גלוק 39
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גלוק 39
אכן ההבדל היחד זה הכדור.. גלוק 42 זה 9 מ"מ קצר (9X17) וגלוק 43 זה 9 מ"מ רגיל (9X19).
ראיתי שבמיכלין בחיפה מוכרים גלוק 42 למי שמעוניין..ראיתי שם גם ברטה ננו..אקדח צעצוע קטן וחמוד..לא מכיר אותו כ"כ, מישהו שמע עליו?
ראיתי שבמיכלין בחיפה מוכרים גלוק 42 למי שמעוניין..ראיתי שם גם ברטה ננו..אקדח צעצוע קטן וחמוד..לא מכיר אותו כ"כ, מישהו שמע עליו?
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
+1 לגבי בול חד טורי קטן ודומיו.
יותר צר ונוח מה—Ultra-X שהמלצתי עליו.
הספציפי שמצולם בכתבה שייך לסליקאי, והמחסנית שלו הותאמה ספציפית.
viewtopic.php?f=1&t=17213
אמור להיות משהו כזה כמוצר מדף חד טורי.
לגבי 10 מ"מ והחזרה ל-9 — לא רק שהבינו, אלא שהיום התחמושת התקדמה וביצועי ה-9 של היום כן מספקים את הסחורה.
כל היצרנים מייצרים את כל הכדורים בכל שלושת הקליברים הנפוצים לאותם ביצועים מבחינת עומק החדירות ואמינות ההתרחבות.
הביצועים הוגדרו לפי דרישות ה-FBI, אכן עקב ההיסטוריה (תקרית הירי במיאמי 86').
*עדכון: וה-IWBA. סוף עדכון*
Everest,
אני הייתי מאמין גדול ב-0.45 מהמילניום הקודם ועד לפני שנה, כשחזרתי לעניינים והתחלתי ללמוד את הנושא.
נסה לצפות בסרטון הבא בראש פתוח, הוא מסביר הכל
https://youtu.be/2dA36NYLqns
לגבי תחמושת ראויה, ראו מבחני הביצועים שביצע Shooting the bull 410 לתחמושת 9 מ"מ מאקדחים קטנים.
(חפש Ammo Quest ב-Youtube).
אז כן, גם 0.45 שהתרחב יותר גדול מ-9 שהתרחב, אבל מכיוון שכדור אחד בלבד, כן, גם של 0.45 לא בטוח שיעצור תוקף — חשובה גם יכולת הכיוון למטרה ביריות הבאות.
וכאן הרתע משחק תפקיד חשוב — בעיקר באקדחים קטנים.
ראה את Colion Noir בימיו הראשונים, כשהיה חסיד של גלוק 30s (המקביל של 26 בקוטר 0.45) — בסרטון שמתאר את החוויה שגרמה לו להפסיק להסתכל על הקוטר, וכמו כל מומחי הטקטיקה והלחימה — להעדיף 9 מ"מ.
לא רק בגלל שיש יותר כדורים (כי ממילא מראש כיוונת לגודל של 6 כדורים)
אלא כדי שיהיה יותר קל לפגוע גם בכדור השני והשלישי.
https://youtu.be/8GDFrki0T9o
בא לך בכל זאת 0.45? אין בעיה, האקדח הזה יבעט פחות מכל מתמודד אחר.
רוצה לבחור תחמושת? קח השוואה פותחת עיניים בין מותגים, תקווה שתמצא Federal HST בארץ, או Ranger T (דורון מצא, אבל ב-9, תעשה חיפוש בפורום)
http://www.luckygunner.com/lounge/its-h ... tics-test/
אגב, Glock34 אין אצלנו הרבה אופציות לסדרה שמונים עם אבטחת נוקר חוץ מקולט ישן או Para Ordnance נגיד p12 שהוא כבד (אפילו טריגר רצה להחליף... עומרי שלא תעז, ואם כן אני הקונה הראשון)
כל הבולים הם ללא המנגנון המיותר של פלאנג'ר לאבטחת נוקר, וזה רק תורם להדק הנפלא שלהם. מסכים איתך שגם משבת Grip Safety וגם נצרה וגם לחיצה על ההדק זה מספיק עבור נשיאה בטוחה של כדור בקנה.
מתנצל על אורך המגילה (השקעתי, הכל מהסלולרי...) אבל דרכתם לי על יותר מדי כפתורים בשביל לא לשפוך את הכל.
Everest תעשה מה שמתאים לך. בעצם לה!
אשריכם ששניכם זוכים לזכות להגנה עצמית בישראל.
יותר צר ונוח מה—Ultra-X שהמלצתי עליו.
הספציפי שמצולם בכתבה שייך לסליקאי, והמחסנית שלו הותאמה ספציפית.
viewtopic.php?f=1&t=17213
אמור להיות משהו כזה כמוצר מדף חד טורי.
לגבי 10 מ"מ והחזרה ל-9 — לא רק שהבינו, אלא שהיום התחמושת התקדמה וביצועי ה-9 של היום כן מספקים את הסחורה.
כל היצרנים מייצרים את כל הכדורים בכל שלושת הקליברים הנפוצים לאותם ביצועים מבחינת עומק החדירות ואמינות ההתרחבות.
הביצועים הוגדרו לפי דרישות ה-FBI, אכן עקב ההיסטוריה (תקרית הירי במיאמי 86').
*עדכון: וה-IWBA. סוף עדכון*
Everest,
אני הייתי מאמין גדול ב-0.45 מהמילניום הקודם ועד לפני שנה, כשחזרתי לעניינים והתחלתי ללמוד את הנושא.
נסה לצפות בסרטון הבא בראש פתוח, הוא מסביר הכל
https://youtu.be/2dA36NYLqns
לגבי תחמושת ראויה, ראו מבחני הביצועים שביצע Shooting the bull 410 לתחמושת 9 מ"מ מאקדחים קטנים.
(חפש Ammo Quest ב-Youtube).
אז כן, גם 0.45 שהתרחב יותר גדול מ-9 שהתרחב, אבל מכיוון שכדור אחד בלבד, כן, גם של 0.45 לא בטוח שיעצור תוקף — חשובה גם יכולת הכיוון למטרה ביריות הבאות.
וכאן הרתע משחק תפקיד חשוב — בעיקר באקדחים קטנים.
ראה את Colion Noir בימיו הראשונים, כשהיה חסיד של גלוק 30s (המקביל של 26 בקוטר 0.45) — בסרטון שמתאר את החוויה שגרמה לו להפסיק להסתכל על הקוטר, וכמו כל מומחי הטקטיקה והלחימה — להעדיף 9 מ"מ.
לא רק בגלל שיש יותר כדורים (כי ממילא מראש כיוונת לגודל של 6 כדורים)
אלא כדי שיהיה יותר קל לפגוע גם בכדור השני והשלישי.
https://youtu.be/8GDFrki0T9o
בא לך בכל זאת 0.45? אין בעיה, האקדח הזה יבעט פחות מכל מתמודד אחר.
רוצה לבחור תחמושת? קח השוואה פותחת עיניים בין מותגים, תקווה שתמצא Federal HST בארץ, או Ranger T (דורון מצא, אבל ב-9, תעשה חיפוש בפורום)
http://www.luckygunner.com/lounge/its-h ... tics-test/
אגב, Glock34 אין אצלנו הרבה אופציות לסדרה שמונים עם אבטחת נוקר חוץ מקולט ישן או Para Ordnance נגיד p12 שהוא כבד (אפילו טריגר רצה להחליף... עומרי שלא תעז, ואם כן אני הקונה הראשון)
כל הבולים הם ללא המנגנון המיותר של פלאנג'ר לאבטחת נוקר, וזה רק תורם להדק הנפלא שלהם. מסכים איתך שגם משבת Grip Safety וגם נצרה וגם לחיצה על ההדק זה מספיק עבור נשיאה בטוחה של כדור בקנה.
מתנצל על אורך המגילה (השקעתי, הכל מהסלולרי...) אבל דרכתם לי על יותר מדי כפתורים בשביל לא לשפוך את הכל.
Everest תעשה מה שמתאים לך. בעצם לה!
אשריכם ששניכם זוכים לזכות להגנה עצמית בישראל.
נערך לאחרונה על ידי GA1 בתאריך 02 מאי 2016, 23:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
ועכשיו GUSS יתמצת הכל בשורה שנונה אחת...
-------
ברשותכם,
אחזור רגע לנושא השרשור המקורי - אקדח קטן, לאשה, לא גלוק, לא 9 מ"מ.
אפיון: אקדח קטן, הסלקה עמוקה, לא קופצני (רתע נמוך), בעל יכולת עצירה סבירה, דריכה והדק קלים, אמין (בשעת מבחן יוציא כדור).
לעניות דעתי, בשים לב לאפיון שלעיל - אקדח בקוטר 9 קצר(9X17) יכול להתאים.
יש מגוון רחב של כלים בקוטר הנ"ל, כולל משומשים מאוד אמינים וזולים (למשל CZ83).
אגב, בהקשר זה לא הייתי פוסל את הגלוק 42.
בהצלחה.
אחזור רגע לנושא השרשור המקורי - אקדח קטן, לאשה, לא גלוק, לא 9 מ"מ.
אפיון: אקדח קטן, הסלקה עמוקה, לא קופצני (רתע נמוך), בעל יכולת עצירה סבירה, דריכה והדק קלים, אמין (בשעת מבחן יוציא כדור).
לעניות דעתי, בשים לב לאפיון שלעיל - אקדח בקוטר 9 קצר(9X17) יכול להתאים.
יש מגוון רחב של כלים בקוטר הנ"ל, כולל משומשים מאוד אמינים וזולים (למשל CZ83).
אגב, בהקשר זה לא הייתי פוסל את הגלוק 42.
בהצלחה.
הסיבה שפסל 9 מ"מ היתה כי ביקש משהו יותר גדול, לא יותר קטן.
ועם זאת, אני נוטה להסכים איתך —
שלושה כדורים נשלטים למרכז מסה, באקדח שמתאים לאוחז/ת בו — הרבה יותר יעילים מפגיעה אחת של תותח קטן, עצבני ופחות נעים לירי.
ועם זאת, אני נוטה להסכים איתך —
שלושה כדורים נשלטים למרכז מסה, באקדח שמתאים לאוחז/ת בו — הרבה יותר יעילים מפגיעה אחת של תותח קטן, עצבני ופחות נעים לירי.
-------
אני באופן אישי ממש לא חובב סדרה 80 או 90 פשוט "עוד" מנגנון בטיחות. (מיותר)
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
כשבוחרים אקדח לאשה, חשוב להתיחס גם לנוחות הדריכה. וכאן אקדחים קומפקטיים שיורים 7.65 או 9 קצר ופועלים על עיקרון של מנגנון ההכבדה לא מצטיינים - הדריכה שלהם קשה. הייתה לנו התלבטות קשה בבחירת האקדח לאשתי. ואחרי שניסתה את כל האקדחים הקטנים הישנים לבסוף בחרה ... גלוק 19. עוד לא היה אז 43 ו-42. אולי היות הייתה בוחרת באחד מהם.
- סליקאי טיטניום
spy כתב:כשבוחרים אקדח לאשה, חשוב להתיחס גם לנוחות הדריכה. וכאן אקדחים קומפקטיים שיורים 7.65 או 9 קצר ופועלים על עיקרון של מנגנון ההכבדה לא מצטיינים - הדריכה שלהם קשה. הייתה לנו התלבטות קשה בבחירת האקדח לאשתי. ואחרי שניסתה את כל האקדחים הקטנים הישנים לבסוף בחרה ... גלוק 19. עוד לא היה אז 43 ו-42. אולי היות הייתה בוחרת באחד מהם.
חייב לומר, אני יריתי בזיג 320 קומפקט, והדריכה שלו מרגרינה. את הסאב קומפקט לא ניסיתי. מניח שהדריכה תהיה קשה יותר. עוד לא פתרו את בעיית הפיזיקה.
דריכה זה טכניקה ממש לא כוח. למה תמיד חשוב לכולם דריכה קלה.
לי יש ילדים בבית, אני מעדיף דריכה קשה למי שלא יודע לדרוך. כי אם יש לך את הטכניקה הנכונה אין בעיה לדרוך כל אקדח בלי בעיה בכלל.
לי יש ילדים בבית, אני מעדיף דריכה קשה למי שלא יודע לדרוך. כי אם יש לך את הטכניקה הנכונה אין בעיה לדרוך כל אקדח בלי בעיה בכלל.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
אני באופן אישי לא אוהב "דריכות", אני מעדיף כדור בקנה מהרבה סיבות.
למרות שהאישה לא מתלהבת מהרעיון של כדור בקנה, לכן נוחות הדריכה כן תיכנס כשיקול בסוף.
למרות שהאישה לא מתלהבת מהרעיון של כדור בקנה, לכן נוחות הדריכה כן תיכנס כשיקול בסוף.
- סליקאי זהב
גם אני הולך עם כדור בקנה, לאשתי אין עם זה שום בעיה.
אבל היא סבורה שרמת המיומנות שלה עדיין לא מספיק גבוהה בשביל זה.
אבל היא סבורה שרמת המיומנות שלה עדיין לא מספיק גבוהה בשביל זה.
- סליקאי טיטניום
Guss
אתה כל הזמן אומר שהחברה לא דורכים נכון את האקדח
אולי תסביר פעם אחת איך דורכים נכון
- סליקאי ארד
Sason כתב:Guss
היד החלשה לא מבצעת שום פעולה למעט:
- לאחוז בצינה חזק
- לקבע את האקדח במקום.
הדריכה מתבצעת על ידי דחיפה חזקה ואגרסיבית של האקדח קדימה בעזרת היד החזקה "ותלישתו" מתוך היד החלשה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר