רשיון ציד במדינת ישראל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
רשיון ציד במדינת ישראל
במוצ"ש שעבר הייתה כתבה על ה"פודיז" בישראל.
אנשים ששמו את כל נושא האוכל במרכז החיים שלהם.
חלק קטן מהכתבה הוקדש לאותם אלה שאוהבים להשיג את הבשר שלהם בעצמם - ציידים.
אני חשבתי שכל נושא הציד במדינה מת מזמן ושייך ל"מדבירים" מטעם רשות הטבע והגניפ - מסתבר שלא.
נראה לי שהוא חי ובועט כי הכתבה היא די עדכנית. השתתף בה אחד מבוגרי מאסטר שף מ-2015.
- המשותף לכל החבורה הזו: כולם אנשי עסקים משופעים בהרבה הרבה כסף
- נשק היה שם מכל הסוגים. רובם היו חמושים ברובי צייד מצויידים בכוונות הולוגרפיות, לאחד היה רובה בקליבר צבאי עם קנה סלילי.
מסתבר שאם שיש מספיק קשרים אז ניתן לקבל רשיון ציד גם לנשק כזה.
- החברה האלה צדים הכל ברשיון. חוגלות, צבאים וחזירי בר
בקיצור שאלה... אם מישהו יודע, איך ניתן לקבל רשיון ציד אצלינו במדינה??
מה התהליך? מי שלא רוצה להעלות פה בפורום מוזמן לחזור אלי בפרטי.
א.
אנשים ששמו את כל נושא האוכל במרכז החיים שלהם.
חלק קטן מהכתבה הוקדש לאותם אלה שאוהבים להשיג את הבשר שלהם בעצמם - ציידים.
אני חשבתי שכל נושא הציד במדינה מת מזמן ושייך ל"מדבירים" מטעם רשות הטבע והגניפ - מסתבר שלא.
נראה לי שהוא חי ובועט כי הכתבה היא די עדכנית. השתתף בה אחד מבוגרי מאסטר שף מ-2015.
- המשותף לכל החבורה הזו: כולם אנשי עסקים משופעים בהרבה הרבה כסף
- נשק היה שם מכל הסוגים. רובם היו חמושים ברובי צייד מצויידים בכוונות הולוגרפיות, לאחד היה רובה בקליבר צבאי עם קנה סלילי.
מסתבר שאם שיש מספיק קשרים אז ניתן לקבל רשיון ציד גם לנשק כזה.
- החברה האלה צדים הכל ברשיון. חוגלות, צבאים וחזירי בר
בקיצור שאלה... אם מישהו יודע, איך ניתן לקבל רשיון ציד אצלינו במדינה??
מה התהליך? מי שלא רוצה להעלות פה בפורום מוזמן לחזור אלי בפרטי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
Re: רשיון ציד במדינת ישראל
בגדול וב-2 מילים:
ברגע שיש לך רישיון ציד מטעם רשות הטבע והגנים(אין לי מושג מה הקריטריונים ומה צריך לעשות בשביל זה), אז אתה יכול להגיש בקשה לרישיון לרובה ציד ואחרי שתקבל אותו גם ללכת לצוד בכפוף לתקנות של רשות הטבע והבנים.
שמעתי/קראתי איפשהו שרשות הטבע והגנים לא מנפיקים יותר רישיונות ציד בגלל סכנות הכחדה למינהם של מינים מסוימים, אך אני לא יודע עד כמה זה עדכני ולפי מה שכתבת נשמע שענף הציד בפריחה.
ברגע שיש לך רישיון ציד מטעם רשות הטבע והגנים(אין לי מושג מה הקריטריונים ומה צריך לעשות בשביל זה), אז אתה יכול להגיש בקשה לרישיון לרובה ציד ואחרי שתקבל אותו גם ללכת לצוד בכפוף לתקנות של רשות הטבע והבנים.
שמעתי/קראתי איפשהו שרשות הטבע והגנים לא מנפיקים יותר רישיונות ציד בגלל סכנות הכחדה למינהם של מינים מסוימים, אך אני לא יודע עד כמה זה עדכני ולפי מה שכתבת נשמע שענף הציד בפריחה.
- סליקאי זהב
בילדותי דוד שלי היה אספן רציני של אקדחים ורובים וצייד שבאותם ימים נחשב למאוד ידוע בקהילת הציידים. לפני עידן האינטרנט היו באים אליו ומתקשרים אליו ציידים מכל הארץ להתייעצות על שיטות וכלים.
בתקופת שהותי בחו״ל נהגתי לצוד להנאתי. אחלה תחביב והבשר טעים (במיוחד צבאים. מי שלא אכל - זה בשר מדהים).
התחלתי בבירורים ואמרו לי שיש בעיה עם רשיןנות חדשים (מדיניות מצמצמת של רשות הטבע והגנים).
מי שמכיר דרך אשמח אם ישתף.
בתקופת שהותי בחו״ל נהגתי לצוד להנאתי. אחלה תחביב והבשר טעים (במיוחד צבאים. מי שלא אכל - זה בשר מדהים).
התחלתי בבירורים ואמרו לי שיש בעיה עם רשיןנות חדשים (מדיניות מצמצמת של רשות הטבע והגנים).
מי שמכיר דרך אשמח אם ישתף.
WARLORD
- סליקאי זהב
אני דור שלישי לציידים בישראל, והיה לי רשיון ציד (בלשון עבר).
בקצרה, כדי לקבל רשיון לפי הכללים היה צורך להירשם למבחן תיאורטי במשרד החקלאות: הכרת החוק לתקנותיו (סוגי רובים, מצבי נשיאה של הרובה, מרחקי בטיחות לירי, תחומים גיאוגרפיים מותרים/אסורים ועוד) וזיהוי חיות מוגנות/מותרות. לאחר מעבר מוצלח מקבלים רשיון לשנה שאיתו הלכו (אז) למשרד הפנים שהנפיק רשיון לרובה-ציד. את רשיון הציד היה צורך לחדש בתשלום כל שנה, בתחילת שנות התשעים החליט מישהו בממשלה שאפשר לחלוב גם את הקהל המצומצם של הציידים המורשים (שהיו כ 2000~) ואגרת הרשיון קפצה במאות אחוזים. בפעם האחרונה ששילמתי וזה היה סביב שנת 2000, למעלה מ-1200 ש"ח. חידוש רשיון הרובה כמו כל כלי יריה (ירי של כדורים בודדים). כדי לצוד בפועל חייבים גם בביטוח צד ג'. תוסיפו לזה את הצטמצמות שטחי הבר במדינה, גידול בשטחים האורבניים, איסורי תנועה על כל צעד ושעל, הכרזות פרטיות על איזורים אסורים בציד, התמעטות חיות הבר כתוצאה מציד בלתי חוקי פרוע של שני מגזרים עיקריים ובסופו של דבר החלטה להפסיק לנפק רשיונות חדשים.
בקצרה, כדי לקבל רשיון לפי הכללים היה צורך להירשם למבחן תיאורטי במשרד החקלאות: הכרת החוק לתקנותיו (סוגי רובים, מצבי נשיאה של הרובה, מרחקי בטיחות לירי, תחומים גיאוגרפיים מותרים/אסורים ועוד) וזיהוי חיות מוגנות/מותרות. לאחר מעבר מוצלח מקבלים רשיון לשנה שאיתו הלכו (אז) למשרד הפנים שהנפיק רשיון לרובה-ציד. את רשיון הציד היה צורך לחדש בתשלום כל שנה, בתחילת שנות התשעים החליט מישהו בממשלה שאפשר לחלוב גם את הקהל המצומצם של הציידים המורשים (שהיו כ 2000~) ואגרת הרשיון קפצה במאות אחוזים. בפעם האחרונה ששילמתי וזה היה סביב שנת 2000, למעלה מ-1200 ש"ח. חידוש רשיון הרובה כמו כל כלי יריה (ירי של כדורים בודדים). כדי לצוד בפועל חייבים גם בביטוח צד ג'. תוסיפו לזה את הצטמצמות שטחי הבר במדינה, גידול בשטחים האורבניים, איסורי תנועה על כל צעד ושעל, הכרזות פרטיות על איזורים אסורים בציד, התמעטות חיות הבר כתוצאה מציד בלתי חוקי פרוע של שני מגזרים עיקריים ובסופו של דבר החלטה להפסיק לנפק רשיונות חדשים.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
איתמר אני לא יודע אם היום עדין אפשר להוציא רשיון צייד.
אבל אם כן האגרה מאד גבוה ויש כאן ענין של עלות מול תועלת - כמה תהיה מוכן להשקיע בנושא, כמה תהיה מוכן לצאת לצוד.
אלה שמחזיקים היום רשיונות צייד מתעסקים עם זה הרבה - אני מכיר משהו מפרדס חנה שיש לו רשיון וגם לאחים שלו
וזה כמעט ביזנס אצלם כשעונת הצייד בעיצומה הם יוצאים כל שבת לצוד חזירים וזה לשימוש פרטי וגם למכירה.
אני מניח שאלה שהזכרת אותם גם פריקים של צייד ובעונה יוצאים כמעט כל שבת לצוד.
אבל אם כן האגרה מאד גבוה ויש כאן ענין של עלות מול תועלת - כמה תהיה מוכן להשקיע בנושא, כמה תהיה מוכן לצאת לצוד.
אלה שמחזיקים היום רשיונות צייד מתעסקים עם זה הרבה - אני מכיר משהו מפרדס חנה שיש לו רשיון וגם לאחים שלו
וזה כמעט ביזנס אצלם כשעונת הצייד בעיצומה הם יוצאים כל שבת לצוד חזירים וזה לשימוש פרטי וגם למכירה.
אני מניח שאלה שהזכרת אותם גם פריקים של צייד ובעונה יוצאים כמעט כל שבת לצוד.
- סליקאי זהב
- סליקאי זהב
סתם רעיון,
ממה שאני מבין, רישיון ציד לא ממש קל לקבל אם בכלל.
מה לגבי רישיון ספורטיבי? 3 GUN?
צלחות חרס (טראפ, סקיט)
צלחות חרס (טראפ, סקיט)
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
glock34 כתב:סתם רעיון,
צלחות חרס (טראפ, סקיט)
כבר דובר על זה כאן ביותר משרשור אחד.
תאורטית זה ספורט אולימפי, מה שאומר שנתיים חברות מועדון וכמובן כל ההשתתפויות בתחרויות השנתיות, אגרות וכו'.
למי שבאמת משוגע לעניין. למי שזה רק כלי להשגת רשיון, לא נראה לי מציאותי, עדיף כבר ללכת על ירי מעשי, שלפחות יצא מזה היכנשהו בסוף אקדח.
ולפי השרשור הנ"ל, גם מה שיש גוסס:
viewtopic.php?f=1&t=18815&p=154759&hilit=%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%92#p154759
- סליקאי כסף
8 הודעות
|עמוד 1 מתוך 1
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד