מועדון IDPA

שאלות, תשובות ודיונים בנושא ה-IDPA (ירי הגנתי באקדח).

מנהל: spy

Re: מועדון IDPA

על ידי ArikB » 11 מאי 2016, 07:39

לא בדיוק הצלחתי להבין את נושא ההדק למרות שהורדתי את הספר.
בכל מקרה לא נראה שיש לי בעיה.
ה17 שלי לא שונה מבחוץ.פרט לכוונות.וההדק עם מהלך מקוצר.אם משקל יהיה בעיה זה שולי.
ונראה שאני יכול להיתחרות בשני הקטגוריות.
עם ה19 לא אוכל מאחר ואני הולך לעבות את הקת.לא יודע עדיין את המשמעות.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 11 מאי 2016, 16:27

סרטון המסביר את הכללים.
https://www.youtube.com/watch?v=Ke-20oCBTOM
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 11 מאי 2016, 21:54

ובכן, הבטחתי עדכון ופירוט, אז הנה.
קודם כל, חג שמח לכל הסליקאים.
אור בקשות הרבות להלן עדכון קצר :

אנחנו, קבוצת חברים שלפני כ-4 שנים הרגישה שאין מסגרת אשר נותנת מענה בתחום אימוני ירי אקדח הגנתי לאזרח הפשוט.
לאור זאת הוקם מועדון חברים בו כ-25 איש אשר כוללים אנשי זרועות הביטחון, אנשי מילואים, מדריכי ירי, יורי ירי מעשי מוכרים, רופאים ואנשי היטק.
במהלך השנים, הקבוצה התאמנה יחד בשלל מתווים ושיטות והגיע למסקנה כי IDPA מהווה מסגרת הנכונה ביותר לצרכי האזרח החמוש ושומר חוק במדינת ישראל.
להדגיש כי מסגרת זו יכולה להתאים לכל אחד מ-150 אלף בעלי רישיונות אקדח פרטים במדינת ישראל.

עד כה במסגרת מאמצינו מומשו פעילויות הבאות -
1.רישום קבוצת כמה עשרות יורים לאיגוד IDPA העולמי וביצוע מבחני דירוג (CLASSIFICATION) עפ׳׳י הכללים ועפ׳׳י המתווה הרשמי.
2. בוצע הדרכת חוקת IDPA בארץ והכנת קבוצה של 6 חברים (מדריכי ירי / מפקחי מטווח מוסמכי בט׳׳פ) לקורס שופטים (Safety Officers) עפ׳׳י התקן הבין לאומי.
3.בסוף חודש מרץ / תחילת חודש אפריל 16׳ בוצעה בישראל הכשרת והסמכת 6 שופטים (SO) ע׳׳י מדריך מוסמך של IDPA העולמי - Dr. Federico Iannelli Safety Officers Instructor ומראשי האיגוד האיטלקי.
4. 2 יורים הוזמנו לאליפות האיטליה הפתוחה בסוף חודש מאי הקרוב.
להדגיש כי 6 שופטים ישראלים מאפשרים קיום אימונים ותחרויות מקומיות כאשר בעוד כחצי שנה ו-6 תחרויות נוספות נוכל לקיים קורס הכשרה ל-6 שופטים נוספים.

בימים אלה אנחנו פועלים להסדרת נושאים מנהלתיים - כתיבת תקנות העמותה הרשומה (תנאי להקמת ארגון שמוסמך לגבות כספים), הצגת הנושא לבעלי עניין שונים בזרועות הביטחון, יצירת שת"פ עם מטווחים.

אין כוונה למצב את IDPA כמתחרה לירי מעשי. רוב אנשי גרעין ההקמה הם אנשי IPSC. זה משהו אחר. לא יותר טוב, לא פחות טוב, אחר. אנו מאמינים שכל אחד יוכל למצוא את המסגרת המתאימה ביותר לצרכיו או לשלב בין כמה מסגרות.

במקביל - מקיימים אימונים ומיני-תחרויות מקומיות, גם ע"מ לחשוף את האנשים לנושא וגם ע"מ לצבור ניסיון לצוות קציני הבטיחות/השופטים.

לגבי שאלת השיפורים.
ישנה חלוקה לקטגוריות שונות של אקדחים. לכל קטגוריהה יש רשימת השיפורים המותרים ורשימת השיפורים האסורים. כמו כן, ישנם שיפורים שאסורים לכווולם. לדוגמה - ביטוח מנגנוני בטיחות, מפצי סטייה (כן, לכל בעלי Glock C יש בעיה).
כל מי שרוצה ללמוד לעומק - ממליץ בחום להוריד את חוברת הכללים מהאתר - הכל מפורט שם - קטגוריות של אקדחים, שיפורים מותרים ואסורים, דרישות של נרתיקים/פונדות, דרישות הסלקה, דרישות ומגבלות ציוד המיגון האישי, חוקי השימוש במחסות וסדר העסקה, בקיצור - הכל.
http://members.idpa.com/Content/Rules/x2gukat1.wyt.pdf

תרגילי דירוג - מסכים עם glock34, אכן מדובר במבחן מעולה לרמת היורה, שכן תוצאות מבחן הדירוג אינן יחסיות למישהו אחר, אלא מוחלטות. אני יכול להעיד שלא מעט יורים מנוסים מאוד שהיו בטוחים ברמתם הגבוהה הופתעו מאוד (ולא לטובה) אחרי שסיימו תרגילי דירוג בקטגוריות הנמוכות. חורים ושעון לא משקרים...

כל הנושא פועל על בסיס ההתנדבות. אף אחד לא מרוויח כלום. כל התשלומים מיועדים אך ורק לכיסוי הוצאות התפעול. כן, יש לנו כמה אנשים שעובדים בתור מדריכים. מי שירצה לשפר את הרמה שלו ויהיה מעוניים ב"שיעורים פרטיים" - יוכל לתאם זאת ישירות עם המדריך. מי שמגיע רק לאמונים כלליים - משלם את עלות השכרת המטווח ואת עלות התחמושת. ייתכן ובעתיד נצטרך לגבות גם דמי ביטוח מסויימים, אם החוק יחייב אותנו.

בשלב זה, רוב המידע עובר דרך עמוד הפייסבוק של המועדון - https://www.facebook.com/idpa.israel כל מי שאין לו פייסבוק - סליחה. בהמשך יש בתוכנית להקים אתר ייעודי, הוא אפילו כבר שוריין.

ככלל, התוכנית העתידית - לייצר אימונים בימי שישי בחלוקה לקבוצת מתקדמים ומתחילים, זאת ע"מ לאפשר לימוד יעיל לכולם התואם את רמתם.

מדובר בהתחלה. התחלות בדרך כלל קשות.
מה אנו רוצים: כל מי שמתעניין - תשאלו. כאן או בפייסבוק. נשתדל לענות בהקדם. כל מי שרוצה להצטרף - ברוכים הבאים. תתחילו מהאתר של הארגון העולמי: https://www.idpa.com/join-now מי שרוצה לבוא ולצפות באימון או תחרות מקומית - יותר ממוזמן. התחרות הקרובה תתקיים ביום שישי הקרוב, 13/5 במטווח בבאר טוביה.

מה אנחנו לא רוצים: סכסוכים ו"מלחמות היהודים", ויכוחים "מי יותר שווה", "גם אצלכם יש כללים מפגרים", "אל תתךהבו, המטרות שלכם גם לא יורות חזרה". רק בשיתוף פעולה ובעזרה הדדית נוכל להרחיב את מעגל בעלי רישיון נשק שמתאמנים באופן תדיר - זאת מטרתינו במרכזית.

רישיונות נשק/תחמושת: כרגע אנו מתבססים על בעלי רישיון נשק בלבד. אין כוונה בשלב זה להפוך את IPAD לעוד דרך להשיג רישיון. האנשים החדשים יבואו מקרב אותם האזרחים שיש להם נשק והם רוצים להתאמן. תחמושת - קונים כחוק במטווח לצריכה במקום. אם נצליח לקבל הסכמה לרישיונות לכמויות גדולות למשתתפים - מצוין.

אם ישנן שאלות נוספות - אשמח להשיב.
אם ישנם אנשים שמעוניינים לעזור למאמץ ההקמה - אל תתביישו. יש מספיק עבודה לכוווולם.

חג שמח!
נערך לאחרונה על ידי spy בתאריך 12 מאי 2016, 04:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי משתא » 12 מאי 2016, 03:11

spy תודה רבה על הפירוט.
קראתי את השרשור במלואו ועדיין לא הצלחתי להבין משהו מאוד בסיסי.
כתבת "...שאין מסגרת אשר נותנת מענה בתחום אימוני ירי אקדח הגנתי לאזרח הפשוט... לאור זאת הוקם.."
איך אני כאזרח נושא נשק משתלב פה?
ברגע שזה גולש לתחום התחרויות עם הגבלות על שיפורים, מבחני דירוג וכדו', זה בכלל לא בכיוון של מתן מענה לאימוני ירי הגנתי.
בתור אחד שרואה בנשק ככלי להגנה ולא כספורט, אינני רואה הבדל בין המצב הקיים כיום בתחום הירי המעשי ובין זה.
אשמח אם תעמוד על ההבדל ואיך הדבר הזה באמת מונגש ל-"אזרח הפשוט".

תודה וחג שמח לכולם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גיל7 » 12 מאי 2016, 04:02

משתא כתב:spy תודה רבה על הפירוט.
קראתי את השרשור במלואו ועדיין לא הצלחתי להבין משהו מאוד בסיסי.
כתבת "...שאין מסגרת אשר נותנת מענה בתחום אימוני ירי אקדח הגנתי לאזרח הפשוט... לאור זאת הוקם.."
איך אני כאזרח נושא נשק משתלב פה?
ברגע שזה גולש לתחום התחרויות עם הגבלות על שיפורים, מבחני דירוג וכדו', זה בכלל לא בכיוון של מתן מענה לאימוני ירי הגנתי.
בתור אחד שרואה בנשק ככלי להגנה ולא כספורט, אינני רואה הבדל בין המצב הקיים כיום בתחום הירי המעשי ובין זה.
אשמח אם תעמוד על ההבדל ואיך הדבר הזה באמת מונגש ל-"אזרח הפשוט".

תודה וחג שמח לכולם.

אקדים ואומר שאני לא חבר במיזם החדש. שמעתי עליו קצת ומתוך כך הקדשתי זמן מה לחקירות באינטרנט כדי להבין מה זה ה IDPA הזה. ואתיחס למה שקראתי ולא למקרה הישראלי.
על אף האמירות הראויות לשבח על העדר תחרות ומתח בין ירי מעשי לירי IDPA, יש ביניהם הבדלי תפיסה בכמה נושאים. נכון ספורט הוא ספורט ויש תחרויות אבל בכל זאת יש כמה הבטים חשובים שנוצרו בכוונה כדי להבחין את ה IDPA מירי מעשי מבחינת הפניה שלו לציבור כללי ולא רק למקצועני ירי חובבי תחרויות.

1. סוגי האקדחים - בירי מעשי, אולי למעט מחלקת פרודקשן, האקדחים שונים מאקדחים המשמשים להגנה עצמית. במיוחד בקטגורית "אופן", אבל בוא נסכים שגם ה"סטנדרד" הוא לא ממש סטנדרטי. ויעידו כל הדיונים פה על אקדח ספורטיבי לעומת אקדח נשיאה. ב IDPA טווח האפשרויות המותרות לשינויים והתאמות קטן באופן משמעותי. בנוסף, ישנן קבוצות נוספות של אקדחים כמו למשל אקדחי גיבוי קטנים. עובדה זו מאפשרת לאנשים "רגילים" להתחרות כאשר אין פערים משמעותיים ברמת הציוד, ואפשר להתחרות עם אקדחים שבירי מעשי אין להם שום סיכוי לצבור ניקוד כלשהו, ותהיה יורה מיומן ככל שתהיה.
2. שיטת התחרות - היורים מחולקים לקבוצות משנה לפי היכולת שהם משיגים במבחני הדירוג. קצת כמו ליגות בכדורגל. וכך, אם אתה מתחרה בעל יכולת נמוכה או בינונית אתה מתחרה מול יריבים באותה קבוצת יכולת. גם זה פותח את העיסוק בספורט לקהל רחב יותר. הרבה אנשים יהיו מתוסכלים מלמצוא את עצמם במקום מאה וחמשים בפער עצום משלשת הראשונים, והשיטה הזו תאפשר למתחילים להיות "ראש לשועלים".
3. כללי הספורט - כל ספורט תחרותי צריך כללים. (בטח כשמעורבים בו אנשים עם נשק...). לכללים יש השפעה על התנהגות המתחרים שמתאימים את עצמם אליהם. ב IDPA הכללים מנסים לכוון להדמייה של ירי מציאותי. כך למשל יש הקפדה בענייני מחסות. כשיש מטרות מרובות צריךם לירות בהם בסדר הגיוני. קודם לאלה שמסכנות אותך יותר, ובאופן ריאלי. למשל אם יש מטרות רחוקות וקרובות, לירות לקרובות קודם. אם יש כמה באותו קו, לירות קצת על כל אחת ולא אחת אחת. (מה שחוסך זמן, אבל במצבים מציאותיים מאפשר להן להמשיך ולהתקרב). אסור לזרוק מחסניות שיש בהן תחמושת ועליך לקחת אותן איתך, ועוד.

נקודה חשובה לתשומת לב היא שהדמית המציאות מביאה בחשבון את החקיקה האמריקאית. מתוך כך מצב הפתיחה תמיד יהיה כשהנשק מוסתר באמצעות חולצה רחבה או ווסט. מאחר שבחלק מהמדינות יש חובה לשאת נשק מוסתר. יש הגבלה על עשרה כדורים במחסנית, כי בימי קלינטון היה חוק כזה בחלק מהמדינות. ויש חיבה רבה ל DA ולקולט 1911 וצאצאיו, והם לא אוהבים את סדרת ה C של הגלוק. כל אלה כללים שרחוקים מהמציאות הישראלית.

בכל מקרה, לדעתי, בוודאי שיש מקום בישראל לסוג כזה של עיסוק בירי. שיהיה בהצלחה ליוזמים ולכל המשתתפים!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 12 מאי 2016, 04:56

משתא,
מטרת התחרויות והדירוגים לתת לפרט משוב על רמתו ועל התקדמותו. כפי שכתבתי קודם, היו אנשים שהופתעו כי היו בטוחים שהם יורים מצוינים ואז באה המציאות.
לחוקים שתי מטרות: להבטיח בטיחות ולהגדיר אופן מעסר התרגיל שהוא הכי נכון מבחינה טקטית. עכשיו, ברור שאפשר להתחכם, אבל על מי אותו המתחכם יעבוד בדיוק? רק על עצמו. אגב, רוב השיפורים האסורים הן ביטולי מנגנוני בטיחות ודברים שהופכים את האקדח לפחות מעשי לנשיאה יום יומית. כך שגם כאן, מי שעושה אותם עובד בעיקר על עצמו. הבעיה היחידה הקשורה למציאות הישראלית זה איסור שימוש באקדחי גלוק עם מפצי סטייה מובנים מקוריים - גדם שאומנם מיותר לחלוטין, אבל עדיין פפולרי אצל האזרחים וגם תקני בכוחות הביטחון. אני מודה שאין לנו פיתרון לנושא. בינתיים.
התרגילים בתחרויות אמורים לדמות בצורה מסויימת מצבי חירום מציאותיים פחות או יותר. על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר, צריך לירות מדויק, מהר ועל פי התפישות הטקטיות. האם זה לא אימון? גם בצבא יש תרגילים, יש חוקי בטיחות ויש תו"לים...
אבל הדבר החשוב ביותר הוא לא התחרויות, אלא האימונים. אנו מתרגלים אלמנטים שרטב האזרחים אפילו לא חולמים עליהם כי אף מטווח לא מאפשר לבצע אותם. וכל זה בעלות יחסית נמוכה.

גיל7,
אני חוזר ואומר, אין תחרות עם IPSC. כמובן שישנם הבדלים, הן בתחום הציוד והן בתחום כללי מעבר התרגילים וההבדלים מהותיים. אבל זה לא הופך את IDPA למשהו יותר טוב. זה פשוט משהו שונה.

וכן, דברים לא מעטים בIDPA נוצרו ע"מ להתאים למציאות ולחוקים האמריקאיים. אני לא רואה בזה שום דבר רע. זה יכול לתת לאזרח הישראלי המחשה מצוינת, איך עושים את זה "שם". וכך, אני בטוח, נוכל לשפר את תרבות הנשק כאן.

אפרופו ההסלקה, כל מדריך כמעט יגיד לך שזה חשוב לאזרח. מאוד. ואנשי כוחות הביטחון רשאים ב-IDPA להתאמן ולהתחרות עם הציוד המבצעי שלהם - נרתיק ירך, חגור שוטר, ווסט לוחם וכו' (כל עוד אין איתם בעיית בטיחות)
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גיל7 » 12 מאי 2016, 05:05

spy כתב:
גיל7,
אני חוזר ואומר, אין תחרות עם IPSC. כמובן שישנם הבדלים, הן בתחום הציוד והן בתחום כללי מעבר התרגילים וההבדלים מהותיים. אבל זה לא הופך את IDPA למשהו יותר טוב. זה פשוט משהו שונה.
וכן, דברים לא מעטים בIDPA נוצרו ע"מ להתאים למציאות ולחוקים האמריקאיים. אני לא רואה בזה שום דבר רע. זה יכול לתת לאזרח הישראלי המחשה מצוינת, איך עושים את זה "שם". וכך, אני בטוח, נוכל לשפר את תרבות הנשק כאן.
אפרופו ההסלקה, כל מדריך כמעט יגיד לך שזה חשוב לאזרח. מאוד. ואנשי כוחות הביטחון רשאים ב-IDPA להתאמן ולהתחרות עם הציוד המבצעי שלהם - נרתיק ירך, חגור שוטר, ווסט לוחם וכו' (כל עוד אין איתם בעיית בטיחות)

SPY
אני מעריך מאד את הגישה המכבדת שלך ושל החברים במיוחד כשלא מעט אנשים שרוצים ליצור משהו חדש חושבים להיבנות מהשמצת הקיים וזלזול בפועלם של אחרים. זה יפה וראוי לכבוד ובכל זאת, ההבדלים קיימים.
ההתאמה למציאות האמריקאית אינה משהו "טוב" או "רע", היא פשוט כזו ומי שמתעניין צריך להביא את זה בחשבון.
שיהיה לכם בהצלחה!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי משתא » 12 מאי 2016, 10:23

spy וגיל7 - תודה על התשובות המפורטות.

חג שמח!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bnsagi » 13 מאי 2016, 09:12

נהניתי לקרוא את ההסברים המפורטים ואת ההתכתבות הנעימה והמכבדת בין החברים.
על פניו נראה כי הנושא עודנו בחיתוליו, אני אבחר להמתין בינתיים ולראות מהצד איך זה מתקדם ואשמח להצטרף בעתיד הקרוב.
יהיה נחמד אם גם תהיה קבוצה שתתאמן באיזור המרכז (ולא - אשדוד זה לא איזור המרכז).
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיל7 » 13 מאי 2016, 09:21

bnsagi כתב:נהניתי לקרוא את ההסברים המפורטים ואת ההתכתבות הנעימה והמכבדת בין החברים.
על פניו נראה כי הנושא עודנו בחיתוליו, אני אבחר להמתין בינתיים ולראות מהצד איך זה מתקדם ואשמח להצטרף בעתיד הקרוב.
יהיה נחמד אם גם תהיה קבוצה שתתאמן באיזור המרכז (ולא - אשדוד זה לא איזור המרכז).

צודק. ירושלים היא המרכז :idea:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 13 מאי 2016, 10:41

עם מי מדברים כדי להצטרף?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 13 מאי 2016, 16:49

היתי שמח לשמוע חוויות מהאימון שהיה היום.
אני לצערי לא יכולתי להגיע.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 13 מאי 2016, 18:29

את החוויות אני מעדיף שיכתבו החברים שהיו כי אני לא אובייקטיבי.
מה שעשינו היום, זה תרגילי דירוג לכל מי שהיה חסר-דירוג, מיני-תחרות הבנויה מ-3 תרגילים - פיקניק ביום העצמאות, תפוס מחסה וטיול בפארק וקצת ירי כיפי במטרות ברזל קטנות מטווח רחוק.
התחלנו בערך בשעה 8:00, סיימנו בערך בשעה 14:00 אחרי ניקיון המטווח.
עלות תחמושת - שקל לכדור. עלות השכרת המטווח - 100 ש"ח לאדם.

על מנת להצטרף, צריך להיכנס לאתר הרשמי של IDPA, למלא פרטים, לשלם דמי חבר שנתיים בסך 60$ ולקבל מספר חבר.
על מנת להצטרף לאימונים שלנו, צריך לעקוב אחר ההודעות בעמוד הפייסבוק של המועדון:
https://www.facebook.com/idpa.israel?fref=ts
ולעקוב אחרי המודעות על אימונים. אנו מתכננים לחלק את הקבוצה לשתיים - מתחילים ומתקדמים, זאת ע"מ לאפשר אימון יעיל לכולם.

כרגע אנו לא מתכננים לבצע עוד תרגילי דירוג בקרוב היות והדבר גוזל המון זמן יחסית. אם וכאשר תווצר כמות של כ-10 אנשים שזקוקים לדירוג - נבצע שוב.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי TsurTriger » 13 מאי 2016, 19:14

האם האתר זה זה?
https://www.idpa.com/join-now
אם כן, זה קצת מקומם שמערכת הסליקה לא מאובטחת כראוי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי spy » 13 מאי 2016, 19:43

זה האתר. הוא לא שלנו, מן הסתם, כך שאנו לא יכולים להיות אחראיים על מערכת הסליקה שלו.
יחד עם זאת, אם אני לא טועה, כשאתה מכניס את פרטי כרטיס האשראי, אתה עושה זאת בעמוד מאובטח.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים