שני רשיונות משומרים - מי יודע מה אפשר לעשות?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שני רשיונות משומרים - מי יודע מה אפשר לעשות?
Everest כתב:הטיעון הזה לא כ"כ פשוט והגיוני כמו שאתה חושב.
חשוב כמו פקיד רישוי שניה: בשביל מה אתה צריך לקחת 2 כלים לאימון? גם ככה בייעוד "החזקה" הוא לתצוגה בלבד כי אין לך תחמושת בשבילו, אז גם אין לך צורך להתאמן עליו(אלא אם כן באופן אירוני 2 הכלים באותו קליבר, ואז כעיקרון כן יש לך תחמושת בשבילו)
מה מסוכן? להשאיר את הנשק בבית? יש לך כספת הכל בסדר!
אני ממש לא יודע מאיפה אתה מביא את הקביעות הללו.
יעוד "אחזקה" הוא ממש ממש לא לתצוגה בלבד והיה הקצאת תחמושת בגינו.
המטרה של תבחין זה הייתה בעצם "הגנה עצמית בבית" , היה אסור להסתובב מחוץ לבית עם האקדח ויכולת ללכת לטווח ולהתאמן כשהאקדח בתיק מופרד מהתחמושת.
לא רק זו , היה "פרוצדורה" (עד 2006 בערך) שלאחר 5 פעמים במטווח + המלצת מנהל המטווח יכולת לעבור ליעוד "נשיאה".(מאיר רוט היו אלופים בזה)
למיטב ידעתי כיום אין רישיונות חדשים ביעוד "אחזקה" , לא זכור לי שנתקלתי באחד כזה כבר קרוב ל10 שנים.
לגיל7 , בעקבות השרשור הזה וגם השני ,אפשר הבהרות:
1. היה לי כלי מס 1 ביעוד אחזקה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד X תבחין Y.
2. היה לי כלי מס 2 ביעוד נשיאה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד X תבחין Y.
תודה מראש.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הבהרות:
1. היה לי כלי מס 1 ביעוד החזקה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד החזקה תבחין מתוקף הוראת מעבר.
2. היה לי כלי מס 2 ביעוד נשיאה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד נשיאה תבחין ישוב מזכה.
ועוד
אקדח מספר 1 - חידוש "אוטומטי" - תשלום בדואר
אקדח מספר 2 - החלפת ישן בחדש
ולשאלתי האם אני יכול להחליף את אקדח 1 מיעוד "החזקה" ליעוד "נשיאה" נאמר לי כן, אם תעמוד בדרישות לתבחין ספורטאי ותביא מכתב מהאיגוד.
1. היה לי כלי מס 1 ביעוד החזקה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד החזקה תבחין מתוקף הוראת מעבר.
2. היה לי כלי מס 2 ביעוד נשיאה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד נשיאה תבחין ישוב מזכה.
ועוד
אקדח מספר 1 - חידוש "אוטומטי" - תשלום בדואר
אקדח מספר 2 - החלפת ישן בחדש
ולשאלתי האם אני יכול להחליף את אקדח 1 מיעוד "החזקה" ליעוד "נשיאה" נאמר לי כן, אם תעמוד בדרישות לתבחין ספורטאי ותביא מכתב מהאיגוד.
נשאלת השאלה -
מה היה התבחין "המקורי" בגינו ניתן כל רישיון ?
כוונתי ב"מקורי" היא לתבחין ההסטורי לפני שבאה לעולם ההמצאה ה"גאונית" (פרס ישראל לממציא) של התבחין "המשמר".
הרי התבחין "המשמר" בא לעולם (חייב לברר מי ה"גאון" הזה ... ) על בסיס תבחין הסטורי קיים.
הגלגול של הרישיון שלי לדוגמא (מסוף שנות השמונים) היה, כמדומני, (יתקנו אותי המומחים כאן):
הגנה עצמית - נשיאה - משמר - מתוקף הוראות מעבר (עקב החלפת כלי לאחרונה).
אני מעריך שאלמלא הייתי מחליף כלי לאחרונה ומחכה לחידוש של הכלי הישן כרגיל - הייתי מקבל רישיון חדש עם תבחין חדש - כמו בגלגולים הקודמים.
מה היה התבחין "המקורי" בגינו ניתן כל רישיון ?
כוונתי ב"מקורי" היא לתבחין ההסטורי לפני שבאה לעולם ההמצאה ה"גאונית" (פרס ישראל לממציא) של התבחין "המשמר".
הרי התבחין "המשמר" בא לעולם (חייב לברר מי ה"גאון" הזה ... ) על בסיס תבחין הסטורי קיים.
הגלגול של הרישיון שלי לדוגמא (מסוף שנות השמונים) היה, כמדומני, (יתקנו אותי המומחים כאן):
הגנה עצמית - נשיאה - משמר - מתוקף הוראות מעבר (עקב החלפת כלי לאחרונה).
אני מעריך שאלמלא הייתי מחליף כלי לאחרונה ומחכה לחידוש של הכלי הישן כרגיל - הייתי מקבל רישיון חדש עם תבחין חדש - כמו בגלגולים הקודמים.
argra11 כתב:Everest כתב:הטיעון הזה לא כ"כ פשוט והגיוני כמו שאתה חושב.
חשוב כמו פקיד רישוי שניה: בשביל מה אתה צריך לקחת 2 כלים לאימון? גם ככה בייעוד "החזקה" הוא לתצוגה בלבד כי אין לך תחמושת בשבילו, אז גם אין לך צורך להתאמן עליו(אלא אם כן באופן אירוני 2 הכלים באותו קליבר, ואז כעיקרון כן יש לך תחמושת בשבילו)
מה מסוכן? להשאיר את הנשק בבית? יש לך כספת הכל בסדר!
אני ממש לא יודע מאיפה אתה מביא את הקביעות הללו.
יעוד "אחזקה" הוא ממש ממש לא לתצוגה בלבד והיה הקצאת תחמושת בגינו.
המטרה של תבחין זה הייתה בעצם "הגנה עצמית בבית" , היה אסור להסתובב מחוץ לבית עם האקדח ויכולת ללכת לטווח ולהתאמן כשהאקדח בתיק מופרד מהתחמושת.
לא רק זו , היה "פרוצדורה" (עד 2006 בערך) שלאחר 5 פעמים במטווח + המלצת מנהל המטווח יכולת לעבור ליעוד "נשיאה".(מאיר רוט היו אלופים בזה)
למיטב ידעתי כיום אין רישיונות חדשים ביעוד "אחזקה" , לא זכור לי שנתקלתי באחד כזה כבר קרוב ל10 שנים.
לגיל7 , בעקבות השרשור הזה וגם השני ,אפשר הבהרות:
1. היה לי כלי מס 1 ביעוד אחזקה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד X תבחין Y.
2. היה לי כלי מס 2 ביעוד נשיאה בתבחין משמר , הפך להיות ...... יעוד X תבחין Y.
תודה מראש.
תקרא את סעיף 10 בתנאים לרישיון כלי ירייה שנשלחו אליך בחידוש האחרון ומה הוא אומר לגבי כלי בייעוד "החזקה" והקצאת תחמושת, ואז תחזור לכאן ותכתוב את התשובה.
ואני אוסיף ואפנה אותך למדריך למחזיק כלי ירייה מאתר המשרד לבט"פ: http://mops.gov.il/Documents/Publicatio ... al2012.pdf
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד