דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

על ידי GUSS » 15 אפריל 2016, 22:34

עכשיו הרסת שרשור למופת, המביא את התעוזה ,הנחישות , היוזמה, האילתור והחתירה לאי מגע לידי ביטוי,
על מה נתחרבש עכשיו?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי amitaikl » 16 אפריל 2016, 01:43

GUSS כתב:עכשיו הרסת שרשור למופת, המביא את התעוזה ,הנחישות , היוזמה, האילתור והחתירה לאי מגע לידי ביטוי,
על מה נתחרבש עכשיו?

LOL
הנושאים הרגילים:
עלויות תחמושת
מדיניות הבט"פ
כן גלוק/לא גלוק
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הדק ודופק » 16 אפריל 2016, 19:41

amitaikl כתב:הדיון פה יפה ומעניין, אבל מבוסס על כל מיני הנחות - חלקן מבוססות יותר, וחלקן מבוססות פחות.
לצורך העניין חוקק חוק בנושא: חוק סמכויות לשם שמירה על ביטחון הציבור
https://he.wikisource.org/wiki/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A1%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%9C%D7%A9%D7%9D_%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%A8%D7%94_%D7%A2%D7%9C_%D7%91%D7%99%D7%98%D7%97%D7%95%D7%9F_%D7%94%D7%A6%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8

סעיף 3 מגדיר את סמכות החיפוש ללא צו
סעיף 4 מגדיר דרישת הזדהות וסמכות תפיסה
סעיף 5 מגדיר סמכויות נלוות
(לפי סעיף 10, אופן ביצוע הפקדה - טרם הותקנו התקנות הנדרשות. איחור קל של יותר מ10 שנים... http://www.haaretz.co.il/st/inter/Hheb/images/hok1.pdf עמוד 14)

בנוסף, במדריך לשימוש והחזקת כלי ירייה מהדורה חמישית אפריל 2012, עמוד 24, כתוב במפורש:
בכניסה למקום אירוע מאובטח חובה להציג למאבטחים בכניסה
רישיון כלי ירייה תקף בצמוד לתעודת הזהות. כלי הירייה יישאר
ברשות בעל הכלי, אלא אם יתבקש להפקידו.

לינק: http://mops.gov.il/Documents/Publications/Firearms/Manuals/%E2%80%8F%E2%80%8FFirearmsBasicManual2012.pdf

תודה רבה תבורך משמים!
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GA1 » 16 אפריל 2016, 22:22

:lol:
איתמר, רק תשאיר חתימה, לא צריך טקסט נוסף...
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 16 אפריל 2016, 23:22

אולי אני לא יודע לקרוא אבל בשום מקום מהמקורות שהובאו לא כתוב שעל בעל רשיון נשק להתנדב להציג את הרשיון מבלי שהתבקש למעט לפי ההנחיות באירוע המוני מאובטח (לא בקניון או מרכז קניות)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yuval » 17 אפריל 2016, 07:40

יעשה כ"א מה שהוא מבין, אבל שלא יבכה עם יעוקב / יוטרד / תוזמן משטרה וכיצ"ב.

לגבי מקומות בילוי כמו פאבים - ההוראה שאסורה הכניסה עם נשק למקום (עם שילוט מתאים) באה ממשטרת ישראל ולא מבעל העסק!!
לגבי משרדי ממשלה בתי משפט ועוד ... גם כן ההוראה היא ממשטרת ישראל.

בכניסה למקומות התקהלות (קניון מוגדר ככזה) יש אבטחה ובדיקת חפצים, למה אני צריך להכשיל את המאבטח?
בדרך כלל (ואנא מי שאומר שזה לא כך יואיל בטובו לציין היכן זה היה) התהליך הוא כזה:
1. כאשר אני מתקרב למאבטח אני כבר מחזיק את הרשיון ביד מוסתר היטב.
2. כשאני מגיע למאבטח אני מציג את הרשיון כך שרק הוא רואה מה יש לי ביד.
3. מקבל בתגובה "תודה רבה"
4. ממשיך בדרכי ...

עד היום התגובה הכי רחוקה היתה " אתה יודע שיפוג תוקפו של הרשיון בעוד חודש / שבוע / מחר?"
והתשובה שלי " כן, תודה רבה"

לגבי תדרוך, עברתי בשתי רמות:
1. בהיכל התרבות - "באת להנות, המקום מאובטח, אתה לא מתערב בדבר, תודה"
2. באחד ממפעלי התעשיה הבטחונית, מקום בו גם חתמתי על הכנסת כלי עבודה, הכנסת מחשב (מבחינתם גרוע יותר מנשק, דרש ליווי צמוד של המארח) ניתן לי לקרוא את ההוראות של המקום בנושא נשק (דקה בערך) לחתום על זה שקראתי והבנתי, המאבטח במקום הקריא לי את ההוראות וחתם שהקריא לי אותן. זה נראה מסורבל אבל לקח פחות זמן מההוראות לגבי המחשב ובדיקתו.

כמו שאמרתי בעבר, גם עם הנשק מוסתר היטב בתיק, אני מציג את הרשיון תמיד!
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 17 אפריל 2016, 07:59

yuval כתב:יעשה כ"א מה שהוא מבין, וגו'
כמו שאמרתי בעבר, גם עם הנשק מוסתר היטב בתיק, אני מציג את הרשיון תמיד!

כמוכן , מומלץ כדרך חיים קצת לשים את עצמנו בנעליו של הזולת ,במקרה זה בנעליו (הלוחצות והבלויות) של המאבטח המצוי (הרצוי נמצא בסעיף תקציבי אחר). ב90% מהמקרים מדובר באבטחה כסת"ח (שגם היא כבר הצילה חיים) , אז למה לסכן את פרנסתו של פלוני? , קצת כבוד לעבודתו של אחר.
נשגב מבינתי איך נושא כל כך שולי הדורש קצת התחשבות מגיע ל4 דפים.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Digo » 17 אפריל 2016, 08:42

argra11 כתב:כמוכן , מומלץ כדרך חיים קצת לשים את עצמנו בנעליו של הזולת ,במקרה זה בנעליו (הלוחצות והבלויות) של המאבטח המצוי (הרצוי נמצא בסעיף תקציבי אחר). ב90% מהמקרים מדובר באבטחה כסת"ח (שגם היא כבר הצילה חיים) , אז למה לסכן את פרנסתו של פלוני? , קצת כבוד לעבודתו של אחר.
נשגב מבינתי איך נושא כל כך שולי הדורש קצת התחשבות מגיע ל4 דפים.

מסכים. זו הסיבה היחידה שבגללה הסכמתי עם "הדק ודופק". אני לא קונה את כל מקרי הקיצון של "בסוף ירו בך ובכול מי שסביבך כי לא היזדהית". אני עדיין חושב שטכנית, לא יקרה כלום ושום דבר אם אכנס למקום שמותר לי להיכנס אליו, בלי להזדהות.
אבל הדק דיבר על משהו אחר. הוא דיבר על להסתכל על האדם שבצד השני. מיהו, מהם הקשיים שאיתם הוא מתמודד, המאפיינים שלו, ומה אני יכול לעשות כדי לעזור. ועם זה אני לא מתווכח.

לגבי עיכובים בכניסה - לי הכי גרוע, קרה בכניסה למכללה מסויימת. נכנסתי לשם רק פעם אחת, אז אני לא יודע מה קורה שם בדר"כ. מאבטח מבוגר שלף לי דף עם נהלים, לגבי פינוי, קריאה לכוחות הביטחון וכדו', כשהשורה התחתונה היא: אל תתערב. עיכב אותי לכמה דקות טובות. וזה היה פשוט מרגיז. הקבוצה איתה הגעתי כבר המשיכה פנימה, ואני התעכבתי סתם כי הצגתי רישיון מיוזמתי. אף אחד לא שאל, אפילו לא בדקו תיקים.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הדק ודופק » 17 אפריל 2016, 19:39

אני שמח מאוד שכוונתי הובנה ומקווה להבא שאנשים יבינו שלהציג רישיון לנשק זה הדבר הכי נכון לעשות ולא חסר סיבות.

כמובן שאני לא מדבא על אנשי שירות וכד' שהדבר האחרון שהם צריכים לעשות זה להציג רישיון אלא דווקא על נושא הנשק המצוי.

והיה ומישהו עיכב אתכם מסיבה כזו או אחרת מעט סבלנות עוד לא הרגה אף אחד. ...ולכו תדעו מה יש לו לומר.

לפעמים דווקא לעצור רגע ולהתעכב על המאבטח בכניסה אפילו לשם אמירת שלום זה הדבר הכי טוב שעשיתם באותו יום....

בקיצור אני תמיד עם אצבע בהדק אבל מצד שני יד על הדופק לראות שאני לא פוגע סתם במישהו או בפרנסה שלו
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי TsurTriger » 17 אפריל 2016, 22:16

אין ספק שהמצב הבטחוני הגביר את העירנות, של כל הגורמים.
אין צורך להקשות על עבודתם ומלאכתם של אחרים.
להציג רישיון לוקח בדיוק עוד 10 שניות מזמננו.
וגם כאשר המאבטח התעכב טיפה יותר על הרישיון (כנראה בדק תוקף וכדו), אז גם ה-30 שניות הנוספות ששאל אותי לת.ז שלי לא הרגה אף אחד. החזיר לי את הרישיון ואמרתי לו תודה.

אף אחד פה לא תחת כיסוי וצריך לבדוק מערכי אבטחה כאלה או אחרים של מקום כזה או אחר. אל תקשו על אנשים שגם כך העבודה שלהם לא הכי קלה שיש, בתנאים לא הכי נעימים שיש.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארציאל » 19 אפריל 2016, 01:43

לא שואלים, לא עונה.
שואלים, עונה.
עם כל הכבוד והסימפתיה למאבטחים אין זה מתפקידי ואין לי זמן וחשק לנחש את נהלי האבטחה של המקום.
להדק ודופק, החתימה שלך מלחיצה... אני מקוה שהאצבע בהדק רק מול מטרה ;)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי YT » 19 אפריל 2016, 18:32

ואחרי כל הדיבורים פה, באחד מהמקומות שאני פוקד באופן יומיומי, גם כאשר אני מציג את רישיון הנשק מראש ביוזמתי, תמיד, ללא יוצא מהכלל, אני זוכה לשאלה: "יש לך נשק?" בווליום גבוה ומיד לאחר מכן גם הכרזה במכשיר הקשר: "אזרח חמוש נכנס למתחם!".

נהדר, לא?
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 19 אפריל 2016, 19:44

YT כתב:ואחרי כל הדיבורים פה, באחד מהמקומות שאני פוקד באופן יומיומי, גם כאשר אני מציג את רישיון הנשק מראש ביוזמתי, תמיד, ללא יוצא מהכלל, אני זוכה לשאלה: "יש לך נשק?" בווליום גבוה ומיד לאחר מכן גם הכרזה במכשיר הקשר: "אזרח חמוש נכנס למתחם!".

נהדר, לא?

:lol: :lol:
כניסה של סלב... מה יש?
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי YT » 19 אפריל 2016, 20:08

Digo כתב:
YT כתב:ואחרי כל הדיבורים פה, באחד מהמקומות שאני פוקד באופן יומיומי, גם כאשר אני מציג את רישיון הנשק מראש ביוזמתי, תמיד, ללא יוצא מהכלל, אני זוכה לשאלה: "יש לך נשק?" בווליום גבוה ומיד לאחר מכן גם הכרזה במכשיר הקשר: "אזרח חמוש נכנס למתחם!".

נהדר, לא?

:lol: :lol:
כניסה של סלב... מה יש?

אם כבר סלב, לפחות היה דואג לי לליווי צמוד ושלט גדול שכתוב עליו "נושא נשק"...
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 19 אפריל 2016, 20:12

YT כתב:אם כבר סלב, לפחות היה דואג לי לליווי צמוד ושלט גדול שכתוב עליו "נושא נשק"...

אף פעם לא מזיק לבקש...
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד