איסור נשיאת נשק אישי ע"י מתנדבים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: איסור נשיאת נשק אישי ע"י מתנדבים

על ידי itamar » 24 מרץ 2016, 12:30

אני מעדיף לעבור על הנהלים ולבוא עם האקדח הפרטי למשמרות או לחילופין לא לצאת למשמרות מאשר לצאת עם כלים כאלו.

ומה לגבי הנשק הפרטי? איפה אני משאיר אותו כשאני במשמרת? בבית?
וכשאני בדרך מהמשמרת ולמשמרת, על מדי שוטר, אהיה בלי נשק כלל?
ואם אני מגיע מהעבודה למשמרת? זה אומר שמהבוקר אני צריך להשאיר את הנשק הפרטי שלי בבית, להיות כל היום בעבודה (ולעתים לא באזורים נחמדים) ואז לבוא לחתום על נשק משטרתי?
אין אופציה להפקיד בתחנה, וגם אם הייתה - מאיך שאני רואה שמתייחסים לכלי הנשק אני די בטוח שאני לא ממש רוצה...

אם מנחיתים הנחיה כזאת צריך לחשוב טוב טוב ולתת מענה לכל הבעיות ולא להנחית אותה ולתת לשטח להתמודד.

1. עדיף לא לצאת למשמרת מאשר לעבור על הנהלים. גם ככה בתור מתנדב המערכת לא בדיוק עומדת מאחוריך בשעת צרה, על אחת כמה וכמה כשתצטרך לעמוד מול מח"ש. המשטרה תשמח מאד להתנער ממך כי עברת על הנוהלים, תתמודד עם החרא בעצמך.

2. לגבי הנשק האישי - באמת שאלה שצריך לתת עליה את הדעת.

3. היחס של המשטרה למתנדבים תמיד היה דואלי. מצד אחד צריכים אותם כמו אויר לנשימה, מצד שני הם תקועים למשטרה כמו עצם בגרון.
גם מבחינתי עדיף שלמשטרה לא היה מחסור בכח אדם וכל השוטרים היו סדירים. יש הרבה בעייתיות בהפעלה של מתנדבים במסגרת של אכיפת החוק. מצד שני, אם כבר עושים את זה אז שיעשו את זה כמו שצריך.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Boltik » 24 מרץ 2016, 13:17

itamar כתב:3. היחס של המשטרה למתנדבים תמיד היה דואלי. מצד אחד צריכים אותם כמו אויר לנשימה, מצד שני הם תקועים למשטרה כמו עצם בגרון.
גם מבחינתי עדיף שלמשטרה לא היה מחסור בכח אדם וכל השוטרים היו סדירים. יש הרבה בעייתיות בהפעלה של מתנדבים במסגרת של אכיפת החוק. מצד שני, אם כבר עושים את זה אז שיעשו את זה כמו שצריך.

א.

העלת נקודה חשובה ומעניינת. מפקדים כן תומכים ועוזרים למתנדבים רציניים שבאים לתת עבודה ולעזור לשוטרים בקבע ופחות אוהבים מתנדבים שבאים בגישה "אני בא בזמני החופשי אז עכשיו כל העולם חייב לי".
גם מתנדבים צריכים לבוא למשמרות בגישה "אם כבר עושים את זה אז שיעשו את זה כמו שצריך". רוצים לדעת איך? תתקשרו כבר היום למפקדים, תשאלו איזה ציוד קיים היום בתחנה ומה מצבו. תבקשו כבר היום לארגן מטווח לבדיקת כלים (כולל מחסניות כוננות). באותה הזדמנות גם תרעננו תחמושת כוננות. תדרשו גם בדיקת נשק או החלפה לאותם כלים שגרמו למעצורים. תסמנו מחסניות כוננות תקינות.
אם מפקדים לא יטפלו בבעיות, אז יהיה "בשר" לפנייה מנומקת לדרגים גבוהים יותר.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BorisGold » 24 מרץ 2016, 15:27

אתם מדברים על הנשק...
שהתחלתי להתנדב היתי צריך לארגן מדים דרך החברים כי במשטרה לא היה לתת לי.
גז פילפל הראשון שקיבלתי היה פג תוקף 3 שנים....
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 24 מרץ 2016, 18:28

Boltik
בבקשה אל תטיף מוסר על גישה.
כל מי שאני מכיר נותן 100% מעצמו ואפילו יותר.
הנשקים שמתאמנים איתם הם לא אותם נשקים שבתחנה. הם נשקים של המטווח המשטרתי.
יש מדי פעם פגישות של המתנדבים עם הסגל. כל הטענות מושמעות. כל פעם מבטיחים שידאגו וכו ושום דבר לא קורה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 24 מרץ 2016, 19:29

התנדבתי מס שנים ועברתי מס, קורסים, עד שנפל לי האסימון ,
"הנשק " שסופק היה הבעיה הקטנה בעניין, הגיבוי והתמיכה לא תאמו את מידת הסיכון המשפטי והחוקי .
אני מוכן להיות "בן חורג" אבל לא רוצה להיות יתום במערכת.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ArikB » 24 מרץ 2016, 19:58

GUSS
סיכמתה את העניין במדויק.
אנשים באים תורמים מזמנם ומרצם ובשביל המערכת הם אוויר.
יש אנשים טובים במערכת שמעריכים את המתנדבים.
מצד אחד המערכת צריכה אותם.ומצד שני הם מטרד.מדים נשק רכב ושאר ירקות.
אין בעיה להשתמש בנשק אישי של המתנדב.צריך להתקין מס תקנות לצורך זה.
מתנדבים עם גיפים פרטיים זה בסדר ונשק לא?
אני מכיר אנשים שרכשו את הציוד על חשבונם.למה ומדוע?
ולבסוף אתה מקבל את ההרגשה שעושים לך טובה שאתה מתנדב.
לצערנו בכל מקום זה כך.
אני העדפתי להתנדב למילואים בגילי המופלג (יחסית) ולתרום שם את מה שאני יודע הכי טוב.(למרות שיכולתי לעשות את אותו דבר ככקבלן ולקבל כסף טוב בתמורה)
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 24 מרץ 2016, 20:11

איתמר
אני לא מטיף מוסר וסליחה שזה נשמע ככה, אבל אני יודע ורואה שהדברים יכולים להיות אחרת ממה שאתה מתאר.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 24 מרץ 2016, 20:21

מבלי לצאת צבוע ולדבר על דברים מבצעיים כפי שכתבתי בדף הראשון:

אני על סף סגירת ההתנדבות שלי בגלל הנושא של האשכול.
חשבתי במשך שנים רבות, שמבחינתי כמלח הארץ, התנדבות במשטרה היא הדבר הנכון לעשות, מבחינת המאזן בין הצרכים של החברה לבין המשאבים המוקצים על ידי הממשלה שמשרתת אותה.
התחלתי בקלאסי, עברתי למתמי"ד וקיבלתי טונה של סיפוק מהעבודה. תפיסות, איתורי נעדרים, סיוע דחוף ושאר ירקות. במשך אותה התקופה, כמעט כל האנשים עמם עבדתי פרגנו ותמכו (אני יכול לספור על יד אחת את מספר האנשים שגרמו לי להרגיש לא רצוי במערכת).
פחדתי במשך הרבה שנים לאכזב את חבריי למשמרת, עד שהרגשתי שהם חברים רק למשמרת ולא מעבר, ושלמערכת אין זיכרון של מעשים טובים ואין נאמנות הדדית. שלאף אחד לא אכפת אילו זוועות עברת במשמרת. מעולם לא הכנסתי את עצמי לסכנה מעבר למה שהנהלים מתירים ומעולם לא העמדתי את הגיבוי המשפטי שהמשטרה נותנת במבחן.

המערכת החליטה שיש לאסור על אנשים כמוני להביא כלי ירייה פרטיים לשימוש במשמרת - המערכת מוזמנת להפעיל אנשים טובים במקומי שמוכנים להתנדב עם הציוד שהיא מקצה. הציפיה שלי מאירוע בו פתיחה באש מוצדקת היא קודם כל לשרוד את האירוע ולהציל חיים. אני מרגיש שהאיסור מקשה עליי עד מאוד לעמוד בציפיה זו.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי BorisGold » 24 מרץ 2016, 21:21

ליאור45 כתב:מבלי לצאת צבוע ולדבר על דברים מבצעיים כפי שכתבתי בדף הראשון:

אני על סף סגירת ההתנדבות שלי בגלל הנושא של האשכול.
חשבתי במשך שנים רבות, שמבחינתי כמלח הארץ, התנדבות במשטרה היא הדבר הנכון לעשות, מבחינת המאזן בין הצרכים של החברה לבין המשאבים המוקצים על ידי הממשלה שמשרתת אותה.
התחלתי בקלאסי, עברתי למתמי"ד וקיבלתי טונה של סיפוק מהעבודה. תפיסות, איתורי נעדרים, סיוע דחוף ושאר ירקות. במשך אותה התקופה, כמעט כל האנשים עמם עבדתי פרגנו ותמכו (אני יכול לספור על יד אחת את מספר האנשים שגרמו לי להרגיש לא רצוי במערכת).
פחדתי במשך הרבה שנים לאכזב את חבריי למשמרת, עד שהרגשתי שהם חברים רק למשמרת ולא מעבר, ושלמערכת אין זיכרון של מעשים טובים ואין נאמנות הדדית. שלאף אחד לא אכפת אילו זוועות עברת במשמרת. מעולם לא הכנסתי את עצמי לסכנה מעבר למה שהנהלים מתירים ומעולם לא העמדתי את הגיבוי המשפטי שהמשטרה נותנת במבחן.

המערכת החליטה שיש לאסור על אנשים כמוני להביא כלי ירייה פרטיים לשימוש במשמרת - המערכת מוזמנת להפעיל אנשים טובים במקומי שמוכנים להתנדב עם הציוד שהיא מקצה. הציפיה שלי מאירוע בו פתיחה באש מוצדקת היא קודם כל לשרוד את האירוע ולהציל חיים. אני מרגיש שהאיסור מקשה עליי עד מאוד לעמוד בציפיה זו.

Like!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jluzer1 » 24 מרץ 2016, 21:37

אני מניח שאחרי המכרז החדש כל המתנדבים יקבלו את היריחו הישנים של המשטרה. כמו שקיבלו את הFN ואת הברטה.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי YT » 24 מרץ 2016, 21:38

jluzer1 כתב:אני מניח שאחרי המכרז החדש כל המתנדבים יקבלו את היריחו הישנים של המשטרה. כמו שקיבלו את הFN ואת הברטה.

ומתי זה צפוי לקרות?
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jluzer1 » 24 מרץ 2016, 23:25

YT כתב:
jluzer1 כתב:אני מניח שאחרי המכרז החדש כל המתנדבים יקבלו את היריחו הישנים של המשטרה. כמו שקיבלו את הFN ואת הברטה.

ומתי זה צפוי לקרות?

שאלה טובה. לי אין תשובה
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 25 מרץ 2016, 06:51

ליאור45 כתב: הציפיה שלי מאירוע בו פתיחה באש מוצדקת היא קודם כל לשרוד את האירוע ולהציל חיים. אני מרגיש שהאיסור מקשה עליי עד מאוד לעמוד בציפיה זו.

האבסורד בכל העניין הזה, הוא שכל מחול השדים סביב הנשק הפרטי של המתנדבים התחיל בגלל מקרה שבו מתנדב היה צריך להגיב בירי ונתקל במעצור בנשקו הפרטי.
זה הקפיץ את הפיוז של קצין אמל"ח ראשי שהוציא הוראה מיידית האוסרת על מתנדבים לפעול עם נשקם הפרטי.

מעניין אותי עכשיו לאן המטוטלת הזו תנוע במקרה של תקלה/מעצור בגרוטאות שהמשטרה מנפקת בתור נשק למתנדבים:

- אם זו תקלה שתעלה באובדן חיים/פציעה של מתנדב, זו עילה לתביעת פיצויים ענקית מהמשטרה כי יש פה חשש לרשלנות פושעת של המערכת
- אם תהייה טעות שתעלה באובדן חיים של אחרים לא מעורבים, בחקירת מח"ש אפשר לטעון "20 שנה אני נושא יום יום אקדח X, המשטרה מכריחה אותי לשאת אקדח Y שאני לא מאומן בו לכן קרה מה שקרה"

מי שהוציא את ההוראה הזו עשה את זה בפזיזות ולא שקל את כל ההשלכות שיהיו לה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 25 מרץ 2016, 06:55

1. המכרז הזה עדיין לא יצא לפועל
2. תע"ש לא יוותרו כל כך בקלות על הלקוח שלהם (בסופו של דבר מה שקובע זה המחיר)
3. גם היום אין למשטרה שום בעייה לצייד את המתנדבים ביריחו אם הם רק רוצים(יש להם עודף כלים)

וכמו שאומרים "זה לא נגמר עד שהגברת השמנה שרה"

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 25 מרץ 2016, 07:14

itamar כתב:

1. המכרז הזה עדיין לא יצא לפועל
2. תע"ש לא יוותרו כל כך בקלות על הלקוח שלהם (בסופו של דבר מה שקובע זה המחיר)
3. גם היום אין למשטרה שום בעייה לצייד את המתנדבים ביריחו אם הם רק רוצים(יש להם עודף כלים)

וכמו שאומרים "זה לא נגמר עד שהגברת השמנה שרה"

א.

המכרז יצא גם יצא (כרגע בשלב בדיקות ירי) , כרגע יש 3 כלים שנמצאים בפיילוט של המשטרה (זיג, גלוק ועוד אחד שלאני לא זוכר… )
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד