אוולות המשרד לבטחון פנים.

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אוולות המשרד לבטחון פנים.

על ידי הדברה ירוקה » 02 אפריל 2016, 10:21

בעשור האחרון אני עוסק בין השאר, במיגור נזקי חקלאות ופגיעה במינים פולשים/מזיקים ע"פ היתר שניתן לי ע"י הרט"ג ובזכות/בגינו, ניתנו לי רישיונות נשקים לביצוע הפעולות. בהיתר היה מצוין במפורש, "עורבים,יונים,דרורים, אינם מחוייבים בהיתר הרשות".
לפני שנתיים הרשות הפסיקה להנפיק היתרים שנתיים גורפים ובפנייתי אליהם נאמר לי כי כל פעולת פגיעה צריכה להתבצע מול הפקח הרלוונטי והוא זה (הפקח) שייתן את ההיתר. כאמור בשנתיים האחרונות זו היתה דרך ההתנהלות.
לפני שבוע לערך, אני מקבל מכתב רשום ממשרד לבטחון פנים-אגף רישוי נשק ובו אני נדרש להפקיד את כלי הנשק שלי כיוון ש: "תמה העילה החוקית בגינה ניתן הרישיון". פניתי אליהם וניסיתי להסביר שאמנם ההיתר פג אבל, במקביל אני נותן שירות לגופים ציבורים/בטחוניים/רשויות מקומיות (וטרינרים רשותיים)/עסקים פרטים בנושא עורבים ויונים המוגדרים כבע"ח מזיקים ואין צורך בקבלת היתר מהרט"ג לגביהם. תשובת פקידת הרישוי: "אין מה לעשות, אם הרט"ג לא יציידו אותך במכתב, תוקף הרישיונות פג!!!"
מדובר בפגיעה כלכלית קשה (חופש העיסוק?) מחד ומאידך, אזרח/גוף ציבורי שנתקל בבעיה עם בע"ח הנ"ל נותר ללא פיתרון/מענה.
רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה.
הדברת מזיקים וטיפול במטרדי כל בע"ח.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: אוולות המשרד לבטחון פנים.

על ידי argra11 » 02 אפריל 2016, 10:44

1. אני יוצא מהנחה שבשנתיים האחרונות ביצעת בפועל הדברה ל עורבים,יונים,דרורים, שאינם מחוייבים בהיתר הרשות , כל זאת מול פקח הרלוונטי ויש לך האסמכתאות בכתב להתנהלות זאת.(לא הצלחתי להבין זאת מדבריך , אז אני מחדד)

לדעתי , נא לגשת להרט"ג (אם כותבים קיצור , מומלץ בפעם הראשונה לבאר אותו = הרשות הטבע והגנים) , להציג בפניהם את העובדה שאתה מבצע בפועל הדברה ל עורבים,יונים,דרורים, שאינם מחוייבים בהיתר הרשות באישור פקח א' והצג קבלות ואסמכתאות.
תראה להם את דרישת הבט"פ ודרוש היתר\מכתב כאמור בכדי שתוכל לחדש את רשיונותך.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הדברה ירוקה » 02 אפריל 2016, 11:26

א, לגבי הר"ת, צודק.
ב,הטיפול בעורבים ויונים לא בוצע מול הפקח (אין צורך/דרישה חוקית לעשות כן)
ג,הרט"ג מסרבים להמציא מכתב שכזה (חוששים אולי מדעת קהל...), מה גם שמבחינתם, הם כלל לא צד בעיניין.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rubimor » 02 אפריל 2016, 16:01

רשמת "נאמר לי כי כל פעולת פגיעה צריכה להתבצע מול הפקח הרלוונטי והוא זה (הפקח) שייתן את ההיתר".
אתה בטוח ש"כל פעולת פגיעה" לא כולל את הזנים שלפני כן קיבלו פטור מהיתר?
אם אתה בטוח, ואתה יכול עפ"י חוק להמשיך במיגור עם נשק ללא היתר מפקח או מאף אחד אחר, אז ברור שמדובר בפגיעה בחופש העיסוק. זה העיסוק שלך, זה משהו שמותר לך לעשות, ומונעים ממך את זה.
לדעתי תשיג בכתב את ההוראה שמתירה להדביר זנים אלו ללא אישור מהפקח, פקסס אותה ללשכת הרישוי ותרשום שמדובר בפגיעה חמורה בעיסוקך.
אם לא - אני בטוח שעורכי דין מסויימים יעוטו על המציאה. אני לא חושב שאף בית משפט יפסוק כנגדך.
אבל כל זה רק אם אתה בטוח שההחרגה שהיתה בתקופת ההיתרים הגורפים, חלה גם כעת, כי הצירוף "כל פעולה" לא מבטיח.
נ.ב. אם יש לך את הנשק 15 שנה, בקש להעבירו להוראת שעה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הדברה ירוקה » 02 אפריל 2016, 19:38

א, יש הבדל בין מינים מוגנים/פולשים, שמוכרים כבע"ח מוגנים וע"פ חוקי הרט"ג מותר/צריך לפגוע בהם ע"פ היתר מהרט"ג/פקח, לבין "מינים מזיקים", כמו היונה,עורב,דרור, עטלף פירות שאין צורך/דרישה חוקית לבצע פעולות כנגדם.
ב,מדיניות הרט"ג- אנו לא מנפיקים יותר אישורים.... "זה לא התפקיד שלנו...."
עם זה צריך להתמודד.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים