דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק
הדק ודופק כתב:
סליקאים נכבדים ומכובדים!
הסליק מונה כ4950 חברים מתוך כלל מחזיקי הנשק בישראל
אתם האנשים שמבינים מעט או הרבה יותר על משמעות נשיאת הנשק וכל המשתמע מכך.
אני חושב שדווקא מכיוון שאני מבין את המשמעויות ולאור מה שציינתי מעלה אני נוהג להציג תמיד את רישיון הנשק שלי.
גם על מנת למנוע אי נעימות וגם על מנת להקל על המאבטח בעבודתו שצריך לזהות מי יכול להוות איום מתוך עשרות האנשים שהוא רואה.
ולגבי כל מה שקשור לנהלי פתיחה באש:
יש כלל שלמדתי שאומר שבמידה ועברתי על נוהל וטוב יצא מזה אני יקבל צל"ש אבל אם רע יצא מזה אז רע ומר יהיה גורלי.
אם נאמר לכם במקום מסוים שרק הם מתפעלים וכדו' ונתתם למחבל כדור בין העיניים ומנעתם ממנו להמשיך לפגוע באנשים אף אחד לא יבוא אליכם בטענות. מצד שני אתם לא רוצים למצוא את עצמכם בסיטואציה בה נאמר לכם מפורשות לא לתפעל ותיפעלתם ופגעתם בחף מפשע....
לגבי מה שנאמר על כרגע מחבל מולי עיינו 2 שורות למעלה...![]()
![]()
לא חייבים להסכים איתי אבל זאת דעתי שנובעת נטו מניסיון של העומד בשער.
שני דברים:
1) לגבי פתיחה באש - על זה בדיוק דיברתי. פשוט מתעקשים לראות את זה ממקום של זלזול וצפצוף על החוק. אני מסתכל על זה ממקום של החמרה על עצמי. אני הולך לחומרה בכל מקום, גם ברחוב. ולכן כל הנחייה נוספת מיותרת. אין מושג של חתירה למגע אצל אזרחים. זה סוויץ' שאנשים צריכים לעשות. אנחנו לא מכוחות הביטחון. יש סכנת חיים, או לא סכנת חיים. זו ההנחיה בכל מקום שהוא.
2) לגבי הזדהות מול המאבטח. שאלה כנה. פעם הייתי מזדהה בכל מצב, ובכל מקום. אבל קרה לי כמה וכמה פעמים, שעיכבו אותי בלי סיבה ברורה. או כי הבן אדם לא היה סגור על הנהלים ופשוט גרם לי לחכות שם עד שהחליט שמותר לי להיכנס, או המקרה הכי קיצוני, מאבטח מבוגר ששלף דף של נהלים והקריא לי את הנהלים במקום. ברצינות. השאלה היא מה עושים עם זה? זה באמת מטרד רציני.
אז כמאבטח, אני שואל אותך. אני הולך עם אקדח מוסלק לחלוטין. לא ניתן לשים לב אליו בחיים. אם אני נכנס למקום שברור לי לחלוטין שמותר לי להיכנס אליו חמוש, והאבטחה שם לא הדוקה. כלומר, אין גלאים, ואף אחד לא שואל. זה באמת כ"כ נורא אם אני פשוט ממשיך הלאה כרגיל? מה כ"כ קריטי להזדהות מיוזמתי?
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני חושב שצריך להצמיד או להכניס במאמרי האתר את דברי החבר הדק ודופק, אחלה הסבר :)
S&W M&P Shield
Digo כתב:הדק ודופק כתב:
סליקאים נכבדים ומכובדים!
הסליק מונה כ4950 חברים מתוך כלל מחזיקי הנשק בישראל
אתם האנשים שמבינים מעט או הרבה יותר על משמעות נשיאת הנשק וכל המשתמע מכך.
אני חושב שדווקא מכיוון שאני מבין את המשמעויות ולאור מה שציינתי מעלה אני נוהג להציג תמיד את רישיון הנשק שלי.
גם על מנת למנוע אי נעימות וגם על מנת להקל על המאבטח בעבודתו שצריך לזהות מי יכול להוות איום מתוך עשרות האנשים שהוא רואה.
ולגבי כל מה שקשור לנהלי פתיחה באש:
יש כלל שלמדתי שאומר שבמידה ועברתי על נוהל וטוב יצא מזה אני יקבל צל"ש אבל אם רע יצא מזה אז רע ומר יהיה גורלי.
אם נאמר לכם במקום מסוים שרק הם מתפעלים וכדו' ונתתם למחבל כדור בין העיניים ומנעתם ממנו להמשיך לפגוע באנשים אף אחד לא יבוא אליכם בטענות. מצד שני אתם לא רוצים למצוא את עצמכם בסיטואציה בה נאמר לכם מפורשות לא לתפעל ותיפעלתם ופגעתם בחף מפשע....
לגבי מה שנאמר על כרגע מחבל מולי עיינו 2 שורות למעלה...![]()
![]()
לא חייבים להסכים איתי אבל זאת דעתי שנובעת נטו מניסיון של העומד בשער.
שני דברים:
1) לגבי פתיחה באש - על זה בדיוק דיברתי. פשוט מתעקשים לראות את זה ממקום של זלזול וצפצוף על החוק. אני מסתכל על זה ממקום של החמרה על עצמי. אני הולך לחומרה בכל מקום, גם ברחוב. ולכן כל הנחייה נוספת מיותרת. אין מושג של חתירה למגע אצל אזרחים. זה סוויץ' שאנשים צריכים לעשות. אנחנו לא מכוחות הביטחון. יש סכנת חיים, או לא סכנת חיים. זו ההנחיה בכל מקום שהוא.
2) לגבי הזדהות מול המאבטח. שאלה כנה. פעם הייתי מזדהה בכל מצב, ובכל מקום. אבל קרה לי כמה וכמה פעמים, שעיכבו אותי בלי סיבה ברורה. או כי הבן אדם לא היה סגור על הנהלים ופשוט גרם לי לחכות שם עד שהחליט שמותר לי להיכנס, או המקרה הכי קיצוני, מאבטח מבוגר ששלף דף של נהלים והקריא לי את הנהלים במקום. ברצינות. השאלה היא מה עושים עם זה? זה באמת מטרד רציני.
אז כמאבטח, אני שואל אותך. אני הולך עם אקדח מוסלק לחלוטין. לא ניתן לשים לב אליו בחיים. אם אני נכנס למקום שברור לי לחלוטין שמותר לי להיכנס אליו חמוש, והאבטחה שם לא הדוקה. כלומר, אין גלאים, ואף אחד לא שואל. זה באמת כ"כ נורא אם אני פשוט ממשיך הלאה כרגיל? מה כ"כ קריטי להזדהות מיוזמתי?
אני יצייר לך סיטואציה שיכולה בקלות לקרות בגלל המצב הנוכחי..
מאבטח חדש... מקום לא רציני בלי מפקח במקום. ..בלי נהלים מסודרים...
והנה אתה נכנס עם אקדח מוסלק כמו שצריך אלא שבטעות מישהו קלט אותו ורץ להגיד למאבטח שצמהר להזמין משטרה כי לא רוצה לעזוב את העמדה ומצד שני לא באמת יודע מה צריך לקרות. ... עזוב את הבלאגן שייווצר מזה תחשוב על אי הנעימות שיכולה לקרות לך! דרך אגב בכל מקום שמכבד את עצמו יש שלט המחייב נושאי נשק להציג רישיון בתוקף בצמוד לתעודה מזהה למטפאבטח בכ יסה ולהישמע לנהלים.
אתה נושא נשק חוקי ומובנת ההסלקה אך מי שמסביבך לא יודע אם אתה מגיע למאבטח בגלל שאתה איש כוחות ביטחון/מד"א/ כב"א שפטורים מבדיקה בטחונית או חס וחלילה בעל תו נכה חס וחלילה! !! או שאתה אישה בהריון
תעשה מה שאני עושה שאני מגיע למקומות כאלה ואחרים. מחזיק את הכרטיס עצמו ביד בצורה שהסובבים לא רואים מה יש לי ורק הפרונט מופנה למאבטח או לחלופין בארנק בתא "השקוף".
האחוז שתיפול על מאבטח נודניק זהה לאחוז של המאבטח שיחשוש יותר מידי ואף עלול לשלוף נשק בטמטום ולטעון שחש בסכנה!
נכון שזה לפעמים מעצבן אבל עדיף לאבד רגע בחיים מאשר את החיים ברגע.. נכון גם לגבי הכביש וגם לגבי נשק...
תחסוך לעצמך דברים מיותרים. תציג תעודה תיכנס ותדע שעשית את הדבר הנכון לעשות. ..
לא כל מה שנכון לעשות תמיד נוח.
ומניסיוני נכנסתי פעם לתחנה מרכזית ושכחתי להציג רישיון כי הייתי בשיחת טלפון עם קרובים מחו"ל ככה שגם לדבר בשפה זרה וגם בקושי לשמוע הסיחו את דעתי. האקדח היה מוסלק כיאות ( אני כמעט תמיד מסתובב עם פליז/ז'קט ככה שאני תוחב את האקדח עם נרתיק פנימי והפליז מכסה אותו בצורה מעולה ויותר נוח לשלוף במידת הצורך ) אך תייר מעופף נתקל בי וגרם לפליז להתרומם מה שחשף את האקדח המאבטח קלט את האקדח שמע שפה זרה ואני לא רוצה להלאות אותך איזה בלאגן... שכלל שליפת נשק והובלה אחר כבוד למשרדו של הקבט עד להגעת ניידת וכל חטאי היה שבטעות אנוש לא הצגתי רישיון. רק אחרי רבע שעה ושכנועים של הקבט הוא נאות לבטל את הניידת ולעזוב אותי לנפשי.
תחסוך לעצמך גם את האחוז הבודד שתתגלה כנושא נשק בלי שהצגת רישיון לפני כן .
לא רוצה שידעו שאתה חמוש? כשם שאתה מסליק את האקדח כך תסליק את הרישיון ותציג אותו למאבטח באופן שלא יראו אותו.
אם אתה מצליח להסליק אקדח בצורה כל כך טובה בטוחני שקטן עליך כרטיס קטן....
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
Dark Droid כתב:אני חושב שצריך להצמיד או להכניס במאמרי האתר את דברי החבר הדק ודופק, אחלה הסבר :)
תודה לך ידידי...
תאמין לי שכאשר מבטח "מקבל" נושא נשק הוא שמח כי הוא לא צריך להתחיל לחפש בכל המטלטלים שלו...ומסיים איתו בזריקת מבט חטופה על התמונה והתוקף.
בעבר עבדתי במקום שבו ההנחיה הלא כתובה הייתה שהאנשים עם נושא הנשק נכנסים איתו ללא בידוק (בגבולות הטעם הטוב-משפחה/חברים) מתוך ההנחה שאם אותו אדם נושא נשק כחוק הוא מבין את המשמעות של הגנה עצמית ושמירה על הסובבים אותו ולא יקח סיכון לשתף פעולה עם משהו שלא כדין....
בוודאי לגבי כוחות ביטחון על כל סוגיהם, רישיון ארגוני
ולשיקול דעת המאבטח רישיון פרטי...
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
מקובל. למרות שזה לא בדיוק ענה לי על השאלה. אין לי שום בעיה להציג רישיון בלי לעשות מזה עניין. הבעיה היא שנתקלתי ביותר מידי מאבטחים שכן עשו עניין. אבל שיהיה. ההסבר שלך מספק, ולכן אשתדל להציג את הרישיון גם למאבטחים שלא שואלים. נקווה שלא יגרמו לי להתייאש שוב...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Dark Droid כתב:אני חושב שצריך להצמיד או להכניס במאמרי האתר את דברי החבר הדק ודופק, אחלה הסבר :)
+1
באמת אחלה הסבר, כל הכבוד!
אני מקווה שהרבה אנשים יקראו ויפנימו
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
Digo כתב:מקובל. למרות שזה לא בדיוק ענה לי על השאלה. אין לי שום בעיה להציג רישיון בלי לעשות מזה עניין. הבעיה היא שנתקלתי ביותר מידי מאבטחים שכן עשו עניין. אבל שיהיה. ההסבר שלך מספק, ולכן אשתדל להציג את הרישיון גם למאבטחים שלא שואלים. נקווה שלא יגרמו לי להתייאש שוב...
קודם כל שימחת אותי!
דבר שני פשוט תנסה להיכנס לראש של המאבטח!
אם הוא צעיר אז הוא חוזר לממסגרת שפחות או יותר מוכרת (נשק,מדים,שמירות) רק שבצבא יש נהלים מאוד מאוד ברורים ולפני כל פעילות יש תדריך מסודר והפעם לא כל כך. ולא יכול ללכת למקום נורמאלי כי אין לו השכלה/תעודה כזו או אחרת וכשיהיה בתהליכים לאחת כזאת הוא יהיה הסוג הבא של מאבטח...
אם הוא סטודנט תהיה בטוח שמאס כבר משמירות ועושה את זה רק כי זה פחות או יותר מהעבודות הבודדות שיש לסטודנטים בעיקר בשנים הראשונות...
ואם הוא פנסיונר תחשוב על כך שעבר כבר הרבה ומוצא את עצמו בעבודה מאוד לא פשוטה גם פיזית וגם מנטאלית...
שורה תחתונה מאבטח זה אדם שעובד בכך רק כי זה ההיצע הטוב ביותר נכון למצבו... וזו עבודה לא קלה בלשון המעטה שגם השכר בה לרוב לא גבוה בגלל אלא אם כן הוא בוגר יחידה וכד'....
בנאדם שאוהב את התחום מתברג באחת מיני רבות הענפים שתחת משרד הביטחון על כל סוגיהם צבעיהם ומשכורתיהם....
אני מסכים איתך שלאדם נושא נשק יותר פשוט להיכנס ככה בשושו וזהו...
אבל למטבע (וגם לאקדח) יש שני צדדים...הצד שלך והצד של המאבטח או חס וחלילה במקרה של זיהוי טעות צד אחד זה הפרצוף/הגב שלך והצד השני זה הקנה הטעון בידיו של מאבטח מוצף אנדרנלין ברכיים רועדות ולא מיומן בכלל בנשק (בעקבות הטמטום של צורת העבודה בענף האבטחה בישראל)
תאמין לי שטוב?? בטוח לא יצא מזה!!!! במקרה הוא טוב הוא יצליח לכוון בכדור השני/שלישי...במקרה הפחות טוב יכול להיות שיגיע לגמר עד שישים לב שירה לשווא ואף החטיא את מי שהוא כיוון עליו.
תחשוב על התוצאות של סיטואציה כזאת...
והכל יכול להסתיים בהצגת כרטיס זהה בגודלו לכרטיס אשראי שאותו אתה מתכוון להגיש למספר עלמות חן בקניון שיקחו לך את מיטב כספך %%$0088
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
וואו, הרבה תגובות ויצרים בפוסט הזה...
כאשר כתבתי את השאלה, לא הבהרתי, שהכוונה שלי לא היתה אף פעם להכשיל את המאבטח ולהוכיח לו שהוא לא עושה את עבודות ונאמנה (למרות שהוא לא עשה אותה...)
תראו, יש לנו הרבה 'רשיונות' בארנק - קודם כל לכולנו (או לרוב רובנו) רשיון נהיגה - האם כאשר אתם רואים שוטר ברחוב אתם ניגשים להציג לו מעצמכם את רישיון הנהיגה? האם מישהו חושש כאן שמישהו יזמין משטרה כי הוא ראה אתכם נוהגים ולא יודע אם יש לכם רשיון נהיגה?
יש כאלה שיש להם רשיון עו"ד - האם עורכי דין מציגים רשיון בכל פעם שהם מזדהים כעו"ד? אפילו לשופט בבית משפט אין מושג אם האדם שעומד לפניו הוא אכן עו"ד מוסמך... וכבר היו מקרים בעבר...
אותו כנ"ל לגבי רו"ח שמייצג לקוחות מול מס הכנסה או חותם על דוחו"ת.
ורופא... מתי פעם אחרונה ביקשתם מהרופא שלכם להציג לכם את הרישיון שלו לעסוק ברפואה? או לפחות שאלתם אותו אם הרישיון בתוקף?
אז למה שונה רישיון נשק שנושא הנשק צריך להתנדב להציג אותו אם לא מבקשים ממנו.
אין שום חוק שמחייב נושא נשק להציג את הרשיון אם לא מבקשים ממנו.
אם תשימו לב, בכל קניון וכדומה, יש שלט שאומר שהכניסה מותנית באישור לעריכת חיפוש בכלי הנכנס, ובמסגרת זו, אם המאבטח עושה עבודתו נאמנה - הוא צריך לכל הפחות לשאול אם יש נשק.
ודרך אגב במקומות שאסור להיכנס אליהם עם נשק כמו משרדי ממשלה וכדומה (היכן שיש עמדות הפקדה מסודרות) יש שמירה ואבטחה קפדנית ביותר, ומאידך בהרבה מקומות שכתוב שאסור להיכנס עם נשק (כמו בארים וכדומה) אם לא רואים עליך את הנשק אתה יכול להיכנס (ואני לא אומר שזה בסדר - בגלל ששם חל עליך איסור להכניס נשק מכוח זה שבעל המקום אסר עליך - והדיון בעניין היה כבר בפוסט אחר) ומצד שלישי, מי שמסתובב בטרמינל בנתב"ג וכדומה, ישים לב שכל כמה דקות יש כריזה שאומרת "לתשומת לב, חל איסור על נשיאת נשק ברחבי הטרמינל", כך שגם אם אתה עובר את האבטחה הרדודה משהו עם נשק מוסלק, האחריות היא עליך.
בכל מקרה, אני עדין אוחז בדעתי שאני לא צריך להתנדב להציג רשיון נשק אם לא מבקשים ממני או לחילופין בעמדת אבטחה עם שער מגנומטרי שבו בכל מקרה אני "אצפצף" ולכן ברור שזה מחליף שאלה אם יש נשק (או לצורך העניין שומר שעושה עבודתו ומעביר מגנומטר ידני על הנבדק)
ודרך אגב, מי שאמר שמישהו יכול לקלוט את האקדח ולרוץ לשומר - זה לא ישנה אם הראית לשומר רישיון או לא, לפני השומר עוברים כ"כ הרבה אנשים, בטוחני שהוא לא יזכור כל מי שהראה לו רשיון נשק ולכן אם מישהו יגש לאבטחה בקניון ויתלונן על אדם נושא נשק - נאי משער שהבדיקה תהיה שקטה יותר כגון קב"ט שייגש בדיסקרטיות לנושא הנשק ויבקש לראות רישיון, ומי שסיפר שהזמינו לו משטרה ועיכבו אותו רבע שעה בגלל שלא הציג רשיון נשק במקום שמותר היה לו להסתובב עם נשק - אני במקומך הייתי תובע אותם על עגמת נפש...
כאשר כתבתי את השאלה, לא הבהרתי, שהכוונה שלי לא היתה אף פעם להכשיל את המאבטח ולהוכיח לו שהוא לא עושה את עבודות ונאמנה (למרות שהוא לא עשה אותה...)
תראו, יש לנו הרבה 'רשיונות' בארנק - קודם כל לכולנו (או לרוב רובנו) רשיון נהיגה - האם כאשר אתם רואים שוטר ברחוב אתם ניגשים להציג לו מעצמכם את רישיון הנהיגה? האם מישהו חושש כאן שמישהו יזמין משטרה כי הוא ראה אתכם נוהגים ולא יודע אם יש לכם רשיון נהיגה?
יש כאלה שיש להם רשיון עו"ד - האם עורכי דין מציגים רשיון בכל פעם שהם מזדהים כעו"ד? אפילו לשופט בבית משפט אין מושג אם האדם שעומד לפניו הוא אכן עו"ד מוסמך... וכבר היו מקרים בעבר...
ורופא... מתי פעם אחרונה ביקשתם מהרופא שלכם להציג לכם את הרישיון שלו לעסוק ברפואה? או לפחות שאלתם אותו אם הרישיון בתוקף?
אם תשימו לב, בכל קניון וכדומה, יש שלט שאומר שהכניסה מותנית באישור לעריכת חיפוש בכלי הנכנס, ובמסגרת זו, אם המאבטח עושה עבודתו נאמנה - הוא צריך לכל הפחות לשאול אם יש נשק.
ודרך אגב במקומות שאסור להיכנס אליהם עם נשק כמו משרדי ממשלה וכדומה (היכן שיש עמדות הפקדה מסודרות) יש שמירה ואבטחה קפדנית ביותר, ומאידך בהרבה מקומות שכתוב שאסור להיכנס עם נשק (כמו בארים וכדומה) אם לא רואים עליך את הנשק אתה יכול להיכנס (ואני לא אומר שזה בסדר - בגלל ששם חל עליך איסור להכניס נשק מכוח זה שבעל המקום אסר עליך - והדיון בעניין היה כבר בפוסט אחר) ומצד שלישי, מי שמסתובב בטרמינל בנתב"ג וכדומה, ישים לב שכל כמה דקות יש כריזה שאומרת "לתשומת לב, חל איסור על נשיאת נשק ברחבי הטרמינל", כך שגם אם אתה עובר את האבטחה הרדודה משהו עם נשק מוסלק, האחריות היא עליך.
בכל מקרה, אני עדין אוחז בדעתי שאני לא צריך להתנדב להציג רשיון נשק אם לא מבקשים ממני או לחילופין בעמדת אבטחה עם שער מגנומטרי שבו בכל מקרה אני "אצפצף" ולכן ברור שזה מחליף שאלה אם יש נשק (או לצורך העניין שומר שעושה עבודתו ומעביר מגנומטר ידני על הנבדק)
ודרך אגב, מי שאמר שמישהו יכול לקלוט את האקדח ולרוץ לשומר - זה לא ישנה אם הראית לשומר רישיון או לא, לפני השומר עוברים כ"כ הרבה אנשים, בטוחני שהוא לא יזכור כל מי שהראה לו רשיון נשק ולכן אם מישהו יגש לאבטחה בקניון ויתלונן על אדם נושא נשק - נאי משער שהבדיקה תהיה שקטה יותר כגון קב"ט שייגש בדיסקרטיות לנושא הנשק ויבקש לראות רישיון, ומי שסיפר שהזמינו לו משטרה ועיכבו אותו רבע שעה בגלל שלא הציג רשיון נשק במקום שמותר היה לו להסתובב עם נשק - אני במקומך הייתי תובע אותם על עגמת נפש...
- סליקאי כסף

tkgs כתב:וואו, הרבה תגובות ויצרים בפוסט הזה...
ההבדל העיקרי בין הדוגמאות שהצגת לבין רישיון לנשק הוא קודם כל מדיניותה של ממשלת ישראל ושל המשרד לביטחון פנים. דבר שני אל תשווה כמות נושאי נשק ( אקדח ) לבין נושאי הגה/מזרקים וסטטוסקופים וכדו.... דבר שלישי יש ברוב המקומות שלט בכניסה שמחייב הצגת רישיון נשק. אתה מוזמן לחפש אותו כשאתה נכנס לקניון וכד'.
כל נושא הצגת הרישיון נשק כפי שהסברתי באריכות הוא לא לדון על זכאותך להסתובב חמוש במקום פרטי כזה או אחר או על תיפעול אירוע כזה או אחר.
כל הנקודה שלי היא נטו המפגש שלך מול המאבטח ולמנוע מצב בו מאבטח יאלץ להחזיר אותך אחורה כיוון שלא הצגת רישיון ואף במקרים מסוימים לעשות דווקא ולהביא את הקבט וכו או במקרה יותר גרוע שהמאבטח יאבד את פרנסתו בגלל שלא זיהה אדם חמוש וכד'. ואני מדבר מניסיון ששני חברים נשלחו הביתה לאחר שלא איתרו נשק בבידוק הבטחוני וזה עוד היה בתרגיל. אני לא רוצה לחשוב מה יקרה במידה ומישהו יצליח להשחיל נשק לתוך מגדלי עזריאלי או קניון מלחה.
דווקא מסליקאי אני מצפה שיבוא ויבין את חברו לנשק ויציג בפניו רישיון.
אני יגיד לך מה השיטה שלי ותאמין לי שהיא עובדת ב100% וגם חברים שעושים אותו דבר אומרים לי שגם להם זה עובד. והשיטה שלי היא עם ערך מוסף בצידה.
אני ניגש למאבטח בנתיב ללא מגנומטר מכיוון שאני יודע שאני חמוש וקודם כל שואל לשלומו "מה קורה אחי? הכל בסדר? להביא לך משהו לשתות? תודה רבה לך איש יקר." המאבטח באותו רגע מתבלבל כי לרוב הוא "שקוף" סתם מישהו שצריך לעבור דרכו ובדרך כלל לא מתייחסים אליו בצורה יפה. באותו הרגע עשית לו את היום כי התעניינת בו. ואז אני שולף אף הרישיון נשק ואומר לו בצורה יפה "אני חמוש לכן לא הגעתי דרך המגנומטר". באותו שנייה הוא אפילו לא מסתכל על תוקף או משהו ישר אומר לך תכנס הכל בסדר.
גם אם התעכבת כמה רגעים על מנת לתת יחס למאבטח שבסהכ קורע את התחת בשביל שכר זעום ( נע בין 25 ל30 לשעה ובלי יותר צידי אופציות לתוספות/קידום/סיפוק מהעבודה ) עשית לו את היום ותאמין לי שגם אתה מרגיש עם עצמך טוב אחכ בידיעה שעשית טוב על הלב לבנאדם וגם אם אמר לך שהוא ישמח לשתייה 8 שקלים בקבוק שתייה עוד לא רוששו בנאדם ותחשוב על כך שיכול להיות שהוא מת לשתות אבל תקוע בעמדה.
והייתרון המשמעותי הוא לא יעכב אותך לשנייה.
כל הסיטואציה לוקחת בלחץ 20 שניות.
תנסה פעם אחת ותגיד לי מה היה.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
הדק ודופק כתב:
ומניסיוני נכנסתי פעם לתחנה מרכזית ושכחתי להציג רישיון כי הייתי בשיחת טלפון עם קרובים מחו"ל ככה שגם לדבר בשפה זרה וגם בקושי לשמוע הסיחו את דעתי. האקדח היה מוסלק כיאות ( אני כמעט תמיד מסתובב עם פליז/ז'קט ככה שאני תוחב את האקדח עם נרתיק פנימי והפליז מכסה אותו בצורה מעולה ויותר נוח לשלוף במידת הצורך ) אך תייר מעופף נתקל בי וגרם לפליז להתרומם מה שחשף את האקדח המאבטח קלט את האקדח שמע שפה זרה ואני לא רוצה להלאות אותך איזה בלאגן... שכלל שליפת נשק והובלה אחר כבוד למשרדו של הקבט עד להגעת ניידת וכל חטאי היה שבטעות אנוש לא הצגתי רישיון. רק אחרי רבע שעה ושכנועים של הקבט הוא נאות לבטל את הניידת ולעזוב אותי לנפשי.
מעניין שדבר כזה קרה לך, אני רגיל להציג בכל מקום שיש שיקוף וכדומה אבל קרה לי לפני זמן לא ארוך הייתי 'על אזרחי' והצגתי חוגר(לא רגיל) בכניסה לתחנה מרכזית כלשהי והמאבטח לא הכיר את התעודה, ואמר לי תעביר את התיק בשיקוף.
חזרתי ואמרתי לו שיש לי נשק עלי, והוא, (כנראה היה בהלם או משהו כזה) אמר לי בסדר תעבור.
כשעברתי אותו הבנתי את האבסורד שהרגע מאבטח הכניס אותי בלי שהכיר את התעודה...
- מה שאני אומר זה שאתה צריך לשמוח שצוות האבטחה אצלכם שולט בעבודה שלו!
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד

מעניין שדבר כזה קרה לך, אני רגיל להציג בכל מקום שיש שיקוף וכדומה אבל קרה לי לפני זמן לא ארוך הייתי 'על אזרחי' והצגתי חוגר(לא רגיל) בכניסה לתחנה מרכזית כלשהי והמאבטח לא הכיר את התעודה, ואמר לי תעביר את התיק בשיקוף.
חזרתי ואמרתי לו שיש לי נשק עלי, והוא, (כנראה היה בהלם או משהו כזה) אמר לי בסדר תעבור.
כשעברתי אותו הבנתי את האבסורד שהרגע מאבטח הכניס אותי בלי שהכיר את התעודה...![]()
- מה שאני אומר זה שאתה צריך לשמוח שצוות האבטחה אצלכם שולט בעבודה שלו!
בעייתי נושא התעודות הלא מוכרות.
לגבי מקום העבודה שלי
הגישה אצלנו בעבודה היא:
"עדיף לעצור סוסים שועטים מלרדות בפרדות עצלות"
וצורת העבודה היא "מתחילים בריצה ולאט לאט מגבירים את הקצב"
*****נערך*****
נערך לאחרונה על ידי הדק ודופק בתאריך 15 אפריל 2016, 15:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
בעייתי נושא התעודות הלא מוכרות.
הגישה אצלנו בעבודה היא:
"עדיף לעצור סוסים שועטים מלרדות בפרדות עצלות"
וצורת העבודה היא "מתחילים בריצה ולאט לאט מגבירים את הקצב"
וואלה לא הבנתי...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
דיון מעניין
אני אישית לא מציג תעודה ולא מזדהה מיוזמתי כחמוש מהטעם הפשוט לא ל"הדליק" את הסביבה ולמשוך את תשומת הלב של מי שלא צריך.
במקומות שמניסיון רמת היערנות ויכולת האישית של מערכי האבטחה גבוהה יחסית אני מכין תעודה להצגה כדי לא להתעכב יותר מידי ואז גם חוסך מעצמי את העיכוב בבדיקת הכבודה (שיקוף או בידוק ידני).
אני אישית לא מציג תעודה ולא מזדהה מיוזמתי כחמוש מהטעם הפשוט לא ל"הדליק" את הסביבה ולמשוך את תשומת הלב של מי שלא צריך.
במקומות שמניסיון רמת היערנות ויכולת האישית של מערכי האבטחה גבוהה יחסית אני מכין תעודה להצגה כדי לא להתעכב יותר מידי ואז גם חוסך מעצמי את העיכוב בבדיקת הכבודה (שיקוף או בידוק ידני).
- סליקאי ארד

הדיון פה יפה ומעניין, אבל מבוסס על כל מיני הנחות - חלקן מבוססות יותר, וחלקן מבוססות פחות.
לצורך העניין חוקק חוק בנושא: חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור
https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%9D_%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%91%D7%99%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8
סעיף 3 מגדיר את סמכות החיפוש ללא צו
סעיף 4 מגדיר דרישת הזדהות וסמכות תפיסה
סעיף 5 מגדיר סמכויות נלוות
(לפי סעיף 10, אופן ביצוע הפקדה - טרם הותקנו התקנות הנדרשות. איחור קל של יותר מ10 שנים... http://www.haaretz.co.il/st/inter/Hheb/images/hok1.pdf עמוד 14)
בנוסף, במדריך לשימוש והחזקת כלי ירייה מהדורה חמישית אפריל 2012, עמוד 24, כתוב במפורש:
בכניסה למקום אירוע מאובטח חובה להציג למאבטחים בכניסה
רישיון כלי ירייה תקף בצמוד לתעודת הזהות. כלי הירייה יישאר
ברשות בעל הכלי, אלא אם יתבקש להפקידו.
לינק: http://mops.gov.il/Documents/Publications/Firearms/Manuals/%E2%80%8F%E2%80%8FFirearmsBasicManual2012.pdf
לצורך העניין חוקק חוק בנושא: חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור
https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%9D_%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%91%D7%99%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8
סעיף 3 מגדיר את סמכות החיפוש ללא צו
סעיף 4 מגדיר דרישת הזדהות וסמכות תפיסה
סעיף 5 מגדיר סמכויות נלוות
(לפי סעיף 10, אופן ביצוע הפקדה - טרם הותקנו התקנות הנדרשות. איחור קל של יותר מ10 שנים... http://www.haaretz.co.il/st/inter/Hheb/images/hok1.pdf עמוד 14)
בנוסף, במדריך לשימוש והחזקת כלי ירייה מהדורה חמישית אפריל 2012, עמוד 24, כתוב במפורש:
בכניסה למקום אירוע מאובטח חובה להציג למאבטחים בכניסה
רישיון כלי ירייה תקף בצמוד לתעודת הזהות. כלי הירייה יישאר
ברשות בעל הכלי, אלא אם יתבקש להפקידו.
לינק: http://mops.gov.il/Documents/Publications/Firearms/Manuals/%E2%80%8F%E2%80%8FFirearmsBasicManual2012.pdf
- סליקאי כסף

תודה!
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד