עמידות של אקדחים למכות ונפילות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עמידות של אקדחים למכות ונפילות

על ידי itamar » 19 אפריל 2016, 10:48

ברוב המקרים כל גוף שמוציא מכרז לרכישת כלי נשק מבצע את הבדיקות של עצמו, וקובע גם את "חליפת הבדיקות" שבהם אותם כלי הנשק צריכים לעמוד.
כן יש גם מכרזים תפורים ליצרן מסויים, ויש יצרנים שבעזרת קשרים משפיעים על הבדיקות ולפעמים גם משכתבים עבור המזמין את המסמך כדי לייצר עבורם יתרון יחסי על המתחרים.
ברוב המקרים הצבא האמריקאי מבצע את הבדיקות שלו בבסיס פיקטיני, ה-FBI מבצע את הבדיקות שלו (להלן מבחן הפריזבי בו נכשל הגלוק), וגם יחידות מיוחדות (SOCOM) עושות את זה בעצמן. להלן ה-H&K SOCOM שנולד כתוצאה ממכרז תפור.

אני לא מכיר דוחות של ה-BATF בנוגע לאיכות כלי נשק במובן שאנחנו מתכוונים אליו כאן.
כמה שאני יודע הארגון הזה עוסק באכיפה של ייצור ויבוא של כלי נשק, והפעילותשהוא עושה מול תעשיית הנשק נוגעת יותר בעניינים הנוגעים לבטיחות ועמידה ברגולציה.

לגבי כל מיני סדנאות עינויים שעוברים כלים וסרטים ביוטיוב - אני מתייחס לזה בתור קוריוז ובידור ולא בתור בדיקות רציניות.

לגבי פריכות של צינות של גלוק - אני לא חושב שיש פה ויכוח.

ואת כל אחד שמוכן להתווכח, אני מזמין להפיל את הצינה של הגלוק הפרטי שלו על הרצפה עם השמיניה למטה.
אם כולם כל כך בטוחים שלא יקרה כלום - אז לא צריכה להיות בעיה נכון?

ובתור הערה אף אחד מגופי הבדיקה "הרשמיים" לא עושה בדיקה כזו כי מטרת הבדיקות היא לבדוק את תפקודו של הכלי כמכלול שלם בתנאים מסויימים ולא את חלקיו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 19 אפריל 2016, 18:15

אריק

הלינק שלך זה בדיוק הסרטון שדיברתי עליו (הסרטון של MAC ).
מנושא המים אני מתעלם כי הסרטון בעניין זה לדעתי מבושל וזה כבר הוכח.
לעניין העמידות למכות מה שמראים שם הוא דווקא אות כבוד ל vp. בינינו לא בטוח שהגלוק היה עובר התעללות כזו וממשיך לירות ולהוציא כדורים.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 19 אפריל 2016, 19:35

כשאתה עושה כזאת בדיקה התוצאות אקראיות.לא ניתן לסמוך על זה.
איתמר הגדיר את זה כקוריוז וזה מה שזה.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Boltik » 19 אפריל 2016, 20:05

גרמתם לי להיכנס לגוגל ולהיזכר בנשכחות.
ב-MIL STD יש תקן שלם (800 עמודים) כיצד לבצע בדיקות עמידות למפגעי סביבה שאחת הבדיקות היא TRANSIT DROP TEST. במקרה של חפץ בגודל ומשקל של אקדח הבדיקה כוללת (בלי להיכנס לפרטים) 26 נפילות מגובה 122 ס''מ.
אני לא יודע האם אקדחי שרות אכן עוברים את הבדיקה הזאת ומניח שכן, אבל נפילה מגובה כשלעצמה היא בדיקה לגיטימית ותיקנית לגמרי.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 19 אפריל 2016, 21:04

טוב אז נתחיל בקצת סדר,
הבחור בסרטון עם ה VP9 הוא Tim Harmsen ולא James Yeager
James Yeager לא נחשב פה לכלום ושום דבר!!! רשיון הנשק שלו נשלל בגלל הפה הגדול שלו (וכן החזירו לו אותו כי הוא חזר בו ושינה את גרסאתו), ואני מציע ממך לא ללמוד ממנו כלום. אם אני מצליח להבין (ואני מצליח) אני די יודע מאיפה למדת את הבסיס שלך בירי, אז רק כדרך אגב ג'יימס ייגר מסטלבט עליכם ולא מעט. (שליפה דריכה לדוגמא?) שדרך אגב, מסמרתי אותו כשהוא עם כדור בקנה ואני "מבזבז זמן על דריכה"
שמע ידידי, הוא פחדן שמסתתר מאחורי פה גדול, שברח והשאיר את חבריו למות בשטח (ככה אומרים) https://www.youtube.com/watch?v=q5KPr53rSe4 (או ככה זה ניראה)
אני לא הייתי מצטט ממנו או לומד ממנו כלום. לא בירי לא כאדם לאדם ובטוח לא מרוח הלחימה. ראה יותר מדיי סרטים עשה קעקועים של ילד בן 14 נהיה שוטר ראה עוד סרטים הלך לעבוד בתור פרייבט קונטראקטור, שם נגמרו הסרטים שהוא רואה עכשיו הוא גם התסריטאי גם הבימאי וגם השחקן הראשי.
בקיצור, רוצה ממי ללמוד? קבל:
https://www.youtube.com/watch?v=FaCpOt9xVy4
https://www.youtube.com/watch?v=O_4q5dTo_Bg
https://www.youtube.com/watch?v=Mdc7Q-IC5GQ
https://www.youtube.com/watch?v=lUKD-timXZE
https://www.youtube.com/watch?v=QLT88nEs5XI
https://www.youtube.com/watch?v=O4MOIJH5aAU
ויש עוד לפחות עוד 20.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 19 אפריל 2016, 22:36

ערב טוב.

בואו באמת ״נעשה סדר״:

גלוק 34- אכן התבלבלתי בשם של הבחור מ MAC ואכן כפי שאמרת קוראים לו טים ולא ג׳יימס , אבל שנינו מתכוונים לאותו בחור (הבחור עם הזקן).

לגבי כל יתר האמור בפוסטים שלי בשרשור זה (כל מה שאמרתי בעניין הסרטון פרט לשמו של אותו בחור): אח יקר , במחילה, יש מצב שלא הבנת אותי.

אני בשום אופן לא אמרתי שצריך ללמוד מאותו טים. אם תשים לב אמרתי בדיוק ההיפך, שהסרטון שלו בעניין ה vp שנוי במחלוקת, מבושל בחלקו ושאני אישית בוחר לא להאמין לו.

עוד אני אמרתי שדווקא הסרטון שלו בעניין ה vp בכל הקשור לשבר ומכות מהווה פרסומת טובה לכלי הזה, בניגוד לכוונתו הברורה של טים.

כידוע הגלוק לא עבר את מבחן הפריסבי והvp עבר משהו ה ר ב ה יותר גרוע בסרטון ועדיין המשיך לירות.

אריק ידידי אתה צודק שלא מדובר במבחן מדעי כיוון שכאשר אתה מטיח את הכלי בבול עץ או מטרת ברזל או מעיף אותו קיבינימט באוויר, אין לך שליטה איפה בדיוק הוא יפגע, אבל שאתה עושה את זה פעמים רבות אחת אחרי השניה כפי שהיה בסרטון, בגדול כיסית את מירב האפשרויות ולמרות שזה לא מדעי (אגב, גם מבחן הפריסבי לא מדעי) זה בהחלט נותן אינדיקציה מסוימת ליכולת הכלי לספוג מכות חזקות מאוד ולהמשיך לתפקד.

כמו שהציע איתמר, אם יש מישהו שמוכן לנדב את הגלוק שלו למבחן דומה למבחן שטים העביר את ה vp בסרטון, שכולל הטחה חוזרת ונשנית בבול עץ ובמטרות ברזל, נפילה מגובה ולקינוח דריסה עם SUV, לדעתי התוצאות לא יפתיעו.....

נחזור לגלוק 34,:
יכול להיות שאותו ג׳יימס ייגר מסתלבט על יחידות שונות של מדינתנו האהובה בלי להרחיב (אשמח אם תפנה אותי) אבל אני לא מתרגש.

ללא קשר לשרשור זה,,ברשותך אני אצור איתך קשר בפרטי. הייתי מעוניין להתייעץ איתך על נושא מסוים.

לגבי הסרטונים ששלחת הם מעניינים. תודה.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 20 אפריל 2016, 13:54

סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 20 אפריל 2016, 14:14

שמו ניר ממן.
הפרצוף מוכר לא זוכר מהיכן.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 20 אפריל 2016, 15:06

פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי glock34 » 20 אפריל 2016, 16:18

קראתי בעיון את מה שכתבת בקשר ל VP9 ואני איתך באותה דיעה 100% הוא מעביר אותו שם עינויים ++ והוא עדיין יורה? זה כבר בונוס ופרסומת לאקדח. ובכלל מה שהוא אומר בתחילת הוידאו שזה האקדח נשיאה שלו בעצמו. פשוט עם עניין החול, הוא מאכיל אל האקדח חול דרך בית ההדקים בטמפרטורה נמוכה מאוד ואז הכל מכווץ ויש כביכול בעיות עם ההדק.
גם הוא לא אחד האנשים שהייתי מקבל מהמם לקחים לגבי נשקים או לחימה אבל סתם כדרך אגב מאחר ששמו עלה (בטעות) נתתי את משנתי לגבי ייגר. יש לו בעיה קשה מאוד עם אנשים (כולל את רוב הישראלים וכוחות הביטחון) שלא מסתובבים עם כדור בקנה והוא טורח להזכיר זאת בכל פעם מחדש, למרות העובדה שאני שולף דורך ופוגע בראש מ10 מטר לפני שהוא שולף ופוגע במטרה מ 3 מטר. הצעתי לו לעשות וידאו ולפרסם אותו, הוא לא ענה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 20 אפריל 2016, 17:41

גדול.
חג שמח אחי.
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 20 אפריל 2016, 21:00, נערך 2 פעמים בסך הכל.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 20 אפריל 2016, 18:13

בקיצור, מש"ק לוט"ר שעף על עצמו, אבל כל הכבוד לו שהצליח למנף את עצמו ככה.
שימו לב איך הוא עומד מול 20 חניכים שמכוונים אליו נשק...
אתמול באימון ירי מעשי, אחד מהחברים שיחרר כדור בשלב התרגול היבש, מעניין מה היה קורה אם המדריכים שלנו היו עומדים מול קו היורים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Warlord » 20 אפריל 2016, 20:57

לעניין עמידות ה vp למים ובוץ / חול הייתי מעיין בסרטון הבא:
https://m.youtube.com/watch?v=eJr453erCAc&autoplay=1

הוא קצת חופר אבל מי שהנושא מעניין אותו / שוקל רכישה של הכלי הזה כמוני ימצא בו עניין.

למותר לציין שהוא סותר בבירור (באופן לא מהוקצע, יש לומר, אך אנו כמובן מסתכלים בתוכן הקנקן ולא בקנקן עצמו) את כל מה שטים / MAC טוען לגבי מידת עמידות הכלי למים / בוץ.

מי שראה את שני הסרטונים לא יכול שלא לפקפק במניעיו של טים בפרסום הסרטון שלו.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 20 אפריל 2016, 21:50

כמו שכתבתי בעבר.
לכל מיני אנשים ביוטיוב אינטרסים שונים.
צריך לקחת בערבון מוגבל.
תלך בדרך היותר קשה ותחפש בפורומים.שם הסיכוי שימשהו יהיה משוחד הוא פחות.
כמו פה אנשים מעלים כל מיני נקודות שבסרטון לא תראה.מצד שני זה מתיש.
בהצלחה.
תמשיך לעדכן.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 21 אפריל 2016, 06:57

אני אישית אחרי שדיברתי אם ידידי glock34 ארוכות בנושא הVP9 והסרטון של טים מה MAC
לא מוכן לפסול שום אקדח על סמך מקרה בודד ויאמר לזבות HK שעד עכשיו הם מוצאים מוצרים באיכות מעולה
והם לוקחים אחריות על הכלים שלהם.

בינתיים לא ראיתי ושמעתי טענות שכאלו מרחבי הרשת לגבי הVP9 אז אני מאמין שזה מקרה פרטני ולא מייצג
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד