טרייד אין (החלפת אקדח באקדח ) במטווח - סוגיה נוספת

פורום העוסק בפרצודורות ומנהלות בנושא רישוי כלי יריה במשרד לבטחון פנים, ישובים זכאים, החלפת תורים, תהיות ושאלות לגבי רישוי בכלל.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

טרייד אין (החלפת אקדח באקדח ) במטווח - סוגיה נוספת

על ידי Warlord » 15 אפריל 2016, 15:17

בהחלפת הנשק הקיים בנשק חדש במטווח (טרייד אין לצורך העניין) האם חובה לעשות שטר מכר על הכלי החדש שאני רוכש, באותו יום שבו אני מוסר את הכלי הישן?
מישהו אמר לי שאם מוכרים את האקדח הישן ולא קונים אקדח חדש באותו מועד, הרשיון מתבטל.
האם זה נכון?
ואם כן, מה הסיבה לכך?

הסיטואציה היא שהכלי החדש שאני מעוניין לרכוש עוד לא הגיע למטווח , אבל כבר יש קונה לכלי הישן.

אותו קונה אמור לרכוש את הכלי הישן מהמטווח ולשלם לי את התמורה.
הוא רוכש במחיר טוב וחבל לי לפספס אותו.
יש הצעות?
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 15 אפריל 2016, 21:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: טרייד אין (החלפת אקדח באקדח ) במטווח - סוגיה נוספת

על ידי ErezA » 15 אפריל 2016, 15:44

תבקש מהמוכר אולי לחכות טיפה זמן תסביר לו את הסוגייה אולי הוא יסכים
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 15 אפריל 2016, 17:36

הפתרונות שביקשתי מיועדים לתרחיש שהקונה לא יסכים להמתין.
מדובר בהמתנה של כעשרה ימים
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 15 אפריל 2016, 21:22

Warlord כתב:בהחלפת הנשק הקיים בנשק חדש במטווח (טרייד אין לצורך העניין) האם חובה לעשות שטר מכר על הכלי החדש באותו יום?
מישהו אמר לי שאם מוכרים את האקדח הישן ולא קונים חדש באותו רגע הרשיון מתבטל.
האם זה נכון?
ומה הסיבה לכך?
הכלי החדש עוד לא הגיע ויש קונה לכלי הישן שירכוש את הכלי הישן (מהמטווח) במחיר טוב.
חבל לי לפספס אותו

אתה קצת מבולבל, וזה ברור לחלוטין. אנסה לעשות לך קצת סדר.

בהחלפת הנשק הקיים בנשק חדש במטווח (טרייד אין לצורך העניין) האם חובה לעשות שטר מכר על הכלי החדש באותו יום?
מישהו אמר לי שאם מוכרים את האקדח הישן ולא קונים חדש באותו רגע הרשיון מתבטל.

אני מבין שיש לך קונה ושהאקדח החדש טרם הגיע. לא ברור לי למה אתה מערב את החנות.
שהקונה יקבע פגישה בבט"פ. תגיע לשם יחד איתו. תפקיד את האקדח בכניסה. תשבו מול הפקיד. תמלאו שטר מכר על האקדח הישן. המוכר יקבל רישיון, אתה תקבל אישור על מכירה. הקונה עכשיו הבעלים הגאה של האקדח הישן שלך ומאותו רגע יש לך 3 חודשים לרכוש אקדח חדש (מומלץ כי הפקיד/ה ירשום על אישור המכירה כי הוא מהווה אישור לרכישת אקדח חדש, כי לא כל החנויות מכירות את זה).
(קוריוז: למשך תקופה של 3 שבועות לשניכם יש רישיון על האקדח שלך)

הכלי החדש עוד לא הגיע ויש קונה לכלי הישן שירכוש את הכלי הישן (מהמטווח) במחיר טוב.
חבל לי לפספס אותו

כשיגיע הכלי החדש תקנה אותו מהמטווח.

אני לגמרי יכול להבין את הרצון לעבור דרך המטווח כדי לחסוך הגעות למשרד לבט"פ. עם זאת, אתה למעשה יוצר מחויבות בינך לבין מטווח מסוים. אם לדוגמא, אותו מטווח יקלע לקשיים כאלו ואחרים (שריפה, פשיטת רגל, וכו' וכו') אתה יכול למצוא את עצמך תקוע.
מקווה שעזרתי.
אתה גם מוזמן לשלוח הודעה פרטית עם טלפון ונקשקש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Warlord » 15 אפריל 2016, 21:38

היי אמיתי.

תודה על העזרה.
למעשה אני מודע למה שאמרת, אבל:
א. אין תורים קרובים בבט״פ.
ב. בכל מקרה נצטרך לעבור דרך המטווח כדי שהקונה יטווח בנשק שלי ויקבל אישור מטווח ואישור תקינות.
ללא המסמכים האלה, אין טעם להגיע לבט״פ. תקן אותי אם אני טועה.
ג. בדרך שאני דיברתי עליה אני והקונה לא חייבים ללכת לבט״פ יחד.
אנחנו נפגשים במטווח פעם אחת וכל אחד הולך לדרכו (ולבט״פ בנפרד).
ד. המטווח הספציפי שאני מדבר עליו הוא הכי יציב בארץ להערכתי ואין לי כל דאגה.
ה. אשמח לדבר איתך בפרטי. אתה נשמע כמו בחור שמתמצא בתחום.
ו. שבת שלום
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitaikl » 16 אפריל 2016, 11:40

Warlord כתב:היי אמיתי.

תודה על העזרה.
למעשה אני מודע למה שאמרת, אבל:
א. אין תורים קרובים בבט״פ.
ב. בכל מקרה נצטרך לעבור דרך המטווח כדי שהקונה יטווח בנשק שלי ויקבל אישור מטווח ואישור תקינות.
ללא המסמכים האלה, אין טעם להגיע לבט״פ. תקן אותי אם אני טועה.
ג. בדרך שאני דיברתי עליה אני והקונה לא חייבים ללכת לבט״פ יחד.
אנחנו נפגשים במטווח פעם אחת וכל אחד הולך לדרכו (ולבט״פ בנפרד).
ד. המטווח הספציפי שאני מדבר עליו הוא הכי יציב בארץ להערכתי ואין לי כל דאגה.
ה. אשמח לדבר איתך בפרטי. אתה נשמע כמו בחור שמתמצא בתחום.
ו. שבת שלום

א. תמיד אין תורים בבט"פ. צריך לקבוע תור ואז להתקשר כל יום ולראות אם התפנה משהו יותר קרוב. זה מחייב גמישות
ב. נכון חלקית. הקונה צריך להביא אישור על ירי בכלי עם קוטר זהה, רצוי גם כלי זהה, אך לא ממש מחויב. המטווח צריך לתת לו אישור הדרכה ואישור על ירי בכלי. הקונה משלם סדר גודל של 150-200 ש"ח על ההדרכה ועוד 150-200 ש"ח על התחמושת והירי. מניסיוני, המטווח לא יאפשר לו ירי באקדח שלך. הם לא מכירים את האקדח שלך ואיך הוא מתוחזק ולא ירצו לחשוף את עצמם לתביעות וכו'. את אישור התקינות על הכלי הקונה צריך לספק. יש לו 3 שבועות אחרי הקניה לעשות זאת - הוא הולך למטווח, משלם 150-200 ש"ח, אחד מאנשי המטווח יורה כמה כדורים, ממלא טופס תקינות והוא צריך לפקסס אותו למשרד
ג. נכון. אבל אמרת שהכלי שהזמנת מתאחר ושהקונה לחוץ
ד. לא יודע באיזה מטווח מדובר. בכל תחום אפשר ליפול
ה. שולח לך מספר טלפון בפרטי
ו. ומבורך :)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 16 אפריל 2016, 13:48

ב. נכון חלקית. הקונה צריך להביא אישור על ירי בכלי עם קוטר זהה, רצוי גם כלי זהה, אך לא ממש מחויב. המטווח צריך לתת לו אישור הדרכה ואישור על ירי בכלי. הקונה משלם סדר גודל של 150-200 ש"ח על ההדרכה ועוד 150-200 ש"ח על התחמושת והירי. מניסיוני, המטווח לא יאפשר לו ירי באקדח שלך. הם לא מכירים את האקדח שלך ואיך הוא מתוחזק ולא ירצו לחשוף את עצמם לתביעות וכו'. את אישור התקינות על הכלי הקונה צריך לספק. יש לו 3 שבועות אחרי הקניה לעשות זאת - הוא הולך למטווח, משלם 150-200 ש"ח, אחד מאנשי המטווח יורה כמה כדורים, ממלא טופס תקינות והוא צריך לפקסס אותו למשרד

ממש ממש לא נכון , גם שאתה מגיע אחד ל3 שנים לחידוש הם לא מכירים את האקדח שלך , בגלל זה יש בדיקה.
ביצעתי החלפה לפני 3 שבועות וכמה ימים , הקונה ירה באקדח שלי וקיבל אישור ירי/הדרכה + על האישור הדרכה צויין המסט"ב של האקדח שעליו הוא עבר הכשרה וזה התקבל בבט"פ כאישור תקינות (שום איש מהמטווח לא ירה באקדח הישן שלי).
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי uriler » 19 אפריל 2016, 14:07

argra11 כתב:

ממש ממש לא נכון , גם שאתה מגיע אחד ל3 שנים לחידוש הם לא מכירים את האקדח שלך , בגלל זה יש בדיקה.
ביצעתי החלפה לפני 3 שבועות וכמה ימים , הקונה ירה באקדח שלי וקיבל אישור ירי/הדרכה + על האישור הדרכה צויין המסט"ב של האקדח שעליו הוא עבר הכשרה וזה התקבל בבט"פ כאישור תקינות (שום איש מהמטווח לא ירה באקדח הישן שלי).

כנ"ל, את האקדח שלי רכשתי דרך מטווח (מי שמכר לי רכש שם אקדח חדש), ולא זכור לי שהמטווח ביצע בדיקה מעבר למשהו על הדלפק לפני שאני ביצעתי בו אימון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי uriler » 19 אפריל 2016, 14:09

Warlord כתב:בהחלפת הנשק הקיים בנשק חדש במטווח (טרייד אין לצורך העניין) האם חובה לעשות שטר מכר על הכלי החדש שאני רוכש, באותו יום שבו אני מוסר את הכלי הישן?
מישהו אמר לי שאם מוכרים את האקדח הישן ולא קונים אקדח חדש באותו מועד, הרשיון מתבטל.
האם זה נכון?
ואם כן, מה הסיבה לכך?

הסיטואציה היא שהכלי החדש שאני מעוניין לרכוש עוד לא הגיע למטווח , אבל כבר יש קונה לכלי הישן.

אותו קונה אמור לרכוש את הכלי הישן מהמטווח ולשלם לי את התמורה.
הוא רוכש במחיר טוב וחבל לי לפספס אותו.
יש הצעות?

אולי תוכל לעשות משהו זמני למול המטווח?
לקבל מהם נשק אחר "בהשאלה", שהאימון עליו יהיה תקף גם לכלי החדש שלך, ואז תוכל להוציא עליו שטר מכר למול המטווח ולהחליף אליו, ואז להחליף שוב כשהנשק החדש שלך יגיע?
תצטרך לשלם פעמיים לבט"פ את העמלה של החלפת הכלי (משהו כמו 30 ש"ח אם אני זוכר נכון), אבל כך גם לא תישאר ללא נשק, גם לא תעכב את הקונה וגם לא תהיה לחוץ.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי tkgs » 21 אפריל 2016, 14:28

אני לא מבין משהו.
הקונה גם ככה לא יכול לקבל את האקדח עד שיגיע לבט"פ - אז למה אתה צריך למסור לו את הנשק כבר עכשיו ושסתם ישב בחנות/מטווח?
תעשו הסכם כתוב ויום-יומיים לפני התור בבט"פ תיפגשו בחנות ותעשו את שטר המכר. אולי עד אז יגיע כבר האקדח שאתה הזמנת וככה כולם יהיו מבסוטים... אפילו תיקח טרמפ על התור שלו לבטפ, תלכו יחד ושבאותו תור יעשו לשניכם את ההחלפות.
דרך אגב, פעם אחרונה כשהייתי בלהב, היה שם מישהו שעשה טרייד אין על האקדח שלו. הוא עשה הזמנה על אקדח ושילם להם את ההפרש, והם אמרו לו שלא ישאיר עכשיו את האקדח שלו אלא שיזמין תור לבט"פ ויבוא יום לפני ואז "יזדכה" על האקדח שלו ויקבל את שטרי המכר.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים