קפיץ הדק שבור
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: קפיץ הדק שבור
שאלה רצינית,
האם נשק הינו מיקצוע תעודה במדינת ישראל,הינו משרד העבודה או כל גוף ממשלתי מלמד, מכשיר ,בוחן,ומנפק תעודת הסמכה ?
ולא ,קורסים בצבא, התמחות אצל היצרן בח"ל, וידע מאבא , זו לא תעודת הסמכה.
האם נשק הינו מיקצוע תעודה במדינת ישראל,הינו משרד העבודה או כל גוף ממשלתי מלמד, מכשיר ,בוחן,ומנפק תעודת הסמכה ?
ולא ,קורסים בצבא, התמחות אצל היצרן בח"ל, וידע מאבא , זו לא תעודת הסמכה.
פחות -לרוב זה יותר,,
itamar כתב:וחזרה ל-EVEREST שיכל לפנות לכל סוחר בארץ כדי שיחליף לו את הקפיץ הזה במקום.
מצטער שאני מתעקש ויורד לפרטים, אתה אמרת במקום, לא אני ולא היבואן.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אני לא יודע אם יש מקצוע רשמי שנקרא "נשק" בישראל
ואני גם לא יודע אם כל מי ש"נשק" בחנות כזאת או אחרת מוכשר ומוסמך גם אם קיים
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
goral כתב:אני לא יודע אם יש מקצוע רשמי שנקרא "נשק" בישראל
תשובה תורמת כאין כמוה.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
זהו מקצוע שהיצרן מסמיך אותך.
כמובן שצריך רקע טכני וכישרון.
אין למיטב דעתי הכשרה רשמית במקצוע זה.
אין למיטב דעתי הכשרה רשמית במקצוע זה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אתה במקרה "נשק" ? נפגעת ממני ? אני מתנצל,
ועדיין לא ענית, יש מקצוע רשמי כזה שנקרא נשק ?
ועדיין לא ענית, יש מקצוע רשמי כזה שנקרא נשק ?
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
Webart כתב:itamar כתב:להבדיל מרכב או טלוויזיה לאקדח הזה יש נותן שירות אחד ויחיד בארץ ואין אלטרנטיבה אחרת.א.
ועכשיו, כי כל כך הייתי בטוח שאתה טועה, מטעה ואף משמיץ, איתמר, שוחחתי עם היבואן הרשמי של CZ בישראל (שאני גאה מאוד למנות אותו בין ידידי), בשיחה הובהר לי רשמית כי ניתן לתקן ולהחליף את הקפיץ המדובר (או כל חלק אחר ב-CZ) אצל כל אחד מסוחרי הנשק בארץ המוכרים אקדחי CZ במסגרת אחריות לכל החיים על האקדח, אצל כל הסוחרים הנ"ל נמצא מלאי של חלקי חילוף והטיפול מתבצע אצל הסוחרים ולא אצל אותו "נותן שירות אחד ויחיד בארץ", כפי שטרחת לכנות אותו.
אה... אם כבר מדברים על זה, הטיפול ניתן ללא תשלום, כדי שלא תמצא עוד סיבה להתלונן.
לידיעת הכלל, במיוחד אלו שאינם נשקים או מתיימרים להיות כאלה, ה"אבא" של כל ה-CZים, ה-CZ75 הוא גם ה"אבא" של עוד עשורת רבות של דגמי אקדחים, בינהם (אם נמנה מעט מהפופולריים בישראל) היריחו, הסטורם של בול, הטנפוליו ועוד, כל אלה חולקים מנגנונים זהים וברוב המקרים, גם חלקי חילוף רבים, זהו אקדח שבדר"כ נלמד בשעורים הראשונים בכל קורס נשקות, ולכן טיפול ותיקון של אקדח מבוסס CZ הינו דבר שכל נשק יודע, קל וחומר כשמדובר בטיפול ב-CZ מקורי, אותו קפיץ מדובר אינו איזה חלק נדיר וכל נשק "מצוי" מחזיק אותו במאגר חלקי החילוף שלו.
נסחפת דביר.
אתה מריץ סרטים בראש שלך וקורא דברים שלא כתבתי אותם - אז בבקשה ממך תתנצל!
1. איפה קראת שאני משמיץ את בעל העסק או היבואן?? האם אמרתי דבר רע אחד על איכות השירות שלו? ההיפך הוא הגמור - אני עוד אמרתי שזכותו המלאה שלא להיות זמין 24X7 והכל בסדר.
2. לגבי תיקון הנשק על ידי נשק אחר אתה כתבת למעלה
אז אם זה חלק כל כך נפוץ ומצוי אצל כל נשק, מה הבעיה להכנס לכל חנות נשק (במידה ויש שם נשק) ולהחליף אותו במקום?אותו קפיץ מדובר אינו איזה חלק נדיר וכל נשק "מצוי" מחזיק אותו במאגר חלקי החילוף שלו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
אריק זו לא השאלה ובטח לא התשובה,
אני יקצר לך , אין לימודי תעודה ממשלתיים למקצוע נשק, ואין לכן כל הסמכה ממשלתית, אין, ולכן כל הדרישות שתיקון נשק יעשה רק ע"י מי שהוסמך , הינן קצת איך לומר ...
ד.א גם אין לקצב, איסטלטור, שף,ועוד מומחים בתחומם.
אני יקצר לך , אין לימודי תעודה ממשלתיים למקצוע נשק, ואין לכן כל הסמכה ממשלתית, אין, ולכן כל הדרישות שתיקון נשק יעשה רק ע"י מי שהוסמך , הינן קצת איך לומר ...
ד.א גם אין לקצב, איסטלטור, שף,ועוד מומחים בתחומם.
פחות -לרוב זה יותר,,
אני לא עו''ד, אבל אחרי דפדוף בחוק כלי היריה נראה שאין בעיה לתקן לבד את הנשק בבית (לאומת לתיקוני חשמל בבית לדוגמה), אבל אסור לעסוק בתיקונים ללא רשיון עסק לכלי היריה.
Heavy is good...heavy is reliable.
צהריים טובים לכולם.
דביר - סתם ככה בגלל שתהית, אני במקרה כן עובד בימי שישי, ואפילו בשבתות.
דבר שני, לפני שפניתי היום ליבואן, עצרתי במקרה בדרך ב"להב", נתתי את האקדח לנשק, ואחרי דקה בערך האקדח חזר אליי ואמרו לי לפנות ליבואן.
יכול להיות שכן מחזיק את החלק, לא מחזיק את החלק, עובדתית היה נשק ולא רצה/יכל להתעסק עם זה.
לא יודע אם זה היה ככה גם בעסק אחר, אבל יש לי נטייה להאמין שהיו מפנים אותי ליבואן גם במקום אחר(ולא, אין כאן שום הכפשה כלפי בית מסחר כזה או אחר, אני רק מציין עובדה שקרתה).
הגעתי ליבואן והבעיה סודרה תוך פחות מ-2 דקות, וגם שוחחתי עם הבעלים והכל היה בסדר והשירות מצוין.
יכול להיות שהקפיץ היה דפוק כבר מהמפעל כי הקפיץ החדש מרגיש שונה ויותר עוצמתי, ויכול להיות שאני גם סתם מנסה לשכנע את עצמי פסיכולוגית שזה ככה.
ומי שתוהה לגבי מקצוע הנשק - אז עו"ד פרי נובוטני פירסם איפשהו בפייסבוק קורס נשקים והוא כתב שמה משהו על כך שבמסגרת חוק כלי הירייה החדש המקצוע יקבל הכרה רשמית, ולכן מי שיעבור היום את הקורס ככל הנראה ייחשב ל"דור מעבר" ויוכל לעסוק בתחום במסגרת החוק החדש.
מה שאני מבין לפחות מכל הסיפור הזה הוא ש"נשק" אינו ממש מקצוע מוכר נכון להיום, אבל קיים.
וד"א, לא הייתה לי כל כוונה לייצר כאן קונספירציות הכפשה כנגד אף אחד.
מותר לי לכעוס על אקדח חדש שמתקלקל באחריות יצרן, כי כמו שהיצרן לוקח אחריות על האקדח, מבחינתי זה כאילו הוא לוקח אחריות על החיים שלי ברגע האמת אם משהו מתקלקל.
אקדח זה לא טלוויזיה ולא טוסטר, ואם הוא מתקלקל, אז "זו בעיה".
דביר - סתם ככה בגלל שתהית, אני במקרה כן עובד בימי שישי, ואפילו בשבתות.
דבר שני, לפני שפניתי היום ליבואן, עצרתי במקרה בדרך ב"להב", נתתי את האקדח לנשק, ואחרי דקה בערך האקדח חזר אליי ואמרו לי לפנות ליבואן.
יכול להיות שכן מחזיק את החלק, לא מחזיק את החלק, עובדתית היה נשק ולא רצה/יכל להתעסק עם זה.
לא יודע אם זה היה ככה גם בעסק אחר, אבל יש לי נטייה להאמין שהיו מפנים אותי ליבואן גם במקום אחר(ולא, אין כאן שום הכפשה כלפי בית מסחר כזה או אחר, אני רק מציין עובדה שקרתה).
הגעתי ליבואן והבעיה סודרה תוך פחות מ-2 דקות, וגם שוחחתי עם הבעלים והכל היה בסדר והשירות מצוין.
יכול להיות שהקפיץ היה דפוק כבר מהמפעל כי הקפיץ החדש מרגיש שונה ויותר עוצמתי, ויכול להיות שאני גם סתם מנסה לשכנע את עצמי פסיכולוגית שזה ככה.
ומי שתוהה לגבי מקצוע הנשק - אז עו"ד פרי נובוטני פירסם איפשהו בפייסבוק קורס נשקים והוא כתב שמה משהו על כך שבמסגרת חוק כלי הירייה החדש המקצוע יקבל הכרה רשמית, ולכן מי שיעבור היום את הקורס ככל הנראה ייחשב ל"דור מעבר" ויוכל לעסוק בתחום במסגרת החוק החדש.
מה שאני מבין לפחות מכל הסיפור הזה הוא ש"נשק" אינו ממש מקצוע מוכר נכון להיום, אבל קיים.
וד"א, לא הייתה לי כל כוונה לייצר כאן קונספירציות הכפשה כנגד אף אחד.
מותר לי לכעוס על אקדח חדש שמתקלקל באחריות יצרן, כי כמו שהיצרן לוקח אחריות על האקדח, מבחינתי זה כאילו הוא לוקח אחריות על החיים שלי ברגע האמת אם משהו מתקלקל.
אקדח זה לא טלוויזיה ולא טוסטר, ואם הוא מתקלקל, אז "זו בעיה".
- סליקאי זהב
GUSS
כמו שכתבתי.היצרן מסמיך את הנשק.
ברור לי שאין הכשרה רשמית.
זה מה שכתבתי
"זהו מקצוע שהיצרן מסמיך אותך.
אין למיטב דעתי הכשרה רשמית במקצוע זה."
כמו שכתבתי.היצרן מסמיך את הנשק.
ברור לי שאין הכשרה רשמית.
זה מה שכתבתי
"זהו מקצוע שהיצרן מסמיך אותך.
אין למיטב דעתי הכשרה רשמית במקצוע זה."
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
Everest כתב:אקדח זה לא טלוויזיה ולא טוסטר, ואם הוא מתקלקל, אז "זו בעיה".
בישראל כ-150,000 כלי יריה פרטיים (נניח, סתם לשם ההשוואה).
בישראל כ-3,100,000 כלי רכב על הכבישים (כנ"ל).
איני רוצה לכתוב מידע שאין לי שום ידע בו כמו כמות ארועי הירי במדינת ישראל מול כמות תאונות הדרכים, אבל אני מניח שברור לך שכלי הרכב בישראל אחראים בצורה מוחלטת על יותר פצועים והרוגים בכל שנה נתונה, מאשר אירועי הירי תוך שימוש באחד מתוך אותם כלי נשק המוחזקים ברשיון.
בקיצור, אני בטוח שלא כל מוסך מוכן לקבל אותך בלי תור, ולטפל בך במיידית, גם אם הוא מוסך היבואן וגם אם יש לך תקלה (אפילו מהותית) במנוע אחרי שנסעת רק 420 ק"מ מיום שקבלת את הרכב החדש וזאת למרות שאם תחליט לקחת את הרכב שלך ולנסוע ברחובות, אתה עלול, אפילו בודאות לגרום למוות שלך או של הסובבים אותך.
אקדח הוא מוצר low-tech המיוצר בטכנולוגיות שלא השתנו כבר עשרות ולעיתים מאות שנים, קורה שהוא לא פועל כשורה, גם בטנק ואפילו במטוס קרב יש לעיתים תקלות, למרות שהטכנולוגיה שלהם ועלות היצור שלהם בהשוואה לאקדח שלך אינה ניתנת לשום השוואה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
Webart כתב:Everest כתב:אקדח זה לא טלוויזיה ולא טוסטר, ואם הוא מתקלקל, אז "זו בעיה".
בישראל כ-150,000 כלי יריה פרטיים (נניח, סתם לשם ההשוואה).
בישראל כ-3,100,000 כלי רכב על הכבישים (כנ"ל).
איני רוצה לכתוב מידע שאין לי שום ידע בו כמו כמות ארועי הירי במדינת ישראל מול כמות תאונות הדרכים, אבל אני מניח שברור לך שכלי הרכב בישראל אחראים בצורה מוחלטת על יותר פצועים והרוגים בכל שנה נתונה, מאשר אירועי הירי תוך שימוש באחד מתוך אותם כלי נשק המוחזקים ברשיון.
בקיצור, אני בטוח שלא כל מוסך מוכן לקבל אותך בלי תור, ולטפל בך במיידית, גם אם הוא מוסך היבואן וגם אם יש לך תקלה (אפילו מהותית) במנוע אחרי שנסעת רק 420 ק"מ מיום שקבלת את הרכב החדש וזאת למרות שאם תחליט לקחת את הרכב שלך ולנסוע ברחובות, אתה עלול, אפילו בודאות לגרום למוות שלך או של הסובבים אותך.
אקדח הוא מוצר low-tech המיוצר בטכנולוגיות שלא השתנו כבר עשרות ולעיתים מאות שנים, קורה שהוא לא פועל כשורה, גם בטנק ואפילו במטוס קרב יש לעיתים תקלות, למרות שהטכנולוגיה שלהם ועלות היצור שלהם בהשוואה לאקדח שלך אינה ניתנת לשום השוואה.
טוב, שכנעת אותי
- סליקאי זהב
דביר
ההבדל שאוטו ניתן לשכור בכמה דקות.
טלויזה מחשב או כל דבר אחר אין בעיה.
אקדח לעומת זאת יש בעיה.
ההבדל שאוטו ניתן לשכור בכמה דקות.
טלויזה מחשב או כל דבר אחר אין בעיה.
אקדח לעומת זאת יש בעיה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה