סוגי תחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: סוגי תחמושת
אני הולך עם אותה תחמושת פשוטה FMJ שבה אני משתמש לאימונים. וזה מכמה סיבות: קודם כל זה חוסך לי להחליף תחמושת במחסניות לפני ואחרי כל אימון. שנית התחמושת תמיד חדשה. שלישית, האקדח מתנהג אותו דבר, כלומר אפשר לסמוך על זה שאם אין מעצורים באימון, לא יהיו מעצורים במצב אמת.
בנוסף לזה, יש מתארי הגנה עצמית שבהם עדיף כדור עם חדירה גבוהה. לדוגמה תוקף ממוגן, או מסתתר, או תוקף בקבינה של משאית או טרקטור בפיגוע דריסה. מכיוון שאי אפשר לדעת באיזה מתאר ניתקל, אין סיבה להעדיף סוג תחמושת מסוים.
אולי הכי טוב לטעון את המחסניות לסירוגין כדור אחד HP, אחד FMJ וכן הלאה, אבל אני לא מכיר מישהו שטורח לעשות את זה.
בנוסף לזה, יש מתארי הגנה עצמית שבהם עדיף כדור עם חדירה גבוהה. לדוגמה תוקף ממוגן, או מסתתר, או תוקף בקבינה של משאית או טרקטור בפיגוע דריסה. מכיוון שאי אפשר לדעת באיזה מתאר ניתקל, אין סיבה להעדיף סוג תחמושת מסוים.
אולי הכי טוב לטעון את המחסניות לסירוגין כדור אחד HP, אחד FMJ וכן הלאה, אבל אני לא מכיר מישהו שטורח לעשות את זה.
CZ 75 BD
- סליקאי כסף
חן אתה צודק ב 200% ולכן אני אישית הולך עליי תמיד עם לפחות שתי מחסניות (לפעמים גם שלוש) כאשר אחת טעונה בכדורי HP דוגמת הידרה שוק או sxt (או תחמושת טובה יותר אם מתמזל המזל להשיג) - לירי סלקטיבי במקומות הומי אדם והמחסנית השניה טעונה ב FMJ בתצורה רגילה או קונית לירי באחד המתארים שתיארת שבהם נדרשת יכולת חדירה מוגדלת של הקליע. ה HP בהכנס והשניה בחגורה ואם יש צורך אז תבוצע החלפה מהירה. לא הייתי ממליץ לשלב שני סוגי תחמושת באותה מחסנית. בעיניי אתה צריך לדעת מה אתה יורה.
WARLORD
- סליקאי זהב
לא קורה המון, אבל מדי פעם דווקא התחמושת הרגילה הנפוצה כאן גורמת למעצורים.
פיקות קשות שלא ננקרות במכה ראשונה, כמויות אבש״ר או חוסר אבש״ר שתוקעות כדור בקנה ואפילו דפורמציות בתרמילים.
הייתרון של כדורי הפרימיום הוא לפחות בבקרת האיכות הגבוהה יותר, אני מחזיק כדורי hp של ווינצ׳סטר ופדרל בני כמעט 30 ויורה אותם מדי פעם ללא שום בעיה, כולל כאלו שאוחסנו במחסניות.
הסיבות שלי לפחות הן לבדוק הזנה ונקירה אחרי שינויים שמבוצעים באקדחים /לדגום סדרות תחמושת ישנות / סתם לפוצץ אובייקטים מעניינים בשביל הכיף, אבל לא לצורך אימון באופן מיוחד.
כדורי +p ומעלה אכן מייצרים יותר רעש,רתע ורשף, במיוחד מאקדח קל וקצר אבל זה לא משפיע ולא מבלבל אלא אם מערבבים תחמושת במחסנית. מי שלא מתאמן כל יומיים, אין לו זיכרון חזק מספיק של תחושת הירי וגם התנאים במטווח הם שונים מהתנאים ברחוב או בשטח פתוח.
לגבי חדירות - fmj 115 גריין לא יחדור מטרה קשה טוב יותר מאשר כדור hp. הולופויינט יפתח רק בתוך תווך נוזלי או נוזלי למחצה על מטרה קשה הם נמעכים בדיוק אותו דבר.
פיקות קשות שלא ננקרות במכה ראשונה, כמויות אבש״ר או חוסר אבש״ר שתוקעות כדור בקנה ואפילו דפורמציות בתרמילים.
הייתרון של כדורי הפרימיום הוא לפחות בבקרת האיכות הגבוהה יותר, אני מחזיק כדורי hp של ווינצ׳סטר ופדרל בני כמעט 30 ויורה אותם מדי פעם ללא שום בעיה, כולל כאלו שאוחסנו במחסניות.
הסיבות שלי לפחות הן לבדוק הזנה ונקירה אחרי שינויים שמבוצעים באקדחים /לדגום סדרות תחמושת ישנות / סתם לפוצץ אובייקטים מעניינים בשביל הכיף, אבל לא לצורך אימון באופן מיוחד.
כדורי +p ומעלה אכן מייצרים יותר רעש,רתע ורשף, במיוחד מאקדח קל וקצר אבל זה לא משפיע ולא מבלבל אלא אם מערבבים תחמושת במחסנית. מי שלא מתאמן כל יומיים, אין לו זיכרון חזק מספיק של תחושת הירי וגם התנאים במטווח הם שונים מהתנאים ברחוב או בשטח פתוח.
לגבי חדירות - fmj 115 גריין לא יחדור מטרה קשה טוב יותר מאשר כדור hp. הולופויינט יפתח רק בתוך תווך נוזלי או נוזלי למחצה על מטרה קשה הם נמעכים בדיוק אותו דבר.
- סליקאי טיטניום
DoronP כתב:eitan156 כתב:כמה מחשבות ואשמח לאישור ממי שממש מבין.
לפי מה שראיתי בפורום וביוטיוב אין בעיה להחזיק תחמושת איכותית בתנאי החסנה טובים אפילו 10 שנים ויותר.
....
אני יריתי תחמושת בת 20 שהיתה במחסניות ובקופסא ונשכחה - מעל 100 כדור ונורתה בלי שום בעיות
כנ"ל. יריתי מעל 200 כדורים בני יותר מעשרים שנשמרו בקופסאות המקוריות... תפקדו למופת...
*תיקון* קרוב לעשרים...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
ניר ל כתב:לא קורה המון, אבל מדי פעם דווקא התחמושת הרגילה הנפוצה כאן גורמת למעצורים.
אתה מתבלבל בין תחמושת רגילה לתחמושת זולה. מה שהופך תחמושת "מיוחדת" ליקרה יותר זה:
- התרמיל ללחץ גבוה.
- תהליך יצור קליע שמורכב מיותר שלבים.
- רצון של היצרן להרוויח יותר.
כשאתה קונה WINDOWS HOME או WINDOWS ULTIMATE אתה מקבל אותו דיסק (או אפילו בלי דיסק), אבל מחיר של הגירסאות האלו שונה פי כמה וכמה. למה? כי אחד מהם "רגיל" והשני "מיוחד".
כל יצרן מנסה לסחוט מהשוק את הרווח המירבי ולגרום לצרכן לשלם את המקסימום שהוא יכול וזה בדיוק התפקיד של סגמנטציית שוק, אבל למעשה כל סגמנט מקבל אותו מוצר בעל תכונות דומות ושמות שונים על מנת לתת הצדקה לסגמנט הגבוה לשלם עליו יותר.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
ד״א בהקשר למה שבולטיק מציין -
שמתי לב שבתחמושת sxt הכי חדשה שקניתי יש א- סימטריה וחוסר עקביות בייצור הקליעים, נראה שמיהרו או זילזלו או פשוט הוזילו... אשתדל להוסיף תמונה בהזדמנות ותשפטו בעצמכם, לעומת הסדרות ישנות יותר שלהם.
בהידרה שוק בכלל כל קונוס נראה אחרת אם בכלל קיים .
אולי בכלל נגלה שעדיפה תחמושת משנות ה 90 על זו שמיוצרת היום...
שמתי לב שבתחמושת sxt הכי חדשה שקניתי יש א- סימטריה וחוסר עקביות בייצור הקליעים, נראה שמיהרו או זילזלו או פשוט הוזילו... אשתדל להוסיף תמונה בהזדמנות ותשפטו בעצמכם, לעומת הסדרות ישנות יותר שלהם.
בהידרה שוק בכלל כל קונוס נראה אחרת אם בכלל קיים .
אולי בכלל נגלה שעדיפה תחמושת משנות ה 90 על זו שמיוצרת היום...
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 09 מאי 2016, 16:52, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי טיטניום
בולטיק צודק ולכן אני לא כתבתי רגילה או זולה אלא FMJ.
אני הולך עם Winchester 124 gr. FMJ
P+
זו בעיני לא תחמושת רגילה והיא בטח לא זולה.
ניר מה שאמרת מעניין. תעלה תמונות.
אני יכול להוסיף שבקופסאות האחרונות של הידרה שוק שקניתי היתה מעין קורוזיה / פיגמנטציה על הציפוי ניקל.
שלחתי מייל לפדרל עם המק״ט והם שלחו לי חזרה תאריך ייצור. סה״כ הם היו בני כמה חודשים. מוזר.
אבל במטווח עבדו מעולה!
P+
ניר מה שאמרת מעניין. תעלה תמונות.
אני יכול להוסיף שבקופסאות האחרונות של הידרה שוק שקניתי היתה מעין קורוזיה / פיגמנטציה על הציפוי ניקל.
שלחתי מייל לפדרל עם המק״ט והם שלחו לי חזרה תאריך ייצור. סה״כ הם היו בני כמה חודשים. מוזר.
אבל במטווח עבדו מעולה!
נערך לאחרונה על ידי Warlord בתאריך 09 מאי 2016, 16:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
WARLORD
- סליקאי זהב
ראיתי שבמיכלין בחיפה מוכרים הידרה שוק למי שמעוניין..יש גם וונצ'סטר HP אבל לא SXT אלה משהו אחר..לא בטוח מה השם..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
Warlord כתב:בולטיק צודק ולכן אני לא כתבתי רגילה או זולה אלא FMJ.
P+
ניר מה שאמרת מעניין. תעלה תמונות
ווינצ׳סטר מציינים על הקופסאות תחמושת אימונים (קופסאות לבנות) לעומת תחמושת מובחרת כוננות,
כדור ווינצ׳סטר 124 גריין מעולה לאקדחי גלוק וגלוק c, העליתי לפני חצי שנה פוסט עם השוואה כולל תמונות.
- סליקאי טיטניום
דורון,
הוא לא משתמש ב SXT אלא בריינג'ר T זה כמעט אותו הדבר אבל ה SXT יותר מוצלחיםץ יש אותם גם בגרסאת בונדד ועם איטום נגד לחות.
הוא לא משתמש ב SXT אלא בריינג'ר T זה כמעט אותו הדבר אבל ה SXT יותר מוצלחיםץ יש אותם גם בגרסאת בונדד ועם איטום נגד לחות.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
מישהו שמע על התחמושת הזו?
https://www.google.co.il/search?q=winch ... wQ_AUIBigB
איזה חברות של כדורים רגילים נחשבות לטובות?
https://www.google.co.il/search?q=winch ... wQ_AUIBigB
איזה חברות של כדורים רגילים נחשבות לטובות?
כן, תחמושת לא רעה, אני משתמש בה ב1911 0.45 כי היא עושה פיידינג טוב ויש עליה ביקורות טובות.
- סליקאי זהב
אני ממש לא בעד נשיאה של נשק עם תחמושת FMJ אלא למטרות עבודה וכיו"ב.
תחמושת FMJ מחוזקת זה כבר ממש מוגזם +P+, אני כנושא נשק אזרחי מעדיף שאם אי פעם אצטרך להשתמש בו, הכדורים שלי ישארו במטרה ולא ילכו לטיול בגופים אחרים. ירי במקום עם קהל, יכול להיות די אסוני עם FMJ (ועוד מחוזק). ואני לא מדבר על כדור שהחטיא את המטרה. אלא בגלל יכולת החדירות שלו פשוט עבר דרך המטרה והמשיך הלאה. בנוסף, FMJ מייצר חור אחיד עם חדירות גבוהה, בזמן ש HP מייצר טראומה הרבה יותר גדולה.
תחמושת FMJ מחוזקת זה כבר ממש מוגזם +P+, אני כנושא נשק אזרחי מעדיף שאם אי פעם אצטרך להשתמש בו, הכדורים שלי ישארו במטרה ולא ילכו לטיול בגופים אחרים. ירי במקום עם קהל, יכול להיות די אסוני עם FMJ (ועוד מחוזק). ואני לא מדבר על כדור שהחטיא את המטרה. אלא בגלל יכולת החדירות שלו פשוט עבר דרך המטרה והמשיך הלאה. בנוסף, FMJ מייצר חור אחיד עם חדירות גבוהה, בזמן ש HP מייצר טראומה הרבה יותר גדולה.
- סליקאי זהב
מה עדיף בתור כדור HP, כדורי הידרה שוק או winchester pdx1?
שלוש נקודות:
מציע שכל אחד שממליץ על תחמושת יציין בנוסף היכן השיג אותה בארץ ואם אפשר, גם יציין מה היה מחירה.
לעניין מה שאמר גלוק 34, אני כמובן מסכים ודעתי קרובה לדעתו. לכן אני שם את ה HP בהכנס וה FMJ בסטנד ביי.
לא הייתי משתמש ב FMJ לירי סלקטיבי בסביבה אורבנית הומת אדם אלא בלית ברירה למרות שאני מאוד סומך על עצמי.
לסיום, חומר למחשבה ושאלה:
לי אישית לא ידוע על מקרה שבו בשל נזק ללא מעורב מקליע FMJ שעבר אליו דרך מעורב, היורה (חייל / שוטר / אזרח) הועמד לדין.
והיו מקרים כאלה (של נזק משני שנגרם ללא מעורבים כתוצאה מירי מדויק של FMJ לעבר מעורבים).
זו עובדה.
למישהו ידוע על מקרה שבו היתה העמדה לדין בסיטואציה כזו?
מציע שכל אחד שממליץ על תחמושת יציין בנוסף היכן השיג אותה בארץ ואם אפשר, גם יציין מה היה מחירה.
לעניין מה שאמר גלוק 34, אני כמובן מסכים ודעתי קרובה לדעתו. לכן אני שם את ה HP בהכנס וה FMJ בסטנד ביי.
לא הייתי משתמש ב FMJ לירי סלקטיבי בסביבה אורבנית הומת אדם אלא בלית ברירה למרות שאני מאוד סומך על עצמי.
לסיום, חומר למחשבה ושאלה:
לי אישית לא ידוע על מקרה שבו בשל נזק ללא מעורב מקליע FMJ שעבר אליו דרך מעורב, היורה (חייל / שוטר / אזרח) הועמד לדין.
והיו מקרים כאלה (של נזק משני שנגרם ללא מעורבים כתוצאה מירי מדויק של FMJ לעבר מעורבים).
זו עובדה.
למישהו ידוע על מקרה שבו היתה העמדה לדין בסיטואציה כזו?
WARLORD
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד