תבחין רסר במילואים

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תבחין רסר במילואים

על ידי MotiG » 21 מרץ 2016, 14:15

אולי אני מפספס עדכון כלשהו, אז אני אשאל פה להיות בטוח.....

לקח מהר ממה שציפיתי, והאישור לרכוש אקדח הגיע (תבחין = רס"ר במילואים)
אבל, אני כבר בן 39 ועל פי קצינת הקישור שלי, אמור להשתחרר בינואר 2017 (בינואר של גיל 40 יוצאים צווי שחרור)
שזה אומר, שהתבחין מתקיים רק עד מועד זה, כמובן שתמיד אוכל להתנדב, אבל לא רוצה כרגע להתחייב.

שאלתי-
מה אתם הייתם עושים?
רוכשים אקדח או לא?

מוטי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 21 מרץ 2016, 14:28

הייתי רוכש.
הסיכויים שלך לשמור על רישיון קיים יותר גבוהים מהסיכויים שלך לקבל רישיון ללא שום עמידה בתבחין, לאחר שתשוחרר ממילואים.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ramdishon » 21 מרץ 2016, 14:34

הפניתי את השאלה לראש האגף לרישוי כלי יריה.
אדווח מיד כשאקבל תשובה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 21 מרץ 2016, 17:13

יהיה מעניין לראות מה יענו לרם אבל לפחות לפי הפגישה האחרונה עם הרצל קבלו כפי שפורסמה באתר של העמותה זה נראה שעשויים אכן לבטל את הרישיון.

מתוך סיכום הישיבה:

5. מה קורה כאשר בעל רישיון חדל לעמוד בעילה שבגינה ניתן? יהיה עליו לותר על הנשק ובלבד שחלפו פחות מ-10 שנים... היינו אם החזיק בנשק יותר מ-10 שנים ועמד בכל שנדרש במסגרת החידוש , יוכל להמשיך ולהחזיק בנשק (כמצוין בסעיף הבא- 6 להלן).

למי שלא מכיר ניתן לקרוא את הסיכום כאן:

http://www.legalweapon.org.il/about_com ... asp?AID=82

סעיף נוסף מטריד במיוחד בסיכום לדעתי הנו: "15. העלינו את סוגיה של מה קורה לרשיון של אזרח שקיבלו כחוק על סמך תבחין קיים, ולימים התבחין בוטל. יצויין שהאזרח עדיין עומד בתבחין ואין שום פגם בהתנהגותו (ללא עבירות רישוי ואחרות), ועדיין לא חלפו 10 שנים מיום שקיבל רשיון. יהיה עליו לותר על הנשק."

כפי שנרשם בעבר. לדעתי שני נושאים בהולים לטיפולה של העמותה.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 29 מרץ 2016, 12:05

ramdishon כתב:הפניתי את השאלה לראש האגף לרישוי כלי יריה.
אדווח מיד כשאקבל תשובה.

נכון להיום, הנושא בעייתי ומי שישתחרר משירות מילואים אינו עומד בעילה ולכן רשיונו לא יחודש. יחד עם זאת, נעשה מאמץ באגף לרישוי כלי יריה ובמשרד לבט״פ לבטל את ההתיחסות העדכנית של השירות (אי תלות במעמד של סדיר או מילואים) ולהתיחס רק לדרגה עצמה.
לכן לא הייתי מהסס לרכוש היום נשק. העמותה תמשיך להיאבק על נקודה זו. ככל שיהיו בה יותר חברים- כוחה יגדל, לכן נא הצטרפו.
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 29 מרץ 2016, 17:19

ramdishon כתב:
אדווח מיד כשאקבל תשובה.

נכון להיום, הנושא בעייתי ומי שישתחרר משירות מילואים אינו עומד בעילה ולכן רשיונו לא יחודש. יחד עם זאת, נעשה מאמץ באגף לרישוי כלי יריה ובמשרד לבט״פ לבטל את ההתיחסות העדכנית של השירות (אי תלות במעמד של סדיר או מילואים) ולהתיחס רק לדרגה עצמה.
לכן לא הייתי מהסס לרכוש היום נשק. העמותה תמשיך להיאבק על נקודה זו. ככל שיהיו בה יותר חברים- כוחה יגדל, לכן נא הצטרפו.

תודה רם! אתם עושים עבודת קודש - חברים אנא הצטרפו לעמותה !!!!

רם - האם אתם עובדים גם על נושא ביטול מלא של עילה כך שבשל ביטול עילה גם לא יילקח נשק?

תודה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ramdishon » 29 מרץ 2016, 18:13

הנושא הזה עלה כבר בפגישה הקודמת, והתשובה היתה שלילית.
לאור זאת הנושא אינו יורד מסדר היום, ונמשיך להאבק עליו.
זכינו שנכון להיום, גם השר וגם ראש האגף באים בגישה חיובית לנושא הרשיונות, אך אין לצפות לנסים בן לילה.
הבעיה היא שכיום צבע שערם של כל אלו שבאים לחדש רשיונות הוא אפור, וכעת רואים ניצנים של שיער שחור.
מאחר וראש האגף הוא מינוי ארוך טווח (בדרך כלל, ובניגוד למשרת השר), אני מקווה שהשינוי החיובי שראינו לאחרונה יימשך (הנגזרת תישאר חיובית...).
רם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 06 אפריל 2016, 12:35

ramdishon כתב:
אדווח מיד כשאקבל תשובה.

חבר קיבל אתמול מכתב שלילי לאחר שפנה בשל שירות עבר בדרגת קצונה (כבל לא משרת במילואים בשל גיל).

בזמנו נאמר לו שממתינים לאישור השר ויחזירו לו תשובה כמו להרבה אחרים שפנו - כנראה שהשר לא אישר בסוף.

נראה אז שהאמור מעלה לא יקרה...!?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 06 אפריל 2016, 14:26

Max2 כתב:
ramdishon כתב:
אדווח מיד כשאקבל תשובה.

חבר קיבל אתמול מכתב שלילי לאחר שפנה בשל שירות עבר בדרגת קצונה (כבל לא משרת במילואים בשל גיל).

בזמנו נאמר לו שממתינים לאישור השר ויחזירו לו תשובה כמו להרבה אחרים שפנו - כנראה שהשר לא אישר בסוף.

נראה אז שהאמור מעלה לא יקרה...!?

זה לא מחייב.
לפי המצב הנוכחי, הוא קיבל תשובה שלילית בהתאם לתבחינים כיוון שלא עומד בהם.
אם מחר בבוקר השר משנה את התבחינים כך שבעלי עבר מדרגה מסוימת זכאים לרישיון ללא תלות בשירות מילואים פעיל, הוא יוכל להגיש בקשה נוספת ויאושר.
פקידי הרישוי לא יכולים לאגור בקשות על סמך "נחכה להחלטת השר שאולי תאפשר לנו בעתיד לאשר רישיון לאותו אדם".
יש להם פרק זמן מסוים שהם חייבים להתייחס לבקשה, ובסופו של דבר מתייחסים אליה בהתאם להנחיות ולתבחינים באותו הרגע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 07 אפריל 2016, 16:01

פקידי הרישוי במקרה זה כן אגרו את הבקשות שכן על פי מה שהם אמרו היה תבחין כזה על שולחנו של השר שהמתין להתייחסות.
החבר אפילו קיבל מכתב שבו זה צוין ונאמר שיעדכנו אותו ברגע שתהיה החלטה סופית - וכך עשו .
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 07 אפריל 2016, 16:35

מהיכרות עם כמה וכמה פקידי רישוי, מנהלי לשכות וגורמים במטה האגף, אני הייתי ממליץ לא להתייחס לכל דבר שפקיד רישוי או מנהל לשכת רישוי אומרים כ"קדוש".
לכן, לא הייתי ממהר להסיק שהתקבלה החלטה שלילית בנושא על ידי השר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד