשאני בדרך מהמשמרת ולמשמרת, על מדי שוטר, אהיה בלי נשק כלל?
ואם אני מגיע מהעבודה למשמרת? זה אומר שמהבוקר אני צריך להשאיר את הנשק הפרטי שלי בבית, להיות כל היום בעבודה (ולעתים לא באזורים נחמדים) ואז לבוא לחתום על נשק משטרתי?
אין אופציה להפקיד בתחנה, וגם אם הייתה - מאיך שאני רואה שמתייחסים לכלי הנשק אני די בטוח שאני לא ממש רוצה...

אם מנחיתים הנחיה כזאת צריך לחשוב טוב טוב ולתת מענה לכל הבעיות ולא להנחית אותה ולתת לשטח להתמודד.

מסכים עם כל מה שכתבת ומוסיף:
לא היה אדם אחד במטווח המשטרתי האחרון שביצעתי שלא נתקל במעצור כלשהו (ונותנים לך לירות רק עשרה כדורים כן?)
הפתרון של המקום היה להטביע את האקדח בשמן בלי הפסקה ולשקשק עד שמשהו יסתדר מעצמו.
התחמושת במחסנית הבודדת (ולרוב גם החבוטה והדפוקה) לא נבדקה שנים וכבר נראית לא טוב.

מעבר לכך, אני לא יודע מה קורה בתחנות אחרות אצלנו לא רק שאין מספיק נשקים (לא ניכנס לכמויות), הנשק הארוך הוא קרבין מקום המדינה.
אני לא יעשה מעצמי צחוק, את ההפקרות הזו מישהו חייב לעצור אחרת שיגייסו שוטרים בשכר וידאגו להם לציוד תקין.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yuval » 24 מרץ 2016, 11:30

יתכן שיש תחנות / נקודות משטרה שבהן יש מספיק נשק תקין (ואני מדגיש תקין) שהמתנדבים ירו בו מכירים אותו מספיק טוב כדי לדעת שגם יפגעו איתו בשעת הצורך.
אבל -

אצלנו יש מעט נשק למתנדבים ומדובר בברטה 0.22 שאני לא יודע בת כמה היא ומה מצבה
יש קרבין שגם את מצבו אני לא יודע.

כאשר היה יותר נשק וירינו במטווח עם הנשק מהתחנה וידעתי שאני יכול לפגוע איתו לא היתה לי בעיה לצאת עם נשק משטרתי.
היום -
אני לא מוכן לצאת עם נשק שבמקרה הטוב ישמש אותי כאבן לזרוק על מי שתוקף אותי.

את הרשיון שלי לא קיבלתי כמתנדב משא"ז ואני מתנדב מיום הקמת המשא"ז (עם שתי הפסקות של מספר שנים עקב שרות צבאי וילדים קטנים בבית עם לימודים) ובעל אות מתנדב שניתן לי על ידי הנשיא נבון ז"ל.

הפסקת ההתנדבות שלי היא בגלל ביטחון אישי בזמן ההתנדבות ולא משום סיבה אחרת. אני לא נעלבתי מההנחיה כמו שלא קיבלתי אותה וכמו שהבנתי כמעט מההתחלה שאף אחד לא ירד מהעץ עם לא יתנו לו סולם.

ירידה במספר המתנדבים תשפיע על הביטחון של כולנו וזה יורגש עם ירידה במספר הניידות הפעילות בכל משמרת עקב מחסור במתנדבים.

אולי זה ישפיע.
כיוון שהמכתב שאני שלחתי בתוך המערכת כנראה לא השפיע.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי asherme » 24 מרץ 2016, 12:14

המתנדבים מהווים נדבך חשוב בסד"כ של המשטרה.
יש מפכ"ל ושר חדש, מלאי כוונות טובות, הייתי פונה אליהם בכתב.
מתנדב שמקבל נשק תקול (כולל מחסנית), צריך להגיד "תודה" ולחזור בו במקום הביתה.
ברגע שמפקדי תחנות/ קציני יחידה לא יצליחו להוציא ניידות לשטח בגלל עזיבת מתנדבים - הענין יטופל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד