המלצה לתבחין

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

המלצה לתבחין

על ידי tal733 » 03 אפריל 2016, 18:35

שלום לכולם,
אני קצין קרבי במילואים, היה לי שירות צבאי למופת, גם למילואים אני תמיד מתנדב אף פעם לא היו לי בעיות ובסכה"כ מרוצים ממני, למרות זאת המג"ד מסרב לתת המלצה כי הוא לא נותן המלצות כאלה. בנוסף בשלוש שנים האחרונות אני עובד כמאבטח ויש לי רישיון ארגוני אבל זה לא עוזר לי להוציא רישיון פרטי.

יש הצעות למי עוד אפשר לפנות חוץ מהמג"ד.
אני לא מתכוון לעקוף סמכות וללכת למי שמעליו. יש גורם אחר בצבא או מחוץ לצבא שיוכל לעזור לי?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: המלצה לתבחין

על ידי Everest » 03 אפריל 2016, 18:41

"המלצה פרטנית מאת מפקד היחידה בדרגת סא"ל ומעלה או קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה, או מקביל לו בכוחות הביטחון, על גבי מסמך רשמי של הגוף הביטחוני הממליץ, החתום בחותמת הממליץ

תעודת קצין או נגד לפי העניין​"

בהצלחה.

(ובנימה אישית, אם הייתי חייל למופת במילואים והמג"ד היה מסרב לחתום לי כי "לא בזין שלו לחתום"(סליחה על הביטוי, אבל מדבריך הצלחתי להבין שאין לו סיבה אמיתית לסירוב לחתום, והוא סתם מסרב) אז הייתי מתקשר ומסביר לו בנימוס שאם אני חייל כ"כ טוב שתחת פיקודו רשאי לחתום על נשק ארוך התקפי ואוטומטי, אבל יש לו בעיה לתת לי המלצה לאקדח קטן והגנתי באזרחות, אז להבנתי הייתי מבין שזה אומר שיש לו גם בעיה שאני אחתום תחת פיקודו על אותו נשק ארוך, ועל כן אני מתקשה להבין איך אני יכול להמשיך להגיע למילואים תחת פיקודו.
שיבין מזה מה שצריך להבין.)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tal733 » 03 אפריל 2016, 18:49

תודה על התגובה המהירה, השאלה היא- איך אני מגיע לקצין אגף משאבי אנוש המוסמך לתת אישורים כאלה?
יש טעם לפנות למשרד לביטחון פנים בבקשה חריגה או שזה חסר סיכוי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 03 אפריל 2016, 18:54

א) קצין שלישות הוא "קצין משאבי אנוש" למיטב ידיעתי.

ב) חסר סיכוי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bnsagi » 03 אפריל 2016, 19:33

תפנה לשליש היחידה
אם הוא לא יעזור לך - פנה למג"ד עם המלצתו של Everest.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי MotiG » 03 אפריל 2016, 19:48

תפנה לקצינת/משרד הקישור שלך.
אני אמנם קבלתי מהמג"ד שלי, אבל הקישור התפלאו שהוא ענה לי כ"כ מהר ואמרו שיכלו לטפל בזה גם.

בהצלחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי iggykh » 03 אפריל 2016, 20:16

חברים יקרים, גם אישור מקצין העיר עושה את העבודה.
מנסיון אישי...
HK P30SK
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 03 אפריל 2016, 20:20

יש פקידי רישוי שבקיאים יותר בנהלים ויש כאלה שפחות, כאלה שדורשים יותר וכאלה שדורשים פחות.
הכי טוב זה לבוא עם מסמך שמוגדר באופן מפורש באתר המשרד לבט"פ, כי אתה לא תרצה להתווכח עם פקיד רישוי ללא אסמכתא רישמית שמופיעה באתר המשרד, כך שהייתי מוותר על הרעיון של קצין העיר.
אישור מקצין משאבי אנוש שמוסמך לתת אישורים מסוג זה הוא מסמך שמוגדר כקביל, ופקיד רישוי לא יכול להתעלם ממנו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bigben » 03 אפריל 2016, 23:49

iggykh כתב:חברים יקרים, גם אישור מקצין העיר עושה את העבודה.
מנסיון אישי...

מחזק,
אני הגעתי עם המלצת סא״ל ללא תאריך והיא נדחתה, למזלי הבאתי גם אישור מקצין העיר על היותי קצין במילואים (ושאני בשירות מילואים) וזה הספיק לפקיד הרישוי.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי tal733 » 04 אפריל 2016, 06:19

תודנ לכולם אנסה דרך קצין העיר וקצינת הקישור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי bw9 » 04 אפריל 2016, 09:09

אני משרת מילואים במשמר הגבול.

הוציאו לי את הנשמה עד שהחליטו להתייחס לפנייה שלי ובסוף אמרו לי שאני רק דרגת רס"ל וצריך רס"ר. אחרי מספר חודשים!!!
הסברתי להם יפה במהלך כל החודשים האלו שהתבחין שלי הוא לא דרגה במילואים, אלא שירות עבר ביחידה מיוחדת! הם התעקשו שהם מחליטים.

בקיצור, תשים לב מה מבקשים ממך.. אם מבקשים אישור מקצין אגף משאבי אנוש וזהו - אין קשר למילואים בכלל.
שלישות או משאבי אנוש במשטרה לדוגמא.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 04 אפריל 2016, 09:45

bw9 כתב:אני משרת מילואים במשמר הגבול.

הוציאו לי את הנשמה עד שהחליטו להתייחס לפנייה שלי ובסוף אמרו לי שאני רק דרגת רס"ל וצריך רס"ר. אחרי מספר חודשים!!!
הסברתי להם יפה במהלך כל החודשים האלו שהתבחין שלי הוא לא דרגה במילואים, אלא שירות עבר ביחידה מיוחדת! הם התעקשו שהם מחליטים.

בקיצור, תשים לב מה מבקשים ממך.. אם מבקשים אישור מקצין אגף משאבי אנוש וזהו - אין קשר למילואים בכלל.

הגשת ערר?
אם אתה עומד בתבחין של שירות עבר ביחידה מיוחדת, והם מתעלמים מכך ודחו את הבקשה על סמך דרגה שלא קשורה לעניין, אז יש לך סיכוי טוב בערר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 04 אפריל 2016, 10:20

עד כמה שהבנתי רשימת היחידות המיוחדות פותחה בידיעת הגורמים הצבאיים, ומפקדה של יחידה מיוחדת שכזו מודע ואף רגיל לקבל בקשות לרשיון. האם אתה בטוח שאתה שייך ליחידה כזו? האם הגשת את הבקשה להמלצה למפקד היחידה המסוימת הזו?

לגבי ההמלצה, בהגדרה של "קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה" לא מצוין שהוא צריך להיות מיחידת המילואים (בניגוד למפקד היחידה). לדעתי אתה צודק, וההוכחה היא שאנשים אם אישור מקצין העיר (שגם עונה להגדרה הנ"ל) מקבלים את "המלצתם" (עדיין לא ברור למה קוראים לזה המלצה, זה כולו אישור שהנ"ל משרת כך וכך בדרגה כך וכך). בניגוד להמלצה הפרטנית כשמדובר בכבאי למשל, כאן לא מדובר באמת בהמלצה. טוב תעשה הלשכה לרישוי נשק אם תתחבר אוטומטית לאגף כ"א בצה"ל או למשהב"ט ותחסוך מהאנשים את כאב הראש הזה. יש מספיק כאב ראש בתהליך גם ככה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bw9 » 04 אפריל 2016, 11:05

rubimor כתב:

עד כמה שהבנתי רשימת היחידות המיוחדות פותחה בידיעת הגורמים הצבאיים, ומפקדה של יחידה מיוחדת שכזו מודע ואף רגיל לקבל בקשות לרשיון. האם אתה בטוח שאתה שייך ליחידה כזו? האם הגשת את הבקשה להמלצה למפקד היחידה המסוימת הזו?

לגבי ההמלצה, בהגדרה של "קצין אגף משאבי אנוש המוסמך למתן אישורים מסוג זה" לא מצוין שהוא צריך להיות מיחידת המילואים (בניגוד למפקד היחידה). לדעתי אתה צודק, וההוכחה היא שאנשים אם אישור מקצין העיר (שגם עונה להגדרה הנ"ל) מקבלים את "המלצתם" (עדיין לא ברור למה קוראים לזה המלצה, זה כולו אישור שהנ"ל משרת כך וכך בדרגה כך וכך). בניגוד להמלצה הפרטנית כשמדובר בכבאי למשל, כאן לא מדובר באמת בהמלצה. טוב תעשה הלשכה לרישוי נשק אם תתחבר אוטומטית לאגף כ"א בצה"ל או למשהב"ט ותחסוך מהאנשים את כאב הראש הזה. יש מספיק כאב ראש בתהליך גם ככה.

אוסיף ואציין שלמשמר הגבול לא היה צריך להיות שום קשר לנושא בכלל והם הטעו אותי ומשכו אותי במשך מספר חודשים.
אין קשר לאגף המילואים כשאתה מגיע עם תבחין של "שירות עבר ביחידה מיוחדת" וכל שהייתי צריך לעשות הוא להביא אישור מקצין אגף משאבי אנוש.

בשורה התחתונה: צריך לשים לב מה מבקשים!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rubimor » 04 אפריל 2016, 11:25

מעולה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים