דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

על ידי bnsagi » 14 אפריל 2016, 11:17

אני מציג את התעודה בכניסה למקום מאובטח גם מבלי שיבקשו ממני.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 14 אפריל 2016, 11:30

Everest כתב:אם לא שואלים ולא בודקים, לא מציג כלום.
לצערי במדינה שלנו יש כל מיני כוכבים שמחליטים על דעת עצמם ש"אסור להיכנס עם נשק", שומרים שאין להם מושג מה צריך בכלל לעשות כשמציגים רישיון ומעכבים אותך חצי שעה בכניסה עד שמגיע קב"ט שאומר להם ש"אין בעיה", או שאם אין לך תעודת זהות בצמוד לרישיון נשק(כרטיס פלסטיק + תמונה + מס' זהות על הכרטיס) אז אתה לא יכול להיכנס.
אז אני שואל, למה לנדב מידע שיכול להכניס אותך למצבים לא נעימים?

זה הטיעון העיקרי שלי בנושא. נתקלתי בכוכבים כאלה לא מעט פעמים. פשוט ממציאים נהלים תוך כדי תנועה.

אני הולך עם אקדח מוסלק לחלוטין. לא ניתן לשים לב אליו בשום צורה. אם אין מגנומטר, ואף אחד לא שואל, אני לא אומר כלום. מבחינתי, כמה שפחות אנשים שיודעים שאני חמוש, יותר טוב. רוב האנשים הקרובים אלי ביום יום בכלל לא יודעים שיש לי נשק.

לגבי הוראות לתפעול אירוע, מבחינתי אני לא ממש זקוק להוראות של מאבטח. בסופו של דבר, האחראי הבלעדי הוא אני. איך תמיד מסכמים את זה? "שכל אחד יפעל בצורה שיראה לנכון, מתוך יכולת לקבל את ההשלכות הביטחוניות, החוקיות והמוסריות של מעשיו." קהילת אוחזי הנשק היא קהילה מאוד רגועה ומחושבת. כולם מודעים מאוד לסכנות ולהשלכות, ולא ממהרים כ"כ לשלוף כמו שמנסים לתאר זאת המתנגדים לרישיונות.

אז הגעתי למקום והשומר אומר לי: "אם קורה משהו, אנחנו מתפעלים". היחס שלי להנחייה כזו משתנה בהתאם להשקפתי על האבטחה במקום, וכמובן לסיטואציה בה אהיה נוכח אם וכאשר יתפתח אירוע אמת.

בשדה התעופה, לא אעשה כלום ושום דבר. האבטחה שם רצינית, ואם אנסה לעזור, מלבד העובדה שזה לא מתפקידי, אני עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

אבל אם נכנסתי למקום שהאבטחה בו בדיחה, ואומרים לי שהם אחראים, אני מהנהן וממשיך הלאה בלי להתייחס יותר מידי. אם אחוש סכנת חיים מיידית כלפיי, או כלפי אדם סמוך אלי, כנראה שלא אחכה ל"שכפ"ץ" האנושי שיושב שם למטה, אלה אגן על חיי כשברור לי מהם הסיכונים.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 14 אפריל 2016, 12:08

Digo כתב:בשדה התעופה, לא אעשה כלום ושום דבר. האבטחה שם רצינית, ואם אנסה לעזור, מלבד העובדה שזה לא מתפקידי, אני עלול לעשות יותר נזק מתועלת.

אתה גם כנראה לא תידע כבר האם עשית נזק...

זאת הבעיה העיקרית...אותם אנשים שיודעים יותר טוב מכולם וחושבים שהם טובים מדי להקשיב לאחרים ולציית לחוקים ונוהלים.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Noy_haslik » 14 אפריל 2016, 12:30

מבחינתי חובה להציג רישיון, אין פה בכלל שאלה.(ויכול להיות שגם מבחינה חוקית חייב, אני אחפש את זה יותר מאוחר)
למה לנסות ולהכשיל את המאבטח המסכן? זה לא כ"כ קשה להוציא את הרישיון ולהיכנס בלי בעיה...עדיף מאשר לצפצף ולחזור ולהתעכב סתם...
בסופו של דבר אם יקרה אירוע לכל אחד יש את השיקול דעת שלו ויודע מתי לתת לכוחות שמאבטחים לתפעל את האירוע או מתי להתערב בעצמו..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 14 אפריל 2016, 13:11

Boltik כתב:אתה גם כנראה לא תידע כבר האם עשית נזק...

זאת הבעיה העיקרית...אותם אנשים שיודעים יותר טוב מכולם וחושבים שהם טובים מדי להקשיב לאחרים ולציית לחוקים ונוהלים.

מבחינתי, בעיה גדולה יותר, היא אנשים שחושבים שהם יודעים טוב יותר מימני מה אמרתי...
אז אני כנראה אומר שאני טוב יותר מכולם, ושלא לכבודי לציית לחוקים... נו שויין... אם זה היית רק אתה, לא הייתי טורח להסביר, אבל מכיוון שאנשים נוספים עלולים לטעות, אסביר למה התכוונתי.

ירי, יתבצע על ידי רק במקרה של סכנת חיים מיידית, ולא בשום מקרה אחר. אז אם נכנסתי למקום, ואמרו לי לא לתפעל כי הם אחראים לזה, אני שומע. אבל אם קרה מה שקרה, ועכשיו עומד מולי מחבל, והוא במרחק שנייה וחצי מלדקור אותי. האם אמתין לתגבורת, כי זו ההנחיה שקיבלתי, או שאשלוף ואבצע ירי, ולעזאזל ההנחיות? התשובה שלי ברורה. אין לי שום כוונה למות על מזבח ההנחיות הרשמיות.
עם כל הכבוד להנחיות הרשמיות, במקרה של נשק, שנמצא לגמרי באחריותי, ואני זה שיספוג את תוצאות השימוש בו, אין ולא יהיה תחליף לשיקול דעת ולהיגיון בריא.
ירי רק במצב של סכנת חיים מיידית - וכל הנחייה נוספת מיותרת. אם אין אחת כזו, לא אפעל גם אם אף אחד לא נתן לי הנחייה. אם יש, אפעל, ולא משנה מה אמרו. האם יש יוצאי דופן? כן. בשדה התעופה למשל, אשתדל לא לפעול גם במצב של סכנת חיים. האבטחה שם ברמה כזו, שגם אם אפעל, לא אצא ממצב של סכנת חיים. אבל במקומות אחרים, אפעיל את שיקול הדעת.
זה בסדר, אני עדיין עוצר ברמזור אדום אם הייתם מודאגים.

בנוגע להצגת הרישיון, פעם הייתי ילד טוב. מציג לכולם בלי שום בעיה. אבל אחרי כמה תקריות, שכללו עיכובים מיותרים, שנגמרו בכניסה שלי בלי שום בעיות, הפסקתי. אם שואלים, אענה. אם יש גלאים, אתריע מראש. אבל אם אף אחד לא טורח לבצע בדיקה בסיסית, ואפילו לא לשאול, אני לא מרגיש שום צורך להודיע לכל שומר בסופר שאני חמוש.

אני נושא אקדח כחוק. אני לא צריך להתנצל בגלל זה. הרישיון נמצא עלי, ומי שיבקש לראות אותו, יראה אותו. אני לא יוזם כלום. זו דעתי בכל אופן.

אני מקווה שכל פשוטי העם כאן, אלה שפחות טובים ממני, הצליחו להבין הכל...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 14 אפריל 2016, 13:45

אני אמרתי את דעתי. סליחה שזה פוגע בך אישית, אבל אני רואה בעיה שאנשים מחליטים לעצמם אילו הנחיות טובות עבורם ובאילו הנחיות הם לא זקוקים...במיוחד כשמדובר בשימוש בנשק או בנהיגה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 14 אפריל 2016, 14:00

זו כבר התנסחות שונה. אתה כבר לא מדבר על מי יותר טוב ממי.
אתה צודק. אני אחד מאלו שטורחים לבחון כל הנחייה בפני עצמה. החיים כבר לימדו אותו שהנחיות הן לא קודש. יש בהן חורים, ולכן הדבר החשוב ביותר הוא שיקול דעת. אסור לעבור באדום. אבל אם פתאום יצוץ לי מארב של זורקי אבנים, אני לוחץ על הגז וטס משם, ולא נשאר לעמוד שם כי זו ההנחיה.

אתה מתאר עולם של רצוי. אני מדבר על מצוי. אתה רוצה לומר לי שאתה אף פעם לא עובר את המהירות המותרת, גם כשתנאי הדרך מאפשרים זאת? מצטער. אני לא.
ואם תעמוד בסיטואציה שתיארתי, ויעמוד מולך מחבל, אבל אמרו לך לא לתפעל, לא תעשה כלום? תיתן לו לדקור אותך כי אמרו לך לא לשלוף? אני מקווה מאוד שהתשובה היא לא. החיים לא מחולקים לשחור ולבן. נכון, יש הנחיות, והן חשובות. אבל אני לא פועל כמו רובוט, ומפעיל גם את הראש לפני שאני מחליט. זה אני.
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 14 אפריל 2016, 14:19

יש סיטואציות ויש סיטואציות ותמיד אפשר למצא דוגמה למצב שבו יש צורך לפעול בניגוד להנחיות/חוקים/נוהלים, אבל זה לא מצדיק את ה-STATE OF MIND הכללי שאתה משדר, במיוחד שמדובר בבטיחות וביטחון של סובבים אותך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 14 אפריל 2016, 18:05

Noy_haslik כתב:מבחינתי חובה להציג רישיון, אין פה בכלל שאלה.(ויכול להיות שגם מבחינה חוקית חייב, אני אחפש את זה יותר מאוחר)
למה לנסות ולהכשיל את המאבטח המסכן? זה לא כ"כ קשה להוציא את הרישיון ולהיכנס בלי בעיה...עדיף מאשר לצפצף ולחזור ולהתעכב סתם...
בסופו של דבר אם יקרה אירוע לכל אחד יש את השיקול דעת שלו ויודע מתי לתת לכוחות שמאבטחים לתפעל את האירוע או מתי להתערב בעצמו..

צודק, אבל אתה יודע כמה פעמים עברתי בכניסה, ציפצף, המשכתי ללכת תוך כדי מבט על המאבטח - שנינו עשינו פרצוף של "עזוב אותי באמא שלך" ונכנסתי פנימה מבלי להישאל ולהיבדק.
גם פעם אחת מאבטח צעק עלי "למה אתה לא מציג מראש?!" אבל הוא 1 מתוך 200 סיטואציות אחרות שנכנסתי בלי בדיקה.
(וכן האקדח שלי מוסלק בצורה שאף אחד לא רואה, אין בליטה אין כלום גם לא לעין מיומנת)
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 14 אפריל 2016, 18:13

אתה שוב מרשה לעצמך לפרשן אותי בחופשיות, ולהחליט מה אני משדר, ולמי על סמך כמה שורות שקראת...
ראשית כל אני מפריד את הדיון לשניים: 1)הצגת רישיון 2) ציות להנחיות התנהגות עם הנשק במקומות שונים.

אחזור על עצמי בפעם האחרונה:
אני לא בעד לצפצף על חוקים. אני מדבר על הנחיות, שאמורות להיות מבוססות על היגיון כלשהו. ההיגיון הזה נתון לויכוח וביקורת. אני בשום פנים ואופן לא בעד הכנסת נשקים בערמה למקומות שאסרו כניסה לחמושים. אני מדבר על מקום שהכניסה אליו מותרת בכל מקרה, וכשאף אחד לא מתאמץ לברר אם יש לי נשק, אני לא מרגיש שום צורך לספר לו מיוזמתי, בדיוק כמו שאני לא מספר לו שאני נכנס עם פלאפון. אם התשובה הייתה מעניינת אותו, הוא היה שואל. הסתבך עם האחראי שלו? בעיה שלו. אם הוא היה שואל, הייתי עונה.

כשזה מגיע לנשק האישי שלי, הדבר העיקרי שמעניין אותי הוא החוק.
החוק הגדיר לי מה השימוש המותר בנשק. הוראות פתיחה באש. סכנת חיים מיידית בלבד. זהו. אלה כל ההנחיות שנושא הנשק צריך. כל השאר תוספת.

עכשיו בו נעשה את זה ציורי:
הגעתי למתקן כלשהו, וכמו ילד טוב, הודעתי שאני נושא נשק מוסלק, והצגתי רישיון תקף. המאבטח, מתחיל בתדריך מפורט ומייגע:
המאבטח: במקרה של אירוע אמת, רק אנחנו מתפעלים. אסור לך לשלוף נשק, או לנסות לסייע.
אני: אוקיי
המאבטח: יש לנו צלפים על הגגות, וכיתות כוננות שפרושות בשטח.
אני: פששש... מה אתה אומר...
המאבטח: יש לנו גם גיבוי אווירי על כל צרה שלא תבוא, וכוח עתודה של האו"ם מחכה לטלפון.
אני: תשמע, מסודרים אתם... אשריך גיבור ישראל.

נכנסתי לבניין בשעה טובה, ואז זה קרה. אירוע אמת. שני מחבלים עם סכינים נמצאים בפנים. בלאגן, צעקות, כיתות כוננות רצות, מסוקים באוויר, האו"ם מחפש את חיילי החופש האמיצים כדי לצלם אותם, והופה. הנה הוא מולי. מחבל עם סכין ביד, כולו באטרף. עכשיו הוא רץ אלי. אז נכון אני מאובטח לאללה, אבל הנה הוא כאן, עוד שנייה דוקר אותי... מה אני עושה? שולף ויורה כמובן, ושילך המאבטח לקיבינימט. החוק הגדיר לי שמותר לי להגן על חיי, וזה מה שאני עושה.

מכאן נובע - ההנחיות היחידות שרלוונטיות לנושא נשק, הן ההוראות לפתיחה באש. אם אתה לא בסכנת חיים, אתה לא תירה, ולא משנה מה אמר המאבטח. אם אתה בסכנת חיים, יש לך זכות לירות ולא משנה מה אמר המאבטח. זו בדיוק הכוונה שלי. בסוף, הוראות הפתיחה באש חזקות יותר מכל הנחייה.

אז נכון, כל אחד יגדיר סכנת חיים בצורה שונה, אבל את זה כבר טחנו בלי סוף, והשורה התחתונה ברורה. אתה אחראי. קח החלטה, ותחיה עם התוצאות. אז גם אם אני בשדה התעופה, ואהיה באותו מצב, ההחלטה תהיה שלי. לשמוע להנחיות, ומחבל יהרוג אותי, או לשלוף נשק כמו שמתיר לי החוק, ולקחת סיכון שכוחות הביטחון ירו בי. אבל אני לא מסכן אף אחד אחר בשום שלב, ככה שלדעתי מדובר בהאשמה חסרת שחר.

אז נכון שניתן להביא דוגמאות קיצון לכל דבר, אבל על זה בדיוק דיברנו. מה יקרה כש...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוסע מתמיד » 14 אפריל 2016, 20:14

חבר Digo הרושם שאתה יוצר זה של אחד חכמולוג.
גם אחרי ש - Boltik העיר לך בנושא אתה עדיין מתעקש, אם תהיה השדה התעופה ויקרה משהו אתה תחליט אם לירות
אז לידיעתך מראש אסור לך להסתובב בשדה עם נשק וחובה עליך להפקיד את הנשק בתחנת משטרה בבואך לטרמינל.
ואם כבר נכנסת עם הנשק אסור לך לירות במקום מכל סיבה שתהיה כולל ארוע פח"ע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נוסע מתמיד » 14 אפריל 2016, 20:15

חבר Digo הרושם שאתה יוצר זה של אחד חכמולוג.
גם אחרי ש - Boltik העיר לך בנושא אתה עדיין מתעקש, אם תהיה השדה התעופה ויקרה משהו אתה תחליט אם לירות
אז לידיעתך מראש אסור לך להסתובב בשדה עם נשק וחובה עליך להפקיד את הנשק בתחנת משטרה בבואך לטרמינל.
ואם כבר נכנסת עם הנשק אסור לך לירות במקום מכל סיבה שתהיה כולל ארוע פח"ע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 14 אפריל 2016, 20:18

הכל תלוי במשקפיים שאתה מרכיב. אז עכשיו אני גם חכמולוג. שיהיה. חושב שהסברתי את עצמי מאוד ברור. הבאתי את שדה התעופה כדוגמא. אמרתי במפורש שאני מתנגד לניסיון להיכנס עם נשק מוסלק למקומות בהם הדבר נאסר במפורש. כל הדיבור היה על מקומות בהם מותר להיכנס. לא מתכוון לחזור על השאר שוב.
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי eitan156 » 14 אפריל 2016, 21:06

לדעתי בכל המצבים בהם מותר להיכנס עם נשק ונאמר לך "במקרה אירוע אתה לא מתערב" הכוונה היא : אתה לא יוזם מגע אם אתה יכול להתחפף לאחור. כמובן שאם אתה בסכנה מיידית אתה מפעיל שיקול דעת כאילו היית במקום ללא אבטחה ואז שולף ויורה כי הסיכון גדול יותר מאשר שמאבטח ירה בך בטעות.
דיי ברור שהם פשוט לא רוצים רמבואים שיתחילו לחתור למגע וישגעו את המערכת (+ סיכוי שיפגעו באזרחים תמימים).
מה לגבי מקרים גבוליים בהם יש לך הזדמנות להציל מישהו (לא בן משפחה) אם תיזום מגע? זה כבר על הגבול עם סיכוי נמוך שיקרה במציאות.
לדעתי כן יש חובה להציג תעודה בכל מקום שיש בו אבטחה. אשמח אם מישהו יתן תשובה מוסמכת.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הדק ודופק » 15 אפריל 2016, 08:34

סליקאים יקרים!
בתור מאבטח אני אומר לכם בוודאות. העבודה כבר ככה מספיק קשה כדי להוסיף עליה בלאגן!
ברמת העיקרון רוב המקומות שעובדים בצורה מסודרת עם חברת אבטחה וכו' מונחים ע"י המשטרה מה צריך לעשות איפה ואיך.
בעיניי חובת הצגת רישיון הנשק (פרטי או ארגוני זה לא משנה) היא חובה שנובעת מתוך הבנה שעם כל הכבוד לניסיון שיש לי עם הנשק שלי וגם אם אני פוצח כל בוקר בריצת אלפיים ואחכ יל"מ במטווח אני לא מכיר את ההנחיות של כל מקום ומקום.
ברוב המקומות שאדם נורמטיבי מגיע אליהם בשגרת יומו מערך האבטחה עובד פחות או יותר באותה צורה ואין התנגדות שיהיו עוד חמושים באתר כמו בשדה"ת ודומיו.
כל הנקודה היא במגע עם המאבטח!
המאבטח בכניסה לקניון לדוגמא עוברים על פניו מאות אנשים ובסופו של דבר מתוך כל הקהל הישראלי הרגזן שהוא נפגש איתו שתמיד לא מבינים למה צריך לפתוח את התיק לבדיקה או לעבור במגנומטר ללא צפצוף ותמיד יגיע המשפט "אני נראה לך מחבל" ו"תתחילו לבדוק את מי שבאמת צריך". שני האמירות הללו מגיעות מאזרחים מידי יום ביומו ועשרות פעמים ביום בלי ההבנה הבסיסית שאם אנחנו נבדוק רק את מי שיש לו חזות מזרחית אנחנו נכנסים לכל כך הרבה בעיות אתיות ומשפטיות ומעל הכל נחטא למטרה מכיוון שכיום החזות החיצונית כבר לא יכולה להעיד על מוצאו של האדם והנחת העבודה היא שבודקים כל אדם.
תחשבו על המאבטח שכל היום פותח תיקים ומקבל צעקות!
ואם "בזמן אמת" הוא יתפס שלא גילה שחמוש נכנס לאתר אחת דינו הביתה (ברוב המקומות שמכבדים את עצמם). יוצא שבעצם דווקא אותם אנשים שיש להם רישיון נשק יכשילו את המאבטח על שטות גמורה שיכולה להימנע בשליפת הכרטיס ובזה נגמר הסיפור.
בכל מקרה גם כשיש מגנומטר שער חובה שיהיה גם "נתיב כניסה" ללא מגנומטר שער לטובת נשים בהריון ונושאי קוצב לב וכד' שהמעבר במגנומטר מהווה להם סכנה בריאותית.
ברגע שמישהו פונה ישר ל"נתיב כניסה" הנ"ל אוטומטית לשומר יש 3 אופציות:
א. סיבה בריאותית
ב. אדם חמוש כחוק או שלא כחוק
ג. חכמולוג

בנוגע למקרה א הם נושאים עליהם אישור מוציאים אותו ונכנסים ללא בעייה
בנוגע למקרה ב במידה ומדובר בנושא נשק כחוק הוא מציג את הרישיון מתעכב חצי דקה ונכנס ללא בעיה בידיעה שעזר לשומר לעשות את עבודתו נאמנה. במידה שלא כחוק אז פנטסטי לשומר כי מן הסתם יקבל גמול על כך וברוך השם נמנע פיגוע.
בנוגע למקרה ג (ולא חסר כאלה) אלו האנשים שמחרבנים למאבטחים את העבודה ובמספיק מקומות אותו אדם עלול למצוא את עצמו מנוע כניסה לאתר (תלוי מה עשה).

אוכלוסיית המאבטחים היא ב90 אחוז מורכבת מהאנשים הבאים:
חיילים משוחררים שרוצים לחסוך כסף לטיול
סטודנטים שזה האופציה היחסית סבירה ופחות או יותר מהבודדות שקיימות להכניס קצת כסף לטובת כל ההוצאות שנכנסות תחת הקטגוריה "סטודנט".
פנסיונרים שאין להם כל כך אופציות אחרות.

אלו אוכלוסיות שעובדות באבטחה כי פחות או יותר זה האופציות שלהם..

סליקאים נכבדים ומכובדים!
הסליק מונה כ4950 חברים מתוך כלל מחזיקי הנשק בישראל
אתם האנשים שמבינים מעט או הרבה יותר על משמעות נשיאת הנשק וכל המשתמע מכך.
אני חושב שדווקא מכיוון שאני מבין את המשמעויות ולאור מה שציינתי מעלה אני נוהג להציג תמיד את רישיון הנשק שלי.
גם על מנת למנוע אי נעימות וגם על מנת להקל על המאבטח בעבודתו שצריך לזהות מי יכול להוות איום מתוך עשרות האנשים שהוא רואה.

ולגבי כל מה שקשור לנהלי פתיחה באש:
יש כלל שלמדתי שאומר שבמידה ועברתי על נוהל וטוב יצא מזה אני יקבל צל"ש אבל אם רע יצא מזה אז רע ומר יהיה גורלי.
אם נאמר לכם במקום מסוים שרק הם מתפעלים וכדו' ונתתם למחבל כדור בין העיניים ומנעתם ממנו להמשיך לפגוע באנשים אף אחד לא יבוא אליכם בטענות. מצד שני אתם לא רוצים למצוא את עצמכם בסיטואציה בה נאמר לכם מפורשות לא לתפעל ותיפעלתם ופגעתם בחף מפשע....
לגבי מה שנאמר על כרגע מחבל מולי עיינו 2 שורות למעלה... :razz: :razz:

לא חייבים להסכים איתי אבל זאת דעתי שנובעת נטו מניסיון של העומד בשער.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד