מה הפחת במחיר של אקדח חדש שתוחזק טוב לאחר שנה או שנתיים ?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מה הפחת במחיר של אקדח חדש שתוחזק טוב לאחר שנה או שנתיים
קודם כל נתחיל בזה שבשוק המשומשים יש מספר רב של כלים שהם במצב "קרוב לחדש".
ירו רק בחידושי רישיון וישבו\ישנו בכספת ביתית.
עד גל הטרור האחרון המחירים היו ברצפה כי פשוט לא היו קונים , שוק של מוכרים בלבד.
גלוקים 17/19 חדשים נמכרו סביבות ה4500 נמכרו כיד 2 1000-3500.
כן , היו גם כאלו שנמכרו ב1000 ש"ח , תלוי בלחץ שבו נמצא המוכר.
דוגמא מלפני 3 שנים של קרוב שלי , גלוק 19 במצב המתואר למעלה , המוכר איבד את התבחין והשוק ללא קונים , 1000 ש"ח.
כשרציתי להחליף את השטייר , אמרו לי אנשים מכאן בפורום שאם אני אקבל 1000 ש"ח שאני אגיד תודה , לא היה להם מושג מה קורה במציאות.
ב"מחקר" קטן וסיבוב בחנויות התברר לי מהר מאד שבעקבות ההקלות השוק "בוער".
בסוף נמכר תוך 4 ימים מרגע הפרסום ביד 2 ב 2500 ש"ח והקונה היה מופתע שאני מוכר כל כך בזול.("גם 3000 ש"ח הייתי קונה")
האקדח במצב "חדש".
ב"מחקר" הקטן שלי דיברתי בפרטי עם 3 אנשים שפרסמו בסליק הודעת מכירה ואחרי כמה ימים תיקנו את הכותרת ל"נמכר".
בשיחה איתם התבררה תמונה אחרת מהדעות שקיבלתי אז , בנוסף במודעות המכירה שלהם אנשים הגיבו וכתבו שהמחיר גבוה ואדון מוכר לא יצליח למכור את האקדח שלו במחיר זה במיוחד הודעות של כלי יריה שהם "לא גלוק".
בגלל זה אני ממליץ לאנשים לא לשים הודעות מכירה בסליק , עדיף במערכת "סגורה" שאין אפשרות לאחרים להביע דעה ול"קלקל" לאחר מכירה.
סתם לסבר את האוזן , בסיבוב מטווחים בהצעות מחיר לטרייד ה"זיכוי" הכי גבוה שקיבלתי על השטייר היה 600 ש"ח , וזיכוי זה ממחיר מלא ללא הנחות.
לשאלתך :
אין "מחירון" לאקדח משומש , הכל תלוי במצב השוק.
גם היום אתה יכול למצוא כלי יריה במחיר מציאה , מוכרים שלא מכירים את מצב השוק , מוכרים לחוצים מכל מיני סיבות כגון שכחו לחדש ואיבדו את הרשיון וחייבים למכור וכו' ,
מההקלות עד הזמן האחרון מי שלחוץ יותר היה הקונה כי היה לו רק 3 חודשים לקנות כלי יריה מרגע האישור עקרוני , היום אנשים קצת יותר רגועים כי יש להם חצי שנה. אם אתה המוכר ויש לך סבלנות , תצליח למכור ביוקר , אם אתה ממהר אז אתה תתפשר .
ירו רק בחידושי רישיון וישבו\ישנו בכספת ביתית.
עד גל הטרור האחרון המחירים היו ברצפה כי פשוט לא היו קונים , שוק של מוכרים בלבד.
גלוקים 17/19 חדשים נמכרו סביבות ה4500 נמכרו כיד 2 1000-3500.
כן , היו גם כאלו שנמכרו ב1000 ש"ח , תלוי בלחץ שבו נמצא המוכר.
דוגמא מלפני 3 שנים של קרוב שלי , גלוק 19 במצב המתואר למעלה , המוכר איבד את התבחין והשוק ללא קונים , 1000 ש"ח.
כשרציתי להחליף את השטייר , אמרו לי אנשים מכאן בפורום שאם אני אקבל 1000 ש"ח שאני אגיד תודה , לא היה להם מושג מה קורה במציאות.
ב"מחקר" קטן וסיבוב בחנויות התברר לי מהר מאד שבעקבות ההקלות השוק "בוער".
בסוף נמכר תוך 4 ימים מרגע הפרסום ביד 2 ב 2500 ש"ח והקונה היה מופתע שאני מוכר כל כך בזול.("גם 3000 ש"ח הייתי קונה")
האקדח במצב "חדש".
ב"מחקר" הקטן שלי דיברתי בפרטי עם 3 אנשים שפרסמו בסליק הודעת מכירה ואחרי כמה ימים תיקנו את הכותרת ל"נמכר".
בשיחה איתם התבררה תמונה אחרת מהדעות שקיבלתי אז , בנוסף במודעות המכירה שלהם אנשים הגיבו וכתבו שהמחיר גבוה ואדון מוכר לא יצליח למכור את האקדח שלו במחיר זה במיוחד הודעות של כלי יריה שהם "לא גלוק".
בגלל זה אני ממליץ לאנשים לא לשים הודעות מכירה בסליק , עדיף במערכת "סגורה" שאין אפשרות לאחרים להביע דעה ול"קלקל" לאחר מכירה.
סתם לסבר את האוזן , בסיבוב מטווחים בהצעות מחיר לטרייד ה"זיכוי" הכי גבוה שקיבלתי על השטייר היה 600 ש"ח , וזיכוי זה ממחיר מלא ללא הנחות.
לשאלתך :
אין "מחירון" לאקדח משומש , הכל תלוי במצב השוק.
גם היום אתה יכול למצוא כלי יריה במחיר מציאה , מוכרים שלא מכירים את מצב השוק , מוכרים לחוצים מכל מיני סיבות כגון שכחו לחדש ואיבדו את הרשיון וחייבים למכור וכו' ,
מההקלות עד הזמן האחרון מי שלחוץ יותר היה הקונה כי היה לו רק 3 חודשים לקנות כלי יריה מרגע האישור עקרוני , היום אנשים קצת יותר רגועים כי יש להם חצי שנה. אם אתה המוכר ויש לך סבלנות , תצליח למכור ביוקר , אם אתה ממהר אז אתה תתפשר .
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 כתב:בגלל זה אני ממליץ לאנשים לא לשים הודעות מכירה בסליק , עדיף במערכת "סגורה" שאין אפשרות לאחרים להביע דעה ול"קלקל" לאחר מכירה.
שכל אחד יביע דעה?? מה הם חושבים לעצמם!
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
יש גם אופנה משתנה. אני התעניינתי בדגמים קומפקטיים במאי שנה שעברה,
ביד 2 ראיתי מכל טוב, ובמחירים זולים.
מאוקטובר, פרוץ גל הטרור הנוכחי — נעלמו פתאום הרבה אקדחים משומשים ששקלתי לקנות. גם מהחנויות. כולל פארא אורדננס ובול. אולטרא x היו שניים למכירה מ-2013. לך תמצא היום משומש. גם את המודעות מוחקים כדי שיפסיקו להטריד אותם (כבר לא רלוונטי, נמכר).
כל מה שבגודל גלוק 19 ומטה נחטף, ועם ההקלות ברישוי מאוקטובר — לוח יד2 בקטגוריה גלוק — מלא בהודעות מכירה של 17 ואילו 19 ראיתי בודדים וביוקר.
היצע וביקוש.
ביד 2 ראיתי מכל טוב, ובמחירים זולים.
מאוקטובר, פרוץ גל הטרור הנוכחי — נעלמו פתאום הרבה אקדחים משומשים ששקלתי לקנות. גם מהחנויות. כולל פארא אורדננס ובול. אולטרא x היו שניים למכירה מ-2013. לך תמצא היום משומש. גם את המודעות מוחקים כדי שיפסיקו להטריד אותם (כבר לא רלוונטי, נמכר).
כל מה שבגודל גלוק 19 ומטה נחטף, ועם ההקלות ברישוי מאוקטובר — לוח יד2 בקטגוריה גלוק — מלא בהודעות מכירה של 17 ואילו 19 ראיתי בודדים וביוקר.
היצע וביקוש.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני איתך boltik
יש אנשים רגישים.מה לעשות?
כל אחד ינהג כרצונו.
כל אחד ינהג כרצונו.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אני דווקא מבין על מה argra11 מדבר. ראיתי את זה קורה בכמה שרשורי מכירה בעבר.
בן אדם רוצה למכור, מפרסם מודעה, ופתאום מתחיל שם דיון שלם. טוב, לא טוב, כלי ניטחן, לא ניטחן, יקר, זול...
ואז הקורא השקט, שאולי שוקל רכישה, מושפע מהדעות הללו.
למה?
אם רוצים להתפלסף על נשק, בכיף... יש לנו פורום שלם בשביל זה... אבל דיונים כאלה בתוך הודעות מכירה בהחלט עלולים להפריע למכירה.
אם מישהו רוצה למכור, אני מקווה בשבילו שהוא יצליח. אולי אפרסם הודעת פרגון למחיר אטרקטיבי במיוחד... אבל למה הוא מוכר, ובאיזה איכות, זה כבר לא ענייני... שיסגור את זה עם הקונה שלו...
בן אדם רוצה למכור, מפרסם מודעה, ופתאום מתחיל שם דיון שלם. טוב, לא טוב, כלי ניטחן, לא ניטחן, יקר, זול...
למה?
אם רוצים להתפלסף על נשק, בכיף... יש לנו פורום שלם בשביל זה... אבל דיונים כאלה בתוך הודעות מכירה בהחלט עלולים להפריע למכירה.
אם מישהו רוצה למכור, אני מקווה בשבילו שהוא יצליח. אולי אפרסם הודעת פרגון למחיר אטרקטיבי במיוחד... אבל למה הוא מוכר, ובאיזה איכות, זה כבר לא ענייני... שיסגור את זה עם הקונה שלו...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני גם מבין על מה argra11 מדבר. יש אנשים שמבססים את העיסקה שלהם על מחסור במידע מצד השני, או ב-2 מילים "מחפשים פריירים" והבעת דעה חופשית תהרוס להם את העיסקה.
אני אישית חושב שמוכר ישר ואמין לא צריך לחשוש מהבעת דעה.
Heavy is good...heavy is reliable.
Boltik כתב:argra11 כתב:בגלל זה אני ממליץ לאנשים לא לשים הודעות מכירה בסליק , עדיף במערכת "סגורה" שאין אפשרות לאחרים להביע דעה ול"קלקל" לאחר מכירה.
שכל אחד יביע דעה?? מה הם חושבים לעצמם!
את דעתך כבר הבנו , זכותך.
שים לב למשפט שלי:
בגלל זה אני ממליץ
ArikB כתב:אני איתך boltik
כל אחד ינהג כרצונו.
מי שרגיש זה אדון boltik , לא ציינתי את שמו או כל כוונה אחרת , אבל ה"רגיש" התרגש.
מדגיש שוב:
בגלל זה אני ממליץ
Digo כתב:אני דווקא מבין על מה argra11 מדבר. ראיתי את זה קורה בכמה שרשורי מכירה בעבר.
למה?
תודה על התמיכה הרגשית

Boltik כתב:אני גם מבין על מה argra11 מדבר. יש אנשים שמבססים את העיסקה שלהם על מחסור במידע מצד השני, או ב-2 מילים "מחפשים פריירים" והבעת דעה חופשית תהרוס להם את העיסקה.
ואני אישית כשרציתי למכור ידעתי שאני אקבל תגובות כמו שלך שמחיר הכלי שלי גבוה ואין סיכוי שאמכור אותו במחיר שרציתי.
תתפלא , הכלי נמכר בסוף במחיר מעולה.
לא נצליח לשכנע אותך אבל ננסה שוב:
Digo כתב:... אבל דיונים כאלה בתוך הודעות מכירה בהחלט עלולים להפריע למכירה.
נ.ב
כולי תקווה שיום אחד תשים פה מוצר למכירה , כולי תקווה שתחווה את אותה החוויה שאתה מעביר אחרים.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
argra11 צודק.
מספיק שתחליפו מילה עם Warlord שרצה למכור כאן גלוק עם שיפורים במחיר סביר לחלוטין - אנשים רק ניסו לחבל לו במכירה והתחילו להעיר הערות טיפשיות על כמה עולה חדש וכד' (בלי לקחת בחשבון שמדובר באקדח יחסית חדש, עם כל השיפורים, ושלפי דעתי הגיע גם עם נרתיקים או ציוד משלים אחר בעלות גבוהה).
מספיק שתחליפו מילה עם Warlord שרצה למכור כאן גלוק עם שיפורים במחיר סביר לחלוטין - אנשים רק ניסו לחבל לו במכירה והתחילו להעיר הערות טיפשיות על כמה עולה חדש וכד' (בלי לקחת בחשבון שמדובר באקדח יחסית חדש, עם כל השיפורים, ושלפי דעתי הגיע גם עם נרתיקים או ציוד משלים אחר בעלות גבוהה).
Glock 26 GEN4
שוק הנשק הישראלי אינו יציב ותלוי במצב ביטחוני ובהקלות או הרחבות של התבחינים באותו רגע וגם בהנחיות של גופים ביטחוניים כאלה ואחרים. לכן גם המחירים מאוד משתנים.
ציבור הקונים ברובו חסר כל ידע בסיסי על אקדחים. ולכן אפשר לפעמים למכור להם משהו במחירים לא הגיוניים.
ציבור המוכרים נתון להשפעות כגון סיום תוקף הרישיון, רצון לקנות אקדח אחר ללא אפשרות להחזיק שני אקדחים במקביל וכו'.
לכן, הדבר מייצר אנומליות:
עד 2005, בתקופה שכל אנשי קבע וקצינים היו מחויבים ללכת עם נשק, הסתובבו בשוק "אקדחי נצ"מ (נגד משטרה צבאית)" - האקדח הקטן, הקל והזול ביותר שניתן למצוא. לרוב בקוטר 022, 025, 7.65. חלקם - לא תקינים, חלקם - מיושנים. זה לא הפריע להם להימכר בכמה מאות שקלים, למרות שמחירם האמיתי - אפס עגול.
בתקופה של שיא בקמפיין נגד ציבור נושאי נשק וצמצום בתבחינים אנשים רבים החליטו שהם רוצים לוותר על האקדח או איבדו את רישיונם. אז הפך השוק של מוכרים בלבד ומחירם של אקדחים "לא מבוקשים" ירד לזנות. בנוסף, היו לא מעט אקדחים מצוינים שהיבוא והשירות עבורם הופסק כמעט לחלוטין כך שכל מי שקנה אותו בעבר נשאר עם כלי אומנם טוב, אבל ללא יכולת אחזקתית. למרות זאת, היו אנשים שניסו למכור אותם במחיר שנגזר בעיקר מכמה שהם שילמו על אקדח חדש. רובם לא הצליחו.
היום הכערה התהפכה. הרחבת תבחינים והחמרה במצב הביטחוני גרם לאנשים לרוץ ולקנות/לשדרג נשק. ואז חוזרים לעובדה שרוב האנשים לא מבינים בנשק בכלל ובמציאות הישראלית בתחום הנשק כלום. אז הם רוצים גלוק. אבל המחירים קפצו. ואז הם רוצים משהו "דומה". וקונים אקדחים שאומנם אקדחים נהדרים, אך עדיין ללא שירות בארץ. זה אקדח "עד לתקלה הראשונה". משם - הגרלה. ולפי מה שאני רואה ביד 2, חלק מהמוכרים לא חשבו פעמיים ורוצים לנצל את המצב, כשמבקשים על גלוק דור 1 (קרי - סוף שנות 80 תחילת 90) יותר ממה שהוא עלה כשהיה חדש. ארצנו היפה...
גם סוחרים הצטרפו לחגיגה. לאחרונה מכרו למישהו fnhp משומש ב... 2900 ש"ח. שזה בעיניי גובל בגזל וניצול. ויש עוד דוגמאות.
אני תמיד המלצתי ואמשיך להמליץ לכל אחד ששואל - צריך לקנות אקדח ראשון בזול. רצוי מדגם נפוץ ואיכותי, אבל לא משהו קל, קומפקטי, מודרני ואופנתי. הדגמים שתמיד אמליץ עליהם יהיו cz75 מהדגמים הישנים, fnhp, יריחו, sig226/8. ומי שמחפס משהו יותר קטן - cz83 או sig230. אפשר לקנות אותם גם היום במחירים של 1000-1500 ש"ח. את יתר הכסף עדיף להשקיע באימונים. זו הדרך היחידה להבין, מה אתה באמת צריך ובהתאם לקנות את האקדח השני. בכל מקרה, ההפסד הכספי ממכירת אקדח זול לא יהיה גבוה.
ציבור הקונים ברובו חסר כל ידע בסיסי על אקדחים. ולכן אפשר לפעמים למכור להם משהו במחירים לא הגיוניים.
ציבור המוכרים נתון להשפעות כגון סיום תוקף הרישיון, רצון לקנות אקדח אחר ללא אפשרות להחזיק שני אקדחים במקביל וכו'.
לכן, הדבר מייצר אנומליות:
עד 2005, בתקופה שכל אנשי קבע וקצינים היו מחויבים ללכת עם נשק, הסתובבו בשוק "אקדחי נצ"מ (נגד משטרה צבאית)" - האקדח הקטן, הקל והזול ביותר שניתן למצוא. לרוב בקוטר 022, 025, 7.65. חלקם - לא תקינים, חלקם - מיושנים. זה לא הפריע להם להימכר בכמה מאות שקלים, למרות שמחירם האמיתי - אפס עגול.
בתקופה של שיא בקמפיין נגד ציבור נושאי נשק וצמצום בתבחינים אנשים רבים החליטו שהם רוצים לוותר על האקדח או איבדו את רישיונם. אז הפך השוק של מוכרים בלבד ומחירם של אקדחים "לא מבוקשים" ירד לזנות. בנוסף, היו לא מעט אקדחים מצוינים שהיבוא והשירות עבורם הופסק כמעט לחלוטין כך שכל מי שקנה אותו בעבר נשאר עם כלי אומנם טוב, אבל ללא יכולת אחזקתית. למרות זאת, היו אנשים שניסו למכור אותם במחיר שנגזר בעיקר מכמה שהם שילמו על אקדח חדש. רובם לא הצליחו.
היום הכערה התהפכה. הרחבת תבחינים והחמרה במצב הביטחוני גרם לאנשים לרוץ ולקנות/לשדרג נשק. ואז חוזרים לעובדה שרוב האנשים לא מבינים בנשק בכלל ובמציאות הישראלית בתחום הנשק כלום. אז הם רוצים גלוק. אבל המחירים קפצו. ואז הם רוצים משהו "דומה". וקונים אקדחים שאומנם אקדחים נהדרים, אך עדיין ללא שירות בארץ. זה אקדח "עד לתקלה הראשונה". משם - הגרלה. ולפי מה שאני רואה ביד 2, חלק מהמוכרים לא חשבו פעמיים ורוצים לנצל את המצב, כשמבקשים על גלוק דור 1 (קרי - סוף שנות 80 תחילת 90) יותר ממה שהוא עלה כשהיה חדש. ארצנו היפה...
גם סוחרים הצטרפו לחגיגה. לאחרונה מכרו למישהו fnhp משומש ב... 2900 ש"ח. שזה בעיניי גובל בגזל וניצול. ויש עוד דוגמאות.
אני תמיד המלצתי ואמשיך להמליץ לכל אחד ששואל - צריך לקנות אקדח ראשון בזול. רצוי מדגם נפוץ ואיכותי, אבל לא משהו קל, קומפקטי, מודרני ואופנתי. הדגמים שתמיד אמליץ עליהם יהיו cz75 מהדגמים הישנים, fnhp, יריחו, sig226/8. ומי שמחפס משהו יותר קטן - cz83 או sig230. אפשר לקנות אותם גם היום במחירים של 1000-1500 ש"ח. את יתר הכסף עדיף להשקיע באימונים. זו הדרך היחידה להבין, מה אתה באמת צריך ובהתאם לקנות את האקדח השני. בכל מקרה, ההפסד הכספי ממכירת אקדח זול לא יהיה גבוה.
- סליקאי טיטניום
אכן שגיא צודק.
פרסום המודעה כאן היתה טעות של טירון אבל יש לי עקומת למידה מהירה.
אם הייתי אוסף קצת מודיעין לפני המבצע הייתי נמנע מכך.
פרסמתי מודעה ביד 2.
קיבלתי מבול של טלפונים.
היו שניים שהתקשרו שקלטתי שהם מאוד רציניים ומייד הגיעו אליי לראות את הכלי עם מזומן ביד.
שניהם הציעו מחיר הוגן.
יכולתי למכור לכל אחד מהם או להמשיך לנסות הלאה ולא הייתה לי סבלנות.
נמכר תוך יום ב 4000 ש״ח נשק בן שלושה חודשים שעלה לי עם השיפורים והציוד ההיקפי שמסרתי עמו כ 5600 ש״ח.
כלומר הפסדתי כ 1600 שח.
הסליק הוא אחלה מקום לשתף בחוויות וידע ולהתייעץ.
פחות לביזנס.
פרסום המודעה כאן היתה טעות של טירון אבל יש לי עקומת למידה מהירה.

אם הייתי אוסף קצת מודיעין לפני המבצע הייתי נמנע מכך.
פרסמתי מודעה ביד 2.
קיבלתי מבול של טלפונים.
היו שניים שהתקשרו שקלטתי שהם מאוד רציניים ומייד הגיעו אליי לראות את הכלי עם מזומן ביד.
שניהם הציעו מחיר הוגן.
יכולתי למכור לכל אחד מהם או להמשיך לנסות הלאה ולא הייתה לי סבלנות.
נמכר תוך יום ב 4000 ש״ח נשק בן שלושה חודשים שעלה לי עם השיפורים והציוד ההיקפי שמסרתי עמו כ 5600 ש״ח.
כלומר הפסדתי כ 1600 שח.
הסליק הוא אחלה מקום לשתף בחוויות וידע ולהתייעץ.
פחות לביזנס.
WARLORD
- סליקאי זהב
bnsagi כתב:argra11 צודק.
I rest my case...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
אני יכול להוסיף שזה שרכש ממני את הנשק אינו פראייר אלא איש משטרה ותיק.
גם השני (שהציע מחיר דומה) הוא בחור מנוסה ונושא נשק לא מעט שנים.
וכאמור המודעה רצה רק יום אחד
גם השני (שהציע מחיר דומה) הוא בחור מנוסה ונושא נשק לא מעט שנים.
וכאמור המודעה רצה רק יום אחד
WARLORD
- סליקאי זהב
jericho2016 כתב:מדהים שאנשים מעדיפים גלוק משומש בן 15 שנה במחיר כמעט כמו של sw או cz חדש מהקופסה. לא יאומן.
+1
carver כתב:jericho2016 כתב:מדהים שאנשים מעדיפים גלוק משומש בן 15 שנה במחיר כמעט כמו של sw או cz חדש מהקופסה. לא יאומן.
+1
ולחשוב שפעם אנשים לא רצו לקנות אותו כי הוא מפלסטיק ולא נראה אמיתי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד