דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: דעתכם בעניין הצגת רשיון נשק

על ידי GA1 » 19 אפריל 2016, 23:28

א. לפחות ליווי חמוש אתה לא צריך....

ב. צחוק צחוק, נראה לי דבילי. שיכבדו את הפרטיות שלך בעיני הסביבה לפחות.

למרות שמי שנכנס בהצגת תעודה וזוכה להיכנס ללא בדיקת כבודה — די ברור שהוא או אזרח נושא נשק, או איש כוחות ביטחון, שגם סביר שיישא נשק.

אז אני לא יודע איך שומרים על "פרטיות" בעניין כזה. אבל הקולניות הגרוטסקית שתיארת... אין לי מילים.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 20 אפריל 2016, 05:22

גם אם נכנסת בלי בדיקה, הרוב המוחלט טרודים מכדי לשים לב לזה, וגם אם שמו לב, עולים להם עשרה הסברים אפשריים בראש...
הכרזה כמו זו שתוארה כאן, לא משאירה הרבה מקום לדמיון גם לילד בן 5...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 20 אפריל 2016, 06:55

סליחה על השפה הספרותית,
אך הכרזה כזו משולה באינפנטיליות ותו לא.

דבר כזה בהחלט היה גורם לי לחשוב פעמיים האם להציג באותו מקום רישיון נשק להבא או פשוט להדיר רגליי ממקום כזה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הדק ודופק » 20 אפריל 2016, 08:42

ארציאל כתב:לא שואלים, לא עונה.
שואלים, עונה.
עם כל הכבוד והסימפתיה למאבטחים אין זה מתפקידי ואין לי זמן וחשק לנחש את נהלי האבטחה של המקום.
להדק ודופק, החתימה שלך מלחיצה... אני מקוה שהאצבע בהדק רק מול מטרה ;)

ממליץ לך לקרוא את השרשור הנ"ל
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?f=1&t=7398

בכל מקרה דווקא בגלל שאתה מבין שזה לא מתפקידך ואין לך זמן לנחש וכו'.... תציג 10 שניות רישיון נשק וסיימת סיפור.
תאמין לי (מניסיון) וכפי שציינתי לפני כן שעבודתו של המאבטח מספיק קשה כדי לנסות לאתר את אותם אמני הסלקת האקדחים ולוודא שהוצג רישיון נשק בכניסה למתחם.

וכפי שצוין לפני כן מותר לבעל עסק לאסור כניסת חמושים למתחם אז אם מבקשים בסה"כ להציג רישיון זה בוודאי שלא צריך להיות סיפור יותר מידי.

כל האמור, וכפי שחידדו סליקאים טובים ממני לא נוגע כלל על העילה החוקתית לדרישה להצגת רישיון לנשק אלא נטו להסתכל על הצד השני ולהיכנס לנעליו של המאבטח שקיבל הנחיות ברורות מאוד של לבדוק רישיונות נשק. ואם ייתפס שמישהו נכנס בהסלקה עמוקה ולא הוצג בפני המאבטח רישיון הלה יכול לאבד את פרנסתו.

ולגבי ההכרזה במכשיר הקשר על כניסת מאבטח למתחם אני רוצה לשאול על מנת לחדד...

אם מדובר במערכת כריזה אזי זה מתאים בול למשפט שאיינשטיין אמר "יש שני דברים אינסופיים, היקום והטמטום האנושי, ולגבי היקום אני עוד בספק"
אם מדובר במכשירי קשר שיש רק למאבטחים, אני לא מבין מה הבעיה בכך. אמנם לא מבין את היתרון ה"מבצעי" בכך אבל חיסרון "מבצעי" בוודאי שאין פה....

לגבי החתימה שלי...
בהיותי חובש בגדוד מבצעי הגישה תמיד הייתה שצריך תמיד להיות מוכנים..
עם אצבע בהדק- לוחם
ויד על הדופק- כוח רפואי.

תעיף מבט על התמונה של השם משתמש שלי ותבין....
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי YT » 20 אפריל 2016, 11:59

הדק ודופק כתב:ולגבי ההכרזה במכשיר הקשר על כניסת מאבטח למתחם אני רוצה לשאול על מנת לחדד...

אם מדובר במערכת כריזה אזי זה מתאים בול למשפט שאיינשטיין אמר "יש שני דברים אינסופיים, היקום והטמטום האנושי, ולגבי היקום אני עוד בספק"
אם מדובר במכשירי קשר שיש רק למאבטחים, אני לא מבין מה הבעיה בכך. אמנם לא מבין את היתרון ה"מבצעי" בכך אבל חיסרון "מבצעי" בוודאי שאין פה....

א. אני מציג רישיון. אין צורך אח"כ לשאול אותי בקולי קולות האם יש לי נשק.
ב. זה לא בכריזה, זה בקשר, אבל גם זה מתבצע מיד אחרי שאני נכנס ובקולי קולות כך שכל מי שנמצא לפני ואחרי בתור שומע. זכיתי כבר לא פעם למבטים מאנשים מסביב.
יאיר
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Arco » 20 אפריל 2016, 14:17

אני בכלל עדיין עם רשיון נייר. :oops: לא הקדשתי לנושא של השירשור מחשבה מיוחדת לפני זה. באופן אינטואיטיבי אם לא היה מגנומטר ולא שאלו אותי, לא הצגתי את הרשיון. לא חשבתי שכך אני מכשיל את המאבטח או משהו. ברוב המקרים זה כשהלכתי לסופר בקניון המקומי אחרי עבודה, הדבר האחרון שעובר לי בראש באותו רגע זה להקל על העבודה של המאבטח, אלא לגמור עם זה כמה שיותר מהר ולהגיע כבר הביתה..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הדק ודופק » 20 אפריל 2016, 16:50

אני רואה שלהמשיך ולהסביר זה חסר טעם.
כל אחד יעשה כראות עיניו.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 22 אפריל 2016, 13:40

הדק ודופק, חשוב שתבין
ליבי ליבי עם השומרים שעושים עבודה קשה, מסכנת ולא מתגמלת.
אבל
השומרים נמצאים שם בשבילי ולא ההיפך.
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית מתחיל להמציא נהלים/חוקים/פקודות והגדרות בגלל שהוא לא מקצועי והדבר מעכב ובעיקר מרגיז מאוד
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית חושף לכל העולם ואשתו שאני עם נשק מוסלק (משמעות - לא רוצה שאנשים ידעו. למה? ככה. זכותי)
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית מתחיל לתת לי הוראות הנוגדות כל הוראת בטיחות אפשרית, כגון "בו תוציא את האקדח כאן בחוף ותפרוק מולי"
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית מרשה לעצמו כל מיני הערות מצחיקות (בעיניי עצמו בעיקר) בנושא של היותי חמוש
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית מניח החנות ייסוד מסוג של "זה בטח הטלפון שלך מצפצף, נכון?"
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית לא בודק את אשתי בכלל כי אין לה תיק (אבל יש לא אקדח מוסלק על החגורה), אבל דורש מאיזו סבתא לפתוח את תיקה
כשהשומר בהתנהגותו הלא מקצועית והחצופה מכבה את המגנומטר "שלא יציק לו" ואז אני עובר וכלום לא קורה!!!

אני אומר לעצמי, לך ת**יין. זה לא שומר, זה ליצן ואין לו שום זכויות יתר בעיניי. הוא מתרשל בעבודה שאני משלם לו משכורת עבורה דרך השירות שאני צורך מהמקום, אליו אני נכנס. ישאל האם אני חמוש? אענה אמת. יבקש רישיון? אציג. יעביר אותי ככה סתם? לא אנדב לו שום מידע כי מאוד יכול להיות ששניה אחרי ייכנס מחבל. ועכשיו אותו מחבל יידע שהמטרה הראשונה שלו זה אני. ולא בא לי. ומצידי שאותו שומר יעוף מהעבודה שלו לנקות שירותים בתחנה מרכזית של ירוחם.
רוצים יחס מקצועי - תתנהגו בצורה מקצועית.

ועוד על הבורות הציבורית.
אותו סעיף בחוברת מדבר על אירוע המוני מאובטח. כניסה לקניות אינה אירוע המוני מאובטח.
צר לי על הבוטות, אבל מדברים כאן על דברים שנוגעים בדיני נפשות וביטחון הציבור. ואין כאן מקום לבערך, לנדמה לי ולנראה לי.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי carver » 22 אפריל 2016, 18:51

אני כמוך. פשוט מתומצת יותר. +1
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amitai124 » 23 אפריל 2016, 12:54

מחובתך להראות לו את הרישיון נשק.
תחשוב על זה ככה
1) אתה לא איזה פקח או משהו כזה שצריך לבדוק את השומרים וזה לא ראוי שתבדוק אותם(תחשוב שזה היה הפוך אם זה היה נעים לך שיבדקו אותך).
2)תחסוך מעצמך את הפדיחה הזאת תחשוב שאם הוא חושד בך "כמחבל" ורואה את האקדח שלך.
אם משהו יקרה זה יהיה בגללך, בגלל ששיחקת איתו ולא הצגת לו את התעודה.

ולכול אלה שחושבים שאם תראה לשומר את הרישיון או את האקדח תיחשפו ואז אם יבוא מחבל הוא יתפור דווקה אותכם, צר לי לבאס אותכם אנחנו לא ב"פאודה" או "יחידת המסערבים" וזה לא שכול בן אדם שני מחבל.
זה שהשומר מתרשל זה בעיה שלו אבל אנחנו לא צריכים לתת לזה יד ולעשות לו חיים יותר קשים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 24 אפריל 2016, 00:19

לא מקבל.
מי שרוצה להיות "עוזר שומר" - בבקשה. אני לא.
אני לא חושש שהשומר יחשוב שאני מחבל - שומר שממלא תפקידו ברשלנות לא חושב.
אני לא מסתערב, אבל יש סיבה למה הנשק שלי מוסלק. מי שרוצה שכל העולם ואשתו יגעו שהוא גברגבר חמוש - שיבושם לו.

אני מאוד חרד לכך שפרטיותנו הפכה מזמן להפקר בארץ הזאת, עד כדי כך שאנשים רגילים חושבים שזה בסדר.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי amitai124 » 24 אפריל 2016, 13:35

spy כתב:לא מקבל.
מי שרוצה להיות "עוזר שומר" - בבקשה. אני לא.
אני לא חושש שהשומר יחשוב שאני מחבל - שומר שממלא תפקידו ברשלנות לא חושב.
אני לא מסתערב, אבל יש סיבה למה הנשק שלי מוסלק. מי שרוצה שכל העולם ואשתו יגעו שהוא גברגבר חמוש - שיבושם לו.

אני מאוד חרד לכך שפרטיותנו הפכה מזמן להפקר בארץ הזאת, עד כדי כך שאנשים רגילים חושבים שזה בסדר.

אם אתה לא רוצה שיחדרו לך לפרטיות תעשה טובה לעצמך ותראה את רישיון נשק.
אין מה לעשות תחשוב על זה ככה אם לא תראה והשומר ישים לב שיש לך נשק אז הוא יקרה לך וכולם יראו שיש לך נשק
אתה די מוזר זה כולה נשק ואיזה פרטיות אתה מדבר זה לא שאתה היחידי שעם נשק וגם אם כן כמה אנשים בר רואים לך את הנשק.
יש לך חשיבה כאילו הנשק הזה סודי ואם יראו אותו אכלת אותה תקבל דקירה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 24 אפריל 2016, 14:47

amitai124 כתב:אם אתה לא רוצה שיחדרו לך לפרטיות תעשה טובה לעצמך ותראה את רישיון נשק.
אין מה לעשות תחשוב על זה ככה אם לא תראה והשומר ישים לב שיש לך נשק אז הוא יקרה לך וכולם יראו שיש לך נשק
אתה די מוזר זה כולה נשק ואיזה פרטיות אתה מדבר זה לא שאתה היחידי שעם נשק וגם אם כן כמה אנשים בר רואים לך את הנשק.
יש לך חשיבה כאילו הנשק הזה סודי ואם יראו אותו אכלת אותה תקבל דקירה

להציג, לא להציג, נראה לי שזה נטחן כאן עד דק. בסוף כל אחד עושה כראות עיניו, וחי עם התוצאה. תכלס, לא כזה קשה להבין איפה המאבטחים ישנים בעמידה.
אבל את עניין הדיסקרטיות בכל מה שקשור לאקדח, אני בהחלט יכול להבין. זה לא שהוא חולה רדיפה או משהו כזה. זה מאוד פשוט.
לנושאי האקדחים יש יתרון אחד ברור. הנשק שלהם קטן, ואפשר להסתיר אותו בקלות.
כולנו היינו חיילים. לכולם ברור שנשק גלוי, הופך אותך מידית למטרה לניסיונות חטיפת נשק, מטרה נוחה לפריצות, ולמטרת איכות לכל מפגע פוטנציאלי. גם את האדם המוכן ביותר, אפשר להפתיע מאחור. אף אחד לא חסין. כל ההגנה שלי כנושא נשק, היא הידיעה שאף אחד מלבדי לא יודע שאני חמוש. אף אחד לא ינסה להפתיע אותי מאחור, כי הוא לא יודע שיש משהו לקחת. זה נותן לי ביטחון, ויותר מזה, שקט נפשי.
זה גם נותן לי הגנה בתחום של תלונות שווא. אף אחד לא יודע שאני חמוש, ואם לא אחשוף זאת, איש גם לא ידע.
ואחרי כל זה, ברור שאני מבין את התסכול של אלה שכל היתרונות הללו נשללו מהם ברגע שמאבטח מוכשר החליט לצעוק מילה או שתיים בקול.
זה טיפשי, זה מיותר, זה מרגיז, ואני בהחלט מבין את אלו שרוצים להימנע מזה.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד