אקדח בכספת במלון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח בכספת במלון

על ידי גיל7 » 20 אפריל 2016, 10:54

אני התייחסתי לדיון בסוגית כספות בבית, ולדעה שעלתה קודם לפיה עדיף לשים נשק בכספת ביתית אליה יש גישה לבני בית אחרים. בענין ההתאבדויות, אני אישית מכיר אחד יותר מדי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Noy_haslik » 20 אפריל 2016, 11:16

לא יודע מה איתך אבל אני הייתי רוצה שלאשתי תהיה גישה לכספת ולאקדח במקרה שהיא תצטרך..הילדים זה כבר סיפור אחר..לפחות עד שיהיו מספיק בוגרים
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 20 אפריל 2016, 13:49

גיל7 כתב:אני התייחסתי לדיון בסוגית כספות בבית, ולדעה שעלתה קודם לפיה עדיף לשים נשק בכספת ביתית אליה יש גישה לבני בית אחרים. בענין ההתאבדויות, אני אישית מכיר אחד יותר מדי.

גם אני מכיר אישית אחד יותר מדי ולא היה מעורב שם שום כלי נשק.
כספת לארון תרופות ? כספת לחבלים ? כספת לחלון ?
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גיל7 » 20 אפריל 2016, 17:08

Noy_haslik - יש צדדים לכאן ולכאן. בכל מקרה, אני רציתי להוסיף את הממד של מחשבה על הגבלת גישה לאנשים בתוך הבית, ולא רק מניעת גניבות.
argra11 - נראה לי שאתה מבקש לקחת את הדיון לשאלה של מדיניות לכלי נשק באופן כללי. אני לא התכוונתי להבט הזה, שיש לו הרבה מאד השלכות ושאלות. אם אתה רוצה לדון בנושא הזה - אין בעיה. אבל צריך להתחיל אותו "מלמעלה". האם הבסיס הוא שציך לאפשר כלי נשק לרבים, או שזו צריכה להיות אפשרות רק למעטים תחת קריטריונים מחמירים. כך או כך עניין השימוש בכספת נוספת במקרה שיש אחת לתכשיטים, הוא בכלל לא העיקר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 אפריל 2016, 17:18

גיל7 כתב:Noy_haslik - יש צדדים לכאן ולכאן. בכל מקרה, אני רציתי להוסיף את הממד של מחשבה על הגבלת גישה לאנשים בתוך הבית, ולא רק מניעת גניבות.
argra11 - נראה לי שאתה מבקש לקחת את הדיון לשאלה של מדיניות לכלי נשק באופן כללי. אני לא התכוונתי להבט הזה, שיש לו הרבה מאד השלכות ושאלות. אם אתה רוצה לדון בנושא הזה - אין בעיה. אבל צריך להתחיל אותו "מלמעלה". האם הבסיס הוא שציך לאפשר כלי נשק לרבים, או שזו צריכה להיות אפשרות רק למעטים תחת קריטריונים מחמירים. כך או כך עניין השימוש בכספת נוספת במקרה שיש אחת לתכשיטים, הוא בכלל לא העיקר.

ממש לא , אתה כתבת משפט אותו הדגשתי בקו ובו ציינת "עובדה".
ככה גם מדברים ומדברות קבוצות אשר כן לוקחות את הדיון למדיניות כלי הנשק.
לצערי , לא פעם הם "מצטטים\ות" משפטים שנושאי כלי יריה אומרים ומסיימים\ות את המשפט באימרה "אפילו אתם מסכימים לכך , עובדה הנה הציטוט".
בגלל שאין לי שום רצון "לירות לעצמי ברגל" , אני מראה לך איך משפט תמים יכול לשמש כטיעון שאחר כך אתה תצטרך להתמודד מולו.
במיוחד שהעובדות הנכונות כלפי נשק פרטי מראות אחרת. ותזכור להפריד בין נשק ארגוני לנשק פרטי .

קיבלת , טוב .... לא קיבלת , אשריך.
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גיל7 » 20 אפריל 2016, 17:47

argra11 כתב:ממש לא , אתה כתבת משפט אותו הדגשתי בקו ובו ציינת "עובדה".
ככה גם מדברים ומדברות קבוצות אשר כן לוקחות את הדיון למדיניות כלי הנשק.
לצערי , לא פעם הם "מצטטים\ות" משפטים שנושאי כלי יריה אומרים ומסיימים\ות את המשפט באימרה "אפילו אתם מסכימים לכך , עובדה הנה הציטוט".
בגלל שאין לי שום רצון "לירות לעצמי ברגל" , אני מראה לך איך משפט תמים יכול לשמש כטיעון שאחר כך אתה תצטרך להתמודד מולו.
במיוחד שהעובדות הנכונות כלפי נשק פרטי מראות אחרת. ותזכור להפריד בין נשק ארגוני לנשק פרטי .

קיבלת , טוב .... לא קיבלת , אשריך.

מי שהטיעונים שלו הם ציטוט של גולש אלמוני, נו, שיהיה לו לבריאות.
חג שמח לך ולכל בני ביתך
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 20 אפריל 2016, 18:34

גיל7 כתב:מי שהטיעונים שלו הם ציטוט של גולש אלמוני, נו, שיהיה לו לבריאות.
חג שמח לך ולכל בני ביתך

מי שמשתמש בטיעונים האלו, מצליח בינתיים לא רע. כרגע יש רגיעה, כי הטרור משתולל, וכולם בעד הנשקים. נחכה שהמצב ירגע ואז נדבר. אלו שמדברים נגד נשקים לא מדברים עובדות. או לפחות, לא במה שאני מגדיר כעובדות (נתון שנבדק והוכח מעבר לכל ספק בצורה הניתנת למדידה). הם מנגנים על רגשות של הציבור, ומנסחים כל מיני משפטים נחמדים, ומציגים אותם כעובדות.
argra11 פשוט נתן דוגמה פשוטה מהפוסט שלך. "הרבה מאוד". כמה הרבה? לא ברור. לא מדדת, ואין פרמטר ברור למדידה כזו. ברור לי שלא התכוונת לרעה, אבל זה בדיוק הכלי שמשמש את אלו שכן מקדמים את האג'נדה המצמצמת.
האמת פשוטה. לא צריך אקדח כדי לרצוח, או כדי להתאבד. הדרכים הן רבות, ומי שבאמת רוצה, יצליח. עם האקדח או בלעדיו.
argra11, גם מסדין אפשר לעשות חבל... אל תשכח לנעול גם את הסדינים בבקשה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 20 אפריל 2016, 19:02

Digo כתב:
גיל7 כתב:מי שהטיעונים שלו הם ציטוט של גולש אלמוני, נו, שיהיה לו לבריאות.
חג שמח לך ולכל בני ביתך

מי שמשתמש בטיעונים האלו, מצליח בינתיים לא רע. כרגע יש רגיעה, כי הטרור משתולל, וכולם בעד הנשקים. נחכה שהמצב ירגע ואז נדבר. אלו שמדברים נגד נשקים לא מדברים עובדות. או לפחות, לא במה שאני מגדיר כעובדות (נתון שנבדק והוכח מעבר לכל ספק בצורה הניתנת למדידה). הם מנגנים על רגשות של הציבור, ומנסחים כל מיני משפטים נחמדים, ומציגים אותם כעובדות.
argra11 פשוט נתן דוגמה פשוטה מהפוסט שלך. "הרבה מאוד". כמה הרבה? לא ברור. לא מדדת, ואין פרמטר ברור למדידה כזו. ברור לי שלא התכוונת לרעה, אבל זה בדיוק הכלי שמשמש את אלו שכן מקדמים את האג'נדה המצמצמת.
האמת פשוטה. לא צריך אקדח כדי לרצוח, או כדי להתאבד. הדרכים הן רבות, ומי שבאמת רוצה, יצליח. עם האקדח או בלעדיו.
argra11, גם מסדין אפשר לעשות חבל... אל תשכח לנעול גם את הסדינים בבקשה...

אתה צודק שלא דייקתי בדברי והבאתי אסמכתאות. אולי תופתע אבל אני לא מכיר את הדיון בנושא "מדיניות מצמצמת", ולכן כשאתה אומר "אלו שמדברים נגד נשקים לא מדברים עובדות", יכול להיות שאתה צודק. אני פשוט לא יודע. עם זאת אני חושב שבהקשר של הדיון המאד ספציפי הזה, מה שאמרתי היה מספיק. אבל אנחנו לא חייבים להסכים על זה.
אעיר רק שאני לא מסכים עם מה שאתה מגדיר "אמת פשוטה", בכל מה שקשור בהתאבדויות וכלי נשק והדברים מורכבים הרבה יותר. לדעתי, מי שמחזיק נשק בבית צריך להביא בחשבון את הסיכון ולפעול ככל הניתן כדי לצמצם אותו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 20 אפריל 2016, 19:20

ברור, הדיון הזה גדול מידי בשביל כמה פוסטים בודדים. אני מניח שברור לך שאף אחד כאן לא מציע להשאיר את הנשקים "על שולחן המטבח"... (הא הא). ברור שדרושה זהירות.
השורה התחתונה שלי הייתה העניין של הזהירות עם האמירות הכוללות. משתמשים בזה, אם נרצה או לא נרצה, חבל לספק להם כלים בעזרת אמירות מעורפלות.
אתן לך דוגמא:
לפני כמה חודשים, התפרסמה כתבה בYNET, שסיקרה את מצב הסחר בנשקים מיד 2. הכתבה הייתה מגוחכת. כל חבר באתר יכול היה לזהות זאת תוך שניות. מהכתבה עלתה התחושה שנשקים נמכרים לכל המרבה במחיר בכל פינת רחוב חשוכה, ושנשקים יכולים לעבור בחופשיות לגורמים עברייניים ולאנשים לא מורשים. כתבה עלובה ולא מקצועית בעליל. (למרות שבעצם, היא מקדמת אג'נדה כלשהי, אז חוזר בי... מאוד מקצועית...)
אבל הפואנטה שלי היא: יודע במה הם השתמשו כאילוסטרציה לכתבה? תמונת מסך של פורום "אזור הסחר החופשי". כן, של אתר הסליק. יוצרי הכתבה סמכו על כך שהשם המתירני לכאורה, יעשה את כל העבודה. ויש בזה משהו. אדם שלא מבין בזה כלום ושום דבר, בהחלט עלול ליפול בפח, ולחשוב שאנחנו מחליפים נשקים בנינו כאילו היו גולות...

**עריכה**
טעות שלי, לא YNET, אלא MAKO. להלן קישור:
http://www.mako.co.il/pzm-magazine/Arti ... =419406249
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Noy_haslik » 20 אפריל 2016, 23:27

תשמע הכתבה הזאת עושה צחוק מעצמם..זה ידוע שמאקו זה זבל אבל הפעם הם באמת הפתיעו אותי..אין סוף לטמטום האנושי...ולכתבים של מאקו
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 20 אפריל 2016, 23:59

טמטום או לא טמטום, אבל אמר מי שאמר שאם תחזור על שקר מספיק פעמים בסוף עוד יאמינו בו (לא אזכיר מי, כדי לא להיות יותר מדי פרובוקטיבי, התשובה בגוגל).
למרות שברור לנו שכדי לעשות העברת בעלות חייבים את הבט"פ, משמע יש פיקוח. ואף אחד לא אדיוט לאבד את רשיון ההגנה העצמית שלו
או לחלופין להיכנס למעשה פלילי במודע בעבור חופן (1K) דולרים.

ולמרות שהובאה בסוף תגובת הבט"פ שמסבירה את זה — עדיין המסר המשתמע מכל הכתבה הוא שהכל פרוץ.

כן הסבו את תשומת ליבי לשתי נקודות שאמורות להיות טריוויאליות:

1. לא מיותר לכתוב בהודעת מכירה את המובן מאליו, שהנשק יימכר כחוק לבעלי היתר בלבד. אז מסתבר שזה לא טריוויאלי ושציון מפורש של זה עשוי לשדר לגורמים פליליים שאתה אדם מודע שלא משתף פעולה או נתון לשכנוע. לא בטוח שזה יחסוך פנייה מהם. (מי מכם לא מקבל הודעות sms על הלוואות ברגע... זה שוק אפור. למחוק בלי להגיב...)

2. רצוי לפקוח עין בעת מפגש, להיות מוכן לנסיון חטיפת נשק, לדרוש רשיון נשק לפני שבכלל מראים את הנשק ובכלל, עדיף להיפגש במטווח. זה גם מעיד על רצינות הקונה וזו גם סביבה מצולמת.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 21 אפריל 2016, 00:01

נ.ב. — מתי איבדנו את הקשר לנושא המקורי — כספת במלון?
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 21 אפריל 2016, 06:28

GA1 כתב:נ.ב. — מתי איבדנו את הקשר לנושא המקורי — כספת במלון?

מתי דיוני אינטרנט נשארים באותו נושא? :roll:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד