העברת בעלות מאדם פרטי

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

העברת בעלות מאדם פרטי

על ידי matanB » 07 אפריל 2016, 15:25

שלום רב.
מישהו יכול להסביר לי מה התהליך של רכישת כלי מאדם פרטי?

האם המוכר צריך להגיע איתי למשרד הרישוי יחד עם הנשק והרישיון שלו וזהו? הנשק יעבור אלי עוד באותו יום?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: העברת בעלות מאדם פרטי

על ידי עדן23 » 07 אפריל 2016, 19:10

חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי matanB » 07 אפריל 2016, 19:42

קראתי את הנושא, אך לא הבנתי כמה דברים:
1. מזה האישור תקינות הזה? יש לי אישור מטווח על קליבר זהה. הבנאדם הפרטי שאני רוצה לקנות ממנו את הכלי צריך להגיע יחד איתי אל הלשכה עם הכלי והרישיון שלו. איפה נכנס פה הקטע של האישור תקינות?
2. איך אפשר להתחיל את התהליך לבד בגלל מערכת שלוקח לה כמה ימים להתעדכן?

לסיכום, במידה ויש לי רק אישור מטווח על קליבר זהה, האם אני יוצא מהלשכה עם הכלי שעשינו עליו העברת בעלות ואז ניגש רק למטווח לבצע בדיקת תקינות? (ההי חשוב לי לדעת עם תכלס אני יוצא מהלשכה עם רישיון זמני והכלי שעובר אלי)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 07 אפריל 2016, 20:42

matanB כתב:קראתי את הנושא, אך לא הבנתי כמה דברים:
1. מזה האישור תקינות הזה? יש לי אישור מטווח על קליבר זהה. הבנאדם הפרטי שאני רוצה לקנות ממנו את הכלי צריך להגיע יחד איתי אל הלשכה עם הכלי והרישיון שלו. איפה נכנס פה הקטע של האישור תקינות?
2. איך אפשר להתחיל את התהליך לבד בגלל מערכת שלוקח לה כמה ימים להתעדכן?

לסיכום, במידה ויש לי רק אישור מטווח על קליבר זהה, האם אני יוצא מהלשכה עם הכלי שעשינו עליו העברת בעלות ואז ניגש רק למטווח לבצע בדיקת תקינות? (ההי חשוב לי לדעת עם תכלס אני יוצא מהלשכה עם רישיון זמני והכלי שעובר אלי)

1. מניסיוני , אין מסמך "רשמי" לאישור תקינות , בתכלס ממה שאני ראיתי על הטופס של "ההכשרה"\מטווח יש מספר אופציות שאותם המטווח ממלא. איזה קוטר טווחת , ההכשרה שקיבלת וכו' . על טופס זה הם מוסיפים את המסט"ב של הכלי וכותבים שטווחת בו וזה מתקבל כאישור תקינות.
למי שכבר טווח , קרא פוסט זה http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic ... 22&t=19425 ותשאל את הבחור על האישור תקינות.
תזכור שיש הבדל בין לישכה ללישכה ואין לנו אפשרות לדעת מה ילד יום (או יותר נכון , על איזה צד קם הפקיד בבוקר).
2. לא הבנתי מה זאת אומרת להתחיל לבד.
3.העברתי אליך בהודעה פרטית את מספר הסלולר שלי , אתה מוזמן להתקשר , אשמח לעזור לך.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד