שוד בנהריה בדואר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שוד בנהריה בדואר
אני מרגיש שאני מדבר אל קירות. איפה אמרתי שתרגילי כיתה או כל תרגול אחר שעברתי בצבא רלוונטי לאזרחות? דיברתי על הצבא כאקט שתרגל אותנו באופן אינטנסיבי למצבי אמת, וגם הוא לבסוף לא הביא אותנו להתנהגות אחד לאחד במצב אמת. אז אחת כמה וכמה בנושאי נשק אזרחי, אין אנו יודעים איך נתנהג במצב אמת.
אל תכניס לי מילים לפה. לא הסכמתי איתך כאשר ציטטת את החוק. להפך. אמרתי שהחוק זה דבר אחד ומציאות זה לרוב דבר אחר, מורכב בהרבה מהחוק ולעיתים לא רק שלא יעזור לך אלא לפעמים גם יתנגש עם המציאות. ולכן, שיקול דעת הרבה יותר חשוב מהחוק היבש.
אל תכניס לי מילים לפה. לא הסכמתי איתך כאשר ציטטת את החוק. להפך. אמרתי שהחוק זה דבר אחד ומציאות זה לרוב דבר אחר, מורכב בהרבה מהחוק ולעיתים לא רק שלא יעזור לך אלא לפעמים גם יתנגש עם המציאות. ולכן, שיקול דעת הרבה יותר חשוב מהחוק היבש.
- סליקאי זהב
אני לא כל כך מקבל את הגישה "שהוא רק בא לשדוד וללכת".
מי שבא לשדוד עם נשק עושה את זה מתוך כוונה להשתמש בו במידה והוא יזדקק לכך.
הנשק לא נמצא בידיים של השודד בתור קישוט אופנתי.
היו מספיק מקרי שוד של אזרחים שנהרגו ומאבטחים שנרצחו בדם קר.
היה מקרה בבנק הדאר, היה מקרה בסניף שופרסל ששודד נכנס עם m16 והתחיל לרסס, שודים בתחנות דלק ואותו מקרה מפורסם בבנק שמופרע אחד רצח כמה מהפקידים ואחר כך התאבד.
אני חושב שזו טעות להתייחס למקרה כזה כסיטואציה שלא מסכנת חיים ואם לא תעצבן יותר מדי את השודד אז הוא יבצע את זממו ויסתלק. נכון היו מקרים שכן אבל גם היו מספיק מקרים שלא.
מי שנמצא חמוש בזירה כזו צריך לקחת בחשבון שאותו שודד שעצביו רופפים יכול להבחין פתאום בנשק או להחליט לעשות חיפוש על האנשים ואז אף אחד לא יכול לדעת איך זה יסתיים.
ולסיום..לדעתי במקרה כזה בזירה יש אדם עם כלי כוונה ויכולת ביצוע ומכאן כל אחד יגיב איך שמוצא לנכון.
א.
מי שבא לשדוד עם נשק עושה את זה מתוך כוונה להשתמש בו במידה והוא יזדקק לכך.
הנשק לא נמצא בידיים של השודד בתור קישוט אופנתי.
היו מספיק מקרי שוד של אזרחים שנהרגו ומאבטחים שנרצחו בדם קר.
היה מקרה בבנק הדאר, היה מקרה בסניף שופרסל ששודד נכנס עם m16 והתחיל לרסס, שודים בתחנות דלק ואותו מקרה מפורסם בבנק שמופרע אחד רצח כמה מהפקידים ואחר כך התאבד.
אני חושב שזו טעות להתייחס למקרה כזה כסיטואציה שלא מסכנת חיים ואם לא תעצבן יותר מדי את השודד אז הוא יבצע את זממו ויסתלק. נכון היו מקרים שכן אבל גם היו מספיק מקרים שלא.
מי שנמצא חמוש בזירה כזו צריך לקחת בחשבון שאותו שודד שעצביו רופפים יכול להבחין פתאום בנשק או להחליט לעשות חיפוש על האנשים ואז אף אחד לא יכול לדעת איך זה יסתיים.
ולסיום..לדעתי במקרה כזה בזירה יש אדם עם כלי כוונה ויכולת ביצוע ומכאן כל אחד יגיב איך שמוצא לנכון.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
צור ,
אין לי עניין להתנצח איתך בערב שבת או בכלל.
ממש לא התכוונתי להכניס לך מילים לפה. השתמע מדבריך הקודמים שהשתכנעת שיש לציית לחוק ושהחוק הוא אמת המידה שלפיה כאזרחים ייבחנו מעשינו בשטח כפי שציינתי וכפי שהרחיב בלשונו הציורית בולטיק. מסתבר שזה לא המקרה.
אתה מדבר על ״התנגשות ״ בין המציאות לחוק ואני די המום מכך שאתה מבטא עמדות כאלה.
בפעם האחרונה: החוק קובע קריטריונים מתי מותר להשתמש בנשק לצורך הגנה עצמית, על מי מותר להגן ובאיזו מידה.
גם את ״שיקול הדעת ״ שעליו אתה מדבר, מפעילים בהתאם לחוק ובכפוף לחוק.
לכן, ה״התנגשות בין המציאות לחוק״ שאתה מדבר עליה היא התנגשות שבה המציאות תהפוך למאוד לא נעימה עבור כל מי שחושב כמוך.
אני לא בעמדה להכריח אותך להפנים את המסרים שקיימים בשרשור הזה והאמת שאני גם לא רוצה.
בהצלחה לך ורק טוב.
איתמר, מסכים איתך בעניין והנימוקים הם כפי שפירטתי בתחילת השרשור.
אין לי עניין להתנצח איתך בערב שבת או בכלל.
ממש לא התכוונתי להכניס לך מילים לפה. השתמע מדבריך הקודמים שהשתכנעת שיש לציית לחוק ושהחוק הוא אמת המידה שלפיה כאזרחים ייבחנו מעשינו בשטח כפי שציינתי וכפי שהרחיב בלשונו הציורית בולטיק. מסתבר שזה לא המקרה.
אתה מדבר על ״התנגשות ״ בין המציאות לחוק ואני די המום מכך שאתה מבטא עמדות כאלה.
בפעם האחרונה: החוק קובע קריטריונים מתי מותר להשתמש בנשק לצורך הגנה עצמית, על מי מותר להגן ובאיזו מידה.
גם את ״שיקול הדעת ״ שעליו אתה מדבר, מפעילים בהתאם לחוק ובכפוף לחוק.
לכן, ה״התנגשות בין המציאות לחוק״ שאתה מדבר עליה היא התנגשות שבה המציאות תהפוך למאוד לא נעימה עבור כל מי שחושב כמוך.
אני לא בעמדה להכריח אותך להפנים את המסרים שקיימים בשרשור הזה והאמת שאני גם לא רוצה.
בהצלחה לך ורק טוב.
איתמר, מסכים איתך בעניין והנימוקים הם כפי שפירטתי בתחילת השרשור.
WARLORD
- סליקאי זהב
אנחנו נצטרך להסכים על אי הסכמה כנראה.
החוק חשוב ולרגע לא המעטתי מערכו, אך הוא מבחינתי בחישבות מועטה לצד הזכות לחיים וביטחון.
מוטלת עלינו אחריות וזכות לשאת נשק, והיא הגיעה גם כנראה מתוך הבנה כי נושאי הנשק הפרטי בעלי שיקול דעת מספיק טוב כדי לעשות 1+1 ולדעת איך לתפעל ולפעול עם הנשק (הכוח) שניתן לנו ביד.
מי יתן ואכן הדיונים והוויכוחים בינינו ישארו במבחן התיאוריה ובמטווחי הקרטונים.
החוק חשוב ולרגע לא המעטתי מערכו, אך הוא מבחינתי בחישבות מועטה לצד הזכות לחיים וביטחון.
מוטלת עלינו אחריות וזכות לשאת נשק, והיא הגיעה גם כנראה מתוך הבנה כי נושאי הנשק הפרטי בעלי שיקול דעת מספיק טוב כדי לעשות 1+1 ולדעת איך לתפעל ולפעול עם הנשק (הכוח) שניתן לנו ביד.
מי יתן ואכן הדיונים והוויכוחים בינינו ישארו במבחן התיאוריה ובמטווחי הקרטונים.
- סליקאי זהב
אמן . עם ברכה כזאת אי אפשר להתווכח.
חומר למחשבה:
זה לא נראה ככה, אבל יכול להיות שהעמדות שלנו לא כאלה רחוקות.
העברת מסרים בהתכתבות כזו עלולה ליצור אי הבנות.
בנוסף, יש דברים שהייתי רוצה לומר בהקשר הזה שבשום אופן לא אעלה אותם על הכתב.
אם תרצה תיצור קשר בפרטי ואני סמוך ובטוח שאתה משתכנע תוך חמש דקות שיחה, ששווה לא רק להכיר את החוק בהקשר זה (של שימוש בכוח ) אלא ממש לדקלם אותו.
שבת שלום
חומר למחשבה:
זה לא נראה ככה, אבל יכול להיות שהעמדות שלנו לא כאלה רחוקות.
העברת מסרים בהתכתבות כזו עלולה ליצור אי הבנות.
בנוסף, יש דברים שהייתי רוצה לומר בהקשר הזה שבשום אופן לא אעלה אותם על הכתב.
אם תרצה תיצור קשר בפרטי ואני סמוך ובטוח שאתה משתכנע תוך חמש דקות שיחה, ששווה לא רק להכיר את החוק בהקשר זה (של שימוש בכוח ) אלא ממש לדקלם אותו.
שבת שלום
WARLORD
- סליקאי זהב
סתם שאלה שלא ממש קשורה לנושא אבל מאוד מטרידה....
אם מישהו מנסה לחטוף לך את הנשק, האם במקרה כזה מותר או אסור להגיב בירי?
אני יודע שלחיילים מותר, אך מה לגבי אזרחים נושאי נשק כמונו?
אם מישהו מנסה לחטוף לך את הנשק, האם במקרה כזה מותר או אסור להגיב בירי?
אני יודע שלחיילים מותר, אך מה לגבי אזרחים נושאי נשק כמונו?
- סליקאי ארד
אם הוא לא חותם לך בכתב שהוא מתכוון להרוג אותך עם הנשק אז אסור לירות.
ואיך בדיוק תירה אם הנשק ביד של החוטף ?
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אם הוא לא חותם לך בכתב שהוא מתכוון להרוג אותך עם הנשק אז אסור לירות.
אני חושב שאם הנשק כבר אצלו ביד זה יהיה קצת קשה לירות בו.
אני מדבר על ניסיון חטיפה ולא אחרי שהוא כבר חטף מן הסתם..
- סליקאי ארד
מי שמנסה לחטוף לך את הנשק, מותר לך להשתמש כנגדו בכוח (גם לירות בו) במידה הדרושה על מנת לסכל את ניסיון החטיפה.
זה לדעתי חל גם לגבי אזרח.
לאחר שנסיון החטיפה הסתיים ובמידה והוא הסתיים בהצלחה חלילה , ויש לך נשק נוסף, מותר לך להשתמש בכוח כנגד החוטף (גם לירות בו) במידה הדרושה כדי למנוע את בריחתו עם הנשק.
זה חל לגבי כוחות הביטחון ולצערי איני יודע בוודאות אם זה חל גם לגבי אזרחים. מה גם שפרקטית לאזרחים בדרך כלל אין נשק נוסף.
האמור לעיל משקף את דעתי האישית ואינו תחליף לייעוץ משפטי ובדיקות עצמאיות
לאחר שנסיון החטיפה הסתיים ובמידה והוא הסתיים בהצלחה חלילה , ויש לך נשק נוסף, מותר לך להשתמש בכוח כנגד החוטף (גם לירות בו) במידה הדרושה כדי למנוע את בריחתו עם הנשק.
זה חל לגבי כוחות הביטחון ולצערי איני יודע בוודאות אם זה חל גם לגבי אזרחים. מה גם שפרקטית לאזרחים בדרך כלל אין נשק נוסף.
WARLORD
- סליקאי זהב
Warlord כתב:מי שמנסה לחטוף לך את הנשק, מותר לך להשתמש כנגדו בכוח (גם לירות בו) במידה הדרושה על מנת לסכל את ניסיון החטיפה.
אני באמת בספק כמה אזרחים מסתובבים עם יותר מאקדח אחד עליהם...
זה רלוונטי אולי רק אם אתה מסתובב עם חבר נוסף עם נשק אבל גם אז אני בספק אם לו מותר לירות...
בכל מקרה תודה על תשובתך...
- סליקאי ארד
תתפלא אבל יש אזרחים שיש להם מספר כלים. בדרך כלל ספורטאים ויש לא מעט כאלה.
לדעתי האישית כל עוד ירית בתוקף במהלך המאבק לא ידקדקו אם פגעת לו ברגל, בביצ.. או במוח.
החוק לא מצפה ולא יכול לצפות שבמהלך מאבק פיזי תבצע ירי בנחת ותכוון למקום בגוף התוקף בו הפגיעה היא במידה המינימלית הנדרשת כדי להדוף את התקיפה.
צור - ידע זה כוח....
שוב אני מסייג שהאמור משקף רק את דעתי האישית ולא מהווה תחליף לבדיקות עצמאיות וייעוץ משפטי
לדעתי האישית כל עוד ירית בתוקף במהלך המאבק לא ידקדקו אם פגעת לו ברגל, בביצ.. או במוח.
החוק לא מצפה ולא יכול לצפות שבמהלך מאבק פיזי תבצע ירי בנחת ותכוון למקום בגוף התוקף בו הפגיעה היא במידה המינימלית הנדרשת כדי להדוף את התקיפה.
צור - ידע זה כוח....

שוב אני מסייג שהאמור משקף רק את דעתי האישית ולא מהווה תחליף לבדיקות עצמאיות וייעוץ משפטי
WARLORD
- סליקאי זהב
התשובה שלי היתה קצת צינית.
אני בהחלט מתכוון לירות במי שינסה לחטוף ממני את הנשק, אם תהיה לי אפשרות לסכל בכך את החטיפה.
חסר טעם לחלוטין להיכנס להתפלפלויות משפטיות, זה גם לא משנה מה מישהו כאן יגיד או לא.
כל מקרה של שימוש בנשק יבדק, בכל מקרה נצטרך להצדיק שימוש, להוכיח שבכלל הותקפנו והיה נסיון חטיפה וכו׳ אין מה לחפש כסת״ח - זה לא יקרה.
אני מניח שאף אחד מאיתנו לא מסתובב על הראש עם gopro .
אני בהחלט מתכוון לירות במי שינסה לחטוף ממני את הנשק, אם תהיה לי אפשרות לסכל בכך את החטיפה.
חסר טעם לחלוטין להיכנס להתפלפלויות משפטיות, זה גם לא משנה מה מישהו כאן יגיד או לא.
כל מקרה של שימוש בנשק יבדק, בכל מקרה נצטרך להצדיק שימוש, להוכיח שבכלל הותקפנו והיה נסיון חטיפה וכו׳ אין מה לחפש כסת״ח - זה לא יקרה.
אני מניח שאף אחד מאיתנו לא מסתובב על הראש עם gopro .
- סליקאי טיטניום
ניר זה לא מטריד אותי משתי סיבות:
1. אם כבר החלטתי להשתמש בנשק, אני מאוד סומך על עצמי ועל שיקול הדעת שלי.
2. את הסיבה השניה אשמור לעצמי.
יש לי חבר טוב שאכלנו ביחד הרבה חרא וגם עברנו ביחד הרבה דברים טובים, שהמוטו שלו הוא:
I'd rather be trialled by 12 than carried by 6
מה דעתך?
1. אם כבר החלטתי להשתמש בנשק, אני מאוד סומך על עצמי ועל שיקול הדעת שלי.
2. את הסיבה השניה אשמור לעצמי.
יש לי חבר טוב שאכלנו ביחד הרבה חרא וגם עברנו ביחד הרבה דברים טובים, שהמוטו שלו הוא:
I'd rather be trialled by 12 than carried by 6
מה דעתך?

WARLORD
- סליקאי זהב
אני לא ארה, חלילה אפגע בו פיזית. הרי הוא רק השתוקק לגעת בנשק שלי.
אני אבקש ממנו יפה "אנא ממך , אינני נהנה ממגע ידיך אשר חובצות בנשקי האישי. במיטוטא בממך, הזר ידיך פן אתלונך"
נו באמת... מה זה השאלות האלה?!
אני אבקש ממנו יפה "אנא ממך , אינני נהנה ממגע ידיך אשר חובצות בנשקי האישי. במיטוטא בממך, הזר ידיך פן אתלונך"
נו באמת... מה זה השאלות האלה?!

- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד