מסירת כלי נשק וקניית חדש-וקצת בלאגן

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מסירת כלי נשק וקניית חדש-וקצת בלאגן

על ידי דוד בראל » 06 אפריל 2016, 15:15

אח שלי עומד לפני רכישת אקדח,אבא שלי רוצה לתת לו את האקדח שלו (ברטה 92FS COMPACT) ולקנות אחד חדש (טאורוס סלים),מהי הפרוצדורה שצריך לעבור על מנת לבצע את העברה והרכישה?

ב.היכן ניתן לרכוש טאורוס סלים בצפון ומה מחירו העדכני?

תודה לכל העוזרים
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מסירת כלי נשק וקניית חדש-וקצת בלאגן

על ידי Everest » 06 אפריל 2016, 15:31

2 אפשרויות:
1) אח שלך ניגש עם אבא שלך למשרד לבט"פ ומעביר לו בעלות על האקדח ומקבל אישור רכישה לאקדח חדש במקומו.
2) במידה ואבא שלך קונה אקדח חדש מסוחר, ניתן לסגור עם הסוחר שאבא שלך יעביר אליו את הנשק הנוכחי, יקנה חדש, והנשק ש"נמכר" לסוחר "נקנה" על ידי אח שלך מהסוחר.
סוג של תיווך שיכול לחסוך קצת בירוקרטיה ועצבים מול פקידי הרישוי, ורוב הסוחרים שתקנה מהם נשק חדש יסכימו למהלך כזה ללא "דמי תיווך".
אין לי מושג איפה ניתן להשיג טאורוס, פשוט צריך להתקשר לסוחרים ולשאול למי יש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 06 אפריל 2016, 20:28

מטווח רתע בבאר שבע משווקים את טאורוס בישראל

[url]
http://www.retab7.co.il
[/url]

ייתכן שיש להם slim משומש.
ואולי דגמים יותר חדשים.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 אפריל 2016, 22:43

הנחות יסוד:
1. אבא שלך בתבחין משמר.
2. לאחיך יש אישור עקרוני לקניית אקדח
מכירה לאדם פרטי:
1. אח שלך חייב להגיע לבט"פ לאחר שעבר מטווח בקליבר של הכלי אותו הוא "קונה" (הכשרה) + אישור שהכלי המשומש תקין.
אב + הבן נכנסים למטווח ומסבירים למטווח בשביל מה באו (חשוב מאד ,תאום ציפיות ) אחיך אמור לעבור הדרכה על האקדח של האב ולטווח 50 כדור אז הוא מקבל אישור שהוא ביצע מטווח והכשרה וחובה שיהיה כתוב באישור שהוא טווח בכלי הספציפי של האב והמספר הסידורי של הכלי של האב יופיע במסמך (זה משמש בפועל כאישור תקינות ,אם לא יופיע המסט"ב של האקדח של האב הוא יאלץ לחזור למטווח ושם ידרשו ממנו עוד כסף ל"אישור תקינות" (קרה ופורסם פה בסליק)).
2. אבא מקבל את האקדח חזרה ושניהם ניגשים לבט"פ (אבא עם האקדח , האח עם הניירת) , היום לבט"פ יש להגיע עם תור שנקבע מראש (יש לשכות שאם תגיע ללא תור ותסביר (+אסרטיביות) שזו החלפה כי הרי ידוע שלא ידעת מתי ה"קונה" יגיע ,יכניסו אותך על בסיס "מקום פנוי" , ככה היה לי בעפולה) , בבט"פ שניהם ליד הפקידה ואבא מסביר לה שהבן "קונה" את האקדח שלו ומבקש אישור לקנות אקדח חדש\אחר במקומו היא מבצעת את העברה של הכלי שלו לאח והוא מקבל רשיון זמני ואבא נותן לו את האקדח ולאבא היא נותנת אישור קניה עקרוני לקניה (או רישיון זמני לכלי שנקנה מהמטווח ,ראה סעיף 3) ובא לציון גואל.
3. עם אישור הקניה אבא יכול לחפש לו כלי יד 2 אחר או לקנות חדש\משומש מחנות. אם הוא קונה מחנות אני ממליץ לו לבצע זאת כבר בשלב 1 במטווח מכמה סיבות ,אחת , הוא "חוסך" לעצמו ריצות וכסף על נסיעות,שניים , עכשיו למטווח יש "אינטרס" להיות נחמד לשניהם (הם לא אוהבים החלפות , מצד שני , הוא מין לקוח "שבוי" של המטווח מבחינת מחיר הכלי שהוא קונה) ,שלוש ,יותר "קל" בבט"פ כי הם שם "רק" פעם אחת .
אם אבא קנה בחנות כאמור , שיבצע מטווח במקביל לבן באקדח החדש שלו והוא מקבל "ניירת" לבט"פ בשבילו אותה הוא מגיש בסעיף 2 ומקבל רישיון זמני לכלי החדש שלו והוא יכול ללכת לאסוף אותו מהמטווח.
4. 50 כדור , ממליץ שאבא "יתן" לבן את 50 הכדור שיש לו , ושיציין זאת כי אז האח לא מקבל אישור לכדורים ואב כן.(חוסך נסיעה של הבן חזרה למטוויח לקניית כדורים. האב במילא צריך לחזור לאסוף את האקדח החדש ובשלב זה הוא יכול לקנות את 50 הכדור ע"פ האישור שקיבל בבט"פ. אם אבא לא נותן , האח מקבל מהבט"פ אישור לקניית 50 כדור והוא הולך לאיזה מטווח שהוא רוצה (לא חייב המטווח שהיו בו) וקונה לעצמו 50 כדור.

יש רושם שכל התהליך הוא "כאב ראש" , אבל לדעתי הוא לא , מה שכן הוא "ארוך" ושיתכוננו לכמה שעות טובות. כמו כן , שישאלו במטווח ובבט"פ כל שאלה שבא להם גם הדבילית ביותר בכדי לא להיות מופתע מכל מיני שטויות שקורות.

* בכל התהליך יש תשלומים שונים במטווח וכדאי לברר לפני מה כולל ול"תאם ציפיות" + תשלום אגרות בבט"פ.
* לא יודע איפה אתה גר ,מטווחים עם תודעת שרות מעולה שאני מכיר , רוט ברשל"צ , אמיר שושני בקצרין.
אני ביצעתי את ההחלפה במטווח במגדל העמק (היו בסדר לא יותר , לא פחות) שהכי קרוב לי לבית ( מחיר הכלי 300 ש"ח יותר ממקום אחר אבל "חסכתי" ריצות למרחקים ארוכים (זמן) ודלק , לשיקולך)
* התבחין של אבא ברשיון משתנה ל "מתוקף הוראת מעבר" ,חלק אומרים שאין לזה משמעות , חלק אומרים שיש , מה המשמעות , אף אחד לא יודע. בכל מקרה , בחידוש הבא התבחין של אבא בכל מקרה ישונה ל "מתוקף הוראת מעבר" .

בהצלחה
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 07 אפריל 2016, 06:54

Everest כתב:2 אפשרויות:
1) אח שלך ניגש עם אבא שלך למשרד לבט"פ ומעביר לו בעלות על האקדח ומקבל אישור רכישה לאקדח חדש במקומו.
2) במידה ואבא שלך קונה אקדח חדש מסוחר, ניתן לסגור עם הסוחר שאבא שלך יעביר אליו את הנשק הנוכחי, יקנה חדש, והנשק ש"נמכר" לסוחר "נקנה" על ידי אח שלך מהסוחר.
סוג של תיווך שיכול לחסוך קצת בירוקרטיה ועצבים מול פקידי הרישוי, ורוב הסוחרים שתקנה מהם נשק חדש יסכימו למהלך כזה ללא "דמי תיווך".
אין לי מושג איפה ניתן להשיג טאורוס, פשוט צריך להתקשר לסוחרים ולשאול למי יש.

לגבי 1 : כאמור , האח חייב להגיע לבט"פ לאחר מטווח (הכשרה) + אישור תקינות לאקדח יד 2 ,מה שאומר שלבט"פ כדאי להגיע אחרי המטווח.
לגבי 2 : במטווח במגדל העמק נאמר לי שהעברת הכלי הישן לסוחר לוקחת "מחשובית" כמה ימים ככה שהאח יצטרך לחכות את הימים הללו ורק אז הוא יקבל את הניירת לבט"פ , ככה שמי שממהר שיגש לבט"פ לבד (לדעתי גם יותר יעיל , תהליך שביצעתי לפני 10 ימים)
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד