נשק של נפטר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
נשק של נפטר
שלום לכולם,
אבי נפטר באופן פתאומי לפני כשנתיים, והשאיר אחריו אקדח FN מתחילת שנות ה90. הפקדנו את הנשק במשטרה לפני כחצי שנה ואני התחלתי תהליך לקבלת רישיון, על פי הבנתי אני גר בישוב זכאי בעוד כשבועיים במשרד הפנים בראיון.
העניין הוא כזה, אין לנו צו ירושה בנמצא, אחי הקטן עדיין קטין ואמי מטעמים שלה לא רוצה להוציא כרגע את הצו.
העניין הוא כזה, האם יש דרך לעקוף את זה, כלומר שליחת מכתב שבו שלושת אחיי ואמי "מוותרים" על הנשק בשבילי? או כל תהליך אחר שאינו מצריך סיבוכים, עורך דין וכד'?
אשמח לעזרה, תטדה
אבי נפטר באופן פתאומי לפני כשנתיים, והשאיר אחריו אקדח FN מתחילת שנות ה90. הפקדנו את הנשק במשטרה לפני כחצי שנה ואני התחלתי תהליך לקבלת רישיון, על פי הבנתי אני גר בישוב זכאי בעוד כשבועיים במשרד הפנים בראיון.
העניין הוא כזה, אין לנו צו ירושה בנמצא, אחי הקטן עדיין קטין ואמי מטעמים שלה לא רוצה להוציא כרגע את הצו.
העניין הוא כזה, האם יש דרך לעקוף את זה, כלומר שליחת מכתב שבו שלושת אחיי ואמי "מוותרים" על הנשק בשבילי? או כל תהליך אחר שאינו מצריך סיבוכים, עורך דין וכד'?
אשמח לעזרה, תטדה
- סליקאי ארד
Re: נשק של נפטר
לדעתי , תהיה חייב את שרותו של עו"ד, ויותר.
המשטרה היא לא גוף שיפוטי שיכל לקבל החלטות, צריך צו שמאשר שהאקדח שלך,
בתיקווה שהאקדח עדין קיים.
המשטרה היא לא גוף שיפוטי שיכל לקבל החלטות, צריך צו שמאשר שהאקדח שלך,
בתיקווה שהאקדח עדין קיים.
פחות -לרוב זה יותר,,
למיטב ידיעתי- ושווה בדיקה- תצטרך להוציא צו ירושה. עליך לדאוג שבצו יהיה רשום שאחיך ואמך מוותרים על חלקם באקדח (עורך הדין שיכין את הבקשה לצו ירושה ידאג לכך, אם תדריך אותו).
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
* אני מבקש לקבל כלי יריה של בן המשפחה שנפטר למזכרת/ ירושה
"כלי יריה למזכרת/ירושה ניתן לקבל במצב מושְבת בלבד. יש להגיש בקשה לפקיד הרישוי וזאת רק לאחר הפקדת כלי היריה במשטרה."
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/Faq.aspx
השאלה אם זה בדיוק המקרה, אם כי מאוד דומה.
באתר של המשרד לרישוי כלי ירייה, תפתח פנייה מקוונת עם פרטי המקרה וכותרת בולטת "שתחייב" מענה מהיר.
וגם: viewtopic.php?f=1&t=16404
"כלי יריה למזכרת/ירושה ניתן לקבל במצב מושְבת בלבד. יש להגיש בקשה לפקיד הרישוי וזאת רק לאחר הפקדת כלי היריה במשטרה."
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Pages/Faq.aspx
השאלה אם זה בדיוק המקרה, אם כי מאוד דומה.
באתר של המשרד לרישוי כלי ירייה, תפתח פנייה מקוונת עם פרטי המקרה וכותרת בולטת "שתחייב" מענה מהיר.
וגם: viewtopic.php?f=1&t=16404
- סליקאי ארד
לא קשור. הוא לא מבקש את הנשק תחת תבחין ירושה (מושבת) אלא תחת תבחין פעיל.bw9 כתב:*
אמנם מדובר בהורשה של האקדח, אבל אין קשר לתבחין הירושה.
הבעיה היא שבהעברת נשק דרוש מוכר וקונה. אם המוכר נפטר צריך להיות מסמך ירושה כלשהו, או ויתור מצד היורשים החוקיים האחרים.
לדעתי לפנות לעו"ד.
- סליקאי כסף
חייבים צו ירושה או צוואה עם צו קיום מבית המשפט שקובעת מי היורשים. לא תעזור שום דרך אחרת, הרי יכול להיות מצב שהיורש על פי צוואה לא יהיו בהכרח בני המשפחה, לדוגמא מישהו שהחליט לתרום את האקדח שלו לאחר מותו למוזיאון או לאגודת ירי כזו או אחרת.
- סליקאי כסף
אני היתי מציעה שתמכרו את האקדח לסוחר נשק שיוציא את האקדח מהמשטרה .
משם הסוחר נותן לך שטר מכר על האקדח .
והתהליך משם כאילו קניתה אקדח אחר מסוחר .
משם הסוחר נותן לך שטר מכר על האקדח .
והתהליך משם כאילו קניתה אקדח אחר מסוחר .
מנסיון:
עדיין דורש צו ירושה / צו קיום צוואה ושטר מכר של היורש/ים לסוחר הנשק.
עדיין דורש צו ירושה / צו קיום צוואה ושטר מכר של היורש/ים לסוחר הנשק.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
צר לי לשמוע על פטירתו של אביך ז"ל.
איני עו"ד, אבל לאחרונה הזדמן לי לעסוק בסוגית ירושה וצו ירושה. עד כמה שידיעתי מגעת - במקרה הנ"ל האקדח שייך ל"יורשים הטבעיים".
כאשר ישנם קטינים יורשים, לא ניתן להוציא מחזקתם מאומה ללא מעורבות של אפטרופוס מטעם בית המשפט.
איני עו"ד, אבל לאחרונה הזדמן לי לעסוק בסוגית ירושה וצו ירושה. עד כמה שידיעתי מגעת - במקרה הנ"ל האקדח שייך ל"יורשים הטבעיים".
כאשר ישנם קטינים יורשים, לא ניתן להוציא מחזקתם מאומה ללא מעורבות של אפטרופוס מטעם בית המשפט.
גיל7 כתב:צר לי לשמוע על פטירתו של אביך ז"ל.
חוץ מאת האקדח לאחר שנה וחצי שהוא מופקד במשטרה.

- סליקאי זהב
גיל7 כתב:צר לי לשמוע על פטירתו של אביך ז"ל.
כן,
גם אני לא עורך דין, אך נראה שקלעת בול (בומבה :-)
הייתי מוותר וממשיך הלאה, לי זה נראה פרוצדורה.
אם יש לך סנטימנטים, אז זה דבר אחר.
נראה לי שלחסוך בארץ על נשק עולה יותר.
אני לכל הפחות הייתי מוציא צו מניעה לחילוט האקדח עד אשר תיפתר סוגיית צו הירושה.
- סליקאי זהב
אבי נפטר באופן פתאומי לפני כשנתיים, והשאיר אחריו אקדח FN מתחילת שנות ה90. הפקדנו את הנשק במשטרה לפני כחצי שנה
1. קודם כל הנשק בסך הכל חצי שנה במשטרה.
2. אני הייתי מתחיל קודם במשטרה ,ניגש ומברר איפה הנשק ומה אני צריך כדי לשחרר אותו לידי.
3. מי שהפקיד את הנשק קיבל לידיו איזו שהיא אסמכתא ויכול להיות שאם הוא עם מישהו שיש לו רישיון הוא יכול גם לשחרר אותו.
הייתי ניגש למשטרה אם האסמכתא ושואל איפה הנשק , מסביר שאני מוציא רישיון ושואל מה אני צריך לעשות בכדי שיגיע לידי , לא מעלה רעיונות כגון צווי ירושה וכו' , שהשוטר יסביר לך מה צריך לעשות , אם הוא מעלה את עניין הירושה אתה שואל בפשטות האם מכתב שבו כל היורשים החוקיים מוותרים על זכותם לכלי מספיק? (ומסביר את העלות הנלווית לצו ירושה).
יכול להיות שהתשובות יפתיעו אותך.
אם צריך צו ירושה , תמיד יש חבר של חבר שהוא עו"ד , אני דוגל בשיטה של ל"הרוג טורקי ולנוח" , כל בעיה בעיתה.(או יותר נכון , בעיטה

תנסה , אין לך מה להפסיד - רק להרוויח.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
לנסות תמיד אפשר,
הדרישה לצו ירושה / קיום צוואה + העתק הצוואה הגיעה מהאגף לרישוי כלי יריה.
אנחנו רכשנו כלי של ניפטר ונדרשנו להציג את הנ"ל בפני פקיד הרישוי כדי לבצע העברת בעלות.
הדרישה לצו ירושה / קיום צוואה + העתק הצוואה הגיעה מהאגף לרישוי כלי יריה.
אנחנו רכשנו כלי של ניפטר ונדרשנו להציג את הנ"ל בפני פקיד הרישוי כדי לבצע העברת בעלות.
יובל .
Argra11 אתה גאון.
זו הגישה, ולטעמי כך כדאי לו לפעול.
נראה לי שאנחנו נקרא לך בעברית
הר' גר"א הי"א...
אתה חייב להסביר לי פעם את הכינוי שלך...
זו הגישה, ולטעמי כך כדאי לו לפעול.
נראה לי שאנחנו נקרא לך בעברית
הר' גר"א הי"א...
אתה חייב להסביר לי פעם את הכינוי שלך...
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
15 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים