שימון הקנה בחלקו הפנימי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
שימון הקנה בחלקו הפנימי
שלום רב,
מחד, ידוע כי אין לירות כאשר יש שמן בקנה.
מאידך, כיצד ניתן להגן על חלקו הפנימי של הקנה מפני חלודה במהלך הנשיאה היום יומית? (במיוחד לאור העובדה כי דווקא חלק זה איננו מצופה/ מושחר) Cz75 b omega(
תודה,
אבינעם
מחד, ידוע כי אין לירות כאשר יש שמן בקנה.
מאידך, כיצד ניתן להגן על חלקו הפנימי של הקנה מפני חלודה במהלך הנשיאה היום יומית? (במיוחד לאור העובדה כי דווקא חלק זה איננו מצופה/ מושחר) Cz75 b omega(
תודה,
אבינעם
- סליקאי ארד

Re: שימון הקנה בחלקו הפנימי
תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
- סליקאי זהב

Everest כתב:תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
את זה עוד לא שמעתי !!!
shay_to כתב:Everest כתב:תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
את זה עוד לא שמעתי !!! %1 %%$0077![]()
לא ידעת שחמצן גורם לחלודה?
ככל שהקנה יהיה פחות חשוף לאוויר, ככה הוא יחליד יותר לאט.
- סליקאי זהב

Everest כתב:תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
זה רציני? :)
עלית על פטנט - לייצר נרתיקים שיוצרים ווקום באיזור הקנה (כן, זה לא הגיוני).
לפותח השרשור:
1. הקפדה על תחזוקת האקדח אחת לתקופה גם אם לא יורים
2. שימון דק ואז יבוש עם פלנלית - השימון לא מתייבש לגמרי, נשארים שאריות קטנטנות של שמן שזה מספיק לשמור על הקנה
- סליקאי זהב

מה שצור אמר, + שתי המלצות:
1) אחרי ירי, לא לשמן בשעות שסמוכות לירי, במיוחד אם הוא היה מאסיבי. תו"ל של שיריונר. שנוי במחלוקת, אבל זהירות יתר בנשק שלך זו לא מילה גסה...
2) אם אתה מנקה לפני ירי (מומלץ מאוד לדעתי, אני תמיד מנקה לפני ואחרי), לא לשמן. לא דק, ולא נעליים. מברשת, חוטר, וצא למטווח. שאריות מיקרוניות של שמן, יגרמו לעליית הלחץ הגבוה גם כך בעת הירי.
1) אחרי ירי, לא לשמן בשעות שסמוכות לירי, במיוחד אם הוא היה מאסיבי. תו"ל של שיריונר. שנוי במחלוקת, אבל זהירות יתר בנשק שלך זו לא מילה גסה...
2) אם אתה מנקה לפני ירי (מומלץ מאוד לדעתי, אני תמיד מנקה לפני ואחרי), לא לשמן. לא דק, ולא נעליים. מברשת, חוטר, וצא למטווח. שאריות מיקרוניות של שמן, יגרמו לעליית הלחץ הגבוה גם כך בעת הירי.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
שלום לך,
אז קודם כל באמת כדאי שתתחזק את האקדח לפחות אחת לשבועיים פתיחה ראשונית ניקויי עם מברשת או אויר דחוס ושימון אם יש צורך.
קיימים בשוק נוזלים/שמנים דחיסים המיועדים לנקות ולהגן על הקנה מבפנים. אני משתמש באוטיס במיוחד לרובים שלי וגם לאקדחים בהם אני לא משתמש על בסיס קבוע.
ואם נאמר את האמת גם שכבת שמן דקיקה ביותר לא תזיק, במיוחד לא בלחצים של 9ממ. חשוב מאוד לשמור על הקנה בחלקו הפנימי ולרוב הוא עשויי מחומרים שאינם מקבלים שכבות שיתוך כגון חלודה. יש לי בגראג' קנה של גלוק שהברקתי אותו לכדי מראה סתם כי הוא נגמר ועשיתי כמה ניסויים מעניינים עליו. הוא חשוף לאלמנטים וחי בלחות די גבוהה. אין עליו אפילו ג'ינג' אחד.
אם כבר, הסלילים אולי עלולים להחליד וגם זה בספק.
אז קודם כל באמת כדאי שתתחזק את האקדח לפחות אחת לשבועיים פתיחה ראשונית ניקויי עם מברשת או אויר דחוס ושימון אם יש צורך.
קיימים בשוק נוזלים/שמנים דחיסים המיועדים לנקות ולהגן על הקנה מבפנים. אני משתמש באוטיס במיוחד לרובים שלי וגם לאקדחים בהם אני לא משתמש על בסיס קבוע.
ואם נאמר את האמת גם שכבת שמן דקיקה ביותר לא תזיק, במיוחד לא בלחצים של 9ממ. חשוב מאוד לשמור על הקנה בחלקו הפנימי ולרוב הוא עשויי מחומרים שאינם מקבלים שכבות שיתוך כגון חלודה. יש לי בגראג' קנה של גלוק שהברקתי אותו לכדי מראה סתם כי הוא נגמר ועשיתי כמה ניסויים מעניינים עליו. הוא חשוף לאלמנטים וחי בלחות די גבוהה. אין עליו אפילו ג'ינג' אחד.
אם כבר, הסלילים אולי עלולים להחליד וגם זה בספק.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

תודה רבה על התגובות.
אז אם הבנתי נכון, שימון דקיק לתחזוקה וניקוי במברשת וחוטר לפני ירי יזום.
אז אם הבנתי נכון, שימון דקיק לתחזוקה וניקוי במברשת וחוטר לפני ירי יזום.
- סליקאי ארד

TsurTriger כתב:Everest כתב:תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
לפותח השרשור:
2. שימון דק ואז יבוש עם פלנלית - השימון לא מתייבש לגמרי, נשארים שאריות קטנטנות של שמן שזה מספיק לשמור על הקנה
*הבהרה למי שצריך ניסוח מרובע: לא באמת קיים נרתיק שימנע כניסה של חמצן לקנה.
הכוונה היא שייכנס כמה שפחות חמצן לקנה, וזה כבר תלוי נרתיק.
בדיוק כמו שלהיכנס מתחת לשמיכה בחורף לא אוטם לגמרי את עבירות החמצן אבל מונע מספיק כניסה של חמצן כדי שתחנקו.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:לפותח השרשור:
מסכים עם הנכתב מעלה.
תחזוקה שוטפת / לפני ירי - אני רק מנקה "על יבש", ללא שימון.
לאחר ירי במסגרת ניקוי הנשק אני משמן את הקנה היטב עם בליסטול ומקפיד להעביר כמה פעמים פאצ'ים יבשים כדי שלא יישאר רטוב בפנים.
Glock 26 GEN4
לא צריך לארוז אקדח בשקית ואקום כדי למנוע חלודה.
בשביל היווצרות חלודה על ברזל צריכים 2 גורמים: חמצן ומים. מכיוון שאין דרך סבירה למנוע מגע של נשק עם אויר, אז מנסים להימנע בהמרכיב השני. נרתיק סגור רק ימנע מהלחות להתייבש, יספוג את הלחות ויגרום לתוצאה הפוכה.
בשביל היווצרות חלודה על ברזל צריכים 2 גורמים: חמצן ומים. מכיוון שאין דרך סבירה למנוע מגע של נשק עם אויר, אז מנסים להימנע בהמרכיב השני. נרתיק סגור רק ימנע מהלחות להתייבש, יספוג את הלחות ויגרום לתוצאה הפוכה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
Everest כתב:TsurTriger כתב:Everest כתב:תדאג שהאקדח יהיה בתוך נרתיק טוב שלא מאפשר כניסת חמצן לקנה.
לפותח השרשור:
*הבהרה למי שצריך ניסוח מרובע: לא באמת קיים נרתיק שימנע כניסה של חמצן לקנה.
הכוונה היא שייכנס כמה שפחות חמצן לקנה, וזה כבר תלוי נרתיק.
בדיוק כמו שלהיכנס מתחת לשמיכה בחורף לא אוטם לגמרי את עבירות החמצן אבל מונע מספיק כניסה של חמצן כדי שתחנקו.
הייתי רוצה לדעת על איזה נרתיק אתה מדבר..באמת שאני לא מבין..אתה מתכוון נרתיק קשיח שסגור כלפי מטה?
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
לא, אני מתכוון לנרתיק שמכסה את כל האקדח(ולא כאלו שהקנה חשוף לאוויר כמו שאתה יכול לראות בשכיחות גבוהה אצל שוטרים).
זה למשל, נרתיק שבו הקנה חשוף לאוויר ולעבירות חמצן גבוהה: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41CRY9MJdFL.jpg
וזה למשל, נרתיק שהקנה לא חשוף לאוויר ואם הנרתיק גם יושב "טוב" על האקדח, אז עבירות החמצן נמוכה משמעותית: http://cdn3.volusion.com/wuczc.futky/v/ ... 1457353286
מי שחושב שזה לא משפיע - שיבושם לו, אני לא באתי להתווכח עם אף אחד, רק להגיד את דעתי.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשמן את הקנה מבפנים, גם לא שימון דק וייבוש.
אבל כל אחד כאן ילד מספיק גדול בשביל להחליט מה טוב בשבילו, אז תעשו מה שבא לכם.
זה למשל, נרתיק שבו הקנה חשוף לאוויר ולעבירות חמצן גבוהה: http://ecx.images-amazon.com/images/I/41CRY9MJdFL.jpg
וזה למשל, נרתיק שהקנה לא חשוף לאוויר ואם הנרתיק גם יושב "טוב" על האקדח, אז עבירות החמצן נמוכה משמעותית: http://cdn3.volusion.com/wuczc.futky/v/ ... 1457353286
מי שחושב שזה לא משפיע - שיבושם לו, אני לא באתי להתווכח עם אף אחד, רק להגיד את דעתי.
בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשמן את הקנה מבפנים, גם לא שימון דק וייבוש.
אבל כל אחד כאן ילד מספיק גדול בשביל להחליט מה טוב בשבילו, אז תעשו מה שבא לכם.
- סליקאי זהב

Everest כתב:בכל מקרה לא הייתי ממליץ לשמן את הקנה מבפנים, גם לא שימון דק וייבוש.
גם אני לא ממליץ, אבל לא בגלל השמן עצמו אלא בגלל האבק/חול שהוא מושך.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר