נשק לעכשיו ולטווח רחוק (רשיון חדש)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

נשק לעכשיו ולטווח רחוק (רשיון חדש)

על ידי royazr » 10 אפריל 2016, 17:37

שלום לכל נושאי הנשק בפורום,

בשעה טוב קיבלתי אישור זמני לנשק, וכעת עלי ללכת למטווח ולרכישת נשק.

התייעצתי עם מספר חברי משפחה שמגיעים מתחום הבטחון (בעיקר משטרה), וקראתי גם הודעות כאן בפורום. אני מבין שיש הרבה דעות ותפיסות, ובכל מקרה הנשק צריך להתאים לצרכים שלי \לסיבה שבגללה אני רוצה לשאת נשק.. אז אולי תוכלו לעזור לי, או לפחות לכוון אותי לכיוון הנכון:

קצת על עצמי ושגרת היום שלי-

א. אני היום עובד בעבודה משרדית, באזור המרכז (תל אביב).
ב. אני עו"ד, ולכן חלק ניכר מהעבודה שלי ביום יום היא בישיבה או מול מחשב (למרות שלא רק).
ג. יוצא לי גם לטוס לחו"ל, למרות שלא בתדירות גבוהה מאוד
ד. אני גר באזור בית שמש, נשוי עם משפחה. יוצא לי מדי פעם להגיע לאזור יו"ש (בעיקר גוש עציון) לביקור ברכב - אבל לא בתדירות גבוהה.
ה. אני משרת במילואים שנים רבות, שירתתי ועדיין משרת ביחידה קרבית (לא יחידה "מיוחדת").

מטרת הוצאת רישיון הנשק-

גם אני בעקבות המצב הבטחוני וגל הטרור שכעת אומרים שהוא בירידה, החלטתי לנצל את ההקלה שניתנה למשרתי מילואים - והגשתי את הטפסים המתאימים. אפשר להגיד שהמטרות העיקריות שלי בעניין הנשק הן -

א. הגנה אישית
ב. אני טיפוס תחרותי, אז אולי בעתיד לאחר ש"אשתפשף" - ירי ספורטיבי

מה שאני מחפש בנשק -

נוח לנשיאה ו"עושה את העבודה" - אני מחפש נשק מצד אחד יבצע את מטלת ההגנה האישית באופן יעיל, מצד שני סביר להניח שרוב הזמן אני אשא אותו מתחת לחולצה, לכן הוא צריך להיות יחסית קל ונוח לנשיאה.

אמין ובטוח, לטווח הקצר ולאורך שנים (כמובן, כמובן בהנחה שאנקה\אתחזק גם את הנשק שארכש ע"פ ההנחיות).

אשמח לתגובות, רעיונות, והצעות. אפשר גם בפרטי.

תודה וסליחה על הפוסט הארוך!

רועי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: נשק לעכשיו ולטווח רחוק (רשיון חדש)

על ידי GA1 » 10 אפריל 2016, 17:51

ראה שרשור סמוך:
viewtopic.php?f=1&t=19737

בשורה האחרונה, עבור מה שהגדרת
השבט בחר ברובו גלוק, וכחלופות גם
S&W M&P
CZ

כעו"ד בלבוש מחויט, תוכל לבחון את הדגמים הקטנים יותר (סאב—קומפקט למיניהם). קיימים בכל הסדרות הנ"ל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 10 אפריל 2016, 17:55

ברוך הבא.

לאחר שהגדרת שאתה רוצה אפשרות ספורטיבית נשארו רק אקדחים עם מחסנית דו טורית זאת אומרת אקדח ברוחב בן 30-38 ממ.
אני מניח שלא תרצה אקדח בגודל מלא כך שנשארו רק אקדחי קומפקט.
בתחום הזה יש את הגלוק 19 ואת ה CZP07.
תביא בחשבון שלאדם הלבוש מעונב במשך היום יהיה קשה להסתיר את הכלי.
עצתי לך גש למטווח ראה את 2 הכלים שהצעתי ראה גם כלים אחרים.תבקש לירות בהם לך הביתה תחשוב שוב תתיעץ ותחזור לקנות.
תקרא קצת פה בפורום ותלמד.
אם תרכוש אקדח שבסופו של דבר לא מתאים לך אחת משתיים.או שישב בכספת כאבן שאין לה הופכין או שתחליף אותו בעלות נוספת.
תרגיש חופשי לשאול כל שאלה.

בהצלחה
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 10 אפריל 2016, 18:06

שלום וברוך הבא :)
השילוב של מה שאמרת קצת לא מתחבר...
נשיאה והסלקה נוחה ובעתיד להיכנס לירי מעשי/תחרותי לא מסתדר מכוון שירי מעשי עושים בד"כ עם אקדחי FULL SIZE
גם אפשרי עם קומפקטים שונים אבל שוב גלוק 19 למשל והסלקה בבגדים מחויטים של עורך דין גם לא הולך ממש ביחד.

כמו החבר שמעלי כתב, אם תרצה הסלקה נוחה ומלאה תצטרך לפנות לכיוון הסאב-קומפקטים.
אני אישית ממליץ על סמית שילד, יש גם גלוק 26, CZ RAMI, גלוק 43, ברטה נאנו ועוד...

תציין בבקשה גם אם יש חשיבות לכמות כדורים במחסנית, מהי צורת הנשיאה (נרתיק פנימי/חיצוני)
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Noy_haslik » 10 אפריל 2016, 18:12

הייתי ממליץ לנסות את הגלוק 26, אם הוא לא קטן לך ואתה מרגיש איתו נוח, הרווחת נשק קטן ואיכותי עם יכולת הסלקה טובה יותר.
אם לא, תנסה את הגלוק 19, אני מאוד מבסוט עליו למרות שהוא קצת יותר בולט לעין..במיוחד לעו"ד עם לבוש מחוייט..למרות שגם לזה יש פתרונות %%$0066
*לא התייחסתי לפן של הירי ספורטיבי בגלל שאני פחות מבין בזה ולא רוצה להטעות
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 10 אפריל 2016, 18:21

א. לירי ספורטיבי אפשר להגיע למצב של נשק נפרד, אפילו בבעלות מועדון. לא?
ב. מנגד, לדעתי יש יתרון לקניית מיומנות גבוהה בנשק אותו אתה נושא יום יום.

דווקא הייתי מציע לך לבחון באמת גלוק 19 (לי אישית לא כ"כ התאים בירי).
כי מבחינת גודל הוא אידאלי — מספיק גדול כדי להיות אפקטיבי גם בלי ניסיון, ומספיק קומפקטי להסלקה. אם תלך רחוק, תוכל להסליקו אפילו בקרסול (בדקתי).
נערך לאחרונה על ידי GA1 בתאריך 10 אפריל 2016, 21:19, נערך פעם אחת בסך הכל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 10 אפריל 2016, 18:46

רועי, ברוך הבא.

ההתלבטות שלך מוכרת היטב ולגיטימית. לדעתי האקדח שנותן את התמורה הטובה ביותר בארץ, שהוא פשרה מיטבית ונתמך היטב בארצנו, לנשיאה מוסלקת ואקדח שירות הוא הגלוק 19. היה לי כזה במשך שנים לפני שנכנסתי לירי מעשי. דק, קל, בלי בליטות בצדדים, כוח אש סביר פלוס, נוח להסלקה. אם זה נכנס לתקציב, זה הכיוון שהייתי מציע. הוא גם בקוטר המינימלי המשמש לירי מעשי (9X19 מ"מ).

חשוב גם להגדיר דרגות של הסלקה: הסלקת נימוסין, או הסלקה עמוקה/מוחלטת. זה משפיע ישירות על סוג הביגוד והאקדח שיגרום לך להיראות תמים בעיני צופה לא-מיומן.

הייתי ממליץ להשאיר את הנושא של אקדחי ספורט בצד לעת עתה, לפחות בתור שיקול לרכישת אקדח ראשון, עד שתתפנה לעסוק בירי מעשי. רוב אקדחי הספורט הם קצת יותר גדולים מאקדחים שמותאמים לנשיאה מוסלקת, עם מספר בודד של חריגים:
א. יש הרבה מתחרים שמשתמשים בגלוק 17 לתחרויות. לי אישית האקדח לא מתאים לספורט אבל זה אינדיבידואלי (אני בטוח שתספיק להתנסות).
ב. אקדחי 1911 חד טוריים משמשים לירי מעשי כיום ואף על פי שהם כבדים (בסביבות 1 ק"ג ריק) הם נוחים להסלקה מכיוון שהם דקים.
אבל שוב, עדיף לחשוב על ספורט יותר מאוחר. עדיף ביומיום אקדח שתמיד תוכל לשאת מאשר אקדח לתחרויות. אני מבין אלה שנושא אקדח שמשמש גם לתחרויות (M&P Pro ארוך קנה), אבל אני במיעוט.
ניתן להתחרות גם בענפים אולימיפיים עם אקדחים של המועדון שאינם מותאמים לנשיאה (ירי ביד אחת, בו הדגש הוא יותר על דיוק מאשר על מהירות).

מקווה שהעשרתי. אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן. ושוב ברוך בואך.
ליאור

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי YT » 10 אפריל 2016, 20:46

אפשר להסליק בצורה לא רעה גם גלוק 19 עם חולצה בתוך המכנס.
אני יודע שהלבוש הזה הוא לא הדוגמה המושלמת כי הוא ממש לא מגיע לרמה של לבוש מהודר / חליפת עסקים, אבל זה כדי להדגים את הרעיון.

תמונה תמונה תמונה
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי tkgs » 10 אפריל 2016, 20:57

רועי ברוך הבא.

יש בינינו הרבה מן המשותף, אבל אני חושב שמה שעושה את ההבדל העיקרי זה שאתה גר בבית שמש ומידי פעם נוסע לגוש.
לי יש שילד, שהוא חד טורי, 8 כדורים במחסנית, אחלה אקדח להסלקה ולהסתובב איתו מתחת לבגדים מחוייטים.

בגלל שאתה מסתובב בגוש וגם אזור בית שמש הוא יותר 'בעייתי' לדעתי אתה לא יכול להתפשר על חד טורי. אתה צריך אקדח רב כדורים שבת"א תלך עם המחסנית הקטנה ובגוש תשים מחסנית של 15 כדורים.
תבדוק גלוק 26/19 או sw קומפקט
בהצלחה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי jericho2016 » 10 אפריל 2016, 21:38

הי,
אני גם הייתי במצב די דומה לשלך.
הפורום הזה מדהים ומאד עזר לי בקבלת ההחלטה.
יש כמה נקודות שרציתי לשתף. בסופו של דבר אתה שואל איזה רכב לקנות , והרבה עונים לך "טויוטה" (גלוק). "קורולה" (19).
זו לא טעות, סטטיסטית הם צודקים, אבל אפשר לראות את הדברים אחרת.

לך למטווח, תרגיש, תירה, תריח, תנסה להחליף מחסניות וכו'
לא לכל מטווח יש את כל הדגמים למכירה ו/או להתנסות בירי, ולכן כדאי לעשות סיבוב בכמה מטווחים. עם זאת, מטווח ילווה אותך גם בהמשך הדרך, לכן כדאי לחפש מטווח באזור מגוריך/עבודתך.
לי שינה את כל הגישה בעל מטווח (שבסוף לא קניתי ממנו) שאמר לי כך: "אני מוכר לך שילד, רק אם אתה חותם לי שאתה תמיד מסתובב עם מחסנית שנייה עליך, כי אחת זה חוסר אחריות". אלי הטיעון הזה דיבר (יותר מאשר הטיעון של "עדיף נשק קטן בכיס מנשק גדול בכספת...") ולכן החלטתי ללכת על דו טורי עם 16 כדורים (אפשר גם ללכת על פחות, נניח RAMI עם 12).
G26 - פשוט תנסה ותראה, לי זה לא התאים. המנוסים אומרים שזה תלוי בגודל היד ושעות האימונים.
תקציב - אם כל התקציב ילך על רכישה ולא על אימונים - מה עשינו בזה? לרוב האנשים קשה יותר לירות בסב קומפקט מאשר באקדח בגודל סטנדרטי . אם זה שיקול - תשקול אפילו לקנות יד שניה ולהשקיע את שאר התקציב באימונים. אני הולך פעם בחודש למטווח , זה עולה 100-200 ש"ח, תלוי כמה יורים , וזה מצטבר לאט לאט...
הסלקה- לדעתי אפשר להסליק מצוין גם G19 ודומיו, זה דורש בגדים בגזרה לא כ"כ צמודה ונרתיקים טובים (שעולים גם הם לא מעט...). ברור שלשילד ודומיו יש יתרון עצום מבחינה זו.
מתאר - לאיזה ארוע הכי חשוב לך להתכונן? שוד תכשיטים, פיגוע דקירה, תקיפת רכב ע"י חולית מחבלים. ברור שנדיר למצוא משהו שיתן מענה טוב לכל הנ"ל.

מקווה שעזרתי במשהו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי royazr » 10 אפריל 2016, 22:08

חברים, תודה רבה על התגובות המהירות והמועילות כל כך ועל קבלת הפנים החמה!.. רק רציתי להבהיר/לספר שאני אמנם עו״ד, אבל יועץ משפטי בחברה, כך שאני הולך מסודר (בד״כ ספורט אלגנט עד אלגנט, תלוי ביום ובמצב רוח) אבל ממש לא מעונב. לגבי ירי תחרותי- העלתי את הנושא רק כקוריוז לגבי מחשבה עתידית, זה ממש לא שיקול מרכזי כרגע, השיקול העיקרי הוא הגנה ובטחון ושהנשק יהיה נוח, אמין ובטוח.

אני אתחיל בזה שאלך למטווח ובמידת הצורך אתייעץ שוב.

אחת הבעיות הפרקטיות היותר משמעותיות שלי היא זמן, והעצות (המצוינות אני מאמין) ביותר שקיבלתי כאן אומרות לי להיות סבלני ולבדוק טוב - כי בכל זאת אקדח לא קונים כל יום. עכשיו האתגר הוא לגשר על זה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד