אקדח בכספת במלון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח בכספת במלון

על ידי itamar » 07 מרץ 2016, 16:42

tkgs כתב:דרך אגב, אפרופו הפקדת נשק במשרדי ממשלה, פעם אחרונה שהלכתי למשרד הפנים בת"א (זה שצמוד לבט"פ) וכשהפקדתי את הנשק קיבלתי מפתח ו"קבלה" ועליה כתוב שנשק שלא ידרש תוך שבועיים יועבר למשטרה.
בגלל שלהפקיד נשק במטווח/סוחר עולה כסף ושם זה בחינם, מישהו רוצה לנסות "להפקיד" שם נשק לכמה ימים (עד שבועיים) כשטס לחו"ל או לחופש?
רעיון לחסוך כסף... :lol:

האמת היא שנוסה ויושם פעם אחת על ידי :)

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עדן23 » 07 מרץ 2016, 16:50

itamar כתב:
tkgs כתב:דרך אגב, אפרופו הפקדת נשק במשרדי ממשלה, פעם אחרונה שהלכתי למשרד הפנים בת"א (זה שצמוד לבט"פ) וכשהפקדתי את הנשק קיבלתי מפתח ו"קבלה" ועליה כתוב שנשק שלא ידרש תוך שבועיים יועבר למשטרה.
בגלל שלהפקיד נשק במטווח/סוחר עולה כסף ושם זה בחינם, מישהו רוצה לנסות "להפקיד" שם נשק לכמה ימים (עד שבועיים) כשטס לחו"ל או לחופש?
רעיון לחסוך כסף... :lol:

האמת היא שנוסה ויושם פעם אחת על ידי :)

א.

באחד המקומות בהם עבדתי בעבר נשק מופקד שנשאר בסוף היום אם לא נלקח ע"י הבעלים הועבר למשטרת ישראל באותו היום.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Arco » 07 מרץ 2016, 20:26

חחחח, בשביל כמה עשרות שקלים לא הייתי עושה כזה דבר, כבר עדיף להשאיר בבית בכספת לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי uh96l » 09 מרץ 2016, 13:40

אני לא רוצה לחשוב מה תהיה התשובה שלך למשטרה אחרי שהשארת אקדח בכספת של "חבר שאתה יכול לסמוך עליו" והכספת נגנבה או שקרה משהו עם האקדח שלך.
סליחה, אבל אתה צריך לחשוב לפני שאתה מציע הצעות שהם בניגוד לחוק.
חובה עליך לנעול את הנשק במקום שרק אתה יכול להגיע אליו בצורה חוקית.
גם במשרד ממשלתי לש"ג אין מפתח תואם למפתח שלך.
לכספת במתקן יש 2 מפתחות שכאשר חסר אחד מהם הכספת לא תפתח.
המפתח התאום (שתואם למפתח שלך) שלך נמצא אצל הקב"ט ורק לאחר שלא הצליחו להשיג אותך הנשק שלך יועבר תחת כבוד לתחנת המשטרה.
בהצלחה.
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי iggykh » 09 מרץ 2016, 14:37

uh96l כתב:גם במשרד ממשלתי לש"ג אין מפתח תואם למפתח שלך.

בשנה שעברה ביקרתי במכון ממשלתי במרכז הארץ, כשיצאתי אחרי כמה שעות אנשי האחזקה עשו שיפוצים באזור קיר הכספות.
כל הדלתות הוסרו, כל התכולה של הכספות הייתה נגישה, זה כולל טלפונים, מחשבים, אקדחים ואפילו נשק ארוך אחד.
אם אתם חושבים שעמד מאבטח ליד כל זה, אתם טועים ובגדול.
דרך אגב, אסור להפקיד את הנשק בכספת הקבלה של המלון או אצל הקב"ט, אלא אם הם יציגו לך אישור ממשטרת ישראל שהם מורשים לעשות את זה.
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 09 מרץ 2016, 15:11

החוק לא מגדיר שהכספת חייבת להיות רק שלך. אם אני טועה, אשמח לקישור.
הכוונה זה לא בחבר מזדמן. אלא אדם שבאמת קרוב אליך שהית מפקיד בידייו גם את היקר לך ביותר מבלי לדאוג.
אם זה נוגד לחוק, אז כמובן שאינני ממליץ לעשות זאת.
uh96l כתב:אני לא רוצה לחשוב מה תהיה התשובה שלך למשטרה אחרי שהשארת אקדח בכספת של "חבר שאתה יכול לסמוך עליו" והכספת נגנבה או שקרה משהו עם האקדח שלך.
סליחה, אבל אתה צריך לחשוב לפני שאתה מציע הצעות שהם בניגוד לחוק.
חובה עליך לנעול את הנשק במקום שרק אתה יכול להגיע אליו בצורה חוקית.
גם במשרד ממשלתי לש"ג אין מפתח תואם למפתח שלך.
לכספת במתקן יש 2 מפתחות שכאשר חסר אחד מהם הכספת לא תפתח.
המפתח התאום (שתואם למפתח שלך) שלך נמצא אצל הקב"ט ורק לאחר שלא הצליחו להשיג אותך הנשק שלך יועבר תחת כבוד לתחנת המשטרה.
בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 09 מרץ 2016, 15:35

עדיף כבר להשאיר את האקדח בכספת בבית ולא לשים בכספת של חבר שלחבר יש גישה.
בבט"פ (היום) מחתימים אותך על התחייבות להתקנת כספת ולכן אם יפרצו אליך הביתה ויגנבו את הכספת עם הנשק - אתה מכוסה.
כמובן רצוי להוסיף את הנשק לביטוח התכולה של הבית כדי שאם יגנב לפחות לא תפסיד את העלות.
מכיר כמה וכמה מקרים של בעלי נשק שגנבו להם את הנשק והם רק טענו שהנשק היה בכספת וגנבו את הכספת (למרות שבפועל הנשק היה במגירת תחתונים) ואף אחד מהם לא עמד לדין וכלום. דרך אגב, אף אחד מהם לא הצליח אח"כ להוציא רשיון לנשק כי כולם היו "תבחין משמר" ועם הנשק שהלך הלכו התבחינים.

אבל - מה שעוד אפשר לעשות זה לפרק את הנשק לגורמים ולדאוג את הקנה להחביא במקום אחד והקפיץ במקום אחר וגם התחמושת... ככה גם אם יגנבו את הנשק לפחות תדע שלא נתת להם נשק מושלם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי akunh » 12 מרץ 2016, 10:42

אתה יוכל להיות בשקט הכספות בבתי המלון בטוחות ביותר השאלה למי לגנב או לאורח במלון
https://www.youtube.com/watch?v=954ZIcLM7gE
https://www.youtube.com/watch?v=sg-Ib5Echns
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Tan1971 » 12 מרץ 2016, 15:44

תודה על הסרטונים, עם הקלות הבלתי נסבלת לפריצת כספת. מניח שרוב הכספות בבתי מלון ואולי גם בשימוש ביתי דומות. בסופו של דבר כל מנעול ניתן לפריצה זה רק עניין של זמן...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי riko » 25 מרץ 2016, 01:39

TsurTriger כתב:החוק לא מגדיר שהכספת חייבת להיות רק שלך. .

חוק כלי ירייה אומר - לא ימכור אדם כלי יריה, לא יעבירנו לאחר בדרך אחרת ולא ימסור כלי יריה לאחר
אלא לאחר שנוכח כי יש בידי הקונה או המקבל רשיון לאותו כלי יריה, או שמותר לו להחזיק בכלי
היריה לפי הוראות חוק זה.

בשורה התחתונה אתה כבעל הנשק חייב למנוע מאדם שאינו מורשה גישה לנשק, כך שאלא אם אותו חבר הוא "מורשה" ע"פ החוק, להשאיר את הנשק שלך בכספת שיש לו יכולת לפתוח ולקחת ממנה אותו זו עבירה על החוק..

שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי TsurTriger » 25 מרץ 2016, 07:31

אם כך, אז אל תשאיר את האקדח אצל חבר.
או שתשאיר בבית או שתפקיד במטווח קרוב לבית המלון. (אני מעדיף להשאיר בבית על כל האפשרויות האחרות, אלא אם אין ברירה אחרת וחייבים לבצע הפקדה במטווח - מה שלא קרה לי)

ד.א ההגדרה הזו של החוק, כפי שנוסחת לוקה בחסר. וזאת כי לחלק מהאנשים הכספות הן לא רק לנשק, אלא גם לפרטי יוקרה אחרים. ולרוב, לאישה או לבן יש גם גישה לכספת. ולפי מה שמשתמע מהחוק, זו עבירה.
או מקרה אחר, שגם לבן וגם לאבא יש לכל אחד מהם אקדח והם שניהם חיים באותו בית ושניהם מפקידים את האקדחים באותה כספת. האם גם כאן יש עבירה? הרי לבן יש גישה לאקדח של האב, ואילו לאב יש גישה לאקדח של הבן. וזה לזה, אין רישיון להחזיק נשק של רעהו.
אם יש מספר נפשות שיש להם נשק בבית, כל נפש צריכה להתקין (באותו הבית) כספת משלה? כך זה משתמע מהחוק.
או אם פלוני מחזיק כספת רצינית בבית, נגיד 220Kg לצורכי ביטוח תכשיטים ודברי יוקרה ואותו פלוני גם מחזיק נשק. האם אותו פלוני צריך להתקין כספת נוספת, כי לאישתו יש גישה לכספת, רק לאקדח? זה ברור שהאקדח בטוח בהרבה בכספת רצינית של 220Kg מאשר באיזו כספת פשוטה ב-200 שח.

בקיצור, החוק היבש (כרגיל) הוא סוג של כסת"ח ותו לא. ועדיין אני בדעה של להשאיר את האקדח בבית ותהנה מהחופשה שלך בראש שקט.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yuval » 27 מרץ 2016, 09:16

TsurTriger כתב:אם כך, אז אל תשאיר את האקדח אצל חבר.
או מקרה אחר, שגם לבן וגם לאבא יש לכל אחד מהם אקדח והם שניהם חיים באותו בית ושניהם מפקידים את האקדחים באותה כספת. האם גם כאן יש עבירה?

לשאלתך, כן! לכל אחד מהם צריכה להיות כספת נפרדת!
הובהר לי בפרוש על ידי פקידי רישוי כלי יריה כאשר עוד היו במשרד הפנים.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי OR-Be » 19 אפריל 2016, 10:13

לפי מה שאני יודע בבית מלון אין בעיה להשאיר את האקדח בכספת בסופו של דבר הוא נעול מאחורי שני מנעולים ככה שבכל מקרה אתה מרוויח פה שקט נפשי רב מבחינה בטיחותית. אני ממליץ בכל מקרה לך ולכל מי שמאחסן פה נשקים גם בבית לתת דגש על שימוש בכספת ביתית לאחסון נשק. הנה כמה אפשרויות מתאימות שאני ממליץ לבדוק- http://www.ism-safes.co.il/product_cat/%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA/
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גיל7 » 20 אפריל 2016, 10:30

בעניין כספת בבית.
החשיבות הרבה בכספת בבית אינה נובעת רק מהחשש לפריצה. אלא במקרים מרבים מהחשש מאלה שנמצאים בבית ברשות.
היו הרבה מאד מקרים של התאבדויות של בני משפחה בנשק שהוחזק ברשיון. או ילדים ששיחקו בנשק והרגו חבר שלהם. על פי מה שפורסם בתקשורת, המחבל מתל אביב לקח נשק שהיה של אבא שלו.
ולכן, לדעתי, עדיף להשתמש בכספת מיוחדת ונפתרדת גם אם היא פחות בטוחה מפני גניבה, ולאפשר גישה לנשק רק למי שמחזיק ברשיון ולא לקרובי משפחתו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 אפריל 2016, 10:39

גיל7 כתב:בעניין כספת בבית.
החשיבות הרבה בכספת בבית אינה נובעת רק מהחשש לפריצה. אלא במקרים מרבים מהחשש מאלה שנמצאים בבית ברשות.
היו הרבה מאד מקרים של התאבדויות של בני משפחה בנשק שהוחזק ברשיון. או ילדים ששיחקו בנשק והרגו חבר שלהם. על פי מה שפורסם בתקשורת, המחבל מתל אביב לקח נשק שהיה של אבא שלו.
ולכן, לדעתי, עדיף להשתמש בכספת מיוחדת ונפתרדת גם אם היא פחות בטוחה מפני גניבה, ולאפשר גישה לנשק רק למי שמחזיק ברשיון ולא לקרובי משפחתו.

אפשר מספרים מוחלטים\מקובלים סטטיסטית לקביעה שלך?
והגדר לי בבקשה את המושג "הרבה מאד" , אחד , עשר , מאה ?
כי קל לקחת את המשפט שלך צעד קטנטן קדימה , וקיבלנו מדיניות "מצמצמת".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד