שאלות בנושא מטווח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלות בנושא מטווח

על ידי dudi » 25 אפריל 2016, 11:40

1. האם ישנם מטווחים שמאפשרים עבודה חופשית ללא מדריך ירי צמוד?
2. נער שמלאו לו 18 ואני מעוניין לקחת למטווח איתי ע"מ שיתנסה לראשונה בירי - מה דרוש? האם יכול לירות באקדח שלי? האם יכול לירות בכלל? טווח עלויות?

אגב - תפרידו בין השאלות, אינני מתיימר להיות מדריך ירי של אותו נער. שאלה אחת עבורי בלבד והשניה בפני עצמה :)

תודה מראש!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלות בנושא מטווח

על ידי Amstel » 25 אפריל 2016, 11:55

המטווח העירוני ברחובות היו די ליברלים. ברגע שקראת את הוראות הבטיחות וראו שאני יורה בסדר כמה כדורים, נתנו לי (ולא רק לי) לתרגל חופשי כולל שליפות. המדריך נמצא שם ועובר בין כולם וזמין אם צריך.

בקשר לשאלה השניה, התשובה למיטב ידיעתי שלילית
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Digo » 25 אפריל 2016, 11:57

שלילי בשני המקרים... תמיד יש פיקוח על הירי, ולא ניתן לירות באקדח בלי רישיון...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי adab » 25 אפריל 2016, 11:58

1. אצל רוט ברשלצ נתנו לי לירות חופשי אחרי ווידוא שאתה יודע מה אתה עושה
2. לא
***תיקון - המדריך עדיין היה שם ופיקח על היורים, אבל נתן לתרגל שליפות וירי ללא לחץ***
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yuval » 25 אפריל 2016, 13:43

מדריך / מפקח מטווח תמיד יהיה מאחורי היורים וישגיח.
מידת ההשגחה תלויה במידת הבנתו את היכולות של היורה.

תמיד יהיה מדריך / מפקח במטווח !! זה החוק / תקנות עם הרגשת אותו או לא זאת שאלה אחרת. מה אפשר ליורים לבצע שוב שאלה אחרת.
לעיתים נראה לך שהמדריך לא רואה או מאפשר לך לבצע מה שאתה רוצה אבל זה לא המצב האמיתי, המדריך יחדול אותך בכל מקרה שנראה לו שאתה מתקרב לגבול שהוא מוכן לאפשר במטווח.

אגב, ברחובות, נדמה כאילו יש רק מדריך אחד במטווח, אבל בדרך כלל יש לפחות שנים או שלושה וגם חלק מהיורים הם מדריכים שפוקחים עין.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי dudi » 25 אפריל 2016, 13:58

תודה לכולם!

yuval כתב:מדריך / מפקח מטווח תמיד יהיה מאחורי היורים וישגיח.
מידת ההשגחה תלויה במידת הבנתו את היכולות של היורה.

תמיד יהיה מדריך / מפקח במטווח !! זה החוק / תקנות עם הרגשת אותו או לא זאת שאלה אחרת. מה אפשר ליורים לבצע שוב שאלה אחרת.
לעיתים נראה לך שהמדריך לא רואה או מאפשר לך לבצע מה שאתה רוצה אבל זה לא המצב האמיתי, המדריך יחדול אותך בכל מקרה שנראה לו שאתה מתקרב לגבול שהוא מוכן לאפשר במטווח.

אגב, ברחובות, נדמה כאילו יש רק מדריך אחד במטווח, אבל בדרך כלל יש לפחות שנים או שלושה וגם חלק מהיורים הם מדריכים שפוקחים עין.

יובל, מבחינתי אני לא רואה בעיה שיש מישהו שמשגיח כל עוד אני לא מרגיש אותו בזמן שאני לא חורג מכללי בטיחות אלו ואחרים.
כוונתי מקום בו אני יכול לעבוד בצורה עצמאית על אקדח חדש בעבודת הדק, בלי תיקוני מדריך, בלי הערות, פשוט שקט ועבודה איטית שלי עם עצמי.

כמו כן האם מישהו מכיר מקום בארץ שישנם מטרות נופלות? (פלאח מתכת) עם מסלולי ירי מגוונים יחסית?
אני יוצא כוחות הבטחון ונשאתי אקדח שירות עד לא מזמן תקופה של כ-10 שנים ואחרי זמן מסויים עלול לראות במטרה סטטית עם לוח קרטון דבר משעמם. %%$0088
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Digo » 25 אפריל 2016, 14:09

dudi כתב:כוונתי מקום בו אני יכול לעבוד בצורה עצמאית על אקדח חדש בעבודת הדק, בלי תיקוני מדריך, בלי הערות, פשוט שקט ועבודה איטית שלי עם עצמי.

בכל מקום אני חושב. בגלל זה זה נקרא "ירי חופשי". אם תיפול על מדריך שמעיר ומייעץ (שזה דבר יפה, אבל אתה פשוט לא מעוניין בזה...) פשוט תאמר לו בנימוס שאתה מעוניין כרגע בעבודה שקטה ואיטית כדי להכיר את הכלי החדש שלך. לא חושב שיהיו לך בעיות עם זה בכל מקום שהוא.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Amstel » 25 אפריל 2016, 14:19

dudi כתב:כוונתי מקום בו אני יכול לעבוד בצורה עצמאית על אקדח חדש בעבודת הדק, בלי תיקוני מדריך, בלי הערות, פשוט שקט ועבודה איטית שלי עם עצמי.

כמו כן האם מישהו מכיר מקום בארץ שישנם מטרות נופלות? (פלאח מתכת) עם מסלולי ירי מגוונים יחסית?

לזה בדיוק התכוונתי שברחובות היו ליברליים. המדריכים שם תמיד, גם לייעץ, אבל נותנים לך מרחב.
ולגבי פלאחים, יש ברחובות מול אחת העמדות מצד ימין שורה של 'גונגים'
מגיב על מה שאני יודע, או חושב שאני יודע.
M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד